Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    clostibegyt kazal mi brac gin od zaraz na wywolanie miesiaczki a potem od 5dc luteine tak mam napisane na kartce wiec nic nie przekrecilam. Kiedys sie doradzalam co byscie zrobily na moim miejscu czy zaczely brac czy czekac az sama przyjdzie i isc do szpitala- wiekszosc z was wybrala to 2 wiec czekam ale wlasnie zastanawiam sie czy nie wykupic tych lekow zeby poprostu dostac juz @ bo mnie meczy takie czekanie tylko ile wazna jest recepta? czy juz nie za pozno na wykupienie? zreszta jak przyjade do siebie to zrobie test dla pewnosci zeby nie bylo ze w ciazy jestem a tu wzielam ten clostibegyt na wywolanie okresu bo bylo by to pewnie niebezpieczne...

Sylwia jesteś w WIELKIM BŁĘDZIE!!!!!!
    Luteinę nierze się na wywołanie okresu lub na podtrzymannie ciąży a clostylbegyt jest na zwiększenie jajeczkowania. Bierze się go od 5 dc do 9 dc. Ja to brałam w tamtym roku!!!!Kobieto poczytaj dobrze co ci lekarz zalecił ;). P.S. ja na Twoim miejscu bym to wykupiła i zaryzykowala bo niektórym dziewczynom już w pierwszym cyklu z CLO udaje się zaciążyć!!!L

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia leć do apteki i wykup bo recepta na to jest ważna 30 dni!!!!

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopciuszek126 wrote:
    mauysia wrote:
    Hej dziewczyny,

zgodnie z planem, pierwszego słonecznego weekendowego dnia zrobiłam sobie zdjęcie mojego brzuchola.
    Oto 14-tygodniowy dom mojego drugiego malucha ;)

dscf0543small.jpg

Mauysiu a mogłabyś dać wieksze zdjecie? Albo na FB-proszę ;). Powiedz mi jedno-czy miałaś jakiś tłuszczyk na brzuchu przed ciążą?Ja mam,ale powiem Ci,ze kupiłam sobie na święta Wielkanocne sukieneczkę i w niej nie byłam bo pogoda była zła,a dziś załozyłam i mam okropnie wysadzony brzuch -normalnie wygląda prawie jak Twój!!!! I miałam ja jutro założyć i nie założę bo ludzie będą mi się przyglądać ;( A przecież nikt nie wie,ze jestem w ciąży....

Hmm ja myslalam ze na tym forum lubimy brzuszki i nie wiem jak Mayusia to odbierze, ale Twoj post zabrzmial dziwnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2013, 17:37

• Sandraa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!
    Mauyś bardzo ładny "domek" ;)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopciuszek126 wrote:
    Sylwia leć do apteki i wykup bo recepta na to jest ważna 30 dni!!!!

ale ja dostalam luteine i clo a dziewczyny pisza ze bierze sieod poczatku miesiaczki to i tak musze czekac bo przeciez jej nie mam

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysiu jaki masz ladny juz brzuszek :)

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny albo racze dobry wieczór. U mnie dzień wyczerpujący, bo po pracy usnęłam, a teraz siedzę wyspana.:) Nadrobiłam czytanie, bardzo podoba mi się brzucholek Mauysi.
    Zbikowa dlaczego post Mauysi zabrzmiał dziwnie? Rozumiem, że chodzi o nazwanie brzucha, brzucholem. Ja uważam, że nie każdy ma potrzebę zdrabniania każdego wyrazu, często na poród (może nie na forum, bo czytać może się to nie fajnie) mówię rozprucie.:) i nie jest to w ogóle złośliwie.
    Sylwia chyba lekarz się jednak pomylił pisząc, że clo na wywołanie @. Zgadzam się z tym co napisały dziewczyny.
    Aga, ale przypał z pęknieciem akwarium. Jeszcze o 4 nad ranem. o.O

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w kwestii zdrabniania jestem ostatnia, wkurzają mnie spacerki, herbatki a jak pracowałam na studiach jako barmanka i przyszedł raz chłop jak dąb i zamówił "wódeczkę z soczkiem" to miałam ochotę zaśmiać mu sie w twarz ;)
    jakbym była w ciąży i ktoś by mi powiedział że ma okropnie wysadzony brzuch i wygląda jak mój - zrozumiałabym to tak, że mój brzuch wygląda okropnie....
    no ale pewnie sie czepiam ;)
    dobranoc!

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "wódeczka z soczkiem" wymiata.;) dobranoc.

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopciuszek126 wrote:
    mauysia wrote:
    Hej dziewczyny,

zgodnie z planem, pierwszego słonecznego weekendowego dnia zrobiłam sobie zdjęcie mojego brzuchola.

dscf0543small.jpg

Mauysiu a mogłabyś dać wieksze zdjecie? Albo na FB-proszę ;). Powiedz mi jedno-czy miałaś jakiś tłuszczyk na brzuchu przed ciążą?Ja mam,ale powiem Ci,ze kupiłam sobie na święta Wielkanocne sukieneczkę i w niej nie byłam bo pogoda była zła,a dziś załozyłam i mam okropnie wysadzony brzuch -normalnie wygląda prawie jak Twój!!!! I miałam ja jutro założyć i nie założę bo ludzie będą mi się przyglądać ;( A przecież nikt nie wie,ze jestem w ciąży....

Hej kopciuszku!
    Zdjęcie się powiększa po kliknięciu w nie (przechodzi na stronę imageshack.us).
    Troszkę miałam tłuszczyku na brzuchu przed ciążą, ale na pewno nie był on taki, jak mój dzisiejszy brzuch :) Generalnie chyba widziałam go tylko ja (tzn. ten tłuszczyk) ;)
    Powiem Ci, że na początku ciąży - może tak do 11 tygodnia? tak mi wywalało mocno brzuch (wzdęciowo), że byłam w szoku! Rano było jeszcze w miarę OK, ale im później w ciągu dnia, tym wzdęciory były większe :/ I też obawiałam się, że w pracy mnie zdemaskują. Co robiłam - wciągałam brzuch ;)

A w ogóle to podobno w drugiej ciąży szybciej widać ciażowy brzuch. co sprawdziło się u mnie, Shaggi i jeszcze chyba z dwóch dziewuszek tutaj, więc coś jest na rzeczy. W pierwszej ciąży brzuch było mi widać dopiero w piątym miesiącu, a w drugiej - w trzecim!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2013, 22:31

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    kopciuszek126 wrote:
    mauysia wrote:
    Hej dziewczyny,

dscf0543small.jpg

Hmm ja myslalam ze na tym forum lubimy brzuszki i nie wiem jak Mayusia to odbierze, ale Twoj post zabrzmial dziwnie...

Mi nie zabrzmiał ani trochę dziwnie i odebrałam go bardzo dobrze :)

A czemu dziwnie..?

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    w kwestii zdrabniania jestem ostatnia, wkurzają mnie spacerki, herbatki a jak pracowałam na studiach jako barmanka i przyszedł raz chłop jak dąb i zamówił "wódeczkę z soczkiem" to miałam ochotę zaśmiać mu sie w twarz ;)
    jakbym była w ciąży i ktoś by mi powiedział że ma okropnie wysadzony brzuch i wygląda jak mój - zrozumiałabym to tak, że mój brzuch wygląda okropnie....
    no ale pewnie sie czepiam ;)
    dobranoc!

He he,
    kopciuszkowi raczej chodziło o to, że ona jest na początku 7 tygodnia, a ja powoli wkraczam w 15, a brzuchy prawie takiego samego rozmiaru :)

A co do brzuchola, to ja przecież użyłam tego słowa, a nie kopciuszek :) No i to nie zdrobnienie, a ale raczej zgrubienie ;)

W zdrobnieniach mistrzynią jest moja teściowa, która, jak już z 1000 stron temu Wam pisałam, mówi o jedzeniu "boczeczku", piciu "soczeczku", i o tym ,że dostała list z "baneczku" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2013, 22:32

Kfjatus lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dziękuję Wam dziewczynki za słowa uznania dla tymczasowego mieszkania naszego małego lokatora ;) kiedyś obiecałam, że zrobię fotkę, więc dotrzymałam słowa.

Moje drogie, jutro (tak właściwie to dziś :) ) zapowiada się piękny dzień, więc życzę Wam wspaniałych spacerów!

Aha! Ola_czeka - faktycznie, chyba mamy do czynienia z tym samym co w przypadku Ciebie i Ruci! To wyślij mi lina do profilu na maila: [email protected]. Dzięx i do zoba na feju :D

Dodi lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2013, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gunia wrote:
    Projektów kilka upatrzyłam w miarę na coś takiego dostalibyśmy kredyt:
    http://www.domywstylu.pl/projekt-domu-amulet.php#rzuty_opis
    http://www.domywstylu.pl/projekt-domu-bluszcz.php#rzuty_opis
    http://www.domywstylu.pl/projekt-domu-samba.php#rzuty_opis
    http://www.domywstylu.pl/projekt-domu-berberys_3.php#elewacje_opis
    http://www.domywstylu.pl/projekt-domu-kalcyt.php#rzuty_opis

Oczywiście marzą mi się nieco inne, ale te są nieskomplikowane, czyli tańsze w budowie no i chodzi o ogrzewanie...

Mąż dzwonił, że już wraca do domu... musze ziemniaki obierać bo zachciało mu się kiszkę ziemniaczaną piec... Będę zaglądać:)

Gunia bardzo podoba mi się z tych projketów Amulet, ale a funkcjonalnoscią domu przemawia do mnie Samba.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2013, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Hej dziewczyny,

dscf0543small.jpg

Ja też chcę już taki brzuchol! Piękny Mayuś :D Okazały :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2013, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Ja jak zwykle nie mogę spać. Miała być piękna słoneczna niedziela, a jest szaro buro i ponuro :(

• Kaja Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2013, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia witam ja ostati zalatwialam i zerkamy czy zielono u koleżanek :-):-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2013, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pozostaje mi życzyć wam miłej niedzieli ......i zielone dużo chcę za dwa tygodnie :-):-):-):-):-):-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2013, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewuszki ja dzisiaj wczesno wstalam jakos spania nie mialam

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2013, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mierzylam tempke o 7:30 i 36,8 a potem tak z ciekawosci pol godziny pozniej i bylo juz 36,9 ale zapisalam ta pierwsza tempke- dziwne ze podskoczyla w ciagu pol godziny

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 2407 2408 2409 2410 2411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Wspólny cel zamiast presji, czyli jak dbać o relację podczas starań o dziecko

Starania o dziecko to wyjątkowy czas w życiu pary, który potrafi mocno zbliżyć, ale też wystawić związek na poważną próbę. Początkowa ekscytacja i spontaniczność seksu szybko ustępują miejsca kalendarzykowi dni płodnych oraz presji czasu. Wtedy bliskość przestaje przynosić przyjemność, a zamienia się w zadanie do odhaczenia. Kluczem do przetrwania tego okresu w harmonii jest zmiana podejścia. Zamiast skupiać się wyłącznie na celu, warto postawić na relację, bliskość i wzajemne wsparcie.

CZYTAJ WIĘCEJ