plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
albo i nie za bardzo, bo leje znowu i leje...
Tak więc pewnie znowu wpadne i wypadnę(któraś sie obrazi?)
Kfjatuś podziwiam Cię za to co robisz dla dzieciaczków i cieszę się, że są wśród nas tacy ludzie jak Ty
aisa ja Ci chętnie coś ode mnie poślę, bo mnie tak pogoda dobija na maksa ostatnio
no a ja mam za swoje ;( nie zerknęłam wczoraj i nie widziałam zdjęcia mauysi i Olki krejzolki bleeeeeeeeeeeeeeeeeee tak więcbardooooooooooo, ale to bardzooooooooooo proszę na priva
wogóle to się fajnie macie Wy (czyt. mauysia i Olka) no i Libra i Shagga nie wspominając już o naszych gwiazdach Leosiu i Kubusiu,że do spotkań w realu u Was doszło... może w końcu kiedyś dojdzie do zlotu wszystkich forumowych czarownic? ale byłaby mieszanka
a póki co Olka znowu jest the best bo już dwa spotkania zaliczyła hmm...
Ilonko fajnie, że postanowiłaś się odezwać a taki urlopik pewnie wyjdzie Ci już niedługo na dobre, więc jak tylko będziesz miała ochotę to pisz do nas, bo tęsknimy za Wszystkimi naszymi kożelankami sympatycznymi i mniej sympatycznymi(żart oczywiście)
jeśli chodzi o moją łepetynę to najwyraźniej nie jest ze mną tak, bo oprócz krzywej przegrody nosowej zalecenie MR mózgowiamuszę to skonsultować z lekarzem, ale póki co będę Wam tu jeszcze trochę smęcić
Gosiaczku spinaj poślady i działaj szybciutko z m, aby Wam okazja nie szmychnęła
Gadgetko fajnie, że ostatnimi czasie sobie z nami popisujesz :*
Rucia, ale to musi być przeżycie, kiedy Twoja pierwsza pociecha już do spowiedzi pierwszej pomykajutro pewnie będziecie także przekaż już dziś Kini serdeczne życzenia z okazji I Komunii Św. od ciotki Dorki
Jutro Kinguś radość dla Ciebie niesłychana,
bo idziesz z miłością na spotkanie Pana.
Pamiętaj, że On Cię zawsze usłyszy
czy modlisz się głośno czy w głębokiej ciszy. :*
(matko chyba nic nie pochrzniłam, bo to jutro prawda??? powiedzcie, że tak!!!!)
dotarłam do końca jupiii... dobrze, że m w pracy bo jakby mnie widzał przed tym kompem tyle czasu to uuuuaaaaa......
lecę sprzątać, tylko bez sensu bo jak podłogi będę myła to muszę światło zapalić, bo takie ciemności w domu
Miłej soboty Wam dziewoje moje życzę :* tulę wszystkie i pozdrawiam ze ŚląskaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2013, 10:57
zbikowa, Rucia, aisa, Shagga_80, Libra, Fedra, gocha04, gadgeta, Sandraa, Kfjatus lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć Dodi kochana. Tak to już jutro ! Jak ten czas leci. Dopiero ją urodziłam, a teraz idzie do I Komunii Św.
Niesamowite przeżycie dla matki. W imieniu Kini bardzo dziękuję za życzenia.
Teraz chodzi z bananem na ustach
Kopciuszku wszystkiego najlepszego z okazji 1/4 ciąży
Dodi, kopciuszek126 lubią tę wiadomość
-
Rucia wrote:Cześć Dodi kochana. Tak to już jutro ! Jak ten czas leci. Dopiero ją urodziłam, a teraz idzie do I Komunii Św.
Niesamowite przeżycie dla matki. W imieniu Kini bardzo dziękuję za życzenia.
Teraz chodzi z bananem na ustach
Kopciuszku wszystkiego najlepszego z okazji 1/4 ciąży
tak to prawda, czas leci nieubłaganie a na dzieciach najlepiej to widaćtak więc, oby Wam słoneczko jutro świeciło i dzień ten był jednym z tych najpiękniejszych :*
-
nick nieaktualny
-
Witam się i ja
Shagguś i Libra, niezłe z Was lasencje! A Młody ma urzekający uśmiech
Ilonko, wypoczywaj i odzywaj się czasem
Zgłaszam się na ochotnika, przyślijcie tu wszystkie chmury. Ja teraz chucham do Was słońcem chu chuuuuuuuu...
Ruciu, mam nadzieję, że pogoda ode mnie dotrze do Ciebie do jutra. Dziś się wzruszyłaś, a co to jutro będzie się działoZłóż Kini życzenia ode mnie!
Mnie dziś niestety zalała wredota. Odkąd mierze temp to mam krótsze cykle, normalnie miałam ok 28-29 a teraz 26-27.
A propo chuchania, jak mi któraś zafasolkowana nie chuchnie, smarknie albo coś na obecny wykres to ukatrupieZ góry dziękuje
Miłego weekendu życzę!Libra, Shagga_80, Dodi, zbikowa, gadgeta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam ponownie
My dziś mamy dzień pełen wrażeń, najpierw ok 9 pojechaliśmy do laboratorium pobrać mi krew i z moczem..no i znów stówka nie mojaPotem pojechaliśmy wymienić wycieraczki do auta (wczoraj wracając z PT szlag mnie trafiał, bo nic nie zbierały deszczu!Chwała więc Bogu,że tylko przez chwilę na nas padało!) no i UWAGA mój Mąż montując drugą wycieraczkę zbił przednią szybę w aucie! Jak dobrze,że to nie ja!
Tzn wiecie pękła i już od tamtej pory pęknięcie poszło znacznie dalej...czeka nas więc wydatek...jeszcze z tą pękniętą szybą pojechaliśmy do sklepu rowerowego i kupiliśmy Młodemu prezent urodzinowy, nowy prawdziwy rowerek
Pani objaśniła nam jak przesiąść się z biegowego (i nie używać kółek dodatkowych)...no i bardzo nas pochwaliła,że zaczęliśmy właśnie od biegowego, po już teraz Młody umie zachować na rowerku równowagę, więc mam ogromną nadzieję,że szybko nauczy się pedałować
Potem wróciliśmy do domu, zjedliśmy śniadanko (my pierwsze Młody drugie i znów okazało się,że mój Syn lubi rzodkiewkę) a potem pojechaliśmy na miasto na zlot pojazdów militarnych...Młody ma zdjęcie przy wszystkich pojazdach i w większości w środku
Ale miał radochę, wracać nie chciał...po drodze jeszcze zakupy spożywcze i wróciliśmy...Stary z Młodym poszli jeszcze gdzieś tam a ja mam chwilę tu zajrzeć i obejrzeć wykresy,bo rano nie wszystkie uaktualniłyście wcześnie
Rucia! Życzę słoneczka jutro (u nas dziś szaro, buro) no i umieram z ciekawości jak ta Twoja ślicznotka będzie wyglądać
Libra, Dodi, Rucia, Fedra, gocha04 lubią tę wiadomość
-
Witam kochane Wy moje!!! Stęskniłam się ale z powodu usterki lapka nie mogłam za bardzo pisać
Ale już się naprawiło- samo
A ogólnie to ja mam pecha- jak wrzucacie jakieś zdjęcia ze spotkań etc, to ja oczywiście dokładnie w tym momencie mam zastój na forum a jak już wracam to wykasowane wszystko( a w szczególności Prezydentowa się przede mną ukrywa...już 2 razy m umknęła
)ale załapałam się na zdjęcie Shaggi i Lbry
Lasencje Wy moje...ale niestety muszę Was ponformować, że ten przystojniak Was przebija
Shagga- z tym twarożkiem to przesadziałaś- czy Ty wiesz jak trudno tu dostać twarożek? o żodkiewce nie wspomne? A Ty mi smaka narobiłaś, i teraz będę mojemu truła dopóki mi składników nie wykombinuje
Sylwia- nie fochaj kochana, bo dziewczyny nie mają nic złego na myśli. Po prostu są bezpośrednieJeśli nie masz ochoty pisać na forum- pisz na priv- nie ma problemu
Ale spróbuj zainteresować się też naszymi sprawami- i nie bój się doradzać- od tego jest forum, aby każdy wypowiedział swoją opinię- czy to pozytywną czy negatywną
A to że marzy Ci się dzidziuś- chyba każda z nas to rozumie. Jednak tak jak radziła Fedra- spróbuj najpierw uporać się z problemami w rodzinie, bo dziecko może przyspożyć ich więcej a nie rozwiązać. Może właśnie ułożenie wszystkich spraw z partnerem jest Twoją osobistą drogą do osiągnięcia sukcesu- zafasolkowania
A tak poza tym to dziś zrobiłam morfologie, grupę krwi i RH. Wyniki będą po 18. Chciałam też zrobić toxo ale sie mnie wypytywał lekarz co dokładnie, jakie odczynniki czy coś...no więc dałam spokój do czasu aż się doedukuje
Co do nowej pracy- zaczęłamw czwartek o 5.30 rano- skończyłam o 1.00 nad ranem w piątek. Następnie zbiórka o 7.30 w piątek, powrót o 15.00 i o 23.00 ponownie- koniec o 3.00 nad ranem dnia dzisiejszego...ale dałam radę
Dziś chyba odwiedzimy też gina- stresuje się troszkę i nawet nie wiem o co pytać i na co zwrócić uwagę?...eh mam nadzieję, że wsio jest w porządku
A na poprawienie humorku...egipskie dmuchanie
Shagga_80, Dodi, aisa, Fedra, zbikowa, kopciuszek126, gadgeta, Sandraa, Gunia, Kfjatus lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Karoam jak dobrze Cię "widzieć"
ciekawy przypadek z tym kolesiem na fotce he he
a jak Twoje samopoczucie ogólne, wszystko w porządku? pozdrawiam Cię 15 stopniowo, żeby nie powiedzieć gorącoFedra lubi tę wiadomość
-
Shagga_80 wrote:Karoam, co ten facet robi???
Koniecznie daj znać po wizycie u Gina.
A ja tymczasem odmeldowuję się
reanimuje Gołębia ,albo to głęboka miłośćkaroam, Libra, Dodi, Fedra, Ola_czeka lubią tę wiadomość
-
Shagga_80 wrote:Karoam, co ten facet robi???
Ten facet dmucha gołębiaa dokładnie to wdmuchuje wodę do dzioba co by był cięższy przed sprzedażą
Shagga_80, Fedra, Libra, zbikowa, Kfjatus lubią tę wiadomość
-
karoam wrote:Shagga_80 wrote:Karoam, co ten facet robi???
Ten facet dmucha gołębiaa dokładnie to wdmuchuje wodę do dzioba co by był cięższy przed sprzedażą
małe oszukaństwooo towar cięższy cenniejszyShagga_80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDobry numer z tym gołębiem
PS. Zapomniałam jeszcze się czymś pochwalić,że kupując rowerek dostaliśmy gratis rakietki i lotkę do badmintonaMoże zanim stanę się nieruchliwa nauczę się grać
I tym akcentem odmeldowuję się na dobrekaroam, Dodi, Fedra, Libra, zbikowa, gadgeta, aisa, Gunia lubią tę wiadomość
-
Gunia wrote:Shagga_80 wrote:Tak właśnie podczas zmywania i sprzątania w kuchni pomyślałam o czymś(Stary robił sobie późno kolację,ale żeby sprzątnąć to już nie łaska!) . Kiedyś któraś pisała (nie chcę walnąć źle,ale chyba Kiti), że wyszło Jej TSH wyższe niż 2 i nawet ja pisałam,że mnie wystarczyło zażywanie jodu w witaminach dla ciężarnych i starających się Femibion Natal 1...chciałam spytać jak temat się rozwinął,bo chyba przeoczyłam.
Chyba nie rozwinął się temat (albo również przeoczyłam), ale ja się zastanawiam, co prawda nad Femibion Natal Classic, ponieważ zawiera więcej mikroelementów niż Natal 1, no i jest dwa razy tańszy... Jak bym kupiła to inne tabletki z radością odstawiam (teraz biorę każdą wit./mikroelement w oddzielnej pigułce..., tylko wiesiołek dodatkowo bym "łykała")
ja biorę Natal 1 bo mi moja ginka go poleciła ze jest odpowiedni
ale wiadomo ze jadę na zmianę z innymi witaminami bo bym zbankrótowałaGunia lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyJa brałam tez Femibion (to to co kiedys było feminatal metafolin?) a potem pharmaton matruelle czy coś takiego- mąż był w aptece ale jak mi powiezdiał ze zapłącił 60zł za te drugie, to teraz kazałam mu kupic tańsze. Kupił mi Falvit, który brałam w peirwszej ciaży, ale kurde też 4 dychy!! 3 lata temu kosztowały o dziesiec mniej jak nic. Poza tym porównałam składy- w tych tańszych jest mniejsza zawartość witamin i w falvicie nie ma kwasów dha. Bede piła olej lniany za to.
-
dziewczyny najtańsze witaminy dla cieżarnych i karmiących i pewnie starajacych się to Vitaminer prenatal- ok. 16 zł. na 30 dni. Ale moja ginka witaminy zaleca dopiero od 14 tygodnia ciąży. Do końca 13 mam brać tylko kwas foliowy.
Ruciu, dziękiNo zostały nam jeszcze 3 dyszki do pokonania
-
Ja co jedne mogę dodac w tym temacie to odkad biorę te witaminy czy femibion czy te drugie które mam w wykresie ale nazwy nie pamiętam to mniej lub wcale choruje, jedynie co mnie pomęczy to pare dni katar z 2 dni lekkiego kaszlu i to wszystko
więc jak widac mi pomagają też na inny sposów
Libra, Shagga_80 lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyhej wszystkim-witam sie i zegnam od razu:)
Kopciuszku Vitaminer kosztuje tak jak pisalas ok 16 zl ale starcza na dwa miesiace bo to 60 tabletek:) wiem bo sama biore:) polecony przez gina wiec chyba ok.
aisa-dmucham i chucham na Ciebie i jak chcesz to moge nawet nasmarkac ;P
Ruciu-dla Ciebie specjalnie zamawiam pogode na jutro-niech sie uroczystosc uda
milego weekendu dla was wszystkich dziewczynki!!! Buzia!!Dodi, Fedra, aisa, Rucia, Libra, zbikowa, kopciuszek126 lubią tę wiadomość