plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Rucia wrote:Effcia28 wrote:Shagga_80 wrote:A w ogol na to Hsg może dać skierowanie lekarz mający praktykę prywatną?
podejrzewam ,że wtedy by trzeba sobie też to badanie prywatnie zrobić.
Effcia wcale nie. Ja przecież chodzę prywatnie do lekarza, i dostałam skierowanie na HSG w ramach NFZ. Teraz z resztą też dostałam skierowanie na USG + test Pappa w ramach NFZ, ale okazało się, że mogę zrobić sobie w Medicoverze.
no widocznie Rutka Twój lekarz ma również podpisaną umowę z NFZ i przyjmuję prywatnie a na badania wysyła z NFZ -
Ola_czeka wrote:Mauysia, wizyty w Poznaniu to też urlop u Mamuni:)
Czy jako uczona w Roetzerze, mogłabyś rzucić okiem na mój wykres i powiedzieć mi o ile tym razem walnął się ovufriend i w którą stronę? Oszywyście jeśli chodzi o owulację.
Dziś powinnam wiedzieć kiedy przylatuję.
A u Ciebie analiza jest już ciut trudniejsza, bo masz mało zaznaczonego śluzu. Ale zakładam że skoro zaznaczyłaś śluz R 15 dnia cyklu, to 16 dnia był już gorszej jakości? Jeśli tak, to Roetzer wyznaczyłby Ci początek fazy lutealnej na 16 dc.
Jest tylko jeden haczyk... Otwarta szyjka 20 dc, która generalnie powoduje, że moja powyższa analiza wali się na łeb na szyję
Ale tak jak kiedyś pisałam, Roetzer nie wyznacza owulacji tylko okienko dni płodnych, wychodząc z założenia, że nie da się domowymi sposobami wyznaczyć owu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2013, 08:38
Libra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEffcia28 wrote:Libra ja bym się go zapytała wprost czy nie można by było zrobić Hsg już teraz.
pytałam... powiedział, że za wcześnie... a mogłam powiedzieć, że staramy się już od roku...
teraz mam taki plan, że jakby cosik nie tak było przy monitorowanym cyklu i chciałby mnie zacząć wspomagać "proszkami", to powiem: najpierw drożność, bo co mi ze stymulacji jak się później okaże że jajowody niedrożne:)
i wtedy zostanę zmierzona wzrokiem, na twarzy pojawi się delikatny uśmieszek... i usłyszę tekst... za dużo pani myśli;P
ale to za tydzień, na dzisiejszej wizycie będzie musiał przetrawić moje wykresy:D (które się właśnie drukująShagga_80, zbikowa, Fedra, Beata lubią tę wiadomość
-
Shagga_80 wrote:Libra wrote:Ola_czeka wrote:Libra wrote:Ola_czeka wrote:No i czemu mnie nie wołacie, jak taki sądny moment jest?
Effcia, nie wkurzaj mnie, masz być w ciąży. Masz być w ciąży bo w ciążę zachodzi się po badaniach drożności, ja to wiem, bo po to na nie idę za 2 miechy.
powiedzcie mi jak zmolestować gina, żeby mnie na to badanie wysłał wcześniej? np. w czerwcu, a nie jesienią dopiero...
Ja nie umiałam nakłonić mojego. Więc wróciłam do mojej poprzedniej ginki - z Poznania, którą uwielbiam i której ufam. Ona od razu to zaproponowała, tylko najpierw chce zrobić 1 monitoring, dlatego na drożność idę za 2 miesiące. Wydaje mi się, że lekarze nie spieszą się do takich zabiegów.
A wracając do mojej ginki - kiedy wyprowadziłam się pod Kraków - z żalem stwierdziłam, ze to za daleko, żeby nadal do niej chodzić i muszę znaleźć kogoś na miejscu. A teraz suma sumarum, będę to niej latać z Wielkiej Brytanii
heh... czyli teraz dwa cykle monitoringu... m już ma badania... gin ostatnio powiedział, że dalsze badania wrzesień/październik (chyba, że coś nie tak będzie z moim mięśniakiem)... ważne żeby drożność była zrobiona jesienią, by w grudniu podejść do inseminacji... bądź in vitro...
Gdzie tam do grudnia? Przecież Ty będziesz już wtedy w końcówce ciąży
A właśnie, mówiłam,że moja rodzina powiększy się jeszcze bardziej...ostatnio u Mamy dowiedziałam się,że moja Bratowa TEZ jest w ciążyTym sposobem 3gu z dzieci moich rodziców urodzi się drugie (a siostrze trzecie) dziecko
Jeszcze gdyby tylko mój rozwiedziony brat zapłodnił Którąś
I wszystkie 3 mamy termin jeszcze na ten rokBratowa jest w końcówce 8smego tyg.
Pogratulować płodności rodzinie Shaggowskich! -
nick nieaktualnyOla_czeka wrote:Shagga_80 wrote:Libra wrote:Ola_czeka wrote:Libra wrote:Ola_czeka wrote:No i czemu mnie nie wołacie, jak taki sądny moment jest?
Effcia, nie wkurzaj mnie, masz być w ciąży. Masz być w ciąży bo w ciążę zachodzi się po badaniach drożności, ja to wiem, bo po to na nie idę za 2 miechy.
powiedzcie mi jak zmolestować gina, żeby mnie na to badanie wysłał wcześniej? np. w czerwcu, a nie jesienią dopiero...
Ja nie umiałam nakłonić mojego. Więc wróciłam do mojej poprzedniej ginki - z Poznania, którą uwielbiam i której ufam. Ona od razu to zaproponowała, tylko najpierw chce zrobić 1 monitoring, dlatego na drożność idę za 2 miesiące. Wydaje mi się, że lekarze nie spieszą się do takich zabiegów.
A wracając do mojej ginki - kiedy wyprowadziłam się pod Kraków - z żalem stwierdziłam, ze to za daleko, żeby nadal do niej chodzić i muszę znaleźć kogoś na miejscu. A teraz suma sumarum, będę to niej latać z Wielkiej Brytanii
heh... czyli teraz dwa cykle monitoringu... m już ma badania... gin ostatnio powiedział, że dalsze badania wrzesień/październik (chyba, że coś nie tak będzie z moim mięśniakiem)... ważne żeby drożność była zrobiona jesienią, by w grudniu podejść do inseminacji... bądź in vitro...
A właśnie, mówiłam,że moja rodzina powiększy się jeszcze bardziej...ostatnio u Mamy dowiedziałam się,że moja Bratowa TEZ jest w ciążyTym sposobem 3gu z dzieci moich rodziców urodzi się drugie (a siostrze trzecie) dziecko
Pogratulować płodności rodzinie Shaggowskich!
Niestety po fakcie pomyślałam,ze to co napisałam jest mocno nie na miejscu ...ehhh, ja tak mam zawsze, najpierw "mówię" potem myślę
Wybaczcie!Ola_czeka lubi tę wiadomość
-
Shagga_80 wrote:Ola_czeka wrote:Shagga_80 wrote:Libra wrote:Ola_czeka wrote:Libra wrote:Ola_czeka wrote:No i czemu mnie nie wołacie, jak taki sądny moment jest?
Pogratulować płodności rodzinie Shaggowskich!
Niestety po fakcie pomyślałam,ze to co napisałam jest mocno nie na miejscu ...ehhh, ja tak mam zawsze, najpierw "mówię" potem myślę
Wybaczcie!
jak dla mnie nic wielkiego się nie stało:)
Idę sobie stąd już bo prawie 11 godzina a ja nic dziś nie zrobiłamWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2013, 08:45
Shagga_80 lubi tę wiadomość
-
Effcia28 wrote:ja wczoraj "randkowałam" ze swoim ginem przez telefon a w czwartek mamy spotkanie....jeszcze trochę do niego pochodzę i będziemy na "Ty"
"słuchaj Marian kiedy możesz do mnie zajrzeć?"
Shagga_80, mauysia, Kfjatus, Libra, Ola_czeka, Rucia, aisa, Fedra, Beata, muzarcia lubią tę wiadomość
-
Effcia28 wrote:ja wczoraj "randkowałam" ze swoim ginem przez telefon a w czwartek mamy spotkanie....jeszcze trochę do niego pochodzę i będziemy na "Ty"
To prawie jak Bella ze swoimPisała ostatnio, że podczas niedawnej wizyty gin kazał jej się rozbierać, a ona na to: "No ale jak, tak bez całusa?"
Ta to ma mocne teksty
zbikowa, Effcia28, Kfjatus, Ola_czeka, Fedra, muzarcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDobra, uciekam i ja....wróciłam do domu i od nowa to samo...prawie południe a my nadal w piżamach, łóżko nie sprzątnięte, nie pozmywane po śniadaniu...u Babci byłoby to już wszystko za mną i już byśmy na podwórku byli...a tu? W czarnej d...
Wybaczcie mój nietakt ...i uciekam -
zbikowa wrote:Effcia28 wrote:ja wczoraj "randkowałam" ze swoim ginem przez telefon a w czwartek mamy spotkanie....jeszcze trochę do niego pochodzę i będziemy na "Ty"
Effcia nie możesz być taka łatwa, najpierw kawka, a potem rozbieranie, zaglądanieShagga_80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyzbikowa wrote:Effcia28 wrote:ja wczoraj "randkowałam" ze swoim ginem przez telefon a w czwartek mamy spotkanie....jeszcze trochę do niego pochodzę i będziemy na "Ty"
błahahahaha.... dobrze, że jestem sama w pokoju:Dzbikowa, Fedra lubią tę wiadomość
-
Muzarciu wszystkiego co najlepsze, najpiękniejsze i najzdrowsze oraz spełnienia marzeń!! STO LAT!
cześć wtorkowo
Już odliczam godziny do wyjścia i do weekendu, bo jak jutro zacznę to dopiero we wtorek wrócę do pracy.
Szkoda, że tak krótko tylko.mauysia, Fedra, muzarcia lubią tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
Kfjatus wrote:zbikowa wrote:Effcia28 wrote:ja wczoraj "randkowałam" ze swoim ginem przez telefon a w czwartek mamy spotkanie....jeszcze trochę do niego pochodzę i będziemy na "Ty"
Effcia nie możesz być taka łatwa, najpierw kawka, a potem rozbieranie, zaglądanie
ja tam wolę konkrety a nie jakieś tam podchody:)
no i "niestety"Marian nie będzie do mnie tym razem zaglądał idę sobie do niego tylko porozmawiaćKfjatus, zbikowa, Fedra lubią tę wiadomość
-
Effcia28 wrote:Kfjatus wrote:zbikowa wrote:Effcia28 wrote:ja wczoraj "randkowałam" ze swoim ginem przez telefon a w czwartek mamy spotkanie....jeszcze trochę do niego pochodzę i będziemy na "Ty"
Effcia nie możesz być taka łatwa, najpierw kawka, a potem rozbieranie, zaglądanie
ja tam wolę konkrety a nie jakieś tam podchody:)
no i "niestety"Marian nie będzie do mnie tym razem zaglądał idę sobie do niego tylko porozmawiać
Widzisz Kfiatus, Effcia potwierdziła że właśnie TO miałam na myśliWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2013, 08:55
-
Więc właśnie tym razem to kobieta musi zajrzeć do Pana Doktora
( do Gabinetu !)
Gotuje spaghetti, takie pyszne domowe z dużą ilością warzywSporo mi wyszło, więc zapraszam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2013, 08:58
mauysia, aisa, Fedra lubią tę wiadomość