X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ja od dwóch dni sikam na (trochę) rubinowo :/ Miała któraś z Was coś takiego..? Na pewno to nie z dróg rodnych, bo żadnych plamień nie mam, tylko mocz ma lekko rudy odcień :( A w weekend zaliczyłam z M serducho, i to niby od tego czasu :(
    Muszę oddać mocz do analizy...

lepiej się przebadaj... a nia masz innych dolegliwości? pieczenie?

Effcia28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi gratuluję spadku;-)Ile już poszło?

Blondi22 lubi tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Blondi gratuluję spadku;-)Ile już poszło?

narazie 2kg ale odrazu lepiej sie czuje ;)

Effcia28, mauysia lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry lejdis.

Effcia28, Blondi22, mauysia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Dziewczyny chudnę na prawdę coś się ruszyło...to jest niesamowite, bo już straciłam nadzieję po roku starania o minimalny spadek...może jednak nie będzie tak źle? Znów mam wody nazbieranej w sobie ale to nic...30 kwietnia w zeszłym roku ważyłam 123,3 kg...myślicie, że się uda? Może wyrównam...trzeba puścić to koło w drugą stronę i zatrzymać kiedy będzie czas!Idę spalać ale najpierw coś wszamać...jajo zjem dla rozgrzewki przed Wielkanocą;-)

dasz radę:) wierzę w Ciebie... będziesz szprycha jak ta lala:) a najważniejsze, że zdrowotnie się podkurujesz:)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko nie szalej...max 1kg tygodniowo a u Ciebie z niższą wagą nawet 0,5 co by nie wróciły znowu;-)buziam i powodzenia...lecę , bo mam pracy jeszcze dużo...

• mauysia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    mauysia wrote:
    Ja od dwóch dni sikam na (trochę) rubinowo :/ Miała któraś z Was coś takiego..? Na pewno to nie z dróg rodnych, bo żadnych plamień nie mam, tylko mocz ma lekko rudy odcień :( A w weekend zaliczyłam z M serducho, i to niby od tego czasu :(

Różne mogą być Mayuś powody sikania na taki kolor. Ja tak miałam przy żółtaczce. Ale nie bierz tego do siebie. :)
    Mam nadzieję, ze to nie przez serduchowanie :(

Zobaczymy... Na razie mam plan żeby namówić M, żeby jutro zaniósł moją próbkę moczu do Luxmedu - ciekawe, czy przyjmą od niego. Chyba powinni! Dziś tam dryndnę.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczykni ja zmykam za pare minut trzeba prace zaczac.

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • Ola_czeka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj po telefonie z OA poszłam opanowywać wzruszenie do kopiarki i już nie siadłam do kompa, więc dopiero dziś dziękuję za to że mogłam się z Wami tym podzielić i za to, że cieszyłyście się ze mną:)

mauysia, Libra, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień:)

mauysia, Blondi22, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Tylko nie szalej...max 1kg tygodniowo a u Ciebie z niższą wagą nawet 0,5 co by nie wróciły znowu;-)buziam i powodzenia...lecę , bo mam pracy jeszcze dużo...

pamietam ;)

no narazie te 2kg w tydzien spadlo ale teraz pewnie wolniej bedzie ;)

a.png
    a.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    mauysia wrote:

lepiej się przebadaj... a nia masz innych dolegliwości? pieczenie?

No właśnie nie, nic poza tym. Jeśli dam mocz do badania jutro rano, to jutro po południu będą wyniki. A jakby coś mnie zaniepokoiło, to podpytam tego gina, który w czwartek będzie mi robił to USG genetyczne. Mam nadzieję, że wyjaśni moje wątpliwości...

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra ja to bym chciała do tych czasów sportowych wrócić ale nic...może jeszcze kiedyś...już teraz mi nie zależy aż tak na tym by do bikini wyglądać,zawsze można zwinąć skórę na brzuchu w rulonik...boję się ale co miałam robić jak nikt nie umiał mi pomóc tylko dieta dieta i dieta...

Libra lubi tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Effcia;)

a.png
    a.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, a ile trwa taki kurs przedadopcyjny?
    Parę miesięcy? To tak jak ciąża.

Bo generalnie możemy uznać, że wczoraj odnotowałaś "zieloną kropę" i jesteś naszą pierwszą wiosenną mamusią :D

Blondi22, Libra, Fedra, Dodi, Gunia lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    muzarcia wrote:

pamietam ;)

Spoooko, do lata zdążysz :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mauysia a jadłaś coś ostatnio w kolorze czerwieni, w ogóle jakieś barwione potrawy? Pytam, bo może jelita przepuszczają barwnik do pęcherza, często się tak zdarza...są lekko nieszczelne...może jakieś witaminki albo coś z żelazem bierzesz, vit b complex...pytam, bo może nie będzie powodu do zmartwień...ale mocz zbadać warto na 100%.

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Blondi22 wrote:
    muzarcia wrote:

pamietam ;)

Spoooko, do lata zdążysz :)

no ja licze ze do maja czerwca juz sie ogarne ;)

a.png
    a.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Mauysia a jadłaś coś ostatnio w kolorze czerwieni, w ogóle jakieś barwione potrawy? Pytam, bo może jelita przepuszczają barwnik do pęcherza, często się tak zdarza...są lekko nieszczelne...może jakieś witaminki albo coś z żelazem bierzesz, vit b complex...pytam, bo może nie będzie powodu do zmartwień...ale mocz zbadać warto na 100%.

Od 15 marca wcinam zapisany przez gina Tardyferon Fol, czyli żelazo z kwasem foliowym.
    Ciekawe, czy przez zażywanie preparatu z żelazem mogło się tak stać... I to z tygodniowym opóźnieniem...

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet forsowne ćwiczenia mogą spowodować chwilowe zabarwienie moczu na ciemny, pomarańczowawy kolor...

‹‹ 2146 2147 2148 2149 2150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ