X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi bedzie dobrze .....

Dodi, Ola_czeka lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Sylwia dziś nie widziałam dzidziusia ...

Co do mojej wizyty:

Pani doktor założyła mi kartę ciąży.

Dostałam skierowanie na USG test podwójny ( bHcg + PAPPA ) ze względu na poronienie w przeszłości, które mam zrobić między 23.05 - 08.06

Mam zrobić badania: krew, mocz, HIV, Toxoplazmozę, Różyczkę i COR? ( Kortyzol ) nie wiem czy odbrze to odczytałam. Kocham jak lekarze piszą.

Przypałętała mi się znowu nadżerka, ale mam się nią na razie nie przejmować. No i mogę się bzyk bzyk :D

Przytyłam 2 kg.

Dziwnie mi się to pisze gdy przeczytałam raport Dodi ...

niestety dzisiaj dobre ze złymi wiadomości się przeplatają...

ehhh aż bym chciała cofnać czas i nic nie pisać o IMSI żeby Dodi mogła napisać ze u niej wszystko dobrze :(

idę bo mnie łeb boli jak cholera...

mimo wszystko spokojnego ciepłego i pełnego nadzieii weekendu :)

Dodi, Libra lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • aisa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi, wspieram pamięcią i modlitwą!

Dodi lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziewuszki tez zmykam bo mam chyba mini migrene i poloze sie spac bo jutro rano do pracy jade no i wreszcie nadszedl ten dzien MOJ G JUTRO WRACA Z WROCLAWIA ale sie bedzie dzialo !!!!

Ola_czeka lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi, ja nic nie powiem ;( bo naprawdę nie wiem co powiedzieć?!!!Przemilczę...

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia ja się ogromnie cieszę Twoim szczęściem i super, ze wszystko w porządku a nadżerka jak piszesz chyba nie trzeba się przejmować. No to nic tylko na badania i czekać jak dzidzia będzie rosła:* a kolejna wizyta kiedy? Jak będą wyniki?
    Fedruchna a Ty głupot mi tu nie pisz! Widziałaś juz kiedyś 100% szczęścia w tylu przypadkach? Nie moga wszyscy mieć wszystkiego od razu a za Was trzymam kciuki!

Ola_czeka, Shagga_80 lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wizytę mam dopiero po USG i teście Pappa, więc koniec maja początek czerwca.

• Kaja Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak samo jak kopciuszek zamilkłam ,ale wspieram modlitwą całą twoją rodzinkę !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Dodi wizytę mam dopiero po USG i teście Pappa, więc koniec maja początek czerwca.

super ,że u ciebie wszysko ok !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę bo mój m to dostanie szału ,że znów tu siedzę ,a jego Olewam !! buzole zozole Dodi ściskam mocno !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dodi lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruciu-ja tez ważyłam się w tamtym tygodniu i przytyłam 2 kg ;(. Poprostu szok!!!!nawet nie chcę pisać ile teraz ważę!!!Ty to jesteś szczupluka to te 2 kg nie zrobiły różnicy, a ja mam już brzuch taki duży,że odstaje mi nawet polarek...jakbym bym była już w 4-5 miesiacu. Na razie w domu nikt tego nie komentuje,ale czekam az ktoś mi cos wypali...( a nikt przecież nie wie o ciąży). Przytyłam tak, bo na mdłości było mi najlepiej jak coś zjadłam ;)A mdłości wieczorne, to i brak ruchu....
    od kilku dni mdłości znikneły i mam już czarne myśli ;(
    no moze jakieś deli...deli...delikatne,ale nie codziennie są. Ale mam wstret do herbaty i najlepiej smakują mi banany i jabłka ;)
    Czuje,ze będzie syn...
    A i do tego od jakichś 2 tygodni boli mnie miednica- i coraz gorzej....to samo miałam w pierwszej ciaży-ból doprowadza do łez, tylko,ze wtedy pojawił sie dopiero w 27 tydodniu i trwał do końca ciaży, a teraz już pojawil się na początku 7 tygodnia. Noga lewa to mnie tak boli,ze szok!!!
    To tyle de mnie i słodkich snów życze!!!
    aaaaaaaa i Fedra-no super wieści dziś przekazałś ;)

Fedra, Dodi, Ola_czeka, gocha04 lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopciuszku z tym się zgodzę, że na mdłości najlepsze jedzenie. Staraj się jeść zapychacze, owoce, warzywa, pij wodę. Ogłuszą mdłości, no i kg tak nie bedą leciały w górę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2013, 19:26

• Gunia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_29 to chyba Ty pisałaś, że masz arachnofobię? To powiem Ci... wszystkie pająki są jadowite... tylko te "nasze" nie dadzą rady Cię unieszkodliwić, czy wręcz uśmiercić... uryzienie krzyżaka lub takich dziwnych, "chińskich", pasiastych i kolorowych (na polach, w wysokich trawach, w zbożu są) swędzi, może piecze, i puchnie skóra wokół ugryzienia, ale jest nieszkodliwe.
    U mnie w mieszkaniu zamieszkały pająki-tradycyjnie mały odwłok i długie wątłe odnurza, ale ten odwłok jest przezroczysto-różowy... bleee boję się ich.
    Aha. Pająków się nie zabija, mimo ich obrzydliwego, przerażającego wyglądu:)
    P.s. Fajnie mi pisać? Mam etnomofobię... grrr

... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym...

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do nadzerki to ja tez mam ;). Miałam już w pierwszej ciaży,ale ginka nie kazała na razie z tym nic robić, bo ta moja nadzerka to jest taka,że pojawia się i znika...I zawsze jak jestem na wizycie to mówi,ze jest ,a teraz ten ginek, u którego byłam na usg -powiedział,ze po porodzie trzeba ją wypalić czy coś takiego....

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia, jak miło,że Ty masz dobre wieści....
    Dodi...Ty wiesz...

A jak nie wiesz,to przeczytaj priv.

Dodi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nadżerki, to ja zaraz jak dowiedziałam się o ciąży to dowiedziałam się o nadżerce (miesiąc wcześniej jej nie było podobno) i dopiero w zeszłym roku ją wypalałam laserowo...mówi się,że przed pierwszym porodem nie powinno się nic z nią robić (chyba,że trzeba!)...ja po połogu wiedziałam,że jeszcze nie trzeba nic robić i przez chyba następny rok nie podejmowałyśmy działań - nie było potrzeby takiej...potem moja ginka powiedziała,że teraz już trzeba...a ja pojechałam do innej Ginki i ta druga mi ją laserowo usunęła (moja dysponowała przestarzałą metodą i podobno najbardziej zawodną wypalaniem ) teraz nawet nie wiem czy czasem znów się nie pojawiła...ale nie śmiem pytam mojej Ginki,coby nie musieć mówić,że dałam zarobić komuś innemu ;) Że nie wspomnę,że strasznie wku.... bym się, gdyby okazało się,że 400zł wydałam a po pół roku odnowiło się dziadostwo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagguś moja nadżerka po leczeniu globulkami, chyba się pomniejszyła, bo nawet moja pani Gin nic o niej nie wspominała do dzisiaj, kiedy powiedziała mi, że jest spora. Będę chciała się jej pozbyć po porodzie. Nie przeszkadza mi w żaden sposób, ale wole jej nie mieć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Shagguś moja nadżerka po leczeniu globulkami, chyba się pomniejszyła, bo nawet moja pani Gin nic o niej nie wspominała do dzisiaj, kiedy powiedziała mi, że jest spora. Będę chciała się jej pozbyć po porodzie. Nie przeszkadza mi w żaden sposób, ale wole jej nie mieć.

Ja o mojej też nie miałabym pojęcia, gdyby Ginka mi nie powiedziała o niej :)

• Gunia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga, mam nadzieję, że optymistycznie myślisz o kolejnych dniach mieszkania u Mamy?:)

... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gunia wrote:
    Shagga, mam nadzieję, że optymistycznie myślisz o kolejnych dniach mieszkania u Mamy?:)

Kurcze , dziś zdarzyło mi się coś czego nigdy dotąd nie zaznałam...Stary poinformował o planach związanych z przedłużeniem mojego pobytu a ja sama nie wiem,czy cieszę się,czy nie...kurcze niby nie tęsknię ani za M ani za mieszkaniem, a już na pewno nie za tym cholernym miastem....ale jakoś mam tak mieszane uczucia...dziwna jestem, bo tu u Mamy (nie wliczając wczorajszej meeeeeeeeeeeeeeeega awantury!) jest mi naprawdę bardzo dobrze a tam...hmmm

‹‹ 2594 2595 2596 2597 2598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ