X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz wam coś napiszę laseczki!! czytam ulotkę tego METOCLOPRAMIDU i coś mi ta ulotka mówi raz już kiedyś czytałam te taką ulotę !! Więc poszłam do szafki z lekami a tak tabletki z napisem kot!! Mój kot te same tabletki ostatnio brał he eh i po co ja całą paczkę kupiłam!!:-(
    Sklerotyczka ze mnie i tyle!!
    Dziewczynki jak ja mam wziąść ta tabletkę przrd badaniem prolaktyny:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Mała!!! Ty jesteś chora i sprzątasz? Do łóżka natychmiast, odpoczywać!!!!

Aga30 - gdzie Twój wykres?????

Mój tak=m w galerii ale nie prowadzę wogóle teraz wykresu to go nie wklejałam pod posty!!

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki przeczytałam tylko dzisiejsze posty więcej nie dam rady:(ja po świętach jestem bardziej zmęczona niż przed w pierwsze święto szykowałam wszystko na urodzinki mojego synka miałam 23 ludzi do wykarmienia więc trochę było potrzeba(nie ma to jak mieć małą rodzinę)Dopiero o 15 ej miałam czas tu zaglądnąć:)

Muzarciu jeśli Ci tabletki nie służą to trzeba je odstawić i tyle:)więcej nie pamiętam

AGA 30, Blondi22, Fedra, Dodi, mauysia lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    No to teraz wam coś napiszę laseczki!! czytam ulotkę tego METOCLOPRAMIDU i coś mi ta ulotka mówi raz już kiedyś czytałam te taką ulotę !! Więc poszłam do szafki z lekami a tak tabletki z napisem kot!! Mój kot te same tabletki ostatnio brał he eh i po co ja całą paczkę kupiłam!!:-(

ja miałam pobraną próbkę krwi do zbadania PRL potem dostałam tabletkę i za godzinę miałam badaną krew po raz drugi

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:

A kot na co brał te tabletki :) ?
    Niestety nie pomogę jak trzeba brać te tabletki,ale pewnie któraś Ci tu zaraz odpowie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    AGA 30 wrote:

ja miałam pobraną próbkę krwi do zbadania PRL potem dostałam tabletkę i za godzinę miałam badaną krew po raz drugi

A jak ja robiłam niedawno badanie to teraz mogę wziąść tabletkę i po godzinie jechać do laboratorium czy muszę siedzieć w labolatorium już zanim wezmę tabletkę!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    AGA 30 wrote:

A kot na co brał te tabletki :) ?
    Niestety nie pomogę jak trzeba brać te tabletki,ale pewnie któraś Ci tu zaraz odpowie :)

Kot brał na wymioty te tabletki!! i zostało jeszcze pół paczki po nim a ja kolejną paczkę kupiłam i w dodatku 50 tab w niej jest!!

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    mala29_ wrote:
    Blondi22 współczuje wiem co to znaczy parę ładnych lat temu też musiałam wyrywany chirurgicznie ząb i nie zazdroszczę Ci.

no a tu dentystka go zaczela i zostawila sam krzen bo sie kruszył i nie dała rady i musze isc chirurgicznie wyrwac ciekawe na kiedy mnie zapisza jak jutro zadzwonie i czy antybiotyk najpierw bede musiala brac ale pewnie tak .
    już sie boje tam isc ....

Dlatego właśnie ja chodzę prywatnie do dentysty (baaaa, do większości specjalistów!) bo jakbym miała czekać na termin wizyty kilka tygodni (albo miesięcy?)...

• Effcia28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co mi wiadomo to lepiej zbadać prolaktynę zwykłą i po obciążenie tego samego dnia tak mi mój ginekolog mówił

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2013, 13:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Effcia28 wrote:
    AGA 30 wrote:

A jak ja robiłam niedawno badanie to teraz mogę wziąść tabletkę i po godzinie jechać do laboratorium czy muszę siedzieć w labolatorium już zanim wezmę tabletkę!!

A może zadzwoń do laboratorium,co?

AGA 30 lubi tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:
    Nie byłam chyba jeszcze na kasę chorych u dentysty, jakoś im nie wierzę, no może kiedyś z podstawówki ze dwa razy :). Teraz miałam kilka wizyt, to tyle kaski wydałam, że szok, bym się ubrała od stóp do głów :/

no jak dla mnie prywatnie to za drogo wiec na NFZ chodze

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    z tego co mi wiadomo to lepiej zbadać prolaktynę zwykłą i po obciążenie tego samego dnia

No mi gin powiedział że mam tą po obciążeniu zrobić!! zadzwonię jutro z rana do laboratorium i się spytam najlepiej!! Jak trza będzie to zrobię jedną i drugą :-)

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Blondi22 wrote:
    mala29_ wrote:
    Blondi22 współczuje wiem co to znaczy parę ładnych lat temu też musiałam wyrywany chirurgicznie ząb i nie zazdroszczę Ci.

no a tu dentystka go zaczela i zostawila sam krzen bo sie kruszył i nie dała rady i musze isc chirurgicznie wyrwac ciekawe na kiedy mnie zapisza jak jutro zadzwonie i czy antybiotyk najpierw bede musiala brac ale pewnie tak .
    już sie boje tam isc ....

Dlatego właśnie ja chodzę prywatnie do dentysty (baaaa, do większości specjalistów!) bo jakbym miała czekać na termin wizyty kilka tygodni (albo miesięcy?)...

ja prywatnie nie chodze bo szkoda kasy a i tak zadko kiedy lekrzy odwiedzam
    do gin tylko prywatnie w ciązy chodzilam
    ale teraz jak coś to na kase chorych bede chodzic

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Effcia28 wrote:
    z tego co mi wiadomo to lepiej zbadać prolaktynę zwykłą i po obciążenie tego samego dnia

No mi gin powiedział że mam tą po obciążeniu zrobić!! zadzwonię jutro z rana do laboratorium i się spytam najlepiej!! Jak trza będzie to zrobię jedną i drugą :-)

Myślę,że to najlepsze wyjście :)

PS. Co tam z Dodi,czy ona była tę betę robić?????

Dodi lubi tę wiadomość

• Muska Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra laseczki,
    ja już kończę powolutku pracę, także trzymajcie się ciepło w te chłodne dni i do usłyszenia niebawem!
    Podokańczam co tu jeszcze trzeba i uciekam szybko do domu.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i jaką dawkę leku musisz wziąść ja miałam chyba 100mg tego leku a te na te wymioty jest chyba 10mg chyba-najlepiej skontaktuj się z ginem jeśli masz numer on Ci wszystko dokładnie wytłumaczy

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga "musisz" zrobić prl najpierw po 10 minutach odpoczynku zanim wejdziesz do pobrania...jak już Ci pobiorą wtedy wejdziesz po godzinie drugi raz do pobrania kolejny raz...chodzi o proporcję jednej do drugiej...w tym szkopuł cały...także musisz poświęcić czas na to badanie niestety...wchodzisz i mówisz, że chcesz zrobić prl i za godzinę znowu, bo weźmiesz metoklopramid...pilnuj godziny i jakby byli ludzie w kolejce to zakomunikuj, że za godzinę wchodzisz drugi raz do badania bez kolejki, bo inaczej wynik wyjdzie fałszywy.

AGA 30, Shagga_80, Gunia, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki a te anty to jak się bierze !! 28 tab w paczce jest to od @ do @ bez żadnego dnia przerwy ??? Bo ja zielona w tym jestem nigdy się nie zabezpieczałam :-):-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Dobra laseczki,
    ja już kończę powolutku pracę, także trzymajcie się ciepło w te chłodne dni i do usłyszenia niebawem!
    Podokańczam co tu jeszcze trzeba i uciekam szybko do domu.

Paaa, ja też zaraz zmykam...zaraz Stary wróci, niech lepiej nie wie,że dziś ZNÓW cały dzień opier...ałam się ;)

AGA 30, Effcia28, Gunia, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Aga "musisz" zrobić prl najpierw po 10 minutach odpoczynku zanim wejdziesz do pobrania...jak już Ci pobiorą wtedy wejdziesz po godzinie drugi raz do pobrania kolejny raz...chodzi o proporcję jednej do drugiej...w tym szkopuł cały...także musisz poświęcić czas na to badanie niestety...wchodzisz i mówisz, że chcesz zrobić prl i za godzinę znowu, bo weźmiesz metoklopramid...pilnuj godziny i jakby byli ludzie w kolejce to zakomunikuj, że za godzinę wchodzisz drugi raz do badania bez kolejki, bo inaczej wynik wyjdzie fałszywy.

Och kochana ty to jesteś niezastąpiona!!! A słyszałam że głupoty w głowie ci siedzą!!Ani się waż stąd odchodzić!!:-)

Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość

‹‹ 2212 2213 2214 2215 2216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ