plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOla_czeka wrote:Libra wrote:Ola_czeka wrote:gosia28:( wrote:Ola_czeka wrote:Gosia, przede wszystkim nastawienie. Marsz zmienić nicka, po 28 ma być uśmiech a potem wracaj tu do nas z energią, przeczekasz z nami 2 dni, czas Ci szybko zleci i zatestujesz na spokojnie w czwartek.
a ta temperatura co mi spadła?
nie mam juz sił 15 mc starań
Nie widzę Twojego wykresu więc nie wypowiem się na temat temperatury:(
Gosiu jedno jest pewne - to czy zrobisz dziś test czy nie - nie wpłynie na fakt czy jesteś w ciąży. Jeśli zrobisz dziś test i wyjdzie negatywny - przeżyjesz zawód, posmucisz się ale tak około wieczora pomyślisz, że widać było za wcześnie, więc jutro zatestujesz znowu a jeśli scenariusz się powtórzy - zasmucisz się i spróbujesz jeszcze raz. Potem (jeśli nie jesteś w ciąży) dostaniesz okres zgodnie z planem i zawiedziesz się po raz kolejny. Lepiej więc oszczędź sobie po drodze tych kilku zawodów i zatestuj kiedy już będziesz absolutnie pewna, że okres się spóźnia. To mówię Ci ja - Ola - trzeci rok starań.
Jeśli jesteś w ciąży - radość będzie taka sama, bez względu na to, czy dowiesz się o tym dziś, czy za tydzień.
możesz kliknąć na nick... rozwinie się menu... przy bieżącym wykresie na tablicy jest link "tak" - wystarczy kliknąć i podgląd wykresu gotowy:)
Tak też zrobiłam. Masz podgląd mojego monitora??? przyznaj się.....
wielka siostra patrzy i obserwuje Twoje wszelkie poczynania... miej się na baczności;P -
gosia28:( wrote:Ola_czeka wrote:gosia28:( wrote:Ola_czeka wrote:Gosia, przede wszystkim nastawienie. Marsz zmienić nicka, po 28 ma być uśmiech a potem wracaj tu do nas z energią, przeczekasz z nami 2 dni, czas Ci szybko zleci i zatestujesz na spokojnie w czwartek.
Gosiu jedno jest pewne - to czy zrobisz dziś test czy nie - nie wpłynie na fakt czy jesteś w ciąży. Jeśli zrobisz dziś test i wyjdzie negatywny - przeżyjesz zawód, posmucisz się ale tak około wieczora pomyślisz, że widać było za wcześnie, więc jutro zatestujesz znowu a jeśli scenariusz się powtórzy - zasmucisz się i spróbujesz jeszcze raz. Potem (jeśli nie jesteś w ciąży) dostaniesz okres zgodnie z planem i zawiedziesz się po raz kolejny. Lepiej więc oszczędź sobie po drodze tych kilku zawodów i zatestuj kiedy już będziesz absolutnie pewna, że okres się spóźnia. To mówię Ci ja - Ola - trzeci rok starań.
Jeśli jesteś w ciąży - radość będzie taka sama, bez względu na to, czy dowiesz się o tym dziś, czy za tydzień.
masz racjęa czemu nie widzisz mojego wykresu?
Już widziałam.
Powiem Ci coś, co przeczytałam tu kiedyś na forum, jakaś Rucia to pisała, nie wiem, nie znam człowieka.
Potraktuj zajście w ciążę jak wygraną na loterii - jednym udaje się szybciej, inni starają się dłużej, jeszcze inni nigdy nie wygrają. To nie jest coś co dostaje się z aparatu choćbym nie wiem jak marzyła o fiacie 500 cabrio w kolorze groszkowym. Czy jakoś tak to szło.
Opowiedz nam coś o sobie - na przykład jaki najgłupszy tekst usłyszałaś o swojej nie-ciąży (u mnie wygrał tekst kolegi z pracy: "tak się zastanawiamy wszyscy, 3 miesiąc po ślubie a ty nadal pusta chodzisz, co jest? mąż strzela ślepakami?")Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2013, 10:06
Dodi, Libra, Fedra, samira, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
Libra napisała:
"a powiedz nam coś o sobie... staracie się 15 miesięcy... a robiliście już jakieś badania (nasienia, hormonów itd.)?"
Ola_czeka napisała:
"Opowiedz nam coś o sobie - na przykład jaki najgłupszy tekst usłyszałaś o swojej nie-ciąży"
Zadanie domowe: Znajdź 3 różnice i odpowiedz na pytanie w formie rozprawki:
Która z użytkowniczek poważnie traktuje tematykę forum a która ma siano we łbie?zbikowa, Dodi, Rucia, Fedra, Libra, karoam, mauysia, samira, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOla_czeka wrote:gosia28:( wrote:Ola_czeka wrote:gosia28:( wrote:Ola_czeka wrote:Gosia, przede wszystkim nastawienie. Marsz zmienić nicka, po 28 ma być uśmiech a potem wracaj tu do nas z energią, przeczekasz z nami 2 dni, czas Ci szybko zleci i zatestujesz na spokojnie w czwartek.
masz racjęa czemu nie widzisz mojego wykresu?
Już widziałam.
Powiem Ci coś, co przeczytałam tu kiedyś na forum, jakaś Rucia to pisała, nie wiem, nie znam człowieka.
Potraktuj zajście w ciążę jak wygraną na loterii - jednym udaje się szybciej, inni starają się dłużej, jeszcze inni nigdy nie wygrają. To nie jest coś co dostaje się z aparatu choćbym nie wiem jak marzyła o fiacie 500 cabrio w kolorze groszkowym. Czy jakoś tak to szło.
Opowiedz nam coś o sobie - na przykład jaki najgłupszy tekst usłyszałaś o swojej nie-ciąży (u mnie wygrał tekst kolegi z pracy: "tak się zastanawiamy wszyscy, 3 miesiąc po ślubie a ty nadal pusta chodzisz, co jest? mąż strzela ślepakami?")
Ale ja nic nie wspominałam o Fiacie 500 w kolorze groszkowym
Gosia28 - Ola ma rację. Zajście w ciąże jest jak wygrany los na loteri. Nie raz pisałyśmy o tym, że wszystko moze być z wami w porzadku, poprostu szczęścia brak.
Nam udało się po 17 miesiącach.
Jest wiele czynników które wpływają na to, że w danym cyklu nie wychodzi. Słabsze plemniki, gorsza komórka jajowa, itepe itede.
Robiliście jakieś badania? Hormony, nasienie, wrogość śluzu? -
Zbikowa vel Zbzikowana a gdybyś powiedziała mu, że dotarłaś do dokumentów, wg których urodziłaś się jako chłopiec, ale nie ma się przejmować, bo to już przeszłość i nie będziesz zawracać rodzicom głowy?
zbikowa, Libra, mauysia, gocha04, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyzbikowa wrote:Hej laski,
Tym z was, którym które wiedzą co jest "nie tak" z moim M. powiem, że rozmawiał z rodzicami i podobno przeciwskazań do posiadania dzieci nie ma. z tym że nie zapytał o powód, nie ma żadnych dokumentów ze szpitala i nie wiem nic wiecej, bo po co....
mam wrażenie, że jak zwnowu porusze ten temat to będę szukała sobie biletu powrotnego do domu, bo mnie szlag trafi....
to tyle, dziękuję za możliwość wpisu do księgi skarg i zażaleń.
równie dobrze mógłby mi powiedzieć "będę królem albo nie".
hmmm, jakbym slyszała moją teściową...
no przecież A udalo się raz z in vitro i ex była w ciąży... a poza tym S (brat A) miała dziecko spłodzone po 30-stce... więc chłopcy są płodni...
... w tej chwili się trochę zgubiłam, kto jat moim mężem A czy S? bo nie wiem co ma piernik do wiatraka?
...no tak... problem leży w mojej rodzinie, przecież ani ja ani moja siostra nie zaszłyśmy jeszcze w ciążę...
taki był tok dedukcji mojej teścióweczki...
dobrze, że mój m tak nie myśli i zupełnie inaczej podchodzi do tematu... inaczej dostałby wciry ode mnie!;Pzbikowa, Rucia, Dodi, aisa lubią tę wiadomość
-
Ola_czeka wrote:Dodi wrote:Ola jaka Ty jesteś nieoceniona!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dam Ci na priv numer mojego szefa, ok?
dawaj, dawaj... potem się tym zajmę a tym czasem, borem lasem już mnie tu nie ma -
Ola_czeka wrote:Zbikowa vel Zbzikowana a gdybyś powiedziała mu, że dotarłaś do dokumentów, wg których urodziłaś się jako chłopiec, ale nie ma się przejmować, bo to już przeszłość i nie będziesz zawracać rodzicom głowy?
buhahaha Ty jesteś najlepsza.
tak zrobie.
Libra ja słuchanie o tym, że nie mamy dzieci mam chwilowo z głowy, ale już się nie mogę doczekać tych wzajemnych oskarżeń kto jest płodny a kto nie i dlaczego.samira lubi tę wiadomość
-
Libra, trzeba się cieszyć, że Twoja teściowa nie trafiła na synową o słabszej konstrukcji psychicznej. Potwierdza się, że w życiu dostajemy dokładnie tyle ile jesteśmy w stanie udźwignąć, a wiem, że Ty nie dasz sobie w kaszę dmuchać.
Libra, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOla_czeka wrote:Rucia wrote:Ola przecież Rucia to Ja !!!
Mam zmienić awatar?
Ja mówiłam o wygranej na loterii !
No przecież wiem głupia że to Ty!!!
Osz ty wieśniaro !
Moje zaćmienie mózgu dalej funkcjonuje ... wypasWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2013, 10:24
Dodi, Kfjatus lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kfjatus wrote:Toż to było takie kulturalne forum
Oj Dziewczyny co się z Wami dzieje
eeee póki nikt nie pluje spod serca i nie ciska nieżytów nosa na trawę poprzez naciśnięcie jednej dziurki od nosa - jest pełna kultura.Rucia, zbikowa, Libra, Dodi lubią tę wiadomość