X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2013, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ile jest u mnie stopni? Wiecie? Nie wiecie to ja wam powiem :D 31 stopni w cieniu !!

Gunia, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2013, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    sorry laski ze nie wczuwam sie w temat małych dupek i dużych gaci, ale ja tu przezywam moje pierogi, których żadna z Was nie skomentowała, że "ooo jak fajnie, ooo też bym zjadła, zazdroścmy ci żbiku"
    tak więc wiecie.
    foch.
    ;)

NO PRZECIEŻ MÓWIE ŻE JA SIE OBRAZIŁAM.

robicie mi słoik czy jak? (taka zabaw z dzieciństwa że wszyscy sobie rozmawiają ignorując jedną osobę i udając ze jej nie ma... nie znam podlejszej)

My dziś też będziemy jeść ruskie ...pewnie nie umywają się do Twoich i straaaaaaaaaaaaaaasznie Ci zazdroszczę, uwielbiam ruskie a najbardziej te swojej roboty, a nie jak moje z Biedry :/

zbikowa, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2013, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    sorry laski ze nie wczuwam sie w temat małych dupek i dużych gaci, ale ja tu przezywam moje pierogi, których żadna z Was nie skomentowała, że "ooo jak fajnie, ooo też bym zjadła, zazdroścmy ci żbiku"
    tak więc wiecie.
    foch.
    ;)

NO PRZECIEŻ MÓWIE ŻE JA SIE OBRAZIŁAM.

robicie mi słoik czy jak? (taka zabaw z dzieciństwa że wszyscy sobie rozmawiają ignorując jedną osobę i udając ze jej nie ma... nie znam podlejszej)

Nie znam takiej zabawy :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2013, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Wiecie ile jest u mnie stopni? Wiecie? Nie wiecie to ja wam powiem :D 31 stopni w cieniu !!

A przyszło Ci do głowy,że może u kogoś właśnie leje deszcz i jest Mu w tym momencie najnormalniej przykro,że Ty masz pogodę?
    Wstydź się!!

Ola_czeka, nick nieaktualny, Gunia, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc skoro my o pierogach, lubię lubię, aczkolwiek zastanawiam się trzy razy zanim kupię te z mięsem, domyślając się co za MOM w nich umieścili. A czasem w błogiej nieświadomości lubię się nimi objeść...
    Na odchodnym zadam Wam pewne nurtujące mnie pytanie... Czym się różnią kopytka od szarych klusek?

Jutro odczytam Wasze odpowiedzi, bo już się zmywam :) Pa!

PS) zbikowa - może być? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2013, 13:31

zbikowa lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2013, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Rucia wrote:

A przyszło Ci do głowy,że może u kogoś właśnie leje deszcz i jest Mu w tym momencie najnormalniej przykro,że Ty masz pogodę?
    Wstydź się!!

A Tobie przyszło do głowy, że jak wygrzewałaś się u mamy na słońcu, to ja siedziałam w dwóch bluzach w domu? :P

Wstydź się ! :D haha teraz ja mam lepiej :D

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    No więc skoro my o pierogach, lubię lubię, aczkolwiek zastanawiam się trzy razy zanim kupię te z mięsem, domyślając się co za MOM w nich umieścili. A czasem w błogiej nieświadomości lubię się nimi objeść...
    Na odchodnym zadam Wam pewne nurtujące mnie pytanie... Czym się różnią kopytka od szarych klusek?

Nie znam klusek szarych...znam kluski w dziurką i jedne od drogich różnią się mąką jaką dodaje się do nich...chyba :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2013, 13:35

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Shagga_80 wrote:
    Rucia wrote:

Wstydź się!!

A Tobie przyszło do głowy, że jak wygrzewałaś się u mamy na słońcu, to ja siedziałam w dwóch bluzach w domu? :P

Wstydź się ! :D haha teraz ja mam lepiej :D

Hehehe
    EDIT:
    1:0 dla Ciebie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2013, 13:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2013, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:

O jezu pierwsze słyszę o szarych kluskach o.O A co to takiego? Zdążyłam wygooglować że są popularne w WLKP.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2013, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak na marginesie,to mnie termometr na pulpicie windowsa mówi,że w moim mieście jest 26 stopni...ale ja uważam,że może i być 31 :P

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    różnica między kopytkami a szarymi kluskami jest taka, że te pierwsze robiła moja mama a drugich nie.
    wszystko jasne?

no skoro w końcu podniosłyście temat, postanawiam że daje Wam drugą szansę i się odobrażam!
    :)

nick nieaktualny, mauysia, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2013, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wiem :D
    Szare kluski robi się ze starch surowych ziemniaków a kopytka z ugotowanych :D yes yes yes nagroda będzie? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2013, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    mauysia wrote:

O jezu pierwsze słyszę o szarych kluskach o.O A co to takiego? Zdążyłam wygooglować że są popularne w WLKP.

Aż też wygoogluję.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2013, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki uciekam, padam na twarz, idę trochę odsapnać i zjeść zupę, bo te leniwe jakoś przeszły i nawet ich nie poczułam :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2013, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaaaaaaaa to znam te kluski!
    U nas mówimy kluski zżynane :) I robiłam je całkiem niedawno robi się je z "ciasta" jak na placki ziemniaczane ale znacznie gęstszego (więcej mąki pszennej dodaję) i potem zżyna się je do gotującej wody, stąd u nas ta nazwa (tzn my tak w domu mówimy,a nie wiem,jak inni mówią a danie to przywiózł mój Ojczym,ze swoich stron, z Mazowsza za Płockiem), a kopytka ja robię z gotowanych ziemniaków EDIT (plus mąka pszenna z mąką ziemniaczaną). Tyle wiem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2013, 13:39

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mauysia, i Ty w Poznaniu mieszkasz? Wstyd.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Dziewczynki uciekam, padam na twarz, idę trochę odsapnać i zjeść zupę, bo te leniwe jakoś przeszły i nawet ich nie poczułam :(

Uciekam i ja...po tym jak nie-obraziłam Was, poszłam sobie i z Młodym zjedliśmy ugotowany w tak zwanym międzyczasie krupniczek..a pozmywać się samo nie chce...

• zbikowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    U nas mówimy kluski zżynane :) I robiłam je całkiem niedawno robi się je z "ciasta" jak na placki ziemniaczane ale znacznie gęstszego (więcej mąki pszennej dodaję) i potem zżyna się je do gotującej wody, stąd u nas ta nazwa (tzn my tak w domu mówimy,a nie wiem,jak inni mówią a danie to przywiózł mój Ojczym,ze swoich stron, z Mazowsza za Płockiem), a kopytka ja robię z gotowanych ziemniaków EDIT (plus mąka pszenna z mąką ziemniaczaną). Tyle wiem :P

wszystko ok, tylko to są kluski LANE
    zżynać to można na kartkówce z chemii za co dostać dwie pały (za zżynanie i wiedze, czy piszę o sobie? no skąd!)

nick nieaktualny, Gunia, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a nie przyszło Wam do głowy, że może ja nie mam internetu i nie mam jak googlować? Chyba serio odejdę z Ovu.

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Fedra lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    Shagga_80 wrote:

wszystko ok, tylko to są kluski LANE
    zżynać to można na kartkówce z chemii za co dostać dwie pały (za zżynanie i wiedze, czy piszę o sobie? no skąd!)

Lane kluski z ziemniaków?! Ty już lepiej zostać przy kupnych pierogach, ok?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

‹‹ 2682 2683 2684 2685 2686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ