plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Libra wrote:Ola_czeka wrote:No i czemu mnie nie wołacie, jak taki sądny moment jest?
Effcia, nie wkurzaj mnie, masz być w ciąży. Masz być w ciąży bo w ciążę zachodzi się po badaniach drożności, ja to wiem, bo po to na nie idę za 2 miechy.
powiedzcie mi jak zmolestować gina, żeby mnie na to badanie wysłał wcześniej? np. w czerwcu, a nie jesienią dopiero...
Libra myślę że sama sobie odpowiedziałaś na to pytanie 4 wyrazem w Twoim poście ;pLibra, Shagga_80, Ola_czeka, Fedra, Beata lubią tę wiadomość
-
mauysia wrote:A propos imion, na razie w ogóle nie myśleliśmy jakie imię nadać drugiemu dziecku, ale pomyślałam sobie podczas pogrzebu, że gdyby była dziewczynka, moglibyśmy dać jej imię Babci, czyli Emilia
Przy pierwszej ciąży - gdy jeszcze nie znaliśmy płci - myśleliśmy też o imieniu Danusia, ale w obliczu okoliczności, które zaszły parę dni temu imię Emilia chyba wysforuje się na pierwsze miejsce.
Bo wiecie, imion jest od cholery i więcej, większość jest ładnych, ale strasznie trudno jest znaleźć TO JEDNO, które chciałoby się dać dziecku. Tak w każdym razie jest w naszym przypadku. No i kaniec kancow w poprzedniej ciąży po mękach wybraliśmy Leona i Danusię...Kfjatus, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
Ola_czeka wrote:No i czemu mnie nie wołacie, jak taki sądny moment jest?
Effcia, nie wkurzaj mnie, masz być w ciąży. Masz być w ciąży bo w ciążę zachodzi się po badaniach drożności, ja to wiem, bo po to na nie idę za 2 miechy.
na drożność się trzeba zapisać tak jak Rucia czekać a potem postawić + na wykresie i zadzwonić do szpitala i odwołać badanie a umówić się u Gina na potwierdzenie ciążyOla_czeka, Fedra lubią tę wiadomość
-
Libra wrote:Ola_czeka wrote:No i czemu mnie nie wołacie, jak taki sądny moment jest?
powiedzcie mi jak zmolestować gina, żeby mnie na to badanie wysłał wcześniej? np. w czerwcu, a nie jesienią dopiero...
Ja nie umiałam nakłonić mojego. Więc wróciłam do mojej poprzedniej ginki - z Poznania, którą uwielbiam i której ufam. Ona od razu to zaproponowała, tylko najpierw chce zrobić 1 monitoring, dlatego na drożność idę za 2 miesiące. Wydaje mi się, że lekarze nie spieszą się do takich zabiegów.
A wracając do mojej ginki - kiedy wyprowadziłam się pod Kraków - z żalem stwierdziłam, ze to za daleko, żeby nadal do niej chodzić i muszę znaleźć kogoś na miejscu. A teraz suma sumarum, będę to niej latać z Wielkiej BrytaniiLibra, Shagga_80, zbikowa, Fedra, Beata lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEffcia28 wrote:dobra to powiem Wam ,że plemniczki chyba raczej nie przetrwały do 17 dc
Koniec tematu!nie ma ciąży i tyle!
Effcia... nikt nie chce źle... po prostu rób swoje i nie daj się wkręcać:*
tyle ode mnie... z mojej strony koniec tematu...Effcia28, Fedra, Beata lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ola_czeka wrote:Libra wrote:Ola_czeka wrote:No i czemu mnie nie wołacie, jak taki sądny moment jest?
Ja nie umiałam nakłonić mojego. Więc wróciłam do mojej poprzedniej ginki - z Poznania, którą uwielbiam i której ufam. Ona od razu to zaproponowała, tylko najpierw chce zrobić 1 monitoring, dlatego na drożność idę za 2 miesiące. Wydaje mi się, że lekarze nie spieszą się do takich zabiegów.
A wracając do mojej ginki - kiedy wyprowadziłam się pod Kraków - z żalem stwierdziłam, ze to za daleko, żeby nadal do niej chodzić i muszę znaleźć kogoś na miejscu. A teraz suma sumarum, będę to niej latać z Wielkiej Brytanii
Aha, więc stąd te Twoje wizyty w Poznaniu!
A kiedy następna, bo w sumie dokładna majowa data jeszcze nie padła...? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Libra wrote:Effcia28 wrote:dobra to powiem Wam ,że plemniczki chyba raczej nie przetrwały do 17 dc
tyle ode mnie... z mojej strony koniec tematu...
Wiem,wiem że nikt nie chce żle -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOla_czeka wrote:Libra wrote:Ola_czeka wrote:No i czemu mnie nie wołacie, jak taki sądny moment jest?
A wracając do mojej ginki - kiedy wyprowadziłam się pod Kraków - z żalem stwierdziłam, ze to za daleko, żeby nadal do niej chodzić i muszę znaleźć kogoś na miejscu. A teraz suma sumarum, będę to niej latać z Wielkiej Brytanii
heh... czyli teraz dwa cykle monitoringu... m już ma badania... gin ostatnio powiedział, że dalsze badania wrzesień/październik (chyba, że coś nie tak będzie z moim mięśniakiem)... ważne żeby drożność była zrobiona jesienią, by w grudniu podejść do inseminacji... bądź in vitro... -
Libra wrote:Effcia28 wrote:dobra to powiem Wam ,że plemniczki chyba raczej nie przetrwały do 17 dc
tyle ode mnie... z mojej strony koniec tematu...
Libra racja
Wiecie ja testowałam w swoim życiu dosłownie chyba trzy razy, bo dla mnie najgorsze jest testowanie i ta głupia jedna kreska... Jakaś się miękka robię, gdy ją widzę i potem mi smutno strasznie. Więc uczę się tej cierpliwości Libry, bo to chyba jest najlepszy sposób, by nie popadać w paranoję
Wczoraj bolał mnie brzuch, dziś też lekko odczuwam, w ostatnim cyklu przed @ było dużo gorzej z samopoczuciem. I czekam sobie cierpliwie na @mauysia, Shagga_80, zbikowa, Libra, aisa, Fedra, Beata lubią tę wiadomość
-
Mauysia, wizyty w Poznaniu to też urlop u Mamuni:)
Czy jako uczona w Roetzerze, mogłabyś rzucić okiem na mój wykres i powiedzieć mi o ile tym razem walnął się ovufriend i w którą stronę? Oszywyście jeśli chodzi o owulację.
Dziś powinnam wiedzieć kiedy przylatuję.Shagga_80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEffcia28 wrote:Shagga_80 wrote:A w ogol na to Hsg może dać skierowanie lekarz mający praktykę prywatną?
podejrzewam ,że wtedy by trzeba sobie też to badanie prywatnie zrobić.
Effcia wcale nie. Ja przecież chodzę prywatnie do lekarza, i dostałam skierowanie na HSG w ramach NFZ. Teraz z resztą też dostałam skierowanie na USG + test Pappa w ramach NFZ, ale okazało się, że mogę zrobić sobie w Medicoverze. -
Effcia28 wrote:Shagga_80 wrote:A w ogol na to Hsg może dać skierowanie lekarz mający praktykę prywatną?
podejrzewam ,że wtedy by trzeba sobie też to badanie prywatnie zrobić.
Chyba, ze lekarz pracuje też w szpitalu, jak moja ginka-cudyńka.Libra, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLibra wrote:Ola_czeka wrote:Libra wrote:Ola_czeka wrote:No i czemu mnie nie wołacie, jak taki sądny moment jest?
heh... czyli teraz dwa cykle monitoringu... m już ma badania... gin ostatnio powiedział, że dalsze badania wrzesień/październik (chyba, że coś nie tak będzie z moim mięśniakiem)... ważne żeby drożność była zrobiona jesienią, by w grudniu podejść do inseminacji... bądź in vitro...
Gdzie tam do grudnia? Przecież Ty będziesz już wtedy w końcówce ciąży
A właśnie, mówiłam,że moja rodzina powiększy się jeszcze bardziej...ostatnio u Mamy dowiedziałam się,że moja Bratowa TEZ jest w ciążyTym sposobem 3gu z dzieci moich rodziców urodzi się drugie (a siostrze trzecie) dziecko
Jeszcze gdyby tylko mój rozwiedziony brat zapłodnił Którąś
I wszystkie 3 mamy termin jeszcze na ten rokBratowa jest w końcówce 8smego tyg.
Kfjatus, Libra, aisa, Fedra, Beata lubią tę wiadomość