X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2012, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko nie poddawaj się. najgorzej jest nie mieć nadziei.

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2012, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu ale to takie trudne:(chyba nigdy mi sie nie uda..eh..a miaąłm nadzieje ze z monitoringiem bedzie łatwiej..a to wszsytko bez zmian...no trudno..wracam do pracy;)do usłyszenia kiedys tam...

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2012, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisia przykro mi kochana...:(

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2012, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she czy ty mialas podobną sytuacje do mojej? tez mialas za wysokie TSH? :(

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2012, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martwie sie ze nie moge teraz starac sie :(
    nie wiem jak bardzo zle ze mną jest

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2012, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia szurne cię. wiesz że jesli plemniczki m są małożywotne czy słabe to musi minąć 3 miesiace zanim sie wymienią na te nowsze zdrowsze (bo bierze witaminki tak?). to nie znaczy że w międzxy czasie sie wam nie uda oczywiscie:)
    wiem że lepiej pisać, trudniej z tym żyć. ale będzie dobrze. musi być przecież.

mauysia lubi tę wiadomość

• she Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2012, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    she czy ty mialas podobną sytuacje do mojej? tez mialas za wysokie TSH? :(

Pod koniec stycznia TSH bylo za wysokie zeby sie starac. Bede w domu to sprawdze ile mialam. A w lutym jechalismy ns 3-tygodniowy urlop na plaze wiec wyobrazasz sobie jska bylam wkurzona ze dostalismy czerwone swiatlo ;/ ale juz w kwietniu bylo wszystko super i lekarka kazala ;) dzialac. Bedzie dobrze :)

201306215365.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2012, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie czuje się dobrze, jajniki mnie bolą.. nie cały czas ale tak co pare chwil.. poszłam do kibelka żeby zobaczyć czy może cos leci? ale nie laci i w środku też nic nie ma..

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2012, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczka na pewno nie jesteś w złym stanie :D Twoje TSH szybko sie unormuje- zobaczysz :D Tragiczny stan to byś miała jakby TSH było ponad 10 :D i jakbyś musiała do tego być leczona jodem (to dopiero masakra!). masz nie aż tak wiele podniesione TSH :D Moje było praktycznie 0 ;P leki brałam jak brałam (odstawiłam bardzo szybko i to sama) i popatrz- jest ok :D Nie taki diabeł straszny jak go malują ;)

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2012, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja i tak jestem tym zalamana. Nie mam zadnych objawów, nigdy nie bylo takiego podejrzenia...
    Najbardziej sie martwie ze nie bede mogla sie starac o dziecko, bo pewnie tak bedzie, prawda?

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2012, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u Ciebie norma (czyli poniżej 5) może być juz po miesiacu brania euthyroxu :D spokojnie! Poza tym poczekaj na to co powie lekarz, bo może powie, ze skoro zaszłaś to możesz zachodzić tylko będziesz musiała np brać luteinę albo dupka żeby ten progesteron nie nawalił ;) A moze zleci Ci najpierw badania przeciwciał? Mimo wszystko nie sądzę, zeby potrwało to u Ciebie długo :) Tym bardziej, ze euthyrox nie jest lekiem toksycznym dla dziecka, więc nie będziesz musiała odczekać i sprawdzać czy norma stoi bez leków ;)

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2012, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko, grunt, żeby się nie martwić przed wizytą u lekarza. Bo tak to można sobie wmówić cały arsenał chorób. Dopóki nie masz na nic wpływu - dont łory [dewiza mojego m :)]!

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2012, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Plemniczko, grunt, żeby się nie martwić przed wizytą u lekarza. Bo tak to można sobie wmówić cały arsenał chorób. Dopóki nie masz na nic wpływu - dont łory [dewiza mojego m :)]!

jestem tego samego zdania. tak to żadna z nas nie byłaby zdrowa...

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2012, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No absolutnie się nie można martwić! Mówiłam już Plemniczce, ze choroba tarczycy działa jak rak- pogarsza się przy złym nastroju, polepsza przy dobrym- udowodnione naukowo, żadna herezja!

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2012, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje dziewczyny, jednak nie potrafie w tym momencie patrzec na to optymistycznie, jestem strasznie przygnębiona. Jeszcze kilka dni temu popsul sie nam samochod, w sumie to mi... okazalo sie ze najgorsze z najgorszych sie stalo... trzeba wymienic caly silnik, turbine... wlasnie sie dowiedzielismy ze naprawa wyniesie 10 000 zl !!!!!!!!!!!!!!!!!!
    zalamie sie, wszystko sie pieprzy :(:(

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2012, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczko czasem spada na nas wiele nieprzyjemności.. i jest ciężko bo to zawsze w najmniej odpowiednim momencie..
    najgorsze co mozna zrobic to usiąść i płakać.. nie można się poddawać.
    ja miałam czas kiedy nie miałam sie w co ubrac bo nie było kasy.. i co? dałam radę.. i ty dasz, wy dacie.

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2012, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniu tak mi przykro ale nie poddawaj się na pewno dasz radę. Ja również wiele razy chciałam się poddać. To jest normalne że nachodzą cie takie myśli ale mowie Ci nie warto. Pomyśl że jak Ci się uda w końcu to będziesz najszczęśliwszą osobą pod słońcem chcesz się tego pozbawić? chyba nie. Więc weź się w garść i w tym cyklu znów działaj :) Ja wieże że przyjdzie taki dzień do Ciebie że zobaczysz upragnione 2 kreseczki :)

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2012, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczka weź Ty mnie nie denerwuj... z Monią żeśta się obie dobrały! Nic ino Muzarcie na was nasłać ot co! Nie ma sytuacji bez wyjścia, a u Ciebie wyniki naprawdę nie sa złe! A jaka potem Cię nagroda czeka! - o tym myśl! U nas niby starania trwały krótko- fakt, ale tak między Bogiem a prawdą to ponad rok- bo tyle musiałam czekać na zgodę lekarza. Miałam dużo gorsze wyniki niż Ty... jak pisałam- Ciebie najprawdopodobniej trzeba tylko podrasować! Będzie dobrze!

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2012, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczko to nie jest jeszcze koniec świata z każdej sytuacji można wyjść. Mi ciągle życie kłody pod nogi wali ale staram się nie załamywać. Na pewno twój M. coś wymyśli z tym autkiem :) Zobaczysz powoli wszystko się ułożyć.

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2012, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jezu jestem nadęta jak balon... coś mi sie wydaje że z ciązy nici... woda mi się zebrała w organiźmie a o ile mi wiadomo tak sie robi przed @..
    kiepsko sie czuję, pewnie to przeziębienie przesunie mi @

ale wam życzę jak najlepiej, tobie Moniczko, gadgetko, plemniczko, mala, aneczko, pati, klamko, muzarciu, kiti, mauysiu, sadnro i innym

klamka, gadgeta lubią tę wiadomość

‹‹ 278 279 280 281 282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ