X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2013, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    też wpadłam obadać co tam się u Shaggi kroi, ale dziewczyna trzyma nas w niepewności;)
    co do progesteronu to zgadzam się z Kopciuszkiem, że lekarze czasem nie myślą wysyłając nas na badanie progesteronu między 21-24dc zamiast 7 dni po owulce.

Jutro idę zbadać PRL i zobaczymy co sie pozmieniało od października:) a teraz na HBO oglądam "Tupot małych stóp 2"
    Będę was podczytywać jakby co:)

mnie kazała miedzy 2-5 dc więc nie zawsze 7

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2013, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nic... muszę was dziewczynki opuścić... już nie mogę dłużej czekać:) och Ty, Shagga nygusie Ty jeden:P będę musiała jeszcze tu zajrzeć ok 22:)
    to tymczasem dziołchy;P

kiti, Effcia28, Kaja, natusia, Shagga_80, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

• kiti Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2013, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Cześć wszystkim...ja już nie daję rady...wolę sprzątnąć kuśtykając po domu niż patrzeć na to co się tutaj dzieje...kochane moje ja już mam dość! Chciałam poszaleć na maszynie ale jak , kiedy nie mam nawet nożyczek...normalnie są trzy pary a dziś nie ma ani jednej...ech...zaczynam od jutra akcję czysta chata, bo taki szał mnie właśnie ogarnął, że hej! Najchętniej to bym porozrzucała wszystko wokoło i dała upust swojej frustracji...ale niestety nie mogę...bo kto posprząta? wczoraj nie pozmywane, dzisiaj nie pozmywane naczynia, podłogi nie ruszone, piach aż rzęzi pod nogami...brrr...
    Nie potrafię leżeć i spoglądać zza okularów na to wszystko...nie potrafię...cóż...mam typowych męskich szowinistów w domu...

ojjjj muzarcia ale masz sajgon z tymi chłopami ;-)

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2013, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra dałabym Ci znać ale niestety nie mam jak:(

jak ktoś ma numer do Libry to niech ja poinformuję póżniej co u Szagii:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2013, 17:47

Libra lubi tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • natusia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2013, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra telepatycznie może jakoś damy ci znać :)

Effcia28, Libra lubią tę wiadomość

26adc18ecb3d77912c223fee25f8ec7e.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2013, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie na naszym forum ciążowym był juz poruszony temat zrobienia badania NT w 10 tyg ciąży....

wkleję Wam co ważniejsze..
    "Na forum CiP gazety.pl pisała swego czasu dziewczyna, której lekarz podobnie jak Tobie zmierzył przezierność w 10 tygodniu i NT wyszło zabójcze. Poszła do innego specjalisty, który popukał się w głowę i powiedział, że nie powinno się badać NT poniżej 12 tygodnia bo w 10 tygodniu płynu może być więcej i NT jest wysokie a do planowego badania wszystko się jeszcze rozejdzie. Poszła za 2 tygodnie i pomiary były już w normie ale co się stresu najadła to sama wiesz...
    Głowa do góry i zastanów się nad zmianą lekarza... "

"Poza tym, FMF bardzo szczegółowo określa parametry sprzetu na jakim można mierzyć NT i nie każdy lekarz może takie prawdopodobieństwo liczyć bo musi mieć albo certyfikat albo dyplom FMF a słyszałam o lekarzach bez tych papierów którzy mierzą płód na swoim sprzęcie w prywatnych gabinetach a potem wychodzą jakieś bzdury. "

To napisała Yoku do Pauliny 1986

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2013, 18:00

natusia, Effcia28, Libra, Kaja, Amicizia, anna_w, Beata, gocha04, Shagga_80, gadgeta, mauysia, Rucia, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2013, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Libra dałabym Ci znać ale niestety nie mam jak:(

ktoś ma numer do Libry?

kochana szybciej do nas libra wróci !!!!z ciekawości szybciej załatwi ;-)

Libra lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora no widzisz spokojnie będzie dobrze tylko się nie stresuj bo dzidzia wszystko czuje !!! ;-)

Dora lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2013, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no mam i choć duży jest w inny sposób zawsze pomocny tak mały musi dostać nauczkę...od jutra się za niego biorę...jak nabrudzi, to będzie sprzątał...nosz kurde!dość!laski mam takiego nerwa!!!!Jak ja mam do nich dotrzeć inaczej? W tym bałaganie nie wytrzymam...no nie dam rady przecież...Shagga nas katuje tą niepewnością...ech...

kiti, Shagga_80, Libra, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2013, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czytałam że nie powinno się tego badania robić wcześniej niż w 11 tygodniu ciąży bo jest nie wiarygodne,ale jak już Ci zrobiła to chociaż mogła Cię nie straszyć swoimi przypuszczeniami- Będzie dobrze Dorka:)

Dora lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2013, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora widzisz... kolejny dowód... gin troszkę taki nadgorliwy... czekaj spokojnie... ja się już martwię za Ciebie:*

i przebrałam się i lukam i nadal brak wieści.... no ja Cie kręcę:)

Effcia28, Dora, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• natusia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2013, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    Słuchajcie na naszym forum ciążowym był juz poruszony temat zrobienia badania NT w 10 tyg ciąży....

wkleję Wam co ważniejsze..
    "Na forum CiP gazety.pl pisała swego czasu dziewczyna, której lekarz podobnie jak Tobie zmierzył przezierność w 10 tygodniu i NT wyszło zabójcze. Poszła do innego specjalisty, który popukał się w głowę i powiedział, że nie powinno się badać NT poniżej 12 tygodnia bo w 10 tygodniu płynu może być więcej i NT jest wysokie a do planowego badania wszystko się jeszcze rozejdzie. Poszła za 2 tygodnie i pomiary były już w normie ale co się stresu najadła to sama wiesz...
    Głowa do góry i zastanów się nad zmianą lekarza... "

To napisała Yoku do Pauliny 1986

No widzisz! Naprawdę myślę,że ta pani doktor to jakaś nadgorliwa jest. Chciała zabłysnąć ale jej nie wyszło i niepotrzebnie Cię zestresowała. Nie myśl o ty na razie. Odpuść sobie te czarne myśli,bo nic tym nie zmienisz a tylko możesz dzidzi zaszkodzić. Myślę,że wszystko jest w najlepszym porządku a jak lekarka nie wie kiedy się robi takie badanie,to niech się za nie nie bierze,...o! Głowa do góry kochana :)

Dora, anna_w, Nina82, Libra lubią tę wiadomość

26adc18ecb3d77912c223fee25f8ec7e.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2013, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz sie trochę uspokoiłam, jak wyczytałam te informacje. Jak dobrze,że jest OVU....

czekamy teraz na Shagge i na wieści od Gadgetki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2013, 18:05

Effcia28, Kaja, natusia, Amicizia, anna_w, Beata, Shagga_80, Mała, Libra, mauysia, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2013, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    a no mam i choć duży jest w inny sposób zawsze pomocny tak mały musi dostać nauczkę...od jutra się za niego biorę...jak nabrudzi, to będzie sprzątał...nosz kurde!dość!laski mam takiego nerwa!!!!Jak ja mam do nich dotrzeć inaczej? W tym bałaganie nie wytrzymam...no nie dam rady przecież...Shagga nas katuje tą niepewnością...ech...

Mazurciu tylko się nie denerwuj wdech,wydech,wdech.....

• Kaja Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2013, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora ty mi tu nie panikuj to Moja działka więc Matka spokój cię uratuje ;-)

Amicizia lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2013, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorunia i widzisz, że jest dobrze...nie martw się już wcale...ja tam wiem, że jest dobrze i nic się złego stać nie powinno...a lekarce to normalnie powinno się po pensji pojachać jak okaże się, że Cię straszyła bez sensu...jale nas też lekarz straszył guzem mózgu u młodego jak go głowa bolała, bo chemie generują powstawanie nowych guzów a często w ukł. nerwowym...i okazało się, że nic się nie dzieje...ale ile ja płakałam w tym czasie...tego nikt nie wie...dlatego nie warto! Dorunia nie bierz wcale tego pomiaru pod uwagę...obiecaj, że się postarasz z tego zasianego niepokoju wyleczyć...a dziś meliskę na noc i porządnie się wyślij słonko...wiem, że dobrze się mówi ale liczę, że te dwa tygodnie szybko miną i wrócisz do nas z cudnymi wieściami;-)

Ciekawe jak wyniki gadgetki z holtera...Sandra witaj kochana...wywołałam Cię dzisiaj widzę...stęskniłam się...

Sandraa, Dora, Shagga_80, gadgeta, Libra, Fedra, AGA 30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2013, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora u mnie zrobiono badanie na osteoporozę w wieku poniżej 30 lat tj. 24-25 i wyszło, że mam osteopenię( początek osteoporozy) bzdura...okazało się, że to badanie poniżej 30 lat jest niemiarodajne...

• Kaja Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2013, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem na sten baju bo sahgga może napisać ide na fkty!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2013, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mi się wydaje, że dziś Shagga nie wejdzie, może na zakupy pojechała z rodzinką przy okazji...i wydaje mi się, że jak się pożegnała, to już nie poczytała, że my nie damy rady bez tych wiadomości od niej...ach...już dawno nie byłam w takim napięciu...

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2013, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktoś wie na którą godzinę Schagga miała iść do ginekologa?

‹‹ 1667 1668 1669 1670 1671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ