plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Widzisz Muzarciu coś jest na rzeczy tak jak Rucia napisała, może ma jakieś profity, że się upiera przy Diane. Nie ma przecież leków nie zastąpionych, zawsze znajdą się jakieś zamienniki czy to tańsze czy to bardziej łagodne.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
nick nieaktualnyTo jest refundowany lek zarejestrowany jako lek...sama już nie wiem...
MOŻE ON JAKO GIN MA ZWIĄZANE RĘCE I NIE WOLNO MU INNYCH LEKÓW PRZEPISYWAĆ?
Może tylko wolno endokrynologowi wówczas? No nie wiem co myśleć o tym wszystkim... jak pytałam o badania, to powiedział, że nie trzeba jeszcze a wiem, że powinny być zrobione zwłaszcza, że zgłaszałam, że w rodzinie są żylaki, były udary, zawały, zakrzepy itd. Kurde a ja jeszcze Agę wysłałam do niego! Może tam się chociaż nie pomyli i Aga ładnie zajdzie w ciążę...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2013, 12:32
-
nick nieaktualnyMuzi czytałaś ulotkę Diane?
Możliwe skutki uboczne: W pierwszych miesiącach stosowania preparatu mogą wystąpić nieregularne krwawienia (plamienia lub krwawienia międzymiesiączkowe). Mogą wystąpić: tkliwość, ból i powiększenie piersi, wydzielina z brodawki sutkowej, ból głowy, migrena, zmiany popędu płciowego, zmiany nastroju, nastroje depresyjne, nudności, wymioty, zaburzenia żołądkowo-jelitowe, choroby skóry, zmiana wydzieliny pochwowej, nietolerancja soczewek kontaktowych, zatrzymanie płynów w organizmie, zmiana masy ciała, reakcje nadwrażliwości, choroba Crohna, wrzodziejące zapalenie okrężnicy. W przypadku wystąpienia ostrych lub przewlekłych zaburzeń czynności wątroby należy odstawić preparat do czasu powrotu parametrów czynności wątroby do normy. W razie powtórnego wystąpienia żółtaczki zastoinowej lub świądu, preparat należy odstawić. Preparaty antykoncepcyjne zwiększają ryzyko wystąpienia zatorów żylnych lub tętniczych, chorób zakrzepowo-zatorowych. U kobiet przyjmujących hormonalne środki antykoncepcyjne nieznacznie częściej jest rozpoznawany rak sutka. -
nick nieaktualnymuzarcia wrote:To jest refundowany lek zarejestrowany jako lek...sama już nie wiem...
MOŻE ON JAKO GIN MA ZWIĄZANE RĘCE I NIE WOLNO MU INNYCH LEKÓW PRZEPISYWAĆ?
Może tylko wolno endokrynologowi wówczas? No nie wiem co myśleć o tym wszystkim... jak pytałam o badania, to powiedział, że nie trzeba jeszcze a wiem, że powinny być zrobione zwłaszcza, że zgłaszałam, że w rodzinie są żylaki, były udary, zawały, zakrzepy itd. Kurde a ja jeszcze Agę wysłałam do niego! Może tam się chociaż nie pomyli i Aga ładnie zajdzie w ciążę...
Muzi a kto mu zabronił niby przepisywac inne leki? To jest niedorzeczne. Zauważyłam, że generalnie jest straszny problem z badaniami. Trzeba wręcz wymuszać na lekarzach, zeby dał ci skierowanie. Ja bym się do niego wybrała, i porozmawiała z Nim dosyć rzeczowo, konkretnie i tak żeby w końcu cię wysłuchał. -
nick nieaktualnyRucia ja to wiem i do tego rak wątroby, jakiś rzadko występujący w naturze...i dużo więcej...ale wiadomo jak ze statystykami...czytałam czytałam kochana....tylko u mnie krwawienia nie było za pierwszym razem , plamień nie ma a teraz zamiast okresu pomarańczowe plamienie a wcześniej brązowe przez dwa dni...także jak zapytałam dlaczego nie było krwawienia co może być przyczyną, to mi powiedział wymijająco, że może prl choć podobno biorę bromergon troszkę na wyrost...ja sobie poczytam dziś o tym więcej...jak coś znajdę...
-
nick nieaktualny
-
Większość z tych skutków ubocznych moga wystąpić przy łykaniu jakichkolwiek antykoncepcyjnych tabletek, co ciekawe - częściej rozpoznawany rak sutka (nie napisane, że powodują, tylko można rozpoznać, heh), a hamują rozwój komórek odpowiedzialnych za raka szyjki macicy...
Muzarci nie potrafię nic innego doradzić jak konsultację z innym lekarzem, albo nawet kilkoma, sprawa nie jest prosta. A jak się zacznie nowe opakowanie to nie można ot tak go odstawić? Poczekać na krwawienie z odstawienia i zacząć brać inne? Kiedyś mówiono, że jak obydwa leki zawierają tyle samo składników to normalnie dzić kończę jeden, jutro łykam drugi...?... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym... -
nick nieaktualnyMAM INTERNET MAM W KOŃCU NET:-)
\
Witam dziewczynki po świętach!! Zaliczyłam basen dziś już i czuję się cudownie po nim!!
Czy jakieś nowości mnie ominęły proszę o mały skrót wydarzeń!
Pogoda się u mnie robi może to już wiosna a może jeszcze nie:-(
Buziole gorące!!Fedra, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRucia wrote:Mam pytanie do dziewczyn zafasolkowanych. Czemu wchodząc w Moje Ovu -> Kalkulator daty porodu pokazuje inną datę niż w Moje Ovu -> Śledzenie ciąży. U mnie są 2 dni różnicy w wyznaczonym terminie. W Kalkulatorze pokazuje mi 6 grudnia a w kalendarzu 8 grudnia.
Właśnie sprawdziłam przed chwila (Mauysiu, ten kalkulator jest dostępny mimo braku pakietu premium) no i o dziwo gdy wpisałam datę OM to termin na 12s-tego pokazało mi,a nie 11 jak dotąd sądziłam i jak podała mi moja ginka
-
nick nieaktualnyFedra wrote:Aha Saggus czytam wszystkie posty
BellaRosa............1.......24lata.........FASOLINKA........lubelskie (2.07.2013) she......................6.......35lat...........FASOLINKA........pomorskie (27.06.2013)
gadgeta..............13......32lata.........FASOLINKA........kuj-pom (29.07.2013)
Dora.....................2......30lat...........FASOLINKA........pomorskie(21.09.2013)
anna_w...............10......31lat..........FASOLINKA.........lubelskie (27.09.2013)
mauysia................5......31lat...........FASOLINKA........wielkopol (12.10.2013)
Shagga_80...........3......32lata.........FASOLINKA........łódzkie (11.10.2013)
ann2224………... 8…..28lat………. FASOLINKA …...wielkopolskie(26.10.2013)
Mała……………..4……30lat……….FASOLINKA……świętkorzyskie(19.10.2013)
Nina82…………..10…..30lat………FASOLINKA……. Śląskie (31.10.2013)
Amicizia ................2.....26lat..........FASOLINKA……..małopolskie (09.11.2013)
Malvinka...............4......25lat……....FASOLINKA…….dolnośląskie
Rucia....................17....26lat………FASOLINKA…….mazowieckie (06.12.2013)
Dodi ......................5.....29lat...........FASOLINKA…….śląskie (07.12.2013)
sylwia1985.............8.....27lat...........01.04..................podkarpackie
Muska....................3…..31lat...........07.04..................dolnośląskie
Ola_czeka.............20……32lat...........08.04..................Wielka Brytania
Zbikowa…………..3……26lat...........08.04..................Wielka Brytania
Plemniczka……….1…...28lat…….…09.04…………..śląskie
Karoam..................3......27lat............11.04..................Egipt
kiti.........................6......25lat…….….12.04……….….małopolskie
a-koczek………....8 .…32lata………. 14.04……………war-maz
Kaja.......................3......32lat...........19.04……….…..pomorskie
Mała29...............92......29lat............20.04...................Wielka Brytania
Libra.....................7..... 30lat............20.04...................łódzkie
gocha04...............5......27lat............21.04..................mazowieckie
natusia.................5.......27lat............22.04..................kuj-pom
Ilona……………..11…..30lat………..22.04……………Niemcy
Kfjatus...................7......26lat............30.04..................mazowieckie
A pomyślałaś,że ja myślę , że jest inaczej?(zrozumiałaś to pokrętnie sformułowane zdanie
), mnie chodziło,że w stopce Kfjatus wyczytałam dane do tabelki i pomyślałam,że gdy napisze to tu jako post to nie umknie to Twojej uwadze, a w stopce może umknąć...wybacz jeśli odebrałaś to jako zarzut wobec Ciebie, że niby nie czytasz...wiem,że Ty zawsze i wszystko czytasz
Fedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
a ja to sie chyba wykończe od piatku boli mnie ten nie dokończony ząb co dentystka mi wyrywala
jutro dopiero mam zadzwonic do szpitala żebym zapisala sie na wyrwanie chirurgiczne bo musza skonsutowac czy antybiotyk mam brac przed ;/
ach ta polska slużba zdrowia ;( -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymuzarcia wrote:skonsultować odstawienie ale w sumie po co?! Badania? PRL tylko mam świeżą i jest super tylko tę po obciążeniu mam kiepską ale wyniki brał pod uwagę poprzednie...także z wywiadu i włochów na ciele oraz z obrazu usg wywnioskował co wywnioskował...pewnie się nie myli ale od endo Dominika wiem, że jest dużo innych środków na to schorzenie zamiast diane 35...dlatego po tym przestałam mu ufać jak mi powiedział, że to jedyny lek na to co mam...a endo dziecka powiedział, że to bzdura...
Doczytałam do końca...i dopiero teraz skomentuję Muzarciu co pisałaś....to Twoje odejście nie będę w ogóle komentować, nie możesz tego zrobić i już!!
A co do tego Diane i Twojego lekarza...kurcze, Twój gin wie o wszystkich skutkach ubocznych jakie u Ciebie najprawdopodobniej ta Diane wywołuje i o twoim fatalnym samopoczuciu? Wszystko wie? Byłaś u Niego i wszystko jak na spowiedzi Mu powiedziałaś? Bo jeśli tak a mimo wszystko upiera się to ja przerwałabym branie tego leku - sama wiesz najlepiej,że źle się po nich czujesz i nie są chyba dla Ciebie...szkoda,że dziś gdy musisz zadecydować co z kolejnym opakowaniem nie możesz się z nim skontaktować w żaden sposób...chociaż podkreślę - jeśli wszystko co byś Mu powiedzieć miała dziś już Mu mówiłaś to nie wahaj się tylko odstaw te leki!! A On niech upiera się innej Babce -
nick nieaktualny
-
mala29_ wrote:Blondi22 współczuje wiem co to znaczy parę ładnych lat temu też musiałam wyrywany chirurgicznie ząb i nie zazdroszczę Ci.
no a tu dentystka go zaczela i zostawila sam krzen bo sie kruszył i nie dała rady i musze isc chirurgicznie wyrwac ciekawe na kiedy mnie zapisza jak jutro zadzwonie i czy antybiotyk najpierw bede musiala brac ale pewnie tak .
już sie boje tam isc ....