plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo to teraz wam coś napiszę laseczki!! czytam ulotkę tego METOCLOPRAMIDU i coś mi ta ulotka mówi raz już kiedyś czytałam te taką ulotę !! Więc poszłam do szafki z lekami a tak tabletki z napisem kot!! Mój kot te same tabletki ostatnio brał he eh i po co ja całą paczkę kupiłam!!
Sklerotyczka ze mnie i tyle!!
Dziewczynki jak ja mam wziąść ta tabletkę przrd badaniem prolaktyny:-) -
nick nieaktualny
-
cześć dziewczynki przeczytałam tylko dzisiejsze posty więcej nie dam rady:(ja po świętach jestem bardziej zmęczona niż przed w pierwsze święto szykowałam wszystko na urodzinki mojego synka miałam 23 ludzi do wykarmienia więc trochę było potrzeba(nie ma to jak mieć małą rodzinę)Dopiero o 15 ej miałam czas tu zaglądnąć
Muzarciu jeśli Ci tabletki nie służą to trzeba je odstawić i tyle:)więcej nie pamiętamAGA 30, Blondi22, Fedra, Dodi, mauysia lubią tę wiadomość
-
AGA 30 wrote:No to teraz wam coś napiszę laseczki!! czytam ulotkę tego METOCLOPRAMIDU i coś mi ta ulotka mówi raz już kiedyś czytałam te taką ulotę !! Więc poszłam do szafki z lekami a tak tabletki z napisem kot!! Mój kot te same tabletki ostatnio brał he eh i po co ja całą paczkę kupiłam!!
Dziewczynki jak ja mam wziąść ta tabletkę przrd badaniem prolaktyny:-)
ja miałam pobraną próbkę krwi do zbadania PRL potem dostałam tabletkę i za godzinę miałam badaną krew po raz drugi -
nick nieaktualnyAGA 30 wrote:No to teraz wam coś napiszę laseczki!! czytam ulotkę tego METOCLOPRAMIDU i coś mi ta ulotka mówi raz już kiedyś czytałam te taką ulotę !! Więc poszłam do szafki z lekami a tak tabletki z napisem kot!! Mój kot te same tabletki ostatnio brał he eh i po co ja całą paczkę kupiłam!!
A kot na co brał te tabletki?
Niestety nie pomogę jak trzeba brać te tabletki,ale pewnie któraś Ci tu zaraz odpowie -
nick nieaktualnyEffcia28 wrote:AGA 30 wrote:No to teraz wam coś napiszę laseczki!! czytam ulotkę tego METOCLOPRAMIDU i coś mi ta ulotka mówi raz już kiedyś czytałam te taką ulotę !! Więc poszłam do szafki z lekami a tak tabletki z napisem kot!! Mój kot te same tabletki ostatnio brał he eh i po co ja całą paczkę kupiłam!!
ja miałam pobraną próbkę krwi do zbadania PRL potem dostałam tabletkę i za godzinę miałam badaną krew po raz drugi
A jak ja robiłam niedawno badanie to teraz mogę wziąść tabletkę i po godzinie jechać do laboratorium czy muszę siedzieć w labolatorium już zanim wezmę tabletkę!! -
nick nieaktualnyShagga_80 wrote:AGA 30 wrote:No to teraz wam coś napiszę laseczki!! czytam ulotkę tego METOCLOPRAMIDU i coś mi ta ulotka mówi raz już kiedyś czytałam te taką ulotę !! Więc poszłam do szafki z lekami a tak tabletki z napisem kot!! Mój kot te same tabletki ostatnio brał he eh i po co ja całą paczkę kupiłam!!
A kot na co brał te tabletki?
Niestety nie pomogę jak trzeba brać te tabletki,ale pewnie któraś Ci tu zaraz odpowie
Kot brał na wymioty te tabletki!! i zostało jeszcze pół paczki po nim a ja kolejną paczkę kupiłam i w dodatku 50 tab w niej jest!! -
nick nieaktualnyBlondi22 wrote:mala29_ wrote:Blondi22 współczuje wiem co to znaczy parę ładnych lat temu też musiałam wyrywany chirurgicznie ząb i nie zazdroszczę Ci.
no a tu dentystka go zaczela i zostawila sam krzen bo sie kruszył i nie dała rady i musze isc chirurgicznie wyrwac ciekawe na kiedy mnie zapisza jak jutro zadzwonie i czy antybiotyk najpierw bede musiala brac ale pewnie tak .
już sie boje tam isc ....
Dlatego właśnie ja chodzę prywatnie do dentysty (baaaa, do większości specjalistów!) bo jakbym miała czekać na termin wizyty kilka tygodni (albo miesięcy?)... -
nick nieaktualnyAGA 30 wrote:Effcia28 wrote:AGA 30 wrote:No to teraz wam coś napiszę laseczki!! czytam ulotkę tego METOCLOPRAMIDU i coś mi ta ulotka mówi raz już kiedyś czytałam te taką ulotę !! Więc poszłam do szafki z lekami a tak tabletki z napisem kot!! Mój kot te same tabletki ostatnio brał he eh i po co ja całą paczkę kupiłam!!
ja miałam pobraną próbkę krwi do zbadania PRL potem dostałam tabletkę i za godzinę miałam badaną krew po raz drugi
A jak ja robiłam niedawno badanie to teraz mogę wziąść tabletkę i po godzinie jechać do laboratorium czy muszę siedzieć w labolatorium już zanim wezmę tabletkę!!
A może zadzwoń do laboratorium,co?AGA 30 lubi tę wiadomość
-
Kfjatus wrote:Nie byłam chyba jeszcze na kasę chorych u dentysty, jakoś im nie wierzę, no może kiedyś z podstawówki ze dwa razy
. Teraz miałam kilka wizyt, to tyle kaski wydałam, że szok, bym się ubrała od stóp do głów
no jak dla mnie prywatnie to za drogo wiec na NFZ chodze -
nick nieaktualnyEffcia28 wrote:z tego co mi wiadomo to lepiej zbadać prolaktynę zwykłą i po obciążenie tego samego dnia
No mi gin powiedział że mam tą po obciążeniu zrobić!! zadzwonię jutro z rana do laboratorium i się spytam najlepiej!! Jak trza będzie to zrobię jedną i drugą -
Shagga_80 wrote:Blondi22 wrote:mala29_ wrote:Blondi22 współczuje wiem co to znaczy parę ładnych lat temu też musiałam wyrywany chirurgicznie ząb i nie zazdroszczę Ci.
no a tu dentystka go zaczela i zostawila sam krzen bo sie kruszył i nie dała rady i musze isc chirurgicznie wyrwac ciekawe na kiedy mnie zapisza jak jutro zadzwonie i czy antybiotyk najpierw bede musiala brac ale pewnie tak .
już sie boje tam isc ....
Dlatego właśnie ja chodzę prywatnie do dentysty (baaaa, do większości specjalistów!) bo jakbym miała czekać na termin wizyty kilka tygodni (albo miesięcy?)...
ja prywatnie nie chodze bo szkoda kasy a i tak zadko kiedy lekrzy odwiedzam
do gin tylko prywatnie w ciązy chodzilam
ale teraz jak coś to na kase chorych bede chodzic -
nick nieaktualnyAGA 30 wrote:Effcia28 wrote:z tego co mi wiadomo to lepiej zbadać prolaktynę zwykłą i po obciążenie tego samego dnia
No mi gin powiedział że mam tą po obciążeniu zrobić!! zadzwonię jutro z rana do laboratorium i się spytam najlepiej!! Jak trza będzie to zrobię jedną i drugą
Myślę,że to najlepsze wyjście
PS. Co tam z Dodi,czy ona była tę betę robić?????Dodi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAga "musisz" zrobić prl najpierw po 10 minutach odpoczynku zanim wejdziesz do pobrania...jak już Ci pobiorą wtedy wejdziesz po godzinie drugi raz do pobrania kolejny raz...chodzi o proporcję jednej do drugiej...w tym szkopuł cały...także musisz poświęcić czas na to badanie niestety...wchodzisz i mówisz, że chcesz zrobić prl i za godzinę znowu, bo weźmiesz metoklopramid...pilnuj godziny i jakby byli ludzie w kolejce to zakomunikuj, że za godzinę wchodzisz drugi raz do badania bez kolejki, bo inaczej wynik wyjdzie fałszywy.
AGA 30, Shagga_80, Gunia, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMuska wrote:Dobra laseczki,
ja już kończę powolutku pracę, także trzymajcie się ciepło w te chłodne dni i do usłyszenia niebawem!
Podokańczam co tu jeszcze trzeba i uciekam szybko do domu.
Paaa, ja też zaraz zmykam...zaraz Stary wróci, niech lepiej nie wie,że dziś ZNÓW cały dzień opier...ałam sięAGA 30, Effcia28, Gunia, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymuzarcia wrote:Aga "musisz" zrobić prl najpierw po 10 minutach odpoczynku zanim wejdziesz do pobrania...jak już Ci pobiorą wtedy wejdziesz po godzinie drugi raz do pobrania kolejny raz...chodzi o proporcję jednej do drugiej...w tym szkopuł cały...także musisz poświęcić czas na to badanie niestety...wchodzisz i mówisz, że chcesz zrobić prl i za godzinę znowu, bo weźmiesz metoklopramid...pilnuj godziny i jakby byli ludzie w kolejce to zakomunikuj, że za godzinę wchodzisz drugi raz do badania bez kolejki, bo inaczej wynik wyjdzie fałszywy.
Och kochana ty to jesteś niezastąpiona!!! A słyszałam że głupoty w głowie ci siedzą!!Ani się waż stąd odchodzić!!Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość