X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2013, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kaju:)
    Aga Ty leniuchu to ja myślałam ,że ty już do domu z wynikiem maszerujesz a Ty jeszcze w łóżku?No nic czekam na odbiór:)aaa... i super że dziś u Ciebie lepiej:)

AGA 30, Fedra lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2013, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no z tymi bólami głowy to apokalipsa... jestem wściekła, ze w ciązy akurat można paracetamol a nie ibuprofen, bo na mnie paracetamol działa kiepsko... ledwo łepetyna zacznie ćmić i z miejsca lecę po apap, bo już się przekonałam, ze u mnie na ciut mocniejszy ból w ogóle nie działa...

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 4 marca 2013, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa wrote:
    Beatko córcię urodziłam 3 dni przed terminem z OM :) Znalazłam keidyś w necie taki kalkulator, który wyliczał dokładnie dni od poczęcia i wg tego kalkulatora urodziłam co do dnia równiutko :D ale jak już z dążyłam się przekonać na własnej skórze- każda ciąża inna nawet u tej samej kobiety i nawet jak nosi dziecko tej samej płci co poprzednio... po cichu liczę, że mnie mój lekarz pokroi w 38tc :> żeby nie było żadnych niespodziewanek...

no tak jak sie szykujesz na cc to termin pewny to nie ma takiego stresu...

ja termin wg okresu miałam 27.06. wg USG 09.07 a urodziłam 10.06 to był totalny szok dla mnie że tak wcześnie

ale z drugiej strony wolę tak niż sie stresowac po terminie :)

BellaRosa lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 4 marca 2013, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 witam witam

Effcia28 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2013, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa wrote:
    no z tymi bólami głowy to apokalipsa... jestem wściekła, ze w ciązy akurat można paracetamol a nie ibuprofen, bo na mnie paracetamol działa kiepsko... ledwo łepetyna zacznie ćmić i z miejsca lecę po apap, bo już się przekonałam, ze u mnie na ciut mocniejszy ból w ogóle nie działa...

To tak jak u mnie normalnie pisz a maluj tak samo robię:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2013, 08:26

• 2 kreski Autorytet

Wysłany: 4 marca 2013, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    2 kreski wrote:
    test ciążowy z krwi robi sie na czczo? czy mozna cyc po sniadaniu? :)

W ciąży jeść można ;)
    Wyniku to w żaden sposób nie zmieni. Lepiej zjedz bo po drodzę jeszcze zasłabniesz ;)

Twój wykres wygląda dobrze :0 Na betę sie wybierasz? Nie lepiej sikany zrobić? Ja kłucia nie lubię, jakby co to najpierw sikany zrobię...

mam zamiar wybrac sie jutro, nie wiem czy jest sens robic test z moczu przez @. przy piwerwszej ciazy wyszedł mi dopiero w dniu @, a test z krwi jest niby dokładniejszy:) no cos poswiece swoja zyłe upuszczajac z niej kilKA KROPEL BEZCENNEK KRWI DLA DOBRA SPRAWY;)

Beata, Effcia28, Muska, Dodi, Fedra, Libra lubią tę wiadomość

06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2013, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Effcia toż to typowe migreny u ciebie :(
    Aguś dobrze że już lepiej kochana :)

dobrze,że to się u mnie ostatnio rzadko zdarza:)obym w złą godzinę tego nie wypowiedziała:)

• Beata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bellus a w ciaży masz takie same bóle głowy jak przed?
    bo powiem Ci ze ja całe życie migreny, ale w ciąży to ani raz mnie głowa nie zabolała, dlatego mówie ciaża to dla mnie był błogi okres najlepszy w życiu ! :)

Muska, Dodi lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Aga Ty leniuchu to ja myślałam ,że ty już do domu z wynikiem maszerujesz a Ty jeszcze w łóżku?No nic czekam na odbiór:)aaa... i super że dziś u Ciebie lepiej:)

Effcia Luzik he he!!! Błogie lenistwo dziś :-)
    Wczoraj się tak zmęczyłam tym płaczem że muszę dziś odpocząć he he he!!:-)
    Ale po wyniki poczłapię się popołudniu!!:-)

• 2 kreski Autorytet

Wysłany: 4 marca 2013, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko jedna mam obawe przed testem z krwi ze zaraz wszyscy o wszystkim bede wiedziec. Taki urok mojej miejscowosci, żyja plotami i zyciem innych :/

06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek

• Beata Autorytet

Wysłany: 4 marca 2013, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 kreski wrote:
    Muska wrote:
    2 kreski wrote:

W ciąży jeść można ;)
    Wyniku to w żaden sposób nie zmieni. Lepiej zjedz bo po drodzę jeszcze zasłabniesz ;)

Twój wykres wygląda dobrze :0 Na betę sie wybierasz? Nie lepiej sikany zrobić? Ja kłucia nie lubię, jakby co to najpierw sikany zrobię...

mam zamiar wybrac sie jutro, nie wiem czy jest sens robic test z moczu przez @. przy piwerwszej ciazy wyszedł mi dopiero w dniu @, a test z krwi jest niby dokładniejszy:) no cos poswiece swoja zyłe upuszczajac z niej kilKA KROPEL BEZCENNEK KRWI DLA DOBRA SPRAWY;)

pewnie ze tak lepiej miec pewnośc skoro jest szans aż emoże nie wyjśc

a przypominam że był taki przypadek że dziewczynie tu na forum wysżło 3 tygodnie po terminie @ dopiero II kreski :)

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2013, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez urodziła synka wcześniej termin miałam na 11.04 a urodził się 01.04 także lepiej tak niż chodzić i czekać a może dziś....

• Kaja Autorytet

Wysłany: 4 marca 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA30 nie płacz sama ze mną ze mną bo ja też popłaczę bo nie mam dzis apetytu na nić jeszcze was nadrobić już ryczę !!!a czytać mnie sie nie chce :-( WWWWWitaj AGA30

AGA 30 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Beata Autorytet

Wysłany: 4 marca 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Beata wrote:
    Effcia toż to typowe migreny u ciebie :(
    Aguś dobrze że już lepiej kochana :)

dobrze,że to się u mnie ostatnio rzadko zdarza:)obym w złą godzinę tego nie wypowiedziała:)

oj to lepiej nie mów bo ja tez tak zawsze mam ze sobie śaciągam jak o niej pomyslę

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2013, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Effcia28 wrote:

Effcia Luzik he he!!! Błogie lenistwo dziś :-)
    Wczoraj się tak zmęczyłam tym płaczem że muszę dziś odpocząć he he he!!:-)
    Ale po wyniki poczłapię się popołudniu!!:-)

Pewnie jak można poleniuchować to dlaczego nie skorzystać:)ja też mam wynik po 12-ej do odbioru ale nie chce mi się tam jechać po niego:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2013, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    AGA30 nie płacz sama ze mną ze mną bo ja też popłaczę bo nie mam dzis apetytu na nić jeszcze was nadrobić już ryczę !!!a czytać mnie sie nie chce :-( WWWWWitaj AGA30

Rycz maleńka rycz będziesz mniej sikać he he eh!!:-):-)

• Muska Autorytet

Wysłany: 4 marca 2013, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 kreski wrote:
    Muska wrote:
    2 kreski wrote:

W ciąży jeść można ;)

a kiedy masz termin prewidywanej @?

ps
    sorry jak na wykresie jest, bo ja tu w pracy nie wiedzę duzego wykresu, tylko na miniaturki patrze.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 4 marca 2013, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    2 kreski wrote:
    Muska wrote:
    2 kreski wrote:

W ciąży jeść można ;)

pewnie ze tak lepiej miec pewnośc skoro jest szans aż emoże nie wyjśc

a przypominam że był taki przypadek że dziewczynie tu na forum wysżło 3 tygodnie po terminie @ dopiero II kreski :)

ooo
    To nie wiedziałam, ze to jest mozliwe.
    Wydawało mi sie że na sikanym po terminie @ musi ciąża wyjść :/
    To w takim razie faktycznie jak wszystko na to wskazuje to lepiej na tą betę iść...

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 4 marca 2013, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia Twój wykresik tez bardzo ładny :P

Effcia28 lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2013, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale z niego nic nie będzie no chyba że....przypadek:)

Fedra lubi tę wiadomość

‹‹ 1835 1836 1837 1838 1839 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ