plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
no z tymi bólami głowy to apokalipsa... jestem wściekła, ze w ciązy akurat można paracetamol a nie ibuprofen, bo na mnie paracetamol działa kiepsko... ledwo łepetyna zacznie ćmić i z miejsca lecę po apap, bo już się przekonałam, ze u mnie na ciut mocniejszy ból w ogóle nie działa...
-
BellaRosa wrote:Beatko córcię urodziłam 3 dni przed terminem z OM
Znalazłam keidyś w necie taki kalkulator, który wyliczał dokładnie dni od poczęcia i wg tego kalkulatora urodziłam co do dnia równiutko
ale jak już z dążyłam się przekonać na własnej skórze- każda ciąża inna nawet u tej samej kobiety i nawet jak nosi dziecko tej samej płci co poprzednio... po cichu liczę, że mnie mój lekarz pokroi w 38tc :> żeby nie było żadnych niespodziewanek...
no tak jak sie szykujesz na cc to termin pewny to nie ma takiego stresu...
ja termin wg okresu miałam 27.06. wg USG 09.07 a urodziłam 10.06 to był totalny szok dla mnie że tak wcześnie
ale z drugiej strony wolę tak niż sie stresowac po terminieBellaRosa lubi tę wiadomość
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
BellaRosa wrote:no z tymi bólami głowy to apokalipsa... jestem wściekła, ze w ciązy akurat można paracetamol a nie ibuprofen, bo na mnie paracetamol działa kiepsko... ledwo łepetyna zacznie ćmić i z miejsca lecę po apap, bo już się przekonałam, ze u mnie na ciut mocniejszy ból w ogóle nie działa...
To tak jak u mnie normalnie pisz a maluj tak samo robięWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2013, 08:26
-
Muska wrote:2 kreski wrote:test ciążowy z krwi robi sie na czczo? czy mozna cyc po sniadaniu?
W ciąży jeść można
Wyniku to w żaden sposób nie zmieni. Lepiej zjedz bo po drodzę jeszcze zasłabniesz
Twój wykres wygląda dobrze :0 Na betę sie wybierasz? Nie lepiej sikany zrobić? Ja kłucia nie lubię, jakby co to najpierw sikany zrobię...
mam zamiar wybrac sie jutro, nie wiem czy jest sens robic test z moczu przez @. przy piwerwszej ciazy wyszedł mi dopiero w dniu @, a test z krwi jest niby dokładniejszy:) no cos poswiece swoja zyłe upuszczajac z niej kilKA KROPEL BEZCENNEK KRWI DLA DOBRA SPRAWY;)Beata, Effcia28, Muska, Dodi, Fedra, Libra lubią tę wiadomość
06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek
-
Bellus a w ciaży masz takie same bóle głowy jak przed?
bo powiem Ci ze ja całe życie migreny, ale w ciąży to ani raz mnie głowa nie zabolała, dlatego mówie ciaża to dla mnie był błogi okres najlepszy w życiu !Muska, Dodi lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
nick nieaktualnyEffcia28 wrote:Witaj Kaju:)
Aga Ty leniuchu to ja myślałam ,że ty już do domu z wynikiem maszerujesz a Ty jeszcze w łóżku?No nic czekam na odbiór:)aaa... i super że dziś u Ciebie lepiej:)
Effcia Luzik he he!!! Błogie lenistwo dziś
Wczoraj się tak zmęczyłam tym płaczem że muszę dziś odpocząć he he he!!
Ale po wyniki poczłapię się popołudniu!! -
2 kreski wrote:Muska wrote:2 kreski wrote:test ciążowy z krwi robi sie na czczo? czy mozna cyc po sniadaniu?
W ciąży jeść można
Wyniku to w żaden sposób nie zmieni. Lepiej zjedz bo po drodzę jeszcze zasłabniesz
Twój wykres wygląda dobrze :0 Na betę sie wybierasz? Nie lepiej sikany zrobić? Ja kłucia nie lubię, jakby co to najpierw sikany zrobię...
mam zamiar wybrac sie jutro, nie wiem czy jest sens robic test z moczu przez @. przy piwerwszej ciazy wyszedł mi dopiero w dniu @, a test z krwi jest niby dokładniejszy:) no cos poswiece swoja zyłe upuszczajac z niej kilKA KROPEL BEZCENNEK KRWI DLA DOBRA SPRAWY;)
pewnie ze tak lepiej miec pewnośc skoro jest szans aż emoże nie wyjśc
a przypominam że był taki przypadek że dziewczynie tu na forum wysżło 3 tygodnie po terminie @ dopiero II kreskiOliwka 2006
-
Effcia28 wrote:Beata wrote:Effcia toż to typowe migreny u ciebie
Aguś dobrze że już lepiej kochana
dobrze,że to się u mnie ostatnio rzadko zdarza:)obym w złą godzinę tego nie wypowiedziała:)
oj to lepiej nie mów bo ja tez tak zawsze mam ze sobie śaciągam jak o niej pomyslęOliwka 2006
-
AGA 30 wrote:Effcia28 wrote:Witaj Kaju:)
Aga Ty leniuchu to ja myślałam ,że ty już do domu z wynikiem maszerujesz a Ty jeszcze w łóżku?No nic czekam na odbiór:)aaa... i super że dziś u Ciebie lepiej:)
Effcia Luzik he he!!! Błogie lenistwo dziś
Wczoraj się tak zmęczyłam tym płaczem że muszę dziś odpocząć he he he!!
Ale po wyniki poczłapię się popołudniu!!
Pewnie jak można poleniuchować to dlaczego nie skorzystać:)ja też mam wynik po 12-ej do odbioru ale nie chce mi się tam jechać po niego:( -
nick nieaktualny
-
2 kreski wrote:Muska wrote:2 kreski wrote:test ciążowy z krwi robi sie na czczo? czy mozna cyc po sniadaniu?
W ciąży jeść można
mam zamiar wybrac sie jutro, nie wiem czy jest sens robic test z moczu przez @. przy piwerwszej ciazy wyszedł mi dopiero w dniu @, a test z krwi jest niby dokładniejszy:) no cos poswiece swoja zyłe upuszczajac z niej kilKA KROPEL BEZCENNEK KRWI DLA DOBRA SPRAWY;)
a kiedy masz termin prewidywanej @?
ps
sorry jak na wykresie jest, bo ja tu w pracy nie wiedzę duzego wykresu, tylko na miniaturki patrze. -
Beata wrote:2 kreski wrote:Muska wrote:2 kreski wrote:test ciążowy z krwi robi sie na czczo? czy mozna cyc po sniadaniu?
W ciąży jeść można
pewnie ze tak lepiej miec pewnośc skoro jest szans aż emoże nie wyjśc
a przypominam że był taki przypadek że dziewczynie tu na forum wysżło 3 tygodnie po terminie @ dopiero II kreski
ooo
To nie wiedziałam, ze to jest mozliwe.
Wydawało mi sie że na sikanym po terminie @ musi ciąża wyjść
To w takim razie faktycznie jak wszystko na to wskazuje to lepiej na tą betę iść...