X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2013, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj zakończyłam maraton a dzisiaj go otwieram
    i życzę miłego dnia

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2013, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)

Mayuś - piękna dzidzia :) super, że jest OK :)

Fedruś - weź mnie ze sobą :( Też bym gdzieś pojechała.

Miłego piąteczku wszystkim życzę :D weekend się zbliża :D

A ja utwierdzam się w przekonaniu, ze cykl jest raczej bezowulacyjny :( Poprzedni chyba też był. Nic nie czuje.

Pa :)

mauysia, Libra, Dodi lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2013, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Liberko i Ruciu,

Ruciu, a może Ci się przesunęła...? Zobaczymy, jak się będzie rozwijała sytuacja.

Libra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 15 marca 2013, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczęta :) życzę miłego piąteczku :)
    Rucia a może będziesz miała później owulkę ja przed samą owulacją też nic nie czułam i testy wychodziły negatywne aż do dnia kiedy przyszłą owulacja i wtedy były dwie kreski na teście owulacyjnym .

Libra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2013, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam o poranku.

Libra lubi tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2013, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    i życzę miłego dnia

I Tobie tak starczają 4 godziny snu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2013, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Libra wrote:
    i życzę miłego dnia

4,5h snu dzisiaj:) czasem wystarczą... czasem nie... dzisiaj wystarczyły;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2013, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Cześć Liberko i Ruciu,

Ruciu, a może Ci się przesunęła...? Zobaczymy, jak się będzie rozwijała sytuacja.

Już wolałabym bezowulacyjny :( Nie chciałabym przesuwać HSG.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2013, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Ola_czeka wrote:
    Libra wrote:
    i życzę miłego dnia

Co ja bym dała, żeby 4,5 godziny snu mi wystarczyło :)U mnie czsami 10 to mało :(

mauysia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2013, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Libra wrote:
    Ola_czeka wrote:
    Libra wrote:
    i życzę miłego dnia

Co ja bym dała, żeby 4,5 godziny snu mi wystarczyło :)U mnie czsami 10 to mało :(

ja w tygodniu śpię 4,5-5,5h... za to w weekend 8-9h;)

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2013, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Rucia wrote:
    Libra wrote:
    Ola_czeka wrote:
    Libra wrote:
    i życzę miłego dnia

ja w tygodniu śpię 4,5-5,5h... za to w weekend 8-9h;)

Jeju kiedyś też tak miałam, a potem wiecznie niewyspany W. przestawił mnie na tryb min. 7 godzin snu:(

• mauysia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2013, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie, że np. w książce Roetzera piszą, że sen w nocy krótszy niż 6 godzin może konkretnie zakłócać pomiary temperatury?
    Tzn. nawet nie chodzi o pojedynczy przypadek, ale o taki tryb życia.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2013, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    A wiecie, że np. w książce Roetzera piszą, że sen w nocy krótszy niż 6 godzin może konkretnie zakłócać pomiary temperatury?

to cóż mogę na to rzec... mój wykres jest cały zakłócony... i poprzednie - TEŻ

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2013, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pytanie branżowe. Ja faktycznie widzę wadliwość pomiaru temperatury w ustach, ale chciałabym przy nim pozostać. Jak będę w Polsce kupię sobie termometr, który mierzy temperaturę z dokładnością do 2 miejsc po przecinku, postanowione. Ale faktycznie widzę, że ta moja temperatura się waha, nawet, jeśli mierzę 2 razy w tym samym miejscu to zdarza się różnica 0,1 stopnia, pewnie w zależności od tego jak mocno "opatulę" ;) termometr. W wykres zawsze wpisuję tę wyższą ale pewności nie mam, czy dobrze robię. Co sądzicie?

• mauysia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2013, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    mauysia wrote:

Ale teraz tak sobie myślę, że jeśli komuś starcza te 4-5 godzin i jest wyspany, to chyba nie powinno zakłócać... Chyba...

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2013, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Libra wrote:
    Ola_czeka wrote:
    Libra wrote:
    i życzę miłego dnia

A ja w sumie nie dałabym za wiele żeby starczyło mi 4,5 h snu, bo ja po prostu LUBIĘ DŁUGO SPAĆ. Dużo bym dała za szansę codziennego spania po 8-9 h :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2013, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Dziewczyny, pytanie branżowe. Ja faktycznie widzę wadliwość pomiaru temperatury w ustach, ale chciałabym przy nim pozostać. Jak będę w Polsce kupię sobie termometr, który mierzy temperaturę z dokładnością do 2 miejsc po przecinku, postanowione. Ale faktycznie widzę, że ta moja temperatura się waha, nawet, jeśli mierzę 2 razy w tym samym miejscu to zdarza się różnica 0,1 stopnia, pewnie w zależności od tego jak mocno "opatulę" ;) termometr. W wykres zawsze wpisuję tę wyższą ale pewności nie mam, czy dobrze robię. Co sądzicie?

Musisz sobie wypracować jedną technikę opatulania i wyrobić sobie automat, że zawsze będziesz opatulać tak samo :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2013, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym dużo dała, żeby siedzieć teraz gdzieś pod palmą i sączyć drinka z parasolką.

mauysia, Libra, Dodi, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2013, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:

miałam to samo, jak mierzyłam w ustach... poza tym na wykresie wychodziły mi "zęby"... jak zaczęłam mierzyć waginalnie, to wykres się uspokoił... a jak mierzę dwa razy to wychodzi mi tak samo, albo z niewielką różnicą max do 0,03st... ja zapisuję pierwszy pomiar...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2013, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Libra wrote:
    mauysia wrote:

Ale teraz tak sobie myślę, że jeśli komuś starcza te 4-5 godzin i jest wyspany, to chyba nie powinno zakłócać... Chyba...

po moich skończonych 5 cyklach obserwacji zauważyłam, że mam dziwne odchyły temperatury jeżeli mam koszmary, często budzę się w nocy lub sen trwa krócej niż 3,5 godziny (wtedy zauważam niewytumaczlny dla mnie skok o około 0,1st) - co miało miejsce także na początku obecnego cylku
    w innych przypadkach mam w miarę stabilne pomiary... bynajmniej tak mi się wydaję...

‹‹ 2015 2016 2017 2018 2019 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ