plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKaja wrote:Shagga_80 wrote:Libra wrote:mauysia wrote:Ale przyznam Ci się Libra, że jeśli jutro temp. utrzyma Ci się na tym poziomie, to trudno mi będzie utrzymać postawę niewiernego Tomasza ("nie uwierzę, póki nie zobaczę plusa na teście") i weekend upłynie pod Twoim znakiem
Ale to na razie czcze gadanie, zobaczymy, co przyniesie jutro.
jak się wszyscy procz mnie nakręcą, to lipa z tego wychodzi...
chyba będe musiała inną taktykę obrać... urlop od 7dpo...
Właśnie dlatego ja od dłuższego czasu zaprzestałam komentarzy w stylu "to musi być fasolka"! Bo nic nie musi być niestety a wiem,że mnie np nakręcały takie teksty
shagga ,a mnie nie nakręcają takie teksty ja tam mam blokadę na to włączoną jak bedzie to bedzie ,a jak nie bedzie fasolki no cóż nie bedzie mi dane mieć fasolki to Nie ,ale wyluzuj maleńka twoje dziecko z fochem się urodzi ,a tego nie chcemy jupi!!!!
Kaja, pliiiiiis nie używaj w rozmowie ze mną słowa wyluzuj! -
Shagga_80 wrote:Mauysiu, wspominałam kiedyś,że udzielam na forum Matek z maja 2010 no i tam jest jedna dziewczyna, która też jest teraz w ciąży i to Ona mi w ogóle powiedziała o tej Cytomegalii (tzn pisała,że robiła badania i wyszło Jej, że ma tego wirusa) no i ja wtedy zaczęłam się tym interesować no i też Ginkę pytałam no i wczoraj napisałam Jej co wiem (nawet przekopiowałam to co pisałam na fasolkach) i jednak laska naskoczyła na mnie,że jestem panikarą i żebym wyluzowała, bo przesadzam z higieną a dodam,że napisałam tyle samo co tu (tzn na Fasolkach) i szlag mnie trafia, bo przecież nie napisałam nic, co by świadczyło o tym,że przesadzam! Jak dla mnie to jeśli coś wydało się Jej nie halo to trzeba było dopytać, co dokładnie mam na myśli...a pewnie wtedy wyszłoby,że moje częste mycie rąk to zwykła higiena i każdy tak ma! I ogólnie wkurzył mnie ton Jej wypowiedzi (że nie wspomnę że z "WYLUZUJ" i kilka wykrzykników! Strasznie działa mi na nerwy tak łatwe wyciąganie wniosków, gdy nic się nie wie w zasadzie! Dlatego,chyba powinnam odpuścić sobie rozmowy na forach
Shaga gdzieś ostatnio wyczytałam, że najlepiej udzielać się na jednym forum w danym temacie. i nie pisze tak dlatego ze chcę Cię tutaj na wyłączność, tylko po to, żeby unikać własnie takich sytuacji o jakich piszesz. Tu Cie wszyscy znają i nikt nie posądzi o to że jesteś panikarą, przez co Twoje nerwy będą w lepszej kondycji. Dodatkowo jeśli chodzi o przyszłe mamy to pewnie jak tylko coś je zaniepokoi to mają tendencję do tego żeby przekopać pół internetu żeby dowiedzieć się co to, czy to źle czy dobrze, porównać do innych (a takie porównywanie jest bardzo ważne typu "ufff inne też tak mają, czyli to normalne"...
cholera zgubiłam wątek
a!
no i jak tak sobie szukamy różnych rzeczy to w wielu miejscach można znależć informacje totalnie wyrwane z kontekstu a czasem wręcz nieprawdziwe, które trudno zweryfikować. a jak już jesteś w jednym miejscu, gdzie jest tzw społeczność, to jest większa szansa na to, że zostaniesz najpierw uspokojona a potem dostaniesz rzetelne informacje i porady.
uf, troche sie rozpisałam, przepraszam.
mam nadzieję, że zrozumiałaś przekaz - tzn nie ma się co przejmować ludzmi którzy cię nie znają. zwłaszcza jak jesteś w ciąży. chociaż nie tylko.Fedra, Libra, Dodi lubią tę wiadomość
-
mikusia wrote:kochane gdzie najlepiej miezyc tempke??? ja jak mieze w ustach pod jezykiem to mam 37,00 pod pacha 35,8 a w pochwie mieze osobnym termometrem i mam 36,8 i co ja mam sobie mysleć????
ja od lat mierze w ustach pod jezykiem w jednym i tym samym miejscu...
nie mierzy się pod pacha...
temp moze być inna niż mierzona w ustach od tej w pochwie...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nie moge dziewuszki normalnie funkcjonowac od 4 dni na nospie jade.... cholernie ciagnie mnie wszystko w srodku mam dosc.... ide w poniedzialek do gina i zobaczymy co sie dzieje.Nie poznaje swojego organizmu zero ochoty na sex a wrecz przeciwnie az mi niedobrze jak sobie pomysle ze moj mialby tam wchodzic !!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2013, 11:42
-
a Sagguś zlej to ciepłym zafasolkowanym moczem i tyle
niech se pisze co chce a zawsze możesz jej napisać "zluzuj majty mała" gdzieś to ostatnio usłyszałam i mnie rozbawiło
a co do wykresów no Dziewczynki daleko szukac wystarczy popatrzeć na moje jak ze istnie ksiażkowe wykresy i co i ni coa praktycznie każdy mógłby być ciażowy a nie jest
Shagga_80, Libra, Dodi lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
sylwia1985 wrote:dziewczyny ide jutro wykupic ta luteine- krzywdy mi przeciez nie zrobi
a lekarz Ci ją przepisał i kazał wziąśc?
a po drugie temp idzie Ci nadal do góry to moze się wstrzymaj jeszcze z ta luteiną i idz do lekarza...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2013, 11:54
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyzbikowa wrote:Shagga_80 wrote:Mauysiu, wspominałam kiedyś,że udzielam na forum Matek z maja 2010 no i tam jest jedna dziewczyna, która też jest teraz w ciąży i to Ona mi w ogóle powiedziała o tej Cytomegalii (tzn pisała,że robiła badania i wyszło Jej, że ma tego wirusa) no i ja wtedy zaczęłam się tym interesować no i też Ginkę pytałam no i wczoraj napisałam Jej co wiem (nawet przekopiowałam to co pisałam na fasolkach) i jednak laska naskoczyła na mnie,że jestem panikarą i żebym wyluzowała, bo przesadzam z higieną a dodam,że napisałam tyle samo co tu (tzn na Fasolkach) i szlag mnie trafia, bo przecież nie napisałam nic, co by świadczyło o tym,że przesadzam! Jak dla mnie to jeśli coś wydało się Jej nie halo to trzeba było dopytać, co dokładnie mam na myśli...a pewnie wtedy wyszłoby,że moje częste mycie rąk to zwykła higiena i każdy tak ma! I ogólnie wkurzył mnie ton Jej wypowiedzi (że nie wspomnę że z "WYLUZUJ" i kilka wykrzykników! Strasznie działa mi na nerwy tak łatwe wyciąganie wniosków, gdy nic się nie wie w zasadzie! Dlatego,chyba powinnam odpuścić sobie rozmowy na forach
Shaga gdzieś ostatnio wyczytałam, że najlepiej udzielać się na jednym forum w danym temacie. i nie pisze tak dlatego ze chcę Cię tutaj na wyłączność, tylko po to, żeby unikać własnie takich sytuacji o jakich piszesz. Tu Cie wszyscy znają i nikt nie posądzi o to że jesteś panikarą, przez co Twoje nerwy będą w lepszej kondycji. Dodatkowo jeśli chodzi o przyszłe mamy to pewnie jak tylko coś je zaniepokoi to mają tendencję do tego żeby przekopać pół internetu żeby dowiedzieć się co to, czy to źle czy dobrze, porównać do innych (a takie porównywanie jest bardzo ważne typu "ufff inne też tak mają, czyli to normalne"...
cholera zgubiłam wątek
a!
no i jak tak sobie szukamy różnych rzeczy to w wielu miejscach można znależć informacje totalnie wyrwane z kontekstu a czasem wręcz nieprawdziwe, które trudno zweryfikować. a jak już jesteś w jednym miejscu, gdzie jest tzw społeczność, to jest większa szansa na to, że zostaniesz najpierw uspokojona a potem dostaniesz rzetelne informacje i porady.
uf, troche sie rozpisałam, przepraszam.
mam nadzieję, że zrozumiałaś przekaz - tzn nie ma się co przejmować ludzmi którzy cię nie znają. zwłaszcza jak jesteś w ciąży. chociaż nie tylko.
Zbikowa, ja tam jestem od października 2009 więc dłużej niż tuI nie to,że szukałam teraz tam czegoś...w pierwszej ciąży a jakże czytałam non stop coś, czytałam o badaniach, wynikach itd i po to mi tamto forum było, bo wymieniałyśmy się doświadczeniami (i nakręcałyśmy się negatywnie,to fakt!).
Ale nie o to chodzi, a o to,że wiadomo,że pisząc coś nie wyczerpuje się wątku, bo post musiałby mieć długość wypracowania szkolenego....a może dlatego mnie to taaaaaaaaaaak wkurw..iło , bo hasło wyluzuj (sorry Kaja jeszcze raz) działa na mnie jak płachta na byka, albo tekst jesteś przewrażliwiona...co innego gdybym napisała - siedzę tu z Wami i już podczas tych 3 godzin byłam 10 razy umyć ręce , bo może coś na klawiaturze było, wtedy OK tekst "jesteś przewrażliwiona" jest po prostu krytyką a nie ja naprawdę cenię krytykę obiektywną...Ale jeśli pisze tylko często myję ręce to jest to pojęcie względne, dla każdego może to znaczyć co innego .
Chociaż wiecie co? Właśnie przyszło mi coś do głowy, ja jestem taką osobą, która wychodzi z założenia,że każdy ma prawo do własnego zdania i własnego podejścia do wszelkich zagadnień...i jak ktoś mi pisze jakie ma podejście to ja (nawet gdy mam skrajnie różne) nie neguję tego - ma prawo...co innego gdyby ktoś lamentował i naprawdę potrzebował potrząśnięcia to wtedy ok mogę uspokajać tekstami w stylu przesadzasz...kurcze ale się tym emocjonuję no niePowiem Wam coś jeszcze, kiedyś ta w.w laska pisała,że Jej dziecko lubi pastę dla dorosłych, więc daje Jej ją, nawet tego nie skomentowałam (pomyślałam, jestem zdania,że pasta dla dorosłych ma za dużo fluoru i ogólnie jest za mocna dla dzieci ale to nie moje dziecko niech robi co chce), inna kiedyś pisała, że dziecko pije dużo soczków , w nocy również a zębów nie chce myć, a ostatnio pisze,że dziecko ma 5 dziur w zębach (a 3 miała już od dłuższego czasu) a dodam,że to wszystko są rówieśnicy mojego Kuby i od razu nasunęło mi się jak można tak zaniedbać te sprawy (np mój Kuba po wieczornym myciu zębów do picia dostaje jedynie wodę) ale spytałam tylko, jak wyglądała ta próchnica, coby wiedzieć na co zwrócić uwagę....może to mój błąd ja staram się nie komentować cudzych zachowań (nieproszona) i szlag mnie trafia, gdy ktoś robi to w stosunku do mnie...szczególnie,że we wczorajszym poście chodziło o to, by uspokoić tę drugą ciężarną a nie żebym żaliła się "za często myję ręce i uprzykrza mi to życie". Ehhhh, masakra, cały dzień szlag mnie będzie trafiał ....a jak miałam o 12 wyłączyć kompa tak jest 14 a ja dalej tu siedzę
Fedra, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySorki za narzekania Baby!!!!!
Napisałam lasce meeeeeeeeeega posta, żeby miała jasność co dla mnie oznacza częste mycie rąk (wypisałam Jej w jakich sytuacjach myję ręce) i żeby następnym razem dopytała szczegółów zanim zrobi mi wykład (bo Jej post do mnie też był mega).
Możecie już wrócić tu, bo widzę,że skutecznie Was wypłoszyłam
Zmykam pościel wynieść na balkon bo dopiero piżamkę ubrałam
PS. Zdjęłam oczywiście piżamkę a nie ubrałamWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2013, 12:07
Fedra, Libra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyShagga_80 wrote:Libra wrote:mauysia wrote:Ale przyznam Ci się Libra, że jeśli jutro temp. utrzyma Ci się na tym poziomie, to trudno mi będzie utrzymać postawę niewiernego Tomasza ("nie uwierzę, póki nie zobaczę plusa na teście") i weekend upłynie pod Twoim znakiem
Ale to na razie czcze gadanie, zobaczymy, co przyniesie jutro.
jak się wszyscy procz mnie nakręcą, to lipa z tego wychodzi...
chyba będe musiała inną taktykę obrać... urlop od 7dpo...
Właśnie dlatego ja od dłuższego czasu zaprzestałam komentarzy w stylu "to musi być fasolka"! Bo nic nie musi być niestety a wiem,że mnie np nakręcały takie teksty
mnie nie nakręcają...
po prostu znudziło mi się odpisywanie w kółko tego samego co miesiąc... a z drugiej strony nie chcę przejść bez słowa nad postem, w którym ktoś zwraca się do mnie... by nie zostało to odczytanie, że kogoś "olałam" -
Sagga spoko My tu wszystkie wiemy ześ Ty panikara
taki zarcik dla rozluźnienia a że mówimy o rozluźnieniu to idę coś zjeść...
tak Aleksandra leci w kulki i to grubo zauwazyłam jedna prawidłowość jak ja zaczęłam pisac to Ona się wyniosła na nocne pogaduchy bo mnie tam nie maLibra, Dodi lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
mauysia wrote:Właśnie doznałam olśnienia! Za 20 stron - czyli za 1 lub 2 dni - dotrzemy do strony 2500! Dopiero co otwierałyśmy szampany na 2000, a tu już kolejny jubileusz się kroi
o matko czyli znowu mnie jubileusz ominie no nic będe pisac mniej to moze wypadnie po weekendziemauysia lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyMauysia, to forum jest zamknięte (prywatne) więc nie ma do niego dostępu, gdy nie jest się zaproszonym przez założycielkę.
Fedra, dzięki za żarcikTu właśnie leży pies pogrzebany, że mnie wydaje się,że jest mi daleko do panikary (mam nadzieję,że to miałaś na myśli
).
Ola to ostatnio zacharowuje się i do nocy pracuje, wczoraj do północy siedziała! Masakara jakaś...swoją drogą co Ona musi mieć za pracę -
Shagga_80 wrote:Mauysia, to forum jest zamknięte (prywatne) więc nie ma do niego dostępu, gdy nie jest się zaproszonym przez założycielkę.
Fedra, dzięki za żarcikTu właśnie leży pies pogrzebany, że mnie wydaje się,że jest mi daleko do panikary (mam nadzieję,że to miałaś na myśli
).
Ola to ostatnio zacharowuje się i do nocy pracuje, wczoraj do północy siedziała! Masakara jakaś...swoją drogą co Ona musi mieć za pracę
ha ha ha Sagguś Kochana a jak myślisz
no ale mam nadzieję tak nawiaskiem mówiąc ze troszkę ciśnienie Ci zeszło, bo wiesz nie ma co juniora stresować zresztą jeszcze chwila i przy takim stresie jak Ci wypali w zebro to Ci się odechce
No trzeba się zapytać co to Ona po nocach robi bo jak napady na banki to ja się do znajomości z nia nie przyznaje
ale mam dzisiaj dobry humor nie dzisiaj od wczorajShagga_80, Libra, Dodi lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
A ja się tak obżarłam obiadem, że czuję się jak za najlepszych czasów z mdłościami i wzdęciami
Nawet nie mogę siedzieć pod kątem prostym, tylko rozwalam się na krześle pod kątem rozwartym, bo tylko tak mi brzuszysko nie przeszkadza
I po co mi było to obżarstwo...
Shagga_80, Fedra, Libra, Rucia, Kfjatus, Dodi lubią tę wiadomość