Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Effcia28 wrote:
    AGA 30 wrote:
    Effcia28 wrote:
    AGA 30 wrote:
    Effcia28 wrote:
    AGA 30 wrote:
    Witam się w środę żórową !!!Ależ wieje u mnie i zaczyna cosik białego lecieć!! Co tu taaaaaka cisza dziś!!!:-)

co z tym jajem dla mnie?prośba została rozpatrzona pozytywnie czy negatywnie:)

Effcia pozytywnie rzecz jasna jak ci przesłać faksem sms czy mailem!!:-)

może być jak najbardziej sms-em:)będzie w sam raz dodatkiem do życzeń:)

NO to Musisz mi nr. podać!!:-)

już na priv wysłałam:)

Zapisałam!!:-)

super czekam popołudni na wiadomość:)uciekam bo mi się kurczak zjara:) pa laseczki

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2013, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    I ja się witam z Wami z rana.
    U mnie termometr pokazuje -6 stopni :/ Kurczę gdzie ja mieszkam, na Antarktydzie..?

Ale wczoraj miałam gigantyczny zgon... Ledwo się dokulałam z małym do domu ze żłobka (jejka ten powrót to jest dla mnie mordęga... Ja chcę już do cieplutkiego domu - tym bardziej, że wczoraj chyba zaczęło mi się przeziębienie), a ten mały fąfel lata we wszystkie kierunki tylko nie w kierunku domu, zatrzymuje się przy każdym... w sumie to przy wszystkim...
    Jak dotarłam do domu to padłam na kanapę i podniosłam się dopiero jak szłam usypiać małego ok. 21...
    Chyba zacznę jeździć autem, bo MYK wpakuję wtedy Leosia do samochodu, wysiądziemy pod blokiem i będzie po sprawie.

No i dziś ważny dzień, bo po południu powiemy moim rodzicom o nowym lokatorze mojego brzucha ;) Trochę się denerwuję, bo moja mama tak to przeżywa, że mam nadzieję, że skończy się tylko na lekkim zasłabnięciu i osunięciu się na kanapę!

o to koniecznie zdaj relacje potem jak bylo ;)

mauysia lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2013, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pa pa Effcia!!:-)
    A u nas dziś środa żurowa więc w obowiązku jak tradycja nakazuje wielkie ognisko powinno być ale że pogoda nie pozwala na to to chociaz mały grill pod jakimś daszkiem się zrobi!!:-)

Blondi22 lubi tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2013, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja juz pościel wtawiłam do prania poduszki wietrza sie na parapecie prrzy otwartym oknie

a na termometrze w chłodzie 7 stopni ;)

czuje w koncu wiosne ;)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2013, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    a ja juz pościel wtawiłam do prania poduszki wietrza sie na parapecie prrzy otwartym oknie

czuje w koncu wiosne ;)

U mnie śnieg leci to wiosna jeszcze w .....!! Pościel tez już się pierze :-)

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 27 marca 2013, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Zakupy zrobiłam wczoraj ale myślę jeszcze o zieleninie i innych takich dodatkach...marzy mi się marzy pomoc domowa;-) idę już , bo dzień krótki choć dużo dłuższy...czuje się już tę różnicę;-) Buziam słonka i spadam...

Ach witaj Kfjatus;-)nie było okazji- muzarcia się kłania;-) Dołączyłaś do nas chyba, prawda? To fajnie;-)

Tak dołączyłam, podklikuję z Wami kilka dni :) Miło poznać :D .

1221648qmrgggy559.gif
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2013, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Blondi22 wrote:

czuje w koncu wiosne ;)

hehe dzis dzien prania poscieli a ostatnio czyszczenia łazienek ;)

u mnie snieg sie topi resztki tzn ;)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2013, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    AGA 30 wrote:
    Blondi22 wrote:

czuje w koncu wiosne ;)

To podeślij tej wiosny troszku chociaż!!!:-)

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 27 marca 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    No ostatnio powiedziała mi, że jak powiedzieliśmy jej o pierwszej ciąży to mało zawału z radości nie dostała, więc trochę się boję, ale co zrobić, powiedzieć trzeba :)

A to przeziębienie to chyba chwyciliśmy (bo Marcin też) od małego, który miał apogeum w weekend... No cóż, piję herbę z pigwą i miodem, nierozcieńczony sok z czarnego bzu, psikam Tantum Verde... Zobaczymy jak będzie.

Polecam herbatkę z lipy :) A najlepiej taką miksturę : torebka lipy, torebka bzu- zaparzyć pod przykryciem w dużym kubasie, dodać sok malinkowy ( najlepiej z owockami malinowymi ), wypić i iść się wygrzać :). Super sprawa :)

Blondi22, mauysia lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 27 marca 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już zrobiłam większość zakupów na święta, teraz chwila relaksu, potem obiad i reszta sprzątania. Pogoda ma trochę z wiosny, trochę z zimy- śnieg ciągle leży ( niby mniej, ale jednak), mrozik trzyma, ale słońce już daje troszkę ciepełka.

1221648qmrgggy559.gif
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2013, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Blondi22 wrote:
    AGA 30 wrote:
    Blondi22 wrote:

czuje w koncu wiosne ;)

To podeślij tej wiosny troszku chociaż!!!:-)

chuchnełam żeby w twoja strone te cieplutkie słoneczko pogrzało;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2013, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja meza dziś wysle po pracy na zakupy ;) w sumie robie sałatke i żurek tylko ale kupić trzeba rzeczy ;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2013, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znacie moze jakieś preparaty albo sposób na wyczyszczenie tapicerki na wersalce? całej

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    znacie moze jakieś preparaty albo sposób na wyczyszczenie tapicerki na wersalce? całej

Wymienić wersalkę (całą) Hi hi hi !!
    popatrz w sklepach ja jak odświeżam tapicerkę to kładę wilgotne prześcieradło wymoczone w płynie do płukania tkanin !
    A na zakupy dziś takie podstawowe się wybiorę a o 14 do opola muszę skoczyć bo koleżanka egzamin na prawko ma to z nią jadę!!:-)

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Blondi22 wrote:

popatrz w sklepach ja jak odświeżam tapicerkę to kładę wilgotne prześcieradło wymoczone w płynie do płukania tkanin !
    A na zakupy dziś takie podstawowe się wybiorę a o 14 do opola muszę skoczyć bo koleżanka egzamin na prawko ma to z nią jadę!!:-)

hehe nie no ma dopiero 4 lata ;) a troche sie przybrudziła wiadomo jak to przy dziecku ;)

o to powodzenia dla koleżanki prostej drogi i gumowych drzew ;)

ja we wrześniu zdałam ;)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    AGA 30 wrote:
    Blondi22 wrote:

hehe nie no ma dopiero 4 lata ;) a troche sie przybrudziła wiadomo jak to przy dziecku ;)

o to powodzenia dla koleżanki prostej drogi i gumowych drzew ;)

ja we wrześniu zdałam ;)

Mi już w marcu 10 lat strzeliło jak mam prawko jak narazie bez mandatowo i wypadkowo !!! Puk puk odpukać w niemalowane ob następne 10 lat mojej jazdy takie było!!:-)

• Fedra Autorytet

Wysłany: 27 marca 2013, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki Witam się i znikam :)
    miłego wiosennego dnia Wam życzę :)

mauysia, Blondi22, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 27 marca 2013, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa............1.......24lata.........FASOLINKA........lubelskie (2.07.2013) she......................6.......35lat...........FASOLINKA........pomorskie (27.06.2013)
    gadgeta..............13......32lata.........FASOLINKA........kuj-pom (29.07.2013)
    Dora.....................2......30lat...........FASOLINKA........pomorskie(21.09.2013)
    anna_w...............10......31lat..........FASOLINKA.........lubelskie (27.09.2013)
    mauysia................5......31lat...........FASOLINKA........wielkopol (12.10.2013)
    Shagga_80...........3......32lata.........FASOLINKA........łódzkie (11.10.2013)
    ann2224………... 8…..28lat………. FASOLINKA …...wielkopolskie(26.10.2013)
    Mała……………..4……30lat……….FASOLINKA……świętkorzyskie(19.10.2013)
    Nina82…………..10…..30lat………FASOLINKA……. Śląskie (31.10.2013)
    Amicizia ................2.....26lat..........FASOLINKA……..małopolskie (09.11.2013)
    Malvinka...............4......25lat……....FASOLINKA…….dolnośląskie
    Dodi ......................5.....29lat...........29.03..................śląskie
    Rucia....................17....26lat............30.03..................mazowieckie
    sylwia1985.............8.....27lat...........01.04..................podkarpackie
    Muska....................3…..31lat...........07.04..................dolnośląskie
    Ola_czeka.............20……32lat...........08.04..................Wielka Brytania
    Plemniczka……….1…...28lat…….…09.04…………..śląskie
    Karoam..................3......27lat............11.04..................Egipt
    kiti.........................6......25lat…….….12.04……….….małopolskie
    a-koczek………....8 .…32lata………. 14.04……………war-maz
    Kaja.......................3......32lat...........19.04……….…..pomorskie
    Mała29...............92......29lat............20.04...................Wielka Brytania
    Libra.....................7..... 30lat............20.04...................łódzkie
    gocha04...............5......27lat............21.04..................mazowieckie
    natusia.................5.......27lat............22.04..................kuj-pom

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Cześć Dziewczynki Witam się i znikam :)
    miłego wiosennego dnia Wam życzę :)

Witam cię i żegnam Fredziu!!:-)

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam dziewczynki!!! MIłego południa popołudnia i wieczorku dziś raczej nie zawitam do was bo do znajomych zostaję do jutra!!Papatki!!:-)

‹‹ ‹ 2160 2161 2162 2163 2164 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ