SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2013, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    też wpadłam obadać co tam się u Shaggi kroi, ale dziewczyna trzyma nas w niepewności;)
    co do progesteronu to zgadzam się z Kopciuszkiem, że lekarze czasem nie myślą wysyłając nas na badanie progesteronu między 21-24dc zamiast 7 dni po owulce.

Jutro idę zbadać PRL i zobaczymy co sie pozmieniało od października:) a teraz na HBO oglądam "Tupot małych stóp 2"
    Będę was podczytywać jakby co:)

mnie kazała miedzy 2-5 dc więc nie zawsze 7

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2013, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nic... muszę was dziewczynki opuścić... już nie mogę dłużej czekać:) och Ty, Shagga nygusie Ty jeden:P będę musiała jeszcze tu zajrzeć ok 22:)
    to tymczasem dziołchy;P

kiti, Effcia28, Kaja, natusia, Shagga_80, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

• kiti Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2013, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Cześć wszystkim...ja już nie daję rady...wolę sprzątnąć kuśtykając po domu niż patrzeć na to co się tutaj dzieje...kochane moje ja już mam dość! Chciałam poszaleć na maszynie ale jak , kiedy nie mam nawet nożyczek...normalnie są trzy pary a dziś nie ma ani jednej...ech...zaczynam od jutra akcję czysta chata, bo taki szał mnie właśnie ogarnął, że hej! Najchętniej to bym porozrzucała wszystko wokoło i dała upust swojej frustracji...ale niestety nie mogę...bo kto posprząta? wczoraj nie pozmywane, dzisiaj nie pozmywane naczynia, podłogi nie ruszone, piach aż rzęzi pod nogami...brrr...
    Nie potrafię leżeć i spoglądać zza okularów na to wszystko...nie potrafię...cóż...mam typowych męskich szowinistów w domu...

ojjjj muzarcia ale masz sajgon z tymi chłopami ;-)

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2013, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra dałabym Ci znać ale niestety nie mam jak:(

jak ktoś ma numer do Libry to niech ja poinformuję póżniej co u Szagii:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2013, 17:47

Libra lubi tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • natusia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2013, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra telepatycznie może jakoś damy ci znać :)

Effcia28, Libra lubią tę wiadomość

26adc18ecb3d77912c223fee25f8ec7e.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2013, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie na naszym forum ciążowym był juz poruszony temat zrobienia badania NT w 10 tyg ciąży....

wkleję Wam co ważniejsze..
    "Na forum CiP gazety.pl pisała swego czasu dziewczyna, której lekarz podobnie jak Tobie zmierzył przezierność w 10 tygodniu i NT wyszło zabójcze. Poszła do innego specjalisty, który popukał się w głowę i powiedział, że nie powinno się badać NT poniżej 12 tygodnia bo w 10 tygodniu płynu może być więcej i NT jest wysokie a do planowego badania wszystko się jeszcze rozejdzie. Poszła za 2 tygodnie i pomiary były już w normie ale co się stresu najadła to sama wiesz...
    Głowa do góry i zastanów się nad zmianą lekarza... "

"Poza tym, FMF bardzo szczegółowo określa parametry sprzetu na jakim można mierzyć NT i nie każdy lekarz może takie prawdopodobieństwo liczyć bo musi mieć albo certyfikat albo dyplom FMF a słyszałam o lekarzach bez tych papierów którzy mierzą płód na swoim sprzęcie w prywatnych gabinetach a potem wychodzą jakieś bzdury. "

To napisała Yoku do Pauliny 1986

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2013, 18:00

natusia, Effcia28, Libra, Kaja, Amicizia, anna_w, Beata, gocha04, Shagga_80, gadgeta, mauysia, Rucia, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2013, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Libra dałabym Ci znać ale niestety nie mam jak:(

ktoś ma numer do Libry?

kochana szybciej do nas libra wróci !!!!z ciekawości szybciej załatwi ;-)

Libra lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora no widzisz spokojnie będzie dobrze tylko się nie stresuj bo dzidzia wszystko czuje !!! ;-)

Dora lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2013, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no mam i choć duży jest w inny sposób zawsze pomocny tak mały musi dostać nauczkę...od jutra się za niego biorę...jak nabrudzi, to będzie sprzątał...nosz kurde!dość!laski mam takiego nerwa!!!!Jak ja mam do nich dotrzeć inaczej? W tym bałaganie nie wytrzymam...no nie dam rady przecież...Shagga nas katuje tą niepewnością...ech...

kiti, Shagga_80, Libra, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2013, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czytałam że nie powinno się tego badania robić wcześniej niż w 11 tygodniu ciąży bo jest nie wiarygodne,ale jak już Ci zrobiła to chociaż mogła Cię nie straszyć swoimi przypuszczeniami- Będzie dobrze Dorka:)

Dora lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2013, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora widzisz... kolejny dowód... gin troszkę taki nadgorliwy... czekaj spokojnie... ja się już martwię za Ciebie:*

i przebrałam się i lukam i nadal brak wieści.... no ja Cie kręcę:)

Effcia28, Dora, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• natusia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2013, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    Słuchajcie na naszym forum ciążowym był juz poruszony temat zrobienia badania NT w 10 tyg ciąży....

wkleję Wam co ważniejsze..
    "Na forum CiP gazety.pl pisała swego czasu dziewczyna, której lekarz podobnie jak Tobie zmierzył przezierność w 10 tygodniu i NT wyszło zabójcze. Poszła do innego specjalisty, który popukał się w głowę i powiedział, że nie powinno się badać NT poniżej 12 tygodnia bo w 10 tygodniu płynu może być więcej i NT jest wysokie a do planowego badania wszystko się jeszcze rozejdzie. Poszła za 2 tygodnie i pomiary były już w normie ale co się stresu najadła to sama wiesz...
    Głowa do góry i zastanów się nad zmianą lekarza... "

To napisała Yoku do Pauliny 1986

No widzisz! Naprawdę myślę,że ta pani doktor to jakaś nadgorliwa jest. Chciała zabłysnąć ale jej nie wyszło i niepotrzebnie Cię zestresowała. Nie myśl o ty na razie. Odpuść sobie te czarne myśli,bo nic tym nie zmienisz a tylko możesz dzidzi zaszkodzić. Myślę,że wszystko jest w najlepszym porządku a jak lekarka nie wie kiedy się robi takie badanie,to niech się za nie nie bierze,...o! Głowa do góry kochana :)

Dora, anna_w, Nina82, Libra lubią tę wiadomość

26adc18ecb3d77912c223fee25f8ec7e.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2013, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz sie trochę uspokoiłam, jak wyczytałam te informacje. Jak dobrze,że jest OVU....

czekamy teraz na Shagge i na wieści od Gadgetki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2013, 18:05

Effcia28, Kaja, natusia, Amicizia, anna_w, Beata, Shagga_80, Mała, Libra, mauysia, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2013, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    a no mam i choć duży jest w inny sposób zawsze pomocny tak mały musi dostać nauczkę...od jutra się za niego biorę...jak nabrudzi, to będzie sprzątał...nosz kurde!dość!laski mam takiego nerwa!!!!Jak ja mam do nich dotrzeć inaczej? W tym bałaganie nie wytrzymam...no nie dam rady przecież...Shagga nas katuje tą niepewnością...ech...

Mazurciu tylko się nie denerwuj wdech,wydech,wdech.....

• Kaja Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2013, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora ty mi tu nie panikuj to Moja działka więc Matka spokój cię uratuje ;-)

Amicizia lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2013, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorunia i widzisz, że jest dobrze...nie martw się już wcale...ja tam wiem, że jest dobrze i nic się złego stać nie powinno...a lekarce to normalnie powinno się po pensji pojachać jak okaże się, że Cię straszyła bez sensu...jale nas też lekarz straszył guzem mózgu u młodego jak go głowa bolała, bo chemie generują powstawanie nowych guzów a często w ukł. nerwowym...i okazało się, że nic się nie dzieje...ale ile ja płakałam w tym czasie...tego nikt nie wie...dlatego nie warto! Dorunia nie bierz wcale tego pomiaru pod uwagę...obiecaj, że się postarasz z tego zasianego niepokoju wyleczyć...a dziś meliskę na noc i porządnie się wyślij słonko...wiem, że dobrze się mówi ale liczę, że te dwa tygodnie szybko miną i wrócisz do nas z cudnymi wieściami;-)

Ciekawe jak wyniki gadgetki z holtera...Sandra witaj kochana...wywołałam Cię dzisiaj widzę...stęskniłam się...

Sandraa, Dora, Shagga_80, gadgeta, Libra, Fedra, AGA 30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2013, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora u mnie zrobiono badanie na osteoporozę w wieku poniżej 30 lat tj. 24-25 i wyszło, że mam osteopenię( początek osteoporozy) bzdura...okazało się, że to badanie poniżej 30 lat jest niemiarodajne...

• Kaja Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2013, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem na sten baju bo sahgga może napisać ide na fkty!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2013, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mi się wydaje, że dziś Shagga nie wejdzie, może na zakupy pojechała z rodzinką przy okazji...i wydaje mi się, że jak się pożegnała, to już nie poczytała, że my nie damy rady bez tych wiadomości od niej...ach...już dawno nie byłam w takim napięciu...

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2013, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktoś wie na którą godzinę Schagga miała iść do ginekologa?

‹‹ 1667 1668 1669 1670 1671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ