plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
she wrote:Zosia, ja tez widze obrazek. To cos po stronie ovu chyba bo o 5.30 nikt nie mial zdjecia , byly same obrazki
łeeee no to już ich sprawa.. ale jakoś dziwnie tak sie patrzy na nie moje zdjęcie:) nie żebym była zakochana w sobie..
z resztą nie róbmy z tego wielkiego halo.. naprawią to będzie nie to sama wgram jeszcze raz:)
she jak sie dzis czujesz? mdłośdi? jakieś dolegliwości? -
no właśnie patrzyłam i się zasrtanawiałam nad tym firmy Acon, może w trakcie pracy skoczę bo te apteki są niedaleko roboty.
she no ja mam fazę lutealną 11 dni..mi pierwsza ciąża też nie wyszła w czasie spodziewanej @ z tym że robiłam nie ten ultra czuły...
jak znajdę to kupię i robię jutro rano o ile nie pojawi się @ -
Wlasnie.... Ja nie mam zadnych ciazowych objawow - no poza brakiem @ i beta na poziomie 15 tys. w srode tydzien temu. Nic a nic sie nie dzieje. Tylko w sobote w nocy bolal mnie brzuch. No i w dzien czasami leciutko pobolewa. A poza tym nic - nawet piersi mnie nie bola. Bella to sobie chociaz zwymiotala ja tez tak chce!
zosia-ktosia, klamka, BellaRosa, Fedra lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny Zosiu no ta temperatura super!!!!!!!!!!! Oby nie spadła i oby @ poszła se w cholere ;P
A ja odebrałam wyniki I... TSH mi nie opadło A nawet ciut wzrosło!!!!
U mnie w laboratorium mają dziwną normę bo 0,25-5. 10tego dc jak robiłam wyszło mi 0,45 a dzisiaj 0,63 ULGA!!! Ciekawe co na to moja endo... nie odbiera kommauysia, aneczkaaa1985 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, wiem, że niektóre z Was biorą euthyrox. Czy to prawda, że na badanie TSH idzie się przed wzięciem porannej tabletki (czyli, de facto, na czczo - bo tabletkę się bierze przed śniadaniem)?
Bo ja olałam to zalecenie i poszłam wczoraj na pobranie krwi o 17:00... Boję się że wyniki mogą być zafałszowane -
Mayusia nawet jeśli wynik będzie sfałszowany to da się go poprawnie (w miarę) odczytać. Jeśli będzie w górnej granicy normy to będzie oznaczać, ze bez leku mógł być lekko ponad normą a jeśli gdzieś w środku to i tak byłby w normie, bo jedna dawka leku nie zmienia wyniku diametralnie ale na pewno będziesz musiała zaznaczyć lekarzowi, ze wzięłaś tego dnia lek
mauysia lubi tę wiadomość
-
zosia-ktosia wrote:a ja poleciałam do apteki dbam o zdrowie.. nie mieli testu, wzięłam pre test.. oczywiście o czułości 25.. no i zrobiłam.. i dupa blada. jedna krecha. załamka. wiedziałam
Nie przyjmuję załamki do wiadomości. Ewentualna załamka może nastąpić dopiero gdy dostaniesz @. W ramach pocieszenia spójrz na wykresy, w których najpierw wyszedł negatyw, a po paru dniach dopiero druga krecha. I jeszcze się nie martw!zosia-ktosia, Fedra lubią tę wiadomość
-
BellaRosa wrote:Mayusia nawet jeśli wynik będzie sfałszowany to da się go poprawnie (w miarę) odczytać. Jeśli będzie w górnej granicy normy to będzie oznaczać, ze bez leku mógł być lekko ponad normą a jeśli gdzieś w środku to i tak byłby w normie, bo jedna dawka leku nie zmienia wyniku diametralnie ale na pewno będziesz musiała zaznaczyć lekarzowi, ze wzięłaś tego dnia lek
Wielkie dzięki, Bella, za odpowiedź. Czyli to jednak prawda z tym, że badanie trzeba robić przed wzięciem tabletki, cholercia...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2012, 08:41