X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2013, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Teraz lajkujecie?! Teraz to już za późno!

a to się wypchaj to już nic Ci nie zalajkuje :P

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Cholera :/ Mam problem z zapisem na test Pappa :( Dostałam cztery lokalizacje, w tym w dwóch nie ma już miejsc :( Cholera. Mam skierowanie żeby zrobić test w ramach NFZ, prywatnie kosztuje 600 zł :/

no to teraz to już czegos nie rozumiem...
    muszisz wykonac to badanie pewnie w określonym terminie co to znaczy nie ma miejsc...
    jak mnie ta służba zdrowia wkurza to sobie nie wyobrażacie...
    ale cóz po ostatnich ekscesach już mnie chyba nic nie zdziwi...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi – wiem co przeżywasz i trudne dylematy przed Tobą… cokolwiek napiszę i tak nie pocieszy, bo niczym pocieszyć się nie da… wiedz, że jestem, myślą ciągle o was, modlę się o cud…:*:*:*
    Muzi – nie łap doła… możesz smęcić mi ile wlezie, a jak będziesz potrzebować kopa w dupinę na opamiętanie, to się gorąco polecam:) hehehe choć przytulić i pocieszyć też potrafię:*
    Olka – akurat nie wierzę w Twoją wersję;) ale przyjmuję ją na klatę:)
    Blondi – dobrze, że wracasz do zdrowia… teraz ino więcej sił:)
    Muska – kurka jakbym o sobie czytała… ja też chyba mam syndrom chronicznego zmęczenia…
    Kaoram – ja chce do Egiptu… a mój m się upiera na Turcję! Weź no coś zrób z tym!;P;P;)

a tak w ogóle witam i miłego dnia życzę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2013, 09:52

Fedra, Dodi, karoam, Blondi22 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2013, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już załatwiłam USG + Pappa w Medicoverze na 27 maja.

Fedra, Ola_czeka, Gunia, Dodi, aisa, Blondi22, Muska lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2013, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Fedra, też myślę, że powinnaś ruszyć z Katowicami. Prokocim niech się kopnie w dupę z taką opieką.

Rucia, no widzisz, po to płacimy składki całe życie, żeby - jak raz zajdzie potrzeba - badać się prywatnie. Cena badanie - masakra.

Shaggunia, może ostatnio Stary dał Ci w kość i dlatego nie tęsknisz. Wypoczywaj, zajmuj się maluchami (kuzynka juz pojechała?) a wszystko Ci się w głowie poukłada.

Sylwia, super, że sprawa badań ruszyła z miejsca. Czekamy na update.

Czekamy też na update Dodi. Buziaki :*

Blondi, cieszę się, że u Ciebie lepiej. Jak będziesz już na tej giełdzie samochodowej, to kup mi przy okazji fiata pięćset cabrio w kolorze groszkowym.

Miłego dnia, wracam do pracy.

Ola powiem Ci że niby w Prokocimiu tacy specjaliści itp ale jak ostatnio usłyszałam co mi szwagierka powiedziała to myślałam ze szczęki nie pozbieram...
    a mianowicie dowiedziałą się ze niewiadomo czy będa mała operować w Prokocimiu bo w sumie jej przypadek nie jest znowu taki poważny a Oni zajmują się powaznymi przypadkami i tak naprawdę nie wiadomo na kiedy Oni by wyznaczyli termin operacji jeśli miało by do niej dojść i dlatego ja szukałam innego lekarza...
    dodtakowo z tego co ja się dowiedziałam dzieci z taką wada powinny być pod stała opieką kardiologa a wizyty powinny odbywac się co miesiać ze wszystkimi badaniami zeby wiedzieć czy wada się nie pogłębia i czy może się zmniejsza...
    mieli wizytę ustaloną do konkretnej lekarki która to się zajmowała Młodą wczesniej ale okazało sie ze On gdzieś musiał isc i kto inny ją badal...
    ręce mi opadł jak to usłyszałam od męza no przecież gdybym ja tam była to by tam była taka wojna że by się nie pozbierali (moze dlatego szwagierka mnie nie zabrała bo strasznie kłótliwa menda ze mnie ale cóż jak trzeba walczyć o swoje to trzeba)...
    no i kończąc temat jak można matce powiedzieć która się nie dawno dowiedziała ze dziecko ma poważną wadę serca ze się bez operacji nie obędzie bo mała moze nie przeżyć że w sumie to nie wiadomo kiedy będzie operacja bo Oni maja poważniejsze operacje zaplanowane...
    no krew mnie zalała... no i już kawy pić nie muszę... ehhh

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Rucia wrote:
    Fredzia jeżeli masz faktycznie znajomą lekarkę, to nie zastanawiajcie się ani chwili, tylko działajcie. Mogę się jedynie domyślać, co przeżywa twoja szwagierka. Takie informowanie przez lekarzy jest dla mnie niezrozumiałe. Czemu jasno nie potrafią określić co się dzieje. Jest OK? o.O Jak w przypadku dziurki w serduszku małego dziecka może być OK? Włos się jeży na głowie.

he he he to nie jest znajoma lekarka trop dostałam od mojej ginki która poleciła mi najlepszą specjalistkę od echa ale okazało się ze Ona zajmuje się głównie echem płodu a tak właściwie to Wam polecam kobitkę Agata Włoch (podobno nieziemska kobieta mega dokładna zajmuje się głównie kobietami w ciaży) i to Ona poleciła mi kardiolorzke która zajmuje się juz noworodkami więc etraz czekam na decyzję szwagierki co robimy... jakby nie było to jej dziecko i jej decyzja ja mogę załatwić i wesprzeć ale wymuszac nic nie mogę...

kurka... a ja myślałam, że Ania była u niej...

• Fedra Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Fedra wrote:
    Rucia wrote:
    Fredzia jeżeli masz faktycznie znajomą lekarkę, to nie zastanawiajcie się ani chwili, tylko działajcie. Mogę się jedynie domyślać, co przeżywa twoja szwagierka. Takie informowanie przez lekarzy jest dla mnie niezrozumiałe. Czemu jasno nie potrafią określić co się dzieje. Jest OK? o.O Jak w przypadku dziurki w serduszku małego dziecka może być OK? Włos się jeży na głowie.

he he he to nie jest znajoma lekarka trop dostałam od mojej ginki która poleciła mi najlepszą specjalistkę od echa ale okazało się ze Ona zajmuje się głównie echem płodu a tak właściwie to Wam polecam kobitkę Agata Włoch (podobno nieziemska kobieta mega dokładna zajmuje się głównie kobietami w ciaży) i to Ona poleciła mi kardiolorzke która zajmuje się juz noworodkami więc etraz czekam na decyzję szwagierki co robimy... jakby nie było to jej dziecko i jej decyzja ja mogę załatwić i wesprzeć ale wymuszac nic nie mogę...

kurka... a ja myślałam, że Ania była u niej...

nie nie On była na wizycie którą miała ustaloną jak była na pierwszej wizycie w Prokocimiu, szwagierka stwierdziła ze najpier pójdą tam no bo mają i tak wizyte wyznaczoną a potem zobaczą co dalej i skonfrontują to wszystko z innym lekarzem...
    jak coś nowego będe wiedziała na pewno dam znać :)

Libra lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie nadrobiłam!
    Witam sobotnio - popołudniowo!
    Dodi przytulam mocno!
    Ruciu super, że masz już kartę ciąży.
    Fedra życzę powodzenia w realizacji wszystkich planów! A małej Ani duuużo zdrówka.
    Karoam widoki przecudne.
    Sylwia czekam na dalsze relacje i trzymam kciuki.
    Ola Twoja próżność została wypieszczone lajkami :P
    Wszystkim życzę miłego dnia i samych przyjemnych wiadomości :)
    U mnie budowa trwa. Jestem już trochę zmęczona niektórymi sprawami, bo ciągle trzeba być mądrym, znać się na wszystkim - tak żeby wszystko wyszło jak najlepiej, a domek miał przysłowiowe ręce i nogi, ale cóż jakoś dajemy radę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2013, 11:18

Dodi, Libra, karoam, aisa, Blondi22, Ola_czeka, Fedra lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda na to, że się wyrobię z wszystkim co najważniejsze jupi jupi jej...

karoam, zbikowa, aisa, Blondi22, Libra, Ola_czeka, Fedra lubią tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2013, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! (zabrzmiałam jak Dżoana Krupa w top model?, tak? dopsz)

Ja dziś tylko tak z doskoku, bo wiecie, jutro spotykam sie z Prezydentową, więc dziś uskuteczniam tapir, tipsy i własnie prasuję suknię z kołem... wiecie jak jest, czasem trzeba sie pokazać z najlepszej strony.
    trzymajcie sie,
    miłego popołudnia!

Kfjatus, Dodi, Libra, aisa, Ola_czeka, Fedra lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2013, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Muzi, fajnie, że się wyrobiłaś do przyjazdu mamy. Teraz już pewnie jest u Was, więc życzę miłego spędzenia czasu w mamą :)

Muska, udanego weekendu i naładowania akumulatorów ;)

Blondi, dobrze, że wracasz do zdrowia, dużo sił życzę :)

Rucia, superowo, że zaklepałaś termin na badania :)

Fedra, masakra z tymi lekarzami. Oby wszystko dobrze się ułożyło. Będę się wciąż modlić za Anię i żeby służba zdrowia się ogarnęła...

Zbikowa, szykuj się, szykuj ;) Ola też uciekła, pisała, że pracuje ale też pewnie się szykuje ;)

Miłego popołudnia :)

zbikowa, Blondi22, Libra, Ola_czeka, Fedra lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2013, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest jakiś żart z tą pogodą. Mam wrażenie, że nastała jesień. Ja pierdziele.

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2013, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wiem co teraz czujesz,przechodzilam dokladnie to samo niedawno˝.Dlatego ostatnio napisaŁam ze sie nie wypowiem poniewaz przypomniaŁa mi sie moja historia.choc oczywiscie zaciskam mocno kciuki zeby u ciebie skonczylo sie wszystko dobrze i inaczej niz u mnie.pozdrawiam.Przepraszam jesli Cie urazilam swoja wypowiedzia.

pozdrowienia z Czech dla wszystkich

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2013, 16:52

Blondi22, Rucia, Kfjatus, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2013, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, radźcie! Gucci? Armani? Prada? D&G?

zbikowa, Kfjatus, Fedra lubią tę wiadomość

• karoam Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2013, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Armani

zbikowa lubi tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • Gunia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2013, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prada! (na wspomnienie książki/filmu [co kto woli] "Diabeł ubiera się u Prady, sesese) :)))

Libra, zbikowa, Kfjatus, Fedra lubią tę wiadomość

... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym...
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2013, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D&G

zbikowa, Fedra lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Sandraa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2013, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór...
    Ja tylko na chwilkę, niedawno dopiero wróciłam do domu.
    Udało mi się Was jeszcze dzisiaj nadrobić.Nie było zbyt dużo;)
    Jutro znów szkoła... a już mi się tak nie chce to szoook. Byle do czerwca i konieccc:):):)
    Fedra, u mojej kuzynki stwierdzono niedomknięty otwór owalny który jej się nie zamknął po umownych 3 miesiącach życia. Ale ta wada nie wymagała leczenia. Lecz jak miała ok 16-17 lat to zaczęły się problemy... skoki ciśnienia, zadyszka po nawet małym wysiłku. I lekarze postanowili jej ten otwór zamknąć i ją zoperowali w wieku 18 lat . I teraz jest git.
    Nie wiem czy Twoja Ania ma też tą samą wadę... Czy coś innego. Może tu pisałaś ale mi widocznie umknęło <sorka>
    Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku.

Miłej nocki dziewczęta Wam życzę;)

DoBrAnoCC:*

plemniczka lubi tę wiadomość

• Gunia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2013, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc:)

gocha04 lubi tę wiadomość

• Gunia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2013, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się żegnam, słowiki świergoleniem utulą mnie do snu, przed świtem się rozkrzyczą rozkosznie... uwielbiam je. (swoją drogą - takie malutkie, jak wróbelki, a głosy tak donośne!) Wiosna jest Boska! Dobranoc Wszystkim, kolorowych snów:)
    P.s. Shagga nie doczekałam się Twego wpisu, a chciałam wiedzieć, jak u Ciebie...

Ola_czeka lubi tę wiadomość

‹‹ 2597 2598 2599 2600 2601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ