X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2013, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi pracowicei dzien minął ale sprzatnełam wszytko ;)

wpadlam życzyć milej nocy ;)

ide do meza ;)

a.png
    a.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 27 marca 2013, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Mała współczuję tej choroby :-(. To pewnie przez tą pogodę, zimno, śnieżenie , wietrznie. Mi dzień minął pracowicie: zakupy, sprzątanie, gotowanie. Dobrze, że już wieczór, czas na relaks :-) Oglądam tv w szlafroczku, a mój pies śpi na moich stopach :-)

1221648qmrgggy559.gif
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 27 marca 2013, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaka tu cisza :)

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 27 marca 2013, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na piwko, a co będę sobie żałować, @ mnie zalała, to i ja ja trochę.
    Dodi w zeszłym roku tez chodziłam na Zumbe, jak sobie przypomnę, było super, chyba musze sie znowu zebrać.
    Kaja i Mała szybkiego powrotu do zdrowia wam życzę ;D
    Dobranoc Kobitki ;D

Dodi, Rucia lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 27 marca 2013, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja sobie w domku ćwiczę zumbe he he he śmiesznie to wygląda jak ćwiczę taka pokraka nieumiejąca kroków :P ale jest to super zabawa i w dodatku można się się zmęczyć przy niej :)
    Jak już nikogo niema to ja tez się żegnam i życzę miłej nocki :)

Dodi, Libra lubią tę wiadomość

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 27 marca 2013, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie pustki dziś. Może dziewczyny za starania się wzięły :-P.

1221648qmrgggy559.gif
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2013, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wpadlam tylko sie przywitac i pozegnac bo ide spac po calym dniu.Buziaczki dziewczyny

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2013, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, widzę, że wszystkie już w łóżeczkach :)
    Chciała tylko powiedzieć, że moi rodzice powiadomieni :) Najpierw zadbałam o to, żeby mama siedziała w fotelu, a potem zawołałam Leosia, dałam mu zdjęcie USG i poprosiłam go, żeby pokazał je babci i dziadkowi i objasnił im, co na zdjęciu jest. Co też uczynił (pokazał i powiedział, że na zdjęciu jest dzidzia, która jest w brzuchu u mamy :) ). Oczywiście kopary poopadały z radości, ale mama była mi wdzięczna, że ją najpierw usadziłam w fotelu :)

Jutro mówię w pracy, a teściom za dwa dni.

Dodi, she, zbikowa, Libra, Rucia, Shagga_80, Blondi22, Effcia28, gocha04, kiti, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 27 marca 2013, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonko no zumba super sprawa, ale coś mi w kolanie pierdykło i boli co nieco niestety :/
    mała ja ostatnio też sobie lekcję solo w domu urządziłam i aż się bałam skakać bo mówię, że pomyślę, że idiotka ze mnie jak domem trzęsie i ktoś usłyszy :D
    mauysiu całe szczęście, że mama siedziała a Leoś dzielny chłopak i ładnie dziadkom objaśnił o co kaman u mamusi :) kurcze mimo to, że Takiego Leosia nie mam to chciałabym już być w takiej sytuacji i mojej mamusi to raczej nie musiałabym usadzać ;)
    Dobranoc dziewczynki :*

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2013, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kwestii skok temperatury a owulacja. Luknęłam specjalnie do książki Roetzera i, jak myślałam, on nic o tym nie pisze, bo jego metoda skupia się nie na tym ,żeby wyznaczyć owulację, ale żeby wyznaczyć "okienko dni płodnych", w którym najprawdopodobniej może dojsć do poczęcia.

Ale już jakis czas temu przeczesywałam pod tym kątem specjalistyczne fora i natknęłam się na info, że NIE MA REGUŁY. Najczęściej skok jest PO owulacji, ale nie ma reguły, czy np. 2 godziny, czy 2 dni po. Czasem zdarza się też, że owulacja jest z 2 dni PO skoku. Dlatego właśnie Roetzer określa, że niepłodność poowulacyjna zaczyna się 3 dnia wieczorem po skoku temperaturowym. Czyli wśród tysięcy analizowanych przez niego wykresów musiały byc takie, które pokazały ciążę PO owulacji. Z jakiegoś powodu wyznaczył ten TRZECI dzień jako pierwszy dzień gwarantujący niezajście w ciążę.

Wniosek: nie ma co skupiać się na zgadywaniu kiedy dokładnie była owu, tylko robić swoje w "płodnym oknie". No chyba, że komuś długo (przynajmniej rok) nie wychodzi - wtedy warto na monitoringu USG dowiedzieć się, co jest grane.

Ale być może przydatna będzie taka informacja, jaką przepisuję poniżej na żywca z Roetzera:

"Najbardziej optymalny czas poczęcia to ostatnie dni ze śluzem najlepszej jakości, które oznaczają czas największej płodności, lub tuż po nim.
    Trzy najbardziej optymalne dni to dzień szczytu szyjki (najbardziej W, M i O), dzień przed nim i dzień po nim. Te dni najczęściej znajdują się tuż przed wzrostem temperatury, ale mogą się również pokrywać z pierwszymi dniami wyższej temperatury."

"Najbardziej optymalny" to swoją drogą, bla bla, ale i tak dopiero po czasie dowiadujemy się, że dane dni były ostatnimi dniami najlepszego śluzu :) Więc i tak trzeba działać na czuja :) I najwazniejsze żeby nie "przedobrzyć" i nie przespać najlepszego momentu! Dlatego lepiej zacząć za wcześnie niż za późno.
    Dobranoc!

Dodi, Libra, Kfjatus, Rucia, Muska, Ilona, Blondi22, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2013, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że nie przynudziłam :D
    Do napisania jutro ok. 10:00 :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2013, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to wpoadlam na chwilek wszytskie was serdecznie pozdrowic i pochuchac na was i podmuchac, mam tyle hormonów że chętnie części się pozbędę, i starczy z pewnością dla każdej :)
    więc łapcie ile możecie chuuuuuuuuuuuuuuuuuchaaaaaaaaaaaaaaaaaaam i dmuuuuuuuuuuuuuuuuuuucham na wszystkie was tutaj :)

u mnie niestety coraz ciekawiej, nie bede sie rozpisywac, jak macie mocne nerwy to na fasolkowych poradach mozna poczytac wiecej ;) A ja bardzo łądnie poprszę którąś z was o streszczenie co u was ale na priv bo nie bede miala jutro siły wertowac tylu stron w poszukiwaniu streszczenia

cieplutko pozdrawiam i powodzonka życze :)

Dodi, Kfjatus, Rucia, Muska, Ilona, mauysia, Blondi22, gocha04, Fedra lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 28 marca 2013, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewuszki i życzę wam miłego dnia dzisiaj. U mnie niestety choroba się w moim organizmie zadomowiła. Dziś jest coraz gorzej, osłabienie temp 35,6 daje we znaki a do pracy trzeba dziś śmigać. Dobrze że jutro już wolne :)
    mauysia ale fajnie że rodzice powiadomieni :) i mamie nic się nie stało :) ale powiem ci tak na uszko że troszkę ci zazdroszczę ale oczywiście pozytywnie.
    Amicizia jak miło cię zobaczyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2013, 06:07

Amicizia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2013, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Mayuś - chyba piękniejszego poinformowania o kolejnym wnuku, mama nie mogła sobie wyobrazić :) Moja już by zalała się łzami :)

Ami - Fajnie, że do Nas zajrzałaś :)

Mała - ja też chrycham, prycham, kaszle, kicham, smarkam, ale na szczeście nie ma gorączki. Nie pozostaje Nam nic innego, jak czekać cierpliwie na wiosnę, wtedy może te choroby się skończą :)

Miłego czwartku Wam życzę dziewoje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2013, 06:50

Dodi, Libra, mauysia, Amicizia, Fedra lubią tę wiadomość

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 28 marca 2013, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z rana :-) .

Dodi lubi tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2013, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kfjatuś :)

• Muska Autorytet

Wysłany: 28 marca 2013, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laseczki :D
    Ja dziś z domu nadaję, także zaraz się pologuje itp, zrobię kawę i zaczynam pracę, co znaczy że najpierw poczytam co tam popisałyście od wczorajszego wieczora :)

Dodi, Libra, Ilona lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • karoam Autorytet

Wysłany: 28 marca 2013, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    29817724098944127626807.jpg

Dodi, Kfjatus, Libra, Rucia, Muska, Ilona, Effcia28, mauysia, Blondi22, zbikowa, Fedra lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 28 marca 2013, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku jaki śliczny widoczek :) ja chcę tam :P

karoam lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2013, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł;)

Mayusia – fajny pomysł na poinformowanie rodziców
    Ami – sił i mniejszych dolegliwości życzę
    Mała – zdrówka życzę… a jak nastrój? Relacje się poprawiają?
    Rutka – hehehe miłego czwartku;P
    Kaoram – dzień dobry, jak zwykle piękny widoczek

Witajcie Kfjatus, Muska i inne które niebawem dołączą:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2013, 06:47

Kfjatus, Muska, Effcia28, Blondi22, karoam, Amicizia lubią tę wiadomość

‹‹ 2165 2166 2167 2168 2169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ