plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
sylwia1985 wrote:clostibegyt kazal mi brac gin od zaraz na wywolanie miesiaczki a potem od 5dc luteine tak mam napisane na kartce wiec nic nie przekrecilam. Kiedys sie doradzalam co byscie zrobily na moim miejscu czy zaczely brac czy czekac az sama przyjdzie i isc do szpitala- wiekszosc z was wybrala to 2 wiec czekam ale wlasnie zastanawiam sie czy nie wykupic tych lekow zeby poprostu dostac juz @ bo mnie meczy takie czekanie tylko ile wazna jest recepta? czy juz nie za pozno na wykupienie? zreszta jak przyjade do siebie to zrobie test dla pewnosci zeby nie bylo ze w ciazy jestem a tu wzielam ten clostibegyt na wywolanie okresu bo bylo by to pewnie niebezpieczne...
Sylwia jesteś w WIELKIM BŁĘDZIE!!!!!!
Luteinę nierze się na wywołanie okresu lub na podtrzymannie ciąży a clostylbegyt jest na zwiększenie jajeczkowania. Bierze się go od 5 dc do 9 dc. Ja to brałam w tamtym roku!!!!Kobieto poczytaj dobrze co ci lekarz zalecił. P.S. ja na Twoim miejscu bym to wykupiła i zaryzykowala bo niektórym dziewczynom już w pierwszym cyklu z CLO udaje się zaciążyć!!!L
-
kopciuszek126 wrote:mauysia wrote:
Mauysiu a mogłabyś dać wieksze zdjecie? Albo na FB-proszę. Powiedz mi jedno-czy miałaś jakiś tłuszczyk na brzuchu przed ciążą?Ja mam,ale powiem Ci,ze kupiłam sobie na święta Wielkanocne sukieneczkę i w niej nie byłam bo pogoda była zła,a dziś załozyłam i mam okropnie wysadzony brzuch -normalnie wygląda prawie jak Twój!!!! I miałam ja jutro założyć i nie założę bo ludzie będą mi się przyglądać ;( A przecież nikt nie wie,ze jestem w ciąży....
Hmm ja myslalam ze na tym forum lubimy brzuszki i nie wiem jak Mayusia to odbierze, ale Twoj post zabrzmial dziwnie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2013, 17:37
-
cześć dziewczyny albo racze dobry wieczór. U mnie dzień wyczerpujący, bo po pracy usnęłam, a teraz siedzę wyspana.
Nadrobiłam czytanie, bardzo podoba mi się brzucholek Mauysi.
Zbikowa dlaczego post Mauysi zabrzmiał dziwnie? Rozumiem, że chodzi o nazwanie brzucha, brzucholem. Ja uważam, że nie każdy ma potrzebę zdrabniania każdego wyrazu, często na poród (może nie na forum, bo czytać może się to nie fajnie) mówię rozprucie.i nie jest to w ogóle złośliwie.
Sylwia chyba lekarz się jednak pomylił pisząc, że clo na wywołanie @. Zgadzam się z tym co napisały dziewczyny.
Aga, ale przypał z pęknieciem akwarium. Jeszcze o 4 nad ranem.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
w kwestii zdrabniania jestem ostatnia, wkurzają mnie spacerki, herbatki a jak pracowałam na studiach jako barmanka i przyszedł raz chłop jak dąb i zamówił "wódeczkę z soczkiem" to miałam ochotę zaśmiać mu sie w twarz
jakbym była w ciąży i ktoś by mi powiedział że ma okropnie wysadzony brzuch i wygląda jak mój - zrozumiałabym to tak, że mój brzuch wygląda okropnie....
no ale pewnie sie czepiam
dobranoc! -
"wódeczka z soczkiem" wymiata.
dobranoc.
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
kopciuszek126 wrote:mauysia wrote:
Mauysiu a mogłabyś dać wieksze zdjecie? Albo na FB-proszę. Powiedz mi jedno-czy miałaś jakiś tłuszczyk na brzuchu przed ciążą?Ja mam,ale powiem Ci,ze kupiłam sobie na święta Wielkanocne sukieneczkę i w niej nie byłam bo pogoda była zła,a dziś załozyłam i mam okropnie wysadzony brzuch -normalnie wygląda prawie jak Twój!!!! I miałam ja jutro założyć i nie założę bo ludzie będą mi się przyglądać ;( A przecież nikt nie wie,ze jestem w ciąży....
Hej kopciuszku!
Zdjęcie się powiększa po kliknięciu w nie (przechodzi na stronę imageshack.us).
Troszkę miałam tłuszczyku na brzuchu przed ciążą, ale na pewno nie był on taki, jak mój dzisiejszy brzuchGeneralnie chyba widziałam go tylko ja (tzn. ten tłuszczyk)
Powiem Ci, że na początku ciąży - może tak do 11 tygodnia? tak mi wywalało mocno brzuch (wzdęciowo), że byłam w szoku! Rano było jeszcze w miarę OK, ale im później w ciągu dnia, tym wzdęciory były większeI też obawiałam się, że w pracy mnie zdemaskują. Co robiłam - wciągałam brzuch
A w ogóle to podobno w drugiej ciąży szybciej widać ciażowy brzuch. co sprawdziło się u mnie, Shaggi i jeszcze chyba z dwóch dziewuszek tutaj, więc coś jest na rzeczy. W pierwszej ciąży brzuch było mi widać dopiero w piątym miesiącu, a w drugiej - w trzecim!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2013, 22:31
-
zbikowa wrote:kopciuszek126 wrote:mauysia wrote:
Hmm ja myslalam ze na tym forum lubimy brzuszki i nie wiem jak Mayusia to odbierze, ale Twoj post zabrzmial dziwnie...
Mi nie zabrzmiał ani trochę dziwnie i odebrałam go bardzo dobrze
A czemu dziwnie..? -
zbikowa wrote:w kwestii zdrabniania jestem ostatnia, wkurzają mnie spacerki, herbatki a jak pracowałam na studiach jako barmanka i przyszedł raz chłop jak dąb i zamówił "wódeczkę z soczkiem" to miałam ochotę zaśmiać mu sie w twarz
jakbym była w ciąży i ktoś by mi powiedział że ma okropnie wysadzony brzuch i wygląda jak mój - zrozumiałabym to tak, że mój brzuch wygląda okropnie....
no ale pewnie sie czepiam
dobranoc!
He he,
kopciuszkowi raczej chodziło o to, że ona jest na początku 7 tygodnia, a ja powoli wkraczam w 15, a brzuchy prawie takiego samego rozmiaru
A co do brzuchola, to ja przecież użyłam tego słowa, a nie kopciuszekNo i to nie zdrobnienie, a ale raczej zgrubienie
W zdrobnieniach mistrzynią jest moja teściowa, która, jak już z 1000 stron temu Wam pisałam, mówi o jedzeniu "boczeczku", piciu "soczeczku", i o tym ,że dostała list z "baneczku"Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2013, 22:32
Kfjatus lubi tę wiadomość
-
No i dziękuję Wam dziewczynki za słowa uznania dla tymczasowego mieszkania naszego małego lokatora
kiedyś obiecałam, że zrobię fotkę, więc dotrzymałam słowa.
Moje drogie, jutro (tak właściwie to dziś) zapowiada się piękny dzień, więc życzę Wam wspaniałych spacerów!
Aha! Ola_czeka - faktycznie, chyba mamy do czynienia z tym samym co w przypadku Ciebie i Ruci! To wyślij mi lina do profilu na maila: [email protected]. Dzięx i do zoba na fejuDodi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGunia wrote:Projektów kilka upatrzyłam w miarę na coś takiego dostalibyśmy kredyt:
http://www.domywstylu.pl/projekt-domu-amulet.php#rzuty_opis
http://www.domywstylu.pl/projekt-domu-bluszcz.php#rzuty_opis
http://www.domywstylu.pl/projekt-domu-samba.php#rzuty_opis
http://www.domywstylu.pl/projekt-domu-berberys_3.php#elewacje_opis
http://www.domywstylu.pl/projekt-domu-kalcyt.php#rzuty_opis
Oczywiście marzą mi się nieco inne, ale te są nieskomplikowane, czyli tańsze w budowie no i chodzi o ogrzewanie...
Mąż dzwonił, że już wraca do domu... musze ziemniaki obierać bo zachciało mu się kiszkę ziemniaczaną piec... Będę zaglądać
Gunia bardzo podoba mi się z tych projketów Amulet, ale a funkcjonalnoscią domu przemawia do mnie Samba. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny