plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczęta - udało mi się zalogować!!!! od wczoraj po południu nie mogłam tu wejść. Napisałam do ovu i odpisali w ciągu dnia, że zidentyfikowali 1 problem i już powinno działać kurcze, kiedy ja przeczytam to co napisałyście!!!
udanego wieczoru kochane ja zaraz siadam do pracy bo przecież dostałam 100 zadań do zrobienia na już buuuu i muszę dzisiaj wieczorem popracowaćzosia-ktosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej kobietki moje...co tam u Was? Ja to chyba oszalałam...śmieję się z siebie dziś a już najbardziej jak nakryłam na cztery osoby a nas jest troje he he aż mnie zatrzęsło od śmiechu...a nie myślałam co robię...jakoś tak automatycznie wyszło...halo gadgetka nie sądzisz, że przesadziłaś? Ja ważę 129 kg...bez przesady z tą normalną babką...wiem co dźwigam każdego dnia...ale już się to zmienia...no oprócz tych dzisiejszych wpadek z pierniczkami...ale ja już kolacji nie jem tylko tarte jabłka na dobranoc...a niedługo zacznę jeść tylko na wieczór biały chudy ser albo jogurt naturalny...jak się moje ukochane jabłka skończą...a szkoda, żeby się zmarnowały...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTyśka nie łączy się pomidora z białym serem...
Szkodliwe połączenia: pomidor + biały ser = atak na stawy
W wielu dietach odchudzających występują w pozornie zgodnym duecie. Chudy ser idealnie współgra z pomidorem. Niestety, bardzo częste jedzenie takiego zestawu może skończyć się bolesną chorobą stawów! Liczne kwasy (cytrynowy, jabłkowy, chlorogenowy i kumarynowy), które decydują o charakterystycznym smaku pomidora, łączą się z wapniem zawartym w serze. Powstają nierozpuszczalne kryształki, które odkładając się w stawach, wywołują przy każdym ruchu silne bóle. Oczywiście, nie musimy obawiać się tej przykrej dolegliwości po zjedzeniu jednej czy kilku porcji pomidora z serem. Ale stosowanie takie diety przez kilka tygodni może już być zagrożeniem
a też kiedyś tak lubiłam jeść...dla mnie była pycha...od jednej nie stanie się nic;-) Smacznego;-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2012, 16:17
zosia-ktosia lubi tę wiadomość
-
muzarcia wrote:Tyśka nie łączy się pomidora z białym serem...
Szkodliwe połączenia: pomidor + biały ser = atak na stawy
W wielu dietach odchudzających występują w pozornie zgodnym duecie. Chudy ser idealnie współgra z pomidorem. Niestety, bardzo częste jedzenie takiego zestawu może skończyć się bolesną chorobą stawów! Liczne kwasy (cytrynowy, jabłkowy, chlorogenowy i kumarynowy), które decydują o charakterystycznym smaku pomidora, łączą się z wapniem zawartym w serze. Powstają nierozpuszczalne kryształki, które odkładając się w stawach, wywołują przy każdym ruchu silne bóle. Oczywiście, nie musimy obawiać się tej przykrej dolegliwości po zjedzeniu jednej czy kilku porcji pomidora z serem. Ale stosowanie takie diety przez kilka tygodni może już być zagrożeniem
a też kiedyś tak lubiłam jeść...dla mnie była pycha...od jednej nie stanie się nic;-) Smacznego;-)
dzięki kochana będe na przyszłośc wiedzieć. dziś się skuszę ale nie mam zamiaru tak jeść cały czas. po prostu naszła mnie ochota:)