X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Beata Autorytet

Wysłany: 1 marca 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    ja tez czytam i malo sie udzielam.
    Beatko a dlaczego wiesiolek moze Ci zaszkodzic?

po powoduje skurcze macicy i utrudnia zagnieżdzenie, wiec nie wolno brac w drugiej fazie....

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 1 marca 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Beata!
    Zanim nastukałam tego mojego ostatniego posta, to juz tu chyba z 2 strony nowe są i w międzyczasie dałas odpowiedź ;)

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • mauysia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Mayś wstyd prosić o to ponownie, ale jednak poproszę o ten tytuł ksiażeczki o naturalnych metodach pliss

"Sztuka planowania rodziny", Josef Roetzer. Miłej lektury :)

Beata lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 kreski wrote:
    Beata wrote:
    2 kreski u mnie?
    ale o którym dniou piszesz? nie u mni ena moje oko to raczej ovu była (o ile wogóle była) 15-16 d.c. ale czemu tempka nie rośnie?

Mamna myski 13 dc . Kurcze piszena tablecie i ciezkomo toidzie. Co doovu toztego co kojaze to lekaz mozestwierdzic czy ovu byla. Mi zawsze mowil ze widzi blizne po jajeczkowani i cialko zolte w macicy.

kurde obiecuje, przysięgam ze jesli pójde teraz w poniedzialek do niej i powie mi że nie wie czy ovu była wiecej tam moja noga nie postanie!
    ile można sie bawić w kotka i myszkę?

Libra lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 1 marca 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 kreski wrote:
    Beata wrote:
    2 kreski u mnie?
    ale o którym dniou piszesz? nie u mni ena moje oko to raczej ovu była (o ile wogóle była) 15-16 d.c. ale czemu tempka nie rośnie?

Mamna myski 13 dc . Kurcze piszena tablecie i ciezkomo toidzie. Co doovu toztego co kojaze to lekaz mozestwierdzic czy ovu byla. Mi zawsze mowil ze widzi blizne po jajeczkowani i cialko zolte w macicy.

2 kreski twój wykres naprawde wygląda obiecująco. Jak widac drugi poziom wyższych temperatur to b.dobrze. Życzę żeby się taki dłuuuugo utrzymywał.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 1 marca 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Dzięki Beata!
    Zanim nastukałam tego mojego ostatniego posta, to juz tu chyba z 2 strony nowe są i w międzyczasie dałas odpowiedź ;)

nie ma sprawy :) polecam się :)

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Kobity, mi już tez troche głupio o tym samym znowu.
    Ale zerkniecie na mój wykres i skomentujecie?

Jak wy to widzicie? Bo ja nie wiem co myśleć. Obstawiałam, że ta owu jednak 15 lutego była, ale teraz mi się wydaje, że może ovu ją dobrze wyznaczyło? Zrobiłaam te 2 nieszczęsne tesy (to więcej się nie powtórzy, obiecuję) no i oba negatywne.
    Więc jakby owu była tego 15 to juz mogłyby byc pozytywne, czy za wcześnie mimo wszystko na pozytywny wynik?
    Nigdy takiej ładnej temperatury jak od linijki nie miałam i troche się chcąc nie chcą zaczęłam nakręcac...
    Przynajmniej jakby tempka zaczęła isę obniżac to bym siedziała jakas uspokojona, a tak?! Zaczynam znowu marzyć :(

Wykończe się przez ten weekend jak @ nie przyjdzie...

Czekaj cierpliwie Muska. Mi się wydaje, że owulacja jednak mogła być w okolicach tego dnia, który zaznaczył program, a może nawet dzień później.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2013, 11:54

Muska lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:

Jak wy to widzicie? Bo ja nie wiem co myśleć. Obstawiałam, że ta owu jednak 15 lutego była, ale teraz mi się wydaje, że może ovu ją dobrze wyznaczyło? Zrobiłaam te 2 nieszczęsne tesy (to więcej się nie powtórzy, obiecuję) no i oba negatywne.
    Więc jakby owu była tego 15 to juz mogłyby byc pozytywne, czy za wcześnie mimo wszystko na pozytywny wynik?
    Nigdy takiej ładnej temperatury jak od linijki nie miałam i troche się chcąc nie chcą zaczęłam nakręcac...
    Przynajmniej jakby tempka zaczęła isę obniżac to bym siedziała jakas uspokojona, a tak?! Zaczynam znowu marzyć :(

Muska a mi sie wydaje ze ovu dobrze Ci wyznaczylo owulacje.. temperatury to poki co potwierdzają napewno bardziej niz to ze byla ona 15dc.

No na ta chwile dobrze wygląda twoj wykres, nie da sie jeszcze nic powiedziec, trzeba cierpliwie czekac. Kazdej z nas ta faza sie bardzo dluzy, no ale nie mamy na to wplywu.
    Z cala pewnoscią na test z moczu przy owulacjiw tym dniu jest za wczensie.
    W poniedzialek juz sikany moze wyjsc ewentualnie, a test z krwi juz napewno wyjdzie.

Muska lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    plemniczka wrote:
    ja tez czytam i malo sie udzielam.
    Beatko a dlaczego wiesiolek moze Ci zaszkodzic?

po powoduje skurcze macicy i utrudnia zagnieżdzenie, wiec nie wolno brac w drugiej fazie....

Beatko oczywiscie ze wiesiolek bierze sie tylko do owulacji, to wazne. Myslalam ze wiesz. Mam nadzieje ze go nie bierzesz juz?
    on faktycznie moze przeszkodzic w zagniezdzeniu. Tylko do owulki.

gocha04, Beata lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 1 marca 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Muska wrote:

Czekaj cierpliwie Muska. Mi się wydaje, że owulacja jednak mogła być w okolicach tego dnia, który zaznaczył program, a może nawet dzień później.

Może być. tez tak sobie dzisiaj pomyślałam.
    Jak już 2 autorytety tak mówią, to będę grzecznie czekac :)

Pytanie dodatkowe za 100 punktów:
    Za ile dni moge się @ spodziewać?

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • 2 kreski Autorytet

Wysłany: 1 marca 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie to tez zalezy od jakosci sprzetu do usg tak mi sie wydaje:-) ja obecnie zmienilam,gin ale cos mi sie wydaje ze powroce do niego. A poza tym prawda jest tez taka ze ciezko jest o dobrego lekarz. Mam wrazenie ze jako lekarz nie potrafia do konca zrozumiec kobiete ktora chce otrzymac jak nawiecej informacji nawet jeski nasze pytabnia sa absurdalne. My podchodzimy do tego emocjonalnie,a lekarz nie no i niby tak powinien robic ale uwazam ze powinien miec trochu empatii i nie traktowac nas jak koleja pacjentke tylko kolejna kobiete ktora stara sie o dziecko

gocha04, Beata, Dodi lubią tę wiadomość

06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek

• 2 kreski Autorytet

Wysłany: 1 marca 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    2 kreski wrote:
    Beata wrote:
    2 kreski u mnie?

2 kreski twój wykres naprawde wygląda obiecująco. Jak widac drugi poziom wyższych temperatur to b.dobrze. Życzę żeby się taki dłuuuugo utrzymywał.

Naprawde:-D ale sie ciesze, prawde mowiac nie znam sie tak dokladnie na wykresach jak wy:-) zobaczymy co bedzie:-)

06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek

• Muska Autorytet

Wysłany: 1 marca 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Beatko, mauysia i plemniczka!

Jak juz wszystkie 3 tak mówicie, to az mi banan na twarzy wyskoczył :)
    To na razie olewam i czekam do wtorku przynajmniej. Dłużej pewnie nie da rady ;)
    Az tyle mi się nigdy @ nie przesunęła. Max 2 dni jak coś.

plemniczka, Beata, Dodi lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Sztuka planowania rodziny", Josef Roetzer zaraz w notatki wrzucę na wykres albo w komentarze o!Mauysia jesteś kochana...tylko ja się aż tak nie sugeruję tymi wyznacznikami jak mi gin powiedział, że wykresy i obserwacje czasem przy pco idą nie do końca w parze z huśtawkami hormonów...

Beatko mam mieszane uczucia jak czytam o tych Twoich kłopotach...zawsze mi się wydawało, że trzeba wyregulować długość cykli a wtedy można dalej zaczynać jakąś stymulację...a już w przypadku gdzie nie ma lub wątpliwa jest obecność owulacji w poprzednich cyklach, to nie jestem pewna czy powinno się brać akurat dupka czy luteinę...to w moim przypadku powinno to być też takie proste... no właśnie nie wygląda Beatko to na faktyczną owulkę, bo temp. na wykresie poszły niżej u Ciebie po skoku jakikolwiek by nie był brany pod uwagę,sama już nie wiem co o tym myśłec ale chciałaś żeby Ci napisać co myślimy...ja mam wątpliwości w wystąpienie owulki ale Ty jak się czujesz? Miałaś jakieś jej pewne objawy jakie być może bywały wcześniej?

mauysia, Dodi lubią tę wiadomość

• Muska Autorytet

Wysłany: 1 marca 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 kreski wrote:
    Pewnie to tez zalezy od jakosci sprzetu do usg tak mi sie wydaje:-) ja obecnie zmienilam,gin ale cos mi sie wydaje ze powroce do niego. A poza tym prawda jest tez taka ze ciezko jest o dobrego lekarz. Mam wrazenie ze jako lekarz nie potrafia do konca zrozumiec kobiete ktora chce otrzymac jak nawiecej informacji nawet jeski nasze pytabnia sa absurdalne. My podchodzimy do tego emocjonalnie,a lekarz nie no i niby tak powinien robic ale uwazam ze powinien miec trochu empatii i nie traktowac nas jak koleja pacjentke tylko kolejna kobiete ktora stara sie o dziecko

A ja właśnie trafilam z polecenia do takiego lekarza. Facet ma nieziemska wprost cierpliwość. Odpowiada na najgłupsze nawet pytania. Ostatnio jak mi skierowanie na różne badania wystawiał to mi opowiadal jakjes się robi i po co. Niby to wiedzialam, ale słuchałam jak zahipnotyzowana. Koleżanka z pracy do niego chodzi w ciąży. Jest nim zachwycona. Jak pierwsze usg robił to przyniosła cały rulon zdjęć. Lekarz robil i mówił: "tak pięknie pozuje do zdjęć że nie będziemy na papierze oszczędzać" No i mają teraz z każdej strony prawie. Mała aparatka tak się wiercila ;)
    Mi kazał tez spokojnie do tematu zrobienia dziecka podejśc. radził nic nie wyliczać, czerpac przyjemność z seksu i tyle. I ze dopiero po roku można szukac probemów bo zdrowej parze to najszybciej po pól roku się trafi...

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2013, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    rozumiem Mazurciu, on nadal ma zajęcia w domu? nie przeciez chodził do szkoły?... pogubiłam sie

on ma indywidualne w szkole lub w domu, tak chodzi do szkoły i na niektóre lekcje z klasą a innym razem jak choruje albo jest z nim coś nie tak, to zostaje w domu i nauczyciele przychodzą do niego ...chyba, że wcale nie dałby rady się uczyć to i on i belfrowie mają wolne, jednak te godziny muszą odpracować po wyzdrowieniu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę do pieca, jak chcę mieć ciepło, to muszę dołożyć....i nie wiem czy wrócę tu teraz, raczej później...dziewczynkom, które w między czasie będę musiały forum opuścić życzę udanego popołudnia ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    2 kreski wrote:
    dzieki dziewczynay z opowiedz, pytam sie bo badam szyjke 2 cykl, w zeszylym tak nie . mam wrazenie ze ta moja szykla to zyje własnym zyciem i robi sie taka jak jej zawieje;) a ja sie głowie i głowie:)

ale z twoją szyjka wszystko ok w wyznaczonym terminie wszystko się zgadza :)

takze czekaj i bądź dobrej myśli :)

p.s. widziałas mój wykres? to dopiero zagadka ! i na dodatek dowiedziałam sie dziś że wiesiołek może mi zaszkodzić :(

czemu mialby Ci wiesiołek zaszkodzić?

• natusia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2013, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdoberek :)
    Oczywiście znowu zaganiana...
    Wpadłam do domku i zaraz do was zaglądam :)
    Jakiś skrócik telegraficzny...? Co się wydarzyło nowego ???

mauysia lubi tę wiadomość

26adc18ecb3d77912c223fee25f8ec7e.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uciekam do pracy. pa

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
‹‹ 1806 1807 1808 1809 1810 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ