X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Gunia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm masz jeszcze pare dni na przemyślenia, przeanalizowanie całej sytuacji. Myślę Twoja Mama nie protestowałaby, gdybyś powiedziała, że chcesz u Niej zostać jeszcze tydzień, dwa... a późniiej kolejne dwa tygodnie... Będziesz miała czas na przemyślenia, tak na spokojnie, i Stary może też będzie miał na to czas... Może zrozumie, dojrzeje... Nie znam sytuacji, nic nie radzę, nie wnikam, ale tak ogólnie, znając życie (sporo siędzieje w mojej rodzinie od kilkunastu lat)... Każdy jest inny, ale każdy kiedyś sie obudzić musi i dojść do konkretnych wniosków, coś postanowić... Wiem, że Ty dasz sobie radę, czy Sama, czy z Rodziną...

Ola_czeka, gocha04 lubią tę wiadomość

... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym...
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odbijanie piłeczki mówicie?
    Moja siostra dostała dziś prace, po ponad roku poszukiwań. ma dziś urodziny.

ide spać.

she, Dodi, aisa, nick nieaktualny, Ola_czeka, Fedra lubią tę wiadomość

• Sandraa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór... *-*
    Dodi... Trzymaj się kochana:**
    Fedra - super wieści (to mnie zaskoczyłaś MEGA POZYTYWNIE) ;)

Ja właśnie nadrobiłam co naskrobałyście, padam już na twarz. Cały dzień w szpitalu spędzony ;/ jutro do szkoły i znowu do szpitala. No nic, dam radę;)
    Dobranoc;)
    Miłych snów!!!

Dodi, Ola_czeka, Fedra lubią tę wiadomość

• she Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi - każda decyzja, którą podejmiesz będzie dobra. Trzymam kciuki, idź za głosem serca kochana :*

Rucia, Kopciuszek - mi na mdłości niestety też pomagało jedzenie.... Przez całą ciążę zwymiotowałam tylko 1,5 raza (ten jeden to mogę za pół przyjąć), więc nie miałam 'szansy' schudnąć jak to się niektórym laskom przydarza w I trymestrze. Rezultat taki, że mam teraz na plusie 13 kg... Ale będę zrzucać później. Z tych 13 kg, prawie 2 kg to Mała - a dla niej wszystko. Muszę tylko ograniczyć słodkości, żeby już nie tyła w takim tempie...

Dodi, nick nieaktualny, kopciuszek126 lubią tę wiadomość

201306215365.png
  • she Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    She super ze idziecie razem z mężem na pewno fajne przeżycie i na pewno zbliża :)

Oj tak - szczególnie jak położna opowiadała o rozwarciu :D mój M było 'lekko' przerażony hehe Ale niech się chłopak osłucha, żeby nie był zadziwiony jak już dojdzie do finału :) Zresztą potrzebuję go, żeby był ze mną i mi pomógł, a nie oglądał rozwarcie. Będzie miał zakaz zaglądania w krocze (nienawidzę tego wyrazu :/ ), ma być przy mojej głowie i mnie wspierać. Ale on dobrze to rozumie :)

Ola_czeka lubi tę wiadomość

201306215365.png
  • she Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedruś - a jak mała Ania?

201306215365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she wrote:
    Fedra wrote:
    She super ze idziecie razem z mężem na pewno fajne przeżycie i na pewno zbliża :)

Oj tak - szczególnie jak położna opowiadała o rozwarciu :D mój M było 'lekko' przerażony hehe Ale niech się chłopak osłucha, żeby nie był zadziwiony jak już dojdzie do finału :) Zresztą potrzebuję go, żeby był ze mną i mi pomógł, a nie oglądał rozwarcie. Będzie miał zakaz zaglądania w krocze (nienawidzę tego wyrazu :/ ), ma być przy mojej głowie i mnie wspierać. Ale on dobrze to rozumie :)

Mój Mąż był przy porodzie także (i w samej akcji porodowej, która trwała ok 20 minut stał za mną, za moją głową, więc nie widział "z przodu", później z za dzieckiem poszedł do ważenia i nie został wpuszczony do mnie,gdy ja byłam szyta,więc większość "atrakcji" Go ominęło :) Chociaż przez te kilka godzin podczas pobytu na porodówce pewnie sporo widział...zniósł dzielnie, choć Jego brat ("rodzący" 2 lata wcześniej a nie będący przy porodzie żadnego z dwójki swoich dzieci) przekonywał Go,żeby nie szedł do porodu...A i nam Sz.R. baaaaaaaaaaaaaardzo dużo dała...przede wszystkim spokoju :) Wiedza o tym,co nas czeka bardzo uspokoiła :)

she, Dodi, nick nieaktualny, Ola_czeka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic, zmykam przytulić się do mojego małego mężczyzny :D
    Dobranoc...do jutra, zajrzę na pewno , może któraś zatestuje jutro?

Dodi, Ola_czeka lubią tę wiadomość

• kiti Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi <3

Dodi, Ola_czeka lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2013, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z rana. Miły dzień się zapowiada :)

Ola_czeka, Dodi, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2013, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jeździć mi po Oli :-D
    Mama pomyliła dni i pociągi, pędzi do mnie już dziś :-(
    Nie tak miało być. Jestem zmęczona, w domu niedopracowane szczegóły, dziś miał być dzień tylko w ogródku a wyszło jak wyszło...trudno...

Wybaczcie smęty, ale wiem jak przez dłużej jak tydzień wyglądać będzie moje samopoczucie...od wczoraj mam doła.

No nic idę popracować...najgorsza była ta góra prasowania i segregatorów w pokoju gdzie miała spać mama....ale opanowana już sytuacja...

Do tego wczoraj późno, bo właściwie dzisiaj tj. o 00:04 wróciliśmy do domu ze spaceru...m. nie dał mi spać, chyba testuje moją kondycję...idę po zapałki, podstawię powieki, żeby nie opadły.

MIŁEGO DNIA!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2013, 07:46

Ola_czeka, Dodi, Fedra, aisa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2013, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzi ale my jej nie atakujemy ;) Próbowałyśmy ją sprowokować, żeby się odezwała. Ale menda twarda jest :P

A Twój M. spać nie może? Ja wiem, że była piękna noc ( swoją drogą czy to był tylko spacer ) :P ??

Ola_czeka, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2013, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi dużo siły dla Ciebie na te dni...
    Rucia fajnie, że jest już karta ciąży w kieszeni.
    Mauysiu wczoraj zniknął mój post, niestety...nie wiem jakim cudem...wyrazy współczucia z powodu babci...pisałam wczoraj dłuższy post ale wsiąkł.
    Gdy umiera starszy człowiek umiera mądrość życiowa, doświadczenia, wzory dla nas i kawał historii czy krajowej, czy regionalnej czy rodzinnej...mi sie udało w sumie w ostatnim czasie wyciągnąć od swojej babci, maksymalnie najwięcej informacji względem powiązań rodzinnych...tego drzewa nie potrafiłam narysować...tyle tego pamiętała

Dodi, nick nieaktualny, mauysia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2013, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-P ławeczka przy pełni księżyca na stadionie...chyba chciał zrealizować mój sen - jedyny w życiu erotyczny, dobrze, że z nim w roli męskiej ;-P

Rucia wreszcie u Ciebie słonko a u nas deszcze i burze...niższe temperatury itd. 13-15-18 max ...a u Ciebie ponad 20 st i słonko....doczekałaś się kochana....

Uciekam do sprzątania na przyjazd mamy, mam czas do 15-tej, to tylko 8 godzin.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2013, 05:35

nick nieaktualny, Ola_czeka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2013, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spada mi temp. na owu czy na @, lepiej już na @ i nowy cykl...papapa

Ola_czeka lubi tę wiadomość

• kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2013, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wszystkim!
    ja dziś wcześnie ;). Właśnie przebrałam sobie pościel i się wietrzy na balkonie....
    Muzi- już sobie wyobrażam co tam się działo na tej ławeczce ;)

U mnie ocieplanie domku juz skończone ;) Pozostało tylko kolorek zrobić i posprzątać ten bałagan,ale ja z tą moją obolałą miednicą to nie dam rady i jeszcze do tego wypadałoby okna umyć....ech tyle roboty!!!
    Miłego dnia wszystkim życzę ;)!!!

Ola_czeka, Dodi, Kaja, nick nieaktualny, aisa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • karoam Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2013, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane :)
    Dodi <3 :*

56157047467781933966021.jpg

Ola_czeka, Dodi, Kaja, Fedra, nick nieaktualny, zbikowa, nick nieaktualny, Kfjatus, kopciuszek126 lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2013, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, tak naprawdę chodziło o próżność. Chciałam mieć 2000 lajków przed 1300 postem. Nara.

Blondi22, Dodi, Kaja, karoam, nick nieaktualny, Gunia, Fedra, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2013, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej a u mnie jak ignorowalam temke przez osttanie kilka dni to juz nie mam wyznaczonej owulki i chyba dopiero bedzie bo niska dosc temp u mnie ale już normalna wiec dzis nie ignoruje

a.png
    a.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2013, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blond jak zdrowko lepiej ?!???

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

‹‹ 2595 2596 2597 2598 2599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ