plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFedra wrote:Shagga_80 wrote:Fedra wrote:a tym czasem na chwil kilka sie odmeldowywuję
a ktoś pytał tak Dodi robiła rano betę ale jeszcze nie pisała jaki wynik ani kiedy będzie
Ja pytałam, bo wynikami bety dodi i Ruci żyję bardziej niż swoimi jutrzejszymi badaniami
Rucia wyniki będzie miała jutro
qa u Ciebie na pewno będzie wszystko w jak najlepszym pożądku
Wiem, że Rucia ma jutro wyniki (co nawet przeraża mnie,bo od 15 będę pozbawiona dostępu do neta...przynajmniej do do 18 jak odbiorę swojego fonika),ale Dodi może już dziś,a może już ma ?
Pisała coś? Przegapiłam?
Dodi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZWARIUJE PRZEZ TEN INTERNET CHYBA!!! ZNOWU POSZEDŁ ALE WRÓCIŁ NA SZCZĘŚCIE CIEKAWE NA JAK DŁUGO ALE WIDZIAŁAM ZE BYLI U SĄSIADKI TO MOŻE PO AWARI!! (BO JA OD SĄSIADKI NETA ŚCIĄGAM )!!
Na urlop pozwalam ale na ucieczkę na wieki wieków nie zezwalam!!!
KATEGORYCZNIE NIE- i koniec!!Fedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyzbikowa wrote:tak, bedziemy pilnowac internetu
dobra chyba przyszla pora na moje marudzenie i watpliwosci....
tak wiec staramy sie od niedawna, nie robilismy zadnych badan - tylko szal cial itp, ale jest jedno ale.
Moj P. ma jedno - to - co kazdy facet ma dwa i nie mam na mysli oczu. Oczywiscie temat bardzo delikatny, na tyle, ze sam nie wie jak to sie stalo (byl wtedy malym chlopcem), bo nigdy nie zapytal rodzicow. Wiemy tylko ze byla operacja usuniecia (ma blizne nad pachwina). Czytalam ze plodnosc w takim wypadku jest obnizona, o ile w ogole wystepuje.... Obiecal mi, ze jak bedzie w domu, to wygrzebie papiery i dowie sie co sie stalo. Teraz moje pytanie do was, chociaz, wiadomo, z danych ktore wam dalam to na dwoje babka wrozyla. Czy ktoras z was spotkala ma podobne do nas doswiadczenia albo slyszala o parach starajacych sie o dziecko, ktorym sie udalo zajsc?
Ja mam wrazenie, ze czeka nas dluga droga.....
Niestety nie mam wiedzy w tym temacie, więc wygooglowałam i oto na szybko znalazłam :
http://kobieta.onet.pl/dziecko/porady-ekspertow/jedno-jadro-a-plodnosc/bdsx3
http://eurologia.pl/a/2978,jedno-jadro-w-mosznie-plodnosc
A więc z tych dwóch wypowiedzi nasuwa się wniosek, może wszystko jest ok i nie martw się na zapaszbikowa lubi tę wiadomość
-
zbikowa wrote:tak, bedziemy pilnowac internetu
dobra chyba przyszla pora na moje marudzenie i watpliwosci....
tak wiec staramy sie od niedawna, nie robilismy zadnych badan - tylko szal cial itp, ale jest jedno ale.
Moj P. ma jedno - to - co kazdy facet ma dwa i nie mam na mysli oczu. Oczywiscie temat bardzo delikatny, na tyle, ze sam nie wie jak to sie stalo (byl wtedy malym chlopcem), bo nigdy nie zapytal rodzicow. Wiemy tylko ze byla operacja usuniecia (ma blizne nad pachwina). Czytalam ze plodnosc w takim wypadku jest obnizona, o ile w ogole wystepuje.... Obiecal mi, ze jak bedzie w domu, to wygrzebie papiery i dowie sie co sie stalo. Teraz moje pytanie do was, chociaz, wiadomo, z danych ktore wam dalam to na dwoje babka wrozyla. Czy ktoras z was spotkala ma podobne do nas doswiadczenia albo slyszala o parach starajacych sie o dziecko, ktorym sie udalo zajsc?
Ja mam wrazenie, ze czeka nas dluga droga.....
to o czym piszesz to wnętrostwo czyli jadro nie stąpiło do moszny...
jeśli je usunięto i zostało jedno i reszta jest w pożądku nie jest powiedziane ze nie jest płodny, najprościej jest zrobić badanie nasienia a potem usg jadra czy wszystko jest prawidłowo rozwinięte...
niestety bez badań nasienia to możemy jedynie z fusów powróżyć...
wiem ze to głupi przykład ale mój pies też był wnętrem jedno jajko miał na miejscu a drugie w brzuchu jak rozmawialiśmy z lekarzem że gdybyśmy usunęli tylko to z brzucha czy byłby płodny lekarz się na mnie popatrzył i zdziwiony odparł ze oczywiście ze tak zna nawet takie przypadki ze psy z jednym jadrem potrafiły być bardziej płodne od psów z dwoma...
wiem do dupy porównanie ale zawsze jakieś
tak więc delikatna sprawa to jest ale badanie nasienia trzeba zrobić, bo nawet jeśli się okaże ze nie ma plemników w wytrusku zawsze mozna zrobić punkcję jądra by sprawdzić co i jak...
aha wazne też by zrobił sobie badania hormonalne one też dadzą kilka odpowiedzi...
nie wiem czy choć trochę Ci pomogłam i uspokoiłam...zbikowa lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnymala29_ wrote:nie ic nie przegapiłaś jeszcze nic nie pisała
Ale myślałam,że może np rano pisała - zrobiłam betę, wyniki wtedy a wtedy....bo ja w ogóle nie odnotowałam faktu, że w ogóle poszła na tę betę...to , że miała iśc to wiem,ale czy mówiła po fakcie? A jeśli tak,to musi też wiedzieć kiedy wynikiDodi lubi tę wiadomość
-
AGA 30 wrote:muzarcia wrote:Aga co z przyjaciółką?
Monolog prowadzę???
Cholewcia znowu mi net zniknął!!!
Dowiedziałam się że moja przjaciółka jest molestowana seksualnie i to przez swojego teścia !!! W sumie sama to zauważyłam i sie jej pod pytałam i wyszło wszystko na jaw !!! A najgorsze to że mieszkają z nimi a teściu pomaga im finansowo!!
przykra sprawa i okropna ..... ;( biedna dziewczyna -
nick nieaktualnyShagga_80 wrote:Fedra wrote:Shagga_80 wrote:Fedra wrote:a tym czasem na chwil kilka sie odmeldowywuję
a ktoś pytał tak Dodi robiła rano betę ale jeszcze nie pisała jaki wynik ani kiedy będzie
Ja pytałam, bo wynikami bety dodi i Ruci żyję bardziej niż swoimi jutrzejszymi badaniami
Wiem, że Rucia ma jutro wyniki (co nawet przeraża mnie,bo od 15 będę pozbawiona dostępu do neta...przynajmniej do do 18 jak odbiorę swojego fonika),ale Dodi może już dziś,a może już ma ?
Pisała coś? Przegapiłam?
Shagguś muszę poczekać aż M. wróci z pracy, i wtedy dopiero pojadę.Więc pewnie ok 17stej będę już miała wyniki.
-
nick nieaktualnyRucia wrote:Shagga_80 wrote:Fedra wrote:Shagga_80 wrote:Fedra wrote:a tym czasem na chwil kilka sie odmeldowywuję
Pisała coś? Przegapiłam?
Shagguś muszę poczekać aż M. wróci z pracy, i wtedy dopiero pojadę.Więc pewnie ok 17stej będę już miała wyniki.
No to jak odbiorę telefon z naprawy to odpuszczam zakupy w Galerii tylko szukam spokojnego miejsca i sprawdzam wieściPowinnam zdążyć przed moim USG
-
nick nieaktualnyBlondi22 wrote:AGA 30 wrote:muzarcia wrote:Aga co z przyjaciółką?
Monolog prowadzę???
Dowiedziałam się że moja przjaciółka jest molestowana seksualnie i to przez swojego teścia !!! W sumie sama to zauważyłam i sie jej pod pytałam i wyszło wszystko na jaw !!! A najgorsze to że mieszkają z nimi a teściu pomaga im finansowo!!
przykra sprawa i okropna ..... ;( biedna dziewczyna
No sprawa delikatna zobaczymy jak się to zakończy!! -
nick nieaktualny
-
AGA 30 wrote:Blondi22 wrote:AGA 30 wrote:muzarcia wrote:Aga co z przyjaciółką?
Monolog prowadzę???
No sprawa delikatna zobaczymy jak się to zakończy!!
mam nadzieje że bedzie dobrze ale szkoda dziewczyny bo psychika zniszczona do konca zycia cos wiem o tym...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBlondi22 wrote:AGA 30 wrote:Blondi22 wrote:AGA 30 wrote:muzarcia wrote:Aga co z przyjaciółką?
Monolog prowadzę???
mam nadzieje że bedzie dobrze ale szkoda dziewczyny bo psychika zniszczona do konca zycia cos wiem o tym...
Oby ją mąż wspierał i zrobił coś z tym dla dobra żony oczywiście a nie ojca!!! -
nick nieaktualnyAGA 30 wrote:Blondi22 wrote:AGA 30 wrote:Blondi22 wrote:AGA 30 wrote:muzarcia wrote:Aga co z przyjaciółką?
Monolog prowadzę???
Oby ją mąż wspierał i zrobił coś z tym dla dobra żony oczywiście a nie ojca!!!
Ja mam nadzieję, że Teść ograniczył się do sprośnych tekstów, a nie czynów.