X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Ola_czeka wrote:
    No i czemu mnie nie wołacie, jak taki sądny moment jest?

Effcia, nie wkurzaj mnie, masz być w ciąży. Masz być w ciąży bo w ciążę zachodzi się po badaniach drożności, ja to wiem, bo po to na nie idę za 2 miechy.

powiedzcie mi jak zmolestować gina, żeby mnie na to badanie wysłał wcześniej? np. w czerwcu, a nie jesienią dopiero...

Libra myślę że sama sobie odpowiedziałaś na to pytanie 4 wyrazem w Twoim poście ;p

Libra, Shagga_80, Ola_czeka, Fedra, Beata lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    A propos imion, na razie w ogóle nie myśleliśmy jakie imię nadać drugiemu dziecku, ale pomyślałam sobie podczas pogrzebu, że gdyby była dziewczynka, moglibyśmy dać jej imię Babci, czyli Emilia :)

Przy pierwszej ciąży - gdy jeszcze nie znaliśmy płci - myśleliśmy też o imieniu Danusia, ale w obliczu okoliczności, które zaszły parę dni temu imię Emilia chyba wysforuje się na pierwsze miejsce.

Bo wiecie, imion jest od cholery i więcej, większość jest ładnych, ale strasznie trudno jest znaleźć TO JEDNO, które chciałoby się dać dziecku. Tak w każdym razie jest w naszym przypadku. No i kaniec kancow w poprzedniej ciąży po mękach wybraliśmy Leona i Danusię...

Kfjatus, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra to powiem Wam ,że plemniczki chyba raczej nie przetrwały do 17 dc

Koniec tematu!nie ma ciąży i tyle!

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:

Effcia, nie wkurzaj mnie, masz być w ciąży. Masz być w ciąży bo w ciążę zachodzi się po badaniach drożności, ja to wiem, bo po to na nie idę za 2 miechy.

na drożność się trzeba zapisać tak jak Rucia czekać a potem postawić + na wykresie i zadzwonić do szpitala i odwołać badanie a umówić się u Gina na potwierdzenie ciąży

Ola_czeka, Fedra lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Ola_czeka wrote:

powiedzcie mi jak zmolestować gina, żeby mnie na to badanie wysłał wcześniej? np. w czerwcu, a nie jesienią dopiero...

Ja nie umiałam nakłonić mojego. Więc wróciłam do mojej poprzedniej ginki - z Poznania, którą uwielbiam i której ufam. Ona od razu to zaproponowała, tylko najpierw chce zrobić 1 monitoring, dlatego na drożność idę za 2 miesiące. Wydaje mi się, że lekarze nie spieszą się do takich zabiegów.

A wracając do mojej ginki - kiedy wyprowadziłam się pod Kraków - z żalem stwierdziłam, ze to za daleko, żeby nadal do niej chodzić i muszę znaleźć kogoś na miejscu. A teraz suma sumarum, będę to niej latać z Wielkiej Brytanii ;)

Libra, Shagga_80, zbikowa, Fedra, Beata lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:

Effcia... nikt nie chce źle... po prostu rób swoje i nie daj się wkręcać:*
    tyle ode mnie... z mojej strony koniec tematu...

Effcia28, Fedra, Beata lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:

Do "tematu" wrócimy za kilka dni :)

Libra, wierzę w Twoją siłę perswazji :) No i nie mogę doczekać się do wieczora!

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra ja bym się go zapytała wprost czy nie można by było zrobić Hsg już teraz.

Fedra lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Libra wrote:
    Ola_czeka wrote:

Ja nie umiałam nakłonić mojego. Więc wróciłam do mojej poprzedniej ginki - z Poznania, którą uwielbiam i której ufam. Ona od razu to zaproponowała, tylko najpierw chce zrobić 1 monitoring, dlatego na drożność idę za 2 miesiące. Wydaje mi się, że lekarze nie spieszą się do takich zabiegów.

A wracając do mojej ginki - kiedy wyprowadziłam się pod Kraków - z żalem stwierdziłam, ze to za daleko, żeby nadal do niej chodzić i muszę znaleźć kogoś na miejscu. A teraz suma sumarum, będę to niej latać z Wielkiej Brytanii ;)

Aha, więc stąd te Twoje wizyty w Poznaniu!
    A kiedy następna, bo w sumie dokładna majowa data jeszcze nie padła...?

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogol na to Hsg może dać skierowanie lekarz mający praktykę prywatną?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewoje. Strona 2624 zanotowane, idę sprzątać. :)

Ola_czeka lubi tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Effcia28 wrote:

Wiem,wiem że nikt nie chce żle :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:

Shagguś oczywiście.

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Libra wrote:
    Ola_czeka wrote:

heh... czyli teraz dwa cykle monitoringu... m już ma badania... gin ostatnio powiedział, że dalsze badania wrzesień/październik (chyba, że coś nie tak będzie z moim mięśniakiem)... ważne żeby drożność była zrobiona jesienią, by w grudniu podejść do inseminacji... bądź in vitro...

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:

podejrzewam ,że wtedy by trzeba sobie też to badanie prywatnie zrobić.

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Effcia28 wrote:

Libra racja :)
    Wiecie ja testowałam w swoim życiu dosłownie chyba trzy razy, bo dla mnie najgorsze jest testowanie i ta głupia jedna kreska... Jakaś się miękka robię, gdy ją widzę i potem mi smutno strasznie. Więc uczę się tej cierpliwości Libry, bo to chyba jest najlepszy sposób, by nie popadać w paranoję :)
    Wczoraj bolał mnie brzuch, dziś też lekko odczuwam, w ostatnim cyklu przed @ było dużo gorzej z samopoczuciem. I czekam sobie cierpliwie na @ :)

mauysia, Shagga_80, zbikowa, Libra, aisa, Fedra, Beata lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mauysia, wizyty w Poznaniu to też urlop u Mamuni:)

Czy jako uczona w Roetzerze, mogłabyś rzucić okiem na mój wykres i powiedzieć mi o ile tym razem walnął się ovufriend i w którą stronę? Oszywyście jeśli chodzi o owulację.

Dziś powinnam wiedzieć kiedy przylatuję.

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Shagga_80 wrote:

Effcia wcale nie. Ja przecież chodzę prywatnie do lekarza, i dostałam skierowanie na HSG w ramach NFZ. Teraz z resztą też dostałam skierowanie na USG + test Pappa w ramach NFZ, ale okazało się, że mogę zrobić sobie w Medicoverze.

• Ola_czeka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Shagga_80 wrote:

Chyba, ze lekarz pracuje też w szpitalu, jak moja ginka-cudyńka.

Libra, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Ola_czeka wrote:
    Libra wrote:
    Ola_czeka wrote:

heh... czyli teraz dwa cykle monitoringu... m już ma badania... gin ostatnio powiedział, że dalsze badania wrzesień/październik (chyba, że coś nie tak będzie z moim mięśniakiem)... ważne żeby drożność była zrobiona jesienią, by w grudniu podejść do inseminacji... bądź in vitro...

Gdzie tam do grudnia? Przecież Ty będziesz już wtedy w końcówce ciąży :)

A właśnie, mówiłam,że moja rodzina powiększy się jeszcze bardziej...ostatnio u Mamy dowiedziałam się,że moja Bratowa TEZ jest w ciąży :D Tym sposobem 3gu z dzieci moich rodziców urodzi się drugie (a siostrze trzecie) dziecko :) Jeszcze gdyby tylko mój rozwiedziony brat zapłodnił Którąś ;)
    I wszystkie 3 mamy termin jeszcze na ten rok :) Bratowa jest w końcówce 8smego tyg.

Kfjatus, Libra, aisa, Fedra, Beata lubią tę wiadomość

‹‹ 2615 2616 2617 2618 2619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ