X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2013, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdoberek kochane :)

Jestem po USG. Wszystko w porządeczku, dzieciątko ma 5,8 cm, przezierność karkowa OK (1,9 mm), wszystko pomiary w normie. Dziś na USG byli ze mną moi mężczyźni :)
    Kurde, co chwilę mam jakieś nowości ;) Wczoraj powiadomienie rodziców, dziś USG, zaraz powiadomienie w pracy, potem u teściów... Się nadenerwuję na zapas! ;)

Muska, Blondi22, Rucia, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2013, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, w sumie źle napisałam wczoraj wieczorem, że monitoring na 100% może wskazać dokładny dzień owulacji.
    A wcale nie może, a przekonała się o tym boleśnie Aga 30 tuż przed inseminacją :( Pęcherzyk nie pękł.

Jak pisze Roetzer - jedynym pewnym objawem, że owulacja była jest ciąża :)

Libra, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 28 marca 2013, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pomysł Muski o bliźniakach mi się spodobał :P. Ale wiecie byście musiały mi pomóc, bo dwóch krzyczących maluchów mogłabym nie ogarnąć :D. Jako dobre ciotki, każda dyżur by miała jednego dnia :P

Muska, Fedra lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2013, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki :)
    Jak co dzień zaglądam , by obejrzeć wykresy no i powiem tak, nie mówię, żeby nie zapeszyć,ale chucham :)
    Nie mam czasu poczytać co tu się działo, więc tak wybiórczo podeszłam do tematu - np poszperałam by odszukać wieści od Mauysi, o informowaniu rodziców :) Dobrze to wykombinowałaś :) U nas tak uroczyście nie było, jakby to powiedzieć moja siostra "popsuła" naszą niespodziankę...ale ja się tym nie przejmuję z ciąży najbardziej cieszy się nasza Trójka i to najważniejsze :)
    Mauysiu, Ty dziś masz USG,tak? Koniecznie zdaj relację po :)
    Mnie nadal nie przechodzi choróbsko i dziś zamierzam wytoczyć mocniejsze działa.
    Czy coś przeoczyłam? Jakiś ważny fakt? Z góry przepraszam i nie pogniewałabym się, gdyby któraś streściła ewentualne niusy :)

Rucia, Muska, Dodi lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2013, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Szagi!
    Parę wpisów wyżej zdałam relację z USG :) Chyba przeoczyłaś, bo pewnie pisałaś wtedy swojego długiego posta :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2013, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:

Jestem po USG. Wszystko w porządeczku, dzieciątko ma 5,8 cm, przezierność karkowa OK (1,9 mm), wszystko pomiary w normie. Dziś na USG byli ze mną moi mężczyźni :)
    Kurde, co chwilę mam jakieś nowości ;) Wczoraj powiadomienie rodziców, dziś USG, zaraz powiadomienie w pracy, potem u teściów... Się nadenerwuję na zapas! ;)

To super wieści Mauysiu, USG miałaś już przez brzuch? Ja mam za tydzień w środę i też chciałabym zabrać swoich Chłopaków :)

• mauysia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2013, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, miałam przez brzuch. Oczywiście młody znudził się po chwili i musieli wyjść, żeby nie przeszkadzać lekarzowi :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Hej Szagi!
    Parę wpisów wyżej zdałam relację z USG :) Chyba przeoczyłaś, bo pewnie pisałaś wtedy swojego długiego posta :)

Dokładnie tak :) Mojego posta pisałam chyba od 9 ;) Bo jak nie mleko, to nocnik w międzyczasie :D

• plemniczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! zaraz was nadrobie. Ja myslalam ze przed wczoraj mnie cos trafi, nagle moj mąz dowiedzial sie we wtorek wieczorem ze w srode o 5 rano musi jechac na 3 dni w delegacje... kiedy ja lada moment oczekiwalam owulacji :/.
    No i pojechal a ja juz na straty spisalam ten cykl przez to. Ale wczoraj bylam u lekarza i okazuje sie ze moj pecherzyk wczoraj mial 18mm (w piatek mial 14mm)tak wiec na szczescie rosnie nie za szybko bo wychodzi 1mm na dobe, wiec są szanse ze dotrwa on do weekendu kiedy to moj mąz juz wroci. Tak wiec nadzieja wrocila i teraz przekornie "modle" sie do pecherzyka by zechcial sobie poczekac do soboty najlepiej, no ale czy mnie poslucha? :)

Shagga_80, Kfjatus, Rucia, Libra, Muska, mauysia, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 28 marca 2013, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Kfjatus wrote:
    Ruciu masz rację :) Właściwe to wszystko na dwoje babka wróżyła, jeśli chodzi o ciążę. No, bo wykresy ciążowe wyglądają tak różnie, że można się zaskoczyć, że puentą jest szczęśliwe zakończenie w postaci zielonej kropki, bo wykres wcale tego nie pokazuje. A z tym spadkiem właśnie to też bardzo różnie - u jednych jest, u innych go nie ma... Należy podchodzić do wszystkiego z dużą rezerwą i nie nastawiać się jakoś szczególnie, choć mieć nadzieję i się nie poddawać :).
    Mnie tylko zaskoczył ten drugi spadek, bo poprzednio tempka spadła dopiero dzień przed @...

My tu mamy jeden taki przypadek totalnego zaskoczenia jeśli chodzi o ciaże, jeżeli właścicielka wykresu pozwoli go udostępnić, to same się przekonacie, że to był cud.

Nie powiem o kogo chodzi, najpierw się jej zapytam, jeżeli wyrazi zgodę, to poprosze ją o udostępnienie.

Dawaj Rucia! Szybko do niej pisz!
    Teraz zrobiłam się podekscytowana :D

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Tak, miałam przez brzuch. Oczywiście młody znudził się po chwili i musieli wyjść, żeby nie przeszkadzać lekarzowi :)

Hehehe, też się spodziewam takiej reakcji mojego Potomka :)
    Wczoraj miałam podobnie gdy byłam z Nim u neurologa :) (znudził się już na samym początku, gdy Pan doktor wpisywał coś w kartę poprzedniego pacjenta :) ).

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)

kubuś wolne ma dziś to wstaliśmy po 8 ;)

Mauysia super że po badaniu usg ok ,no i fajnie poinforomawliscie rodzicow ;)

Amiciza hej dawno cie tu nie widziałam .

Witam też reszte dziewczyn milego i slonecznego WIELKIEGO CZWARTKU :)

Kaoram super fotki ;)

Shagga zdrówka

Libra, Amicizia lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2013, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko, trzymam kciuki za Twój przechęrzyk :)

Mauysiu napisz mi jeszcze, co jeszcze na tym USG badał Ci lekarz? tylko tę przezierność?

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2013, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczka trzymam kciuki oby pęcherzyk poczekal do weekendu ;)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2013, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:

Kawał dziecka Mayuś :D

Blondi22, mauysia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2013, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mauysia, dobre wieści:)
    Shagga, to trzymam kciuki za usg
    Plamniczka życzę, by pęcherzyk pyk zrobił w sobotę

witam Blondi

Blondi22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2013, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja teraz z innej beczki. Czy któraś z Was piekła kiedyś kaczkę? Lub robiła na jakikolwiek sposób? Tak się zastanawiam, czy nie zrobić na święta, ale kaczka to podobno wyzwanie :(

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2013, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruciu ja niestety nie robiłam nie pomoge ;(

a.png
    a.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2013, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Plemniczko, trzymam kciuki za Twój przechęrzyk :)

Mauysiu napisz mi jeszcze, co jeszcze na tym USG badał Ci lekarz? tylko tę przezierność?

Potem napiszę szczegóły na "fasolkowych poradach", żeby tu nie przynudzać ;)No i na razie nie mam za bardzo czasu żeby pisać :( Full pracy...

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2013, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki:)ja tylko na chwilkę i umykam:)
    Mayuśia cieszę się że mama dobrze zareagowała i z dzidzią wszystko ok:)
    Plemniczko będę trzymać kciuki żeby pęcherzyk pękł w sobotę jak mężuś już wróci
    A teraz żegnam się z Wami Pa:)

mauysia, Blondi22 lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
‹‹ 2167 2168 2169 2170 2171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ