X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak więc odpowiadając na pytanie - nie chwaliłam się tym wcześniej na forum, bo generalnie nikomu na razie o tym nie mówimy, oprócz drobnych wyjątków. Zarejestrowaliśmy się w ośrodku we wrześniu ubiegłego roku. Wiedziałam, że na telefon możemy liczyć najwcześniej na wiosnę, ale żeby się nie nakręcać - powiedziałam sobie, że pewnie zadzwonią latem. Tak więc z jednej strony to był bardzo wyczekany telefon a z drugiej kompletne zaskoczenie, że już. Ale nie obyło się bez odrobiny metafizyki - usłyszałam wczoraj dźwięk telefonu i po prostu od razu wiedziałam, że to ośrodek :) Jeśli chodzi o pytanie, czy zawieszamy starania - i tak i nie. To znaczy, nie załamię się, jeśli zajdę w ciążę oczywiście, ale nie jest to już dla mnie klucz do szczęścia. Ten telefon wczoraj był dla mnie jak 2 kreski na teście, mój głód macierzyństwa będzie zaspokojony bez względu czy moje dziecko wyjdzie z mojego czy nie mojego brzucha:)

mauysia, Blondi22, Effcia28, Libra, Wosebka, AGA 30, Muska, Fedra, plemniczka, karoam, Dodi, Gunia, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Ilona Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Ilonka jak będziesz u lekarza poproś go żeby Ci skserował albo wypisał badania i wyniki jakie Ci robił bo skąd masz wiedzieć ajkie Ci badania zrobił i czy wszystkie??
    a jeśli robił Ci wszystkie badania a były to tylko hormony to chyba raczej dopiero zaczął Cię badać bo robi się jeszcze: drożność, histerioskopie, wrogość śluzu...
    a dobre wyniki nasienia to też pojęcie względne jak będziesz mieć wyniki w łapce to je mi tu wklep to ja Ci obiektywnie powiem czy wyniki są dobre ;)
    aha dobrze też sobie zrobić posiew w kierunku bakterii :) oczywiście obydwoje partnerów nie tylko jedno :)

Fedra dzięki, właśnie odebrałem wyniki M i lecę do swojego, potem napisze co i jak. Spytam sie go o to wszystko co mi napisałas.

Fedra lubi tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, normalnie wszystko powoli mi się rozjaśnia! Dzięki Wam - jesteśmy normalnie jak DR HOUSE i jego ekipa :)
    1) biorę to żelazo
    2) w weekend zrobiłam sok burakowo-jabłkowy w sokowirówce (wczoraj rano wypiłam ostatki)
    To pewnie przez to!
    Dzięki, że pomogłyście mi rozwiązać zagadkę :D Jesteście nieocenione :)

Blondi22, Fedra, plemniczka, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Tak więc odpowiadając na pytanie - nie chwaliłam się tym wcześniej na forum, bo generalnie nikomu na razie o tym nie mówimy, oprócz drobnych wyjątków. Zarejestrowaliśmy się w ośrodku we wrześniu ubiegłego roku. Wiedziałam, że na telefon możemy liczyć najwcześniej na wiosnę, ale żeby się nie nakręcać - powiedziałam sobie, że pewnie zadzwonią latem. Tak więc z jednej strony to był bardzo wyczekany telefon a z drugiej kompletne zaskoczenie, że już. Ale nie obyło się bez odrobiny metafizyki - usłyszałam wczoraj dźwięk telefonu i po prostu od razu wiedziałam, że to ośrodek :) Jeśli chodzi o pytanie, czy zawieszamy starania - i tak i nie. To znaczy, nie załamię się, jeśli zajdę w ciążę oczywiście, ale nie jest to już dla mnie klucz do szczęścia. Ten telefon wczoraj był dla mnie jak 2 kreski na teście, mój głód macierzyństwa będzie zaspokojony bez względu czy moje dziecko wyjdzie z mojego czy nie mojego brzucha:)

Olu, a kiedy poznacie Waszego potomka???
    No i jak długo trwają przygotowania, bo to mnie bardzo ciekawi?
    Ale ekstra :D

Ola_czeka lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ola, a ile trwa taki kurs przedadopcyjny?
    Parę miesięcy? To tak jak ciąża.

Bo generalnie możemy uznać, że wczoraj odnotowałaś "zieloną kropę" i jesteś naszą pierwszą wiosenną mamusią :D

Kurs trwa 5 weekendów, wcześniej rozmowa z psychologiem i wizyta u nas w domu, potem jeszcze oczekiwanie więc pewnie wszystko potrwa dłużej niż 9 miesięcy, ale też już się czuję, jakbym zaciążyła:) wiem wiem przedwcześnie, ale zawsze byłam w gorącej wodzie kąpana:)

mauysia, Blondi22, Rucia, Effcia28, Libra, Wosebka, Muska, Fedra, Dodi, Gunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana tak też myślałam he he he że buraczki ale nie pomyślałam, że o tym mogłaś zapomnieć;-) no to jesteśmy w domu!Jelita przepuściły barwnik do pęcherza;-) Buźka i spadam!

mauysia, Effcia28 lubią tę wiadomość

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki! :)
    Ola cieszę się z Twojego szczęścia. Mam w bliskiej rodzinie adoptowane dziecko i wszyscy bardzo Go kochamy :). Chłopiec urodził się w grudniu, a już w styczniu przyszli rodzice odwiedzali Go w ośrodku dla maluszków, a na Wielkanoc był Nimi w domu :)Dziś ma 10 lata :)

Ola_czeka, Effcia28, Libra, Fedra, Gunia lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wstępnie Olu co by nie zapeszyć...i idę do jaj, bo będą sine;-);-)

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola normalnie ciesze sie razem z toba ;)

a.png
    a.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ola_czeka wrote:

No to usystematyzujmy.
    Na majowy kurs możemy nie zdążyć wrócić do Polski, ale powinniśmy się wyrobić na czerwiec. Więc pod koniec maja spotkanka, kurs do końca czerwca, mam nadzieję, że w lipcu kwalifikacja a potem czekamy na zieloną kropkę, czyli na telefon, że namierzyli w końcu to nasze dziecko, co przez przypadek trafiło do innego brzucha, ale już chce iść do nas :) Potem, jak już będzie pewność, że to jest to nasze dziecko, kilka spotkanek i trafi ono do nas, do czasu aż pani sędzia również potwierdzi, że to faktycznie nasze dziecko i musi u nas zostać. Czyli może będzie idealnie, i macierzyński zacznę wiosną, jak zawsze chciałam:)

Kfjatus, mauysia, Libra, Blondi22, Muska, Fedra, Shagga_80, karoam, Dodi, Gunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co .. jak czytam wasze wypowiedzi odnośnie odchudzania, to szczerze Wam zazdroszczę :(

W sobotę kupiłyśym sobie z Kingą takie same spodnie. Ona ma na metce lat 9 ja lat 13. Wzrost 158cm. Pierwsze spodnie które są na mnie idealne. To samo z leginsami. :( To jest przykre. Ubieram się z moją córką w jednym dziale.

Fedra, gadgeta, Gunia lubią tę wiadomość

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Ruciu Twoja córa ma zwyczajnie młodą Mamuśkę, tylko troszkę starszą od niej samej :D.

Gunia lubi tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    mauysia wrote:
    Ola, a ile trwa taki kurs przedadopcyjny?
    Parę miesięcy? To tak jak ciąża.

Bo generalnie możemy uznać, że wczoraj odnotowałaś "zieloną kropę" i jesteś naszą pierwszą wiosenną mamusią :D

Kurs trwa 5 weekendów, wcześniej rozmowa z psychologiem i wizyta u nas w domu, potem jeszcze oczekiwanie więc pewnie wszystko potrwa dłużej niż 9 miesięcy, ale też już się czuję, jakbym zaciążyła:) wiem wiem przedwcześnie, ale zawsze byłam w gorącej wodzie kąpana:)

Będziemy mocno trzymały kciuki, zeby wszystko się udało :)

• Effcia28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga masz rację z badaniami naszych facetów mój mąż pisz a maluj Twój,normalnie strzał w 10

Ola fantastyczna wiadomość życzę abyście jak najszybciej byli w trójkę:)

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Ola_czeka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Wiecie co .. jak czytam wasze wypowiedzi odnośnie odchudzania, to szczerze Wam zazdroszczę :(

W sobotę kupiłyśym sobie z Kingą takie same spodnie. Ona ma na metce lat 9 ja lat 13. Wzrost 158cm. Pierwsze spodnie które są na mnie idealne. To samo z leginsami. :( To jest przykre. Ubieram się z moją córką w jednym dziale.

No kobiecie nie dogodzisz:) wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma:)

I moje ulubione przysłowie: "Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się NIE ma" ;)

Rucia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ola_czeka wrote:

mnie też bardzo ciekawi:) bo jak nam się nie uda, to my sie zapisujemy najpóźniej za 1,5 roku...

Ola_czeka, Fedra lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola Gratuluję WAM obojga ,że się udało i teraz tylko trzeba się kursować i poczekać na dzidzię ....rewelacja

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jesteście fajne :D

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze szkoda, że sprzątanie samo się nie zrobi, ale kawa wypita, więc trzeba uciekać do okien, kuru, podłóg i dywanów. :/ Wpadnę do Was później :)

1221648qmrgggy559.gif
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mayusia tak mi się podoba ta piosenka tej Twojej kumpeli ,że słucham jej już 3 raz:)a już 2 zagłosowałam tylko nie wiem czy przyjmą podwójnie :)

mauysia lubi tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
‹‹ 2147 2148 2149 2150 2151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ