X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2013, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi pracowicei dzien minął ale sprzatnełam wszytko ;)

wpadlam życzyć milej nocy ;)

ide do meza ;)

a.png
    a.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 27 marca 2013, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Mała współczuję tej choroby :-(. To pewnie przez tą pogodę, zimno, śnieżenie , wietrznie. Mi dzień minął pracowicie: zakupy, sprzątanie, gotowanie. Dobrze, że już wieczór, czas na relaks :-) Oglądam tv w szlafroczku, a mój pies śpi na moich stopach :-)

1221648qmrgggy559.gif
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 27 marca 2013, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaka tu cisza :)

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 27 marca 2013, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na piwko, a co będę sobie żałować, @ mnie zalała, to i ja ja trochę.
    Dodi w zeszłym roku tez chodziłam na Zumbe, jak sobie przypomnę, było super, chyba musze sie znowu zebrać.
    Kaja i Mała szybkiego powrotu do zdrowia wam życzę ;D
    Dobranoc Kobitki ;D

Dodi, Rucia lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 27 marca 2013, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja sobie w domku ćwiczę zumbe he he he śmiesznie to wygląda jak ćwiczę taka pokraka nieumiejąca kroków :P ale jest to super zabawa i w dodatku można się się zmęczyć przy niej :)
    Jak już nikogo niema to ja tez się żegnam i życzę miłej nocki :)

Dodi, Libra lubią tę wiadomość

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 27 marca 2013, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie pustki dziś. Może dziewczyny za starania się wzięły :-P.

1221648qmrgggy559.gif
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2013, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wpadlam tylko sie przywitac i pozegnac bo ide spac po calym dniu.Buziaczki dziewczyny

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2013, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, widzę, że wszystkie już w łóżeczkach :)
    Chciała tylko powiedzieć, że moi rodzice powiadomieni :) Najpierw zadbałam o to, żeby mama siedziała w fotelu, a potem zawołałam Leosia, dałam mu zdjęcie USG i poprosiłam go, żeby pokazał je babci i dziadkowi i objasnił im, co na zdjęciu jest. Co też uczynił (pokazał i powiedział, że na zdjęciu jest dzidzia, która jest w brzuchu u mamy :) ). Oczywiście kopary poopadały z radości, ale mama była mi wdzięczna, że ją najpierw usadziłam w fotelu :)

Jutro mówię w pracy, a teściom za dwa dni.

Dodi, she, zbikowa, Libra, Rucia, Shagga_80, Blondi22, Effcia28, gocha04, kiti, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 27 marca 2013, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonko no zumba super sprawa, ale coś mi w kolanie pierdykło i boli co nieco niestety :/
    mała ja ostatnio też sobie lekcję solo w domu urządziłam i aż się bałam skakać bo mówię, że pomyślę, że idiotka ze mnie jak domem trzęsie i ktoś usłyszy :D
    mauysiu całe szczęście, że mama siedziała a Leoś dzielny chłopak i ładnie dziadkom objaśnił o co kaman u mamusi :) kurcze mimo to, że Takiego Leosia nie mam to chciałabym już być w takiej sytuacji i mojej mamusi to raczej nie musiałabym usadzać ;)
    Dobranoc dziewczynki :*

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2013, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kwestii skok temperatury a owulacja. Luknęłam specjalnie do książki Roetzera i, jak myślałam, on nic o tym nie pisze, bo jego metoda skupia się nie na tym ,żeby wyznaczyć owulację, ale żeby wyznaczyć "okienko dni płodnych", w którym najprawdopodobniej może dojsć do poczęcia.

Ale już jakis czas temu przeczesywałam pod tym kątem specjalistyczne fora i natknęłam się na info, że NIE MA REGUŁY. Najczęściej skok jest PO owulacji, ale nie ma reguły, czy np. 2 godziny, czy 2 dni po. Czasem zdarza się też, że owulacja jest z 2 dni PO skoku. Dlatego właśnie Roetzer określa, że niepłodność poowulacyjna zaczyna się 3 dnia wieczorem po skoku temperaturowym. Czyli wśród tysięcy analizowanych przez niego wykresów musiały byc takie, które pokazały ciążę PO owulacji. Z jakiegoś powodu wyznaczył ten TRZECI dzień jako pierwszy dzień gwarantujący niezajście w ciążę.

Wniosek: nie ma co skupiać się na zgadywaniu kiedy dokładnie była owu, tylko robić swoje w "płodnym oknie". No chyba, że komuś długo (przynajmniej rok) nie wychodzi - wtedy warto na monitoringu USG dowiedzieć się, co jest grane.

Ale być może przydatna będzie taka informacja, jaką przepisuję poniżej na żywca z Roetzera:

"Najbardziej optymalny czas poczęcia to ostatnie dni ze śluzem najlepszej jakości, które oznaczają czas największej płodności, lub tuż po nim.
    Trzy najbardziej optymalne dni to dzień szczytu szyjki (najbardziej W, M i O), dzień przed nim i dzień po nim. Te dni najczęściej znajdują się tuż przed wzrostem temperatury, ale mogą się również pokrywać z pierwszymi dniami wyższej temperatury."

"Najbardziej optymalny" to swoją drogą, bla bla, ale i tak dopiero po czasie dowiadujemy się, że dane dni były ostatnimi dniami najlepszego śluzu :) Więc i tak trzeba działać na czuja :) I najwazniejsze żeby nie "przedobrzyć" i nie przespać najlepszego momentu! Dlatego lepiej zacząć za wcześnie niż za późno.
    Dobranoc!

Dodi, Libra, Kfjatus, Rucia, Muska, Ilona, Blondi22, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2013, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że nie przynudziłam :D
    Do napisania jutro ok. 10:00 :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2013, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to wpoadlam na chwilek wszytskie was serdecznie pozdrowic i pochuchac na was i podmuchac, mam tyle hormonów że chętnie części się pozbędę, i starczy z pewnością dla każdej :)
    więc łapcie ile możecie chuuuuuuuuuuuuuuuuuchaaaaaaaaaaaaaaaaaaam i dmuuuuuuuuuuuuuuuuuuucham na wszystkie was tutaj :)

u mnie niestety coraz ciekawiej, nie bede sie rozpisywac, jak macie mocne nerwy to na fasolkowych poradach mozna poczytac wiecej ;) A ja bardzo łądnie poprszę którąś z was o streszczenie co u was ale na priv bo nie bede miala jutro siły wertowac tylu stron w poszukiwaniu streszczenia

cieplutko pozdrawiam i powodzonka życze :)

Dodi, Kfjatus, Rucia, Muska, Ilona, mauysia, Blondi22, gocha04, Fedra lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 28 marca 2013, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewuszki i życzę wam miłego dnia dzisiaj. U mnie niestety choroba się w moim organizmie zadomowiła. Dziś jest coraz gorzej, osłabienie temp 35,6 daje we znaki a do pracy trzeba dziś śmigać. Dobrze że jutro już wolne :)
    mauysia ale fajnie że rodzice powiadomieni :) i mamie nic się nie stało :) ale powiem ci tak na uszko że troszkę ci zazdroszczę ale oczywiście pozytywnie.
    Amicizia jak miło cię zobaczyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2013, 06:07

Amicizia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2013, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Mayuś - chyba piękniejszego poinformowania o kolejnym wnuku, mama nie mogła sobie wyobrazić :) Moja już by zalała się łzami :)

Ami - Fajnie, że do Nas zajrzałaś :)

Mała - ja też chrycham, prycham, kaszle, kicham, smarkam, ale na szczeście nie ma gorączki. Nie pozostaje Nam nic innego, jak czekać cierpliwie na wiosnę, wtedy może te choroby się skończą :)

Miłego czwartku Wam życzę dziewoje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2013, 06:50

Dodi, Libra, mauysia, Amicizia, Fedra lubią tę wiadomość

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 28 marca 2013, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z rana :-) .

Dodi lubi tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2013, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kfjatuś :)

• Muska Autorytet

Wysłany: 28 marca 2013, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laseczki :D
    Ja dziś z domu nadaję, także zaraz się pologuje itp, zrobię kawę i zaczynam pracę, co znaczy że najpierw poczytam co tam popisałyście od wczorajszego wieczora :)

Dodi, Libra, Ilona lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • karoam Autorytet

Wysłany: 28 marca 2013, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    29817724098944127626807.jpg

Dodi, Kfjatus, Libra, Rucia, Muska, Ilona, Effcia28, mauysia, Blondi22, zbikowa, Fedra lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 28 marca 2013, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku jaki śliczny widoczek :) ja chcę tam :P

karoam lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2013, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł;)

Mayusia – fajny pomysł na poinformowanie rodziców
    Ami – sił i mniejszych dolegliwości życzę
    Mała – zdrówka życzę… a jak nastrój? Relacje się poprawiają?
    Rutka – hehehe miłego czwartku;P
    Kaoram – dzień dobry, jak zwykle piękny widoczek

Witajcie Kfjatus, Muska i inne które niebawem dołączą:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2013, 06:47

Kfjatus, Muska, Effcia28, Blondi22, karoam, Amicizia lubią tę wiadomość

‹‹ 2165 2166 2167 2168 2169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ