X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytałam ulotkę i bez przerwy się je bierze !! Po to są kolorowe zeby w czasie krwawienia brać też tabletki!!
    Ależ ja zacofana jestem!!:-(
    DZIEWCZYNY A WY SIĘ SZALEJU NAJADLYŚCIE PRZEZ TE ŚWIĘTA!!!WŚCIEKŁE JAJKA CZY CO ŻE CHCECIE ODCHODZIĆ!!!
    nO CHOLERKA KLAWA CO Z WAMI!!!:-(:-)

Libra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Effcia28 wrote:
    AGA 30 wrote:
    Kobietki a te anty to jak się bierze !! 28 tab w paczce jest to od @ do @ bez żadnego dnia przerwy ??? Bo ja zielona w tym jestem nigdy się nie zabezpieczałam :-):-(

zaczynasz pierwszego dnia krwawienia bierzesz całe opakowanie i robisz 7 dni przerwy potem znowu zaczynasz kolejne opakowanie

A po co ta przerwa!!! Ach ja to się zamotam w tym!!
    coś mi się wydaję jakbym brała już kiedyś tabletki to bym miała co rok to prorok z moją wiedzą o anty!!:-)

jak jest 28 tabletek, to chyba się je bierze bez przerwy... 7 z tych tabletek to pewnie placebo są (one powinny byc zaznaczone) musisz przeczytać ulotkę... zazwyczaj w tego typu tabletkach są 4 rzędy po 7 tabletek... zaczynasz od pierwszego rzędu od lewej do prawej... potem drugi rząd od lewej do prawej... trzeci... a czwarty rząd to tabletki placebo... ale skoro ty masz je w 4 kolorach, to może być tak, że każdy kolor różni się niewielko skłądem... musisz przeczytać ulotkę... bo tak to możemy sobie gdybać... a jak coś to wrzucaj nazwę leku, to razem rozgryziemy o co w nich chodzi
    21 tabletek anty - je się bierze z 7 dniową przerwą na krwawienie z odstawienia

AGA 30, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Mocno się zastanawiam nad ucieczką z ovu...mam doliny jak Rów Mariański...

ja się zastanawiam nad urlopem... Ty też możesz sobie urlop zrobić... ale nie uciekaj!

Effcia28, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Należy rozpocząć przyjmowanie leku Qlaira w pierwszym dniu cyklu (tj. w pierwszym dniu krwawienia miesiączkowego)
    Uściślam można dopasować w ciągu 24 godzin swój czas przyjmowania leku.
    Metody te mogą być zawodne, ponieważ Qlaira modyfikuje miesięczne zmiany temperatury ciała i śluzu szyjkowego
    Aga one są jedno, dwu czy trójfazowe? Jest coś napisane?

Muzarcia już doczytałam się co i jak!! codzień bez przerwy !!:-)

Libra lubi tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja Was będę podczytywała a konta na razie nie usuwam chyba że znowu jakaś akcja z mężem wyjdzie:)to wtedy pomyślę

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gunia wrote:
    Aga przerwa po to by nastapiło "krwawienie z odstawienia", w ulotce powinno być napisane, jak je brać, ja tez brałam jednego koloru, 28 pigułek w opakowaniu, codzinnie jedną, a później 7 dni przerwy...

mi się wydaje, że 28 tabletek przyjmuje się bez przerwy... wszystkie tabletki anty opierają się na książkowej długości cyklu, czyli 28 dniach

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w tamtym tygodniu przeżyłam taki szok dziewczyny że d tej pory się nie potrafię pozbierać !!!!
    Mamy problemy ale inni mają o wiele gorzej powiem wam a chodzi mi o moją przyjaciółkę !!!! :-(

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia zastanawiam się co będzie lepsze...czas pokaże, póki co muszę zdecydować co dalej z Diane-35...do tego biegam dziś do toalety jak wariat, bo odsikuję te zalegające płyny...obgryzam paznokcie itd.

• Gunia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz ja potrzebuję porady :D Czy ma znaczenie jakim moczem robi się testy owu? Tzn. w ulotce nie ma nic n ten temat, czy od razu po "pobraniu próbki", czy czekać aż będzie temperatury pokojowej?:/

... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gunia wrote:
    To teraz ja potrzebuję porady :D Czy ma znaczenie jakim moczem robi się testy owu? Tzn. w ulotce nie ma nic n ten temat, czy od razu po "pobraniu próbki", czy czekać aż będzie temperatury pokojowej?:/

Ja zawsze siusiu i robiłam test nie czekałam nic czasu!!:-)

Gunia lubi tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Effcia zastanawiam się co będzie lepsze...czas pokaże, póki co muszę zdecydować co dalej z Diane-35...do tego biegam dziś do toalety jak wariat, bo odsikuję te zalegające płyny...obgryzam paznokcie itd.

musisz zrobić tak abyś Ty na tym nie cierpiała bo leczenie leczeniem ale to Ty funkcjonujesz po tych tabsach a nie Twój gin i jeśli żle się po nich czujesz to albo niech Ci je zmieni albo każe odstawić nic na siłę:)

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gunia wrote:

ja też robię od razu:)

uciekam dziewczynki bo idę na urodziny do bratanka męża:)

Gunia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gunia wrote:

jeżeli nic nie jest napisane to robię od razu
    ale spotkałam się z takim testem owu, że w ulotce było napisane, aby test wykonać po 15 min. od pobrania próbki moczu

Gunia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    A ja w tamtym tygodniu przeżyłam taki szok dziewczyny że d tej pory się nie potrafię pozbierać !!!!
    Mamy problemy ale inni mają o wiele gorzej powiem wam a chodzi mi o moją przyjaciółkę !!!! :-(

Aga a co się dzieje przyjaciółce?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga pisz co tam...tylko napisz jeszcze czy doczytałaś o fazowości tych tabsów, bo chyba coś mi się wydaje, że w przypadku tych tabsów nie wchodzą w grę poślizgi w przyjmowaniu jak o 20:00 to tylko o 20:00...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:

na pewno są tacy ludzie, który sto razy gorsze historie przeżywają... zgadzam się... ale czasem człowiek nie jest sobie sam tego w stanie przetłumaczyć i jego problem (ciężki czy bagatelny) w danej chwili wydaje się nie do rozwiązania, przytłaczający

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga nie ma problemu z Twoimi pigułami...nie musisz co do minuty brać jak się zdarzy poślizg to nie mają osłabionego działania, to tabsy jednoskładnikowe są pod tym względem do kitu...

AGA 30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra dziewczęta... ja się muszę trochę ogarnąć i wybieram się na "urlopik", tzn. bedę się mniej udzielać, ale codziennie podczytywać i przeglądać wykresy
    także trzymta się cieplutko:*

Rucia, Fedra, Blondi22, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra Ty też? Co do kłopotów to fakt, że w zły dzień i o głupotę można się martwić zbytnio...ja dziś daje popis w tej dziedzinie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga co z przyjaciółką?
    Monolog prowadzę???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2013, 14:41

AGA 30 lubi tę wiadomość

‹‹ 2214 2215 2216 2217 2218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ