X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2013, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ponownie, wpadam,bo liczyłam na Mauysiowe wieści ale ma nic jeszcze, of kors!

Muzi...kochana,nie pocieszę Cię...powiem Ci jedno - związki z osobą "z przeszłością" a w szczególności z dziećmi to trudny temat...moja mama wyszła za mąż za faceta z dwójką dzieci (a Ona miała nas dwie) i wierz mi, do tej pory na tym tle dochodzi do wieeeeeeeeeeeeeelu nieporozumień :( Niestety to jest sytuacja bez wyjścia :( nie da się definitywnie postawić sprawy - albo Oni albo ja a zaakceptować faktu,że często jest się na straconej pozycji też się nie da :( Co można zrobić? :( Nie wiem :(
    Ściskam mocno...to mogę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2013, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    jestem po wizycie.. zalamana
    we wtorek wzielam pregnyl plyny w zatoczce nie ma ale sa pecherzyki wiec albo nie pekly albo rosna inne a ten co mial to pekl.. jesli @ przyjdzie to musze zrobic przerwe i isc na hsg...
    nina jak to hsg wyglada ? lezy sie w spzitalu ?

powiem wam ze stracilam nadzieje ze cos w tym cyklu wyjdzie.

Niestety nie wiem nic w tym temacie :(
    PS. Kto to Nina?

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkie pouciekały... ?

ja czekam na M. jak wróci z pracy z kebabem bo mial po drodze kupic jakoś tak naszło mnie ;)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2013, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    we wtorek wzielam pregnyl plyny w zatoczce nie ma ale sa pecherzyki wiec albo nie pekly albo rosna inne a ten co mial to pekl.. jesli @ przyjdzie to musze zrobic przerwe i isc na hsg...

glowa do góry..poki @nie przyjdzie nie ma co wyrokować i bawić się we wróżkę,.. Trzeba żyć i robić swoje.czyli dużo przyjemności i miłości, a stres wrzucić do kosza..sama wiem po sobie ze stres blokuje wszystko...i teraz czakam na efekt..jutro się okaże ? A boje się bardzo, jak testowalam w każdym cyklu tak teraz nie mogę....okresu brak...;)

Effcia28 lubi tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    staraczka24 wrote:

Niestety nie wiem nic w tym temacie :(
    PS. Kto to Nina?

Autorka zrobiła kopiuj wklej na paru wątkach i nie wysiliła sie na edytowanie postu

Fedra, Kfjatus, Dodi, Effcia28, Ola_czeka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2013, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłych snów życzę wszystkim..;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2013, 18:41

Fedra lubi tę wiadomość

• Selena Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mauyś:)ja jestem i czekam na info jak tam u gina było:*

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej babeczki ja tylko na chwilkę wpadłam napisać kilka słów :)
    muzarcia kochana trzymaj się kobitko wiem co przezywasz i jak się czujesz. Przytulam mocno :* Wierze ze jesteś silna baba i tak łatwo się nie poddasz :) wiele razy nam tu udowodniłaś :) całym serduszkiem jestem z tobą :)

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    Gunia wrote:
    Witam, przeczytałam co żeście skrobały zawzięcie i nie mam już sił nic pisać poza tym, że tez dziś mam doła... to chyba pogoda bo kilka dziewczyn czytałam, że dziś narzekało...

Muzarciu, przykro mi, nie wiem, co powiedzieć, jak pocieszyć, przytulam Cię mocno:*

I się żegnam na razie, i tak nikogo nie ma, do widzenia(?)

P.s. Też sobie ponarzekam, a co... nie mam pomysłu co może mi szkodzić, nic nie zmieniałam w jadłospisie, ale codziennie mam nudności, męczy mnie to, nawet zrobiłam pyszne spaghetti i też nie idzie go jeść... co najgorsze woda, którą piję w litrach, też mi zaczyna przeszkadzać, o:( Bye.

Ta Twoja temperatura i nudności nasuwają mi jedną myśl.
    @ świadczy zupełnie co innego, ale kto wie?
    może by tak jednak bete dla pewności?

No właśnie Gunia - zawsze miałaś takie wysokie temperatury na początku cyklu?

OK - doczytałam Twoje wyjaśnienia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2013, 19:04

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i u gina niby spoko, ale bez szału ciał, tzn. pogrzebał we mnie, spojrzał na wyniki krwi i moczu, przepisał mi do brania więcej żelaza, ale USG żadnego nie zrobił, a ten jego sprzęt do USG tak zachęcał do użycia :/ No trudno. Nudy na pudy były, nawet dzieciolka swojego nie mogłam zobaczyć :/
    No ale grunt, że w badaniu palpacyjnym nie wymacał żadnych nieprawidłowości.

W ogóle zaponmiałam karty ciąży, więc nie mam wpisanej dzisiejszej wizyty - ja to mam sklerozę niewąską!

Za 3 tygodnie mam umówione USG połówkowe, po tej wizycie na pewno będę bardziej rozemocjonowana niż po dzisiejszej! Tym bardziej że za te 3 tygi mam nadzieję poznać płeć potomka nr 2 :)

kopciuszek126, zbikowa, Shagga_80, aisa, Fedra, Sandraa, Dodi, Ola_czeka, Rucia, Effcia28, Blondi22 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i łóżeczko zamówione dziś przyjechało, rozłożyliśmy już próbnie i Leoś się do niego przymierzył :) (to jest łóżeczko turystyczne) - więc powoli zaczynam kolekcjonowanie zestawu dzieciowego :)

kopciuszek126, zbikowa, Shagga_80, Fedra, aisa, Sandraa, Dodi, Ola_czeka, Rucia, Blondi22 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczynki, idę usypiać młodziana. Do jutra rana!

lki9,kollllollllll==========-kkkkkkkkkmmmmmmkkkkkkkkkkkmmmmmyyyyyyyyyyuuuuuuu
    sssssssssssssssssxxxx,w

To było parę słów od L :)

kopciuszek126, zbikowa, Fedra, aisa, Sandraa, Kfjatus, Dodi, mala29_, Ola_czeka, Rucia, Effcia28, Blondi22 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to fajnie że wszystko ok Mauys:)ale szkoda ze nie wiesz kto mieszka w brzuszku..:)ale juz niedługo:)no ja też mykam do wyrka:)dobranoc do jutra:*

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2013, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    No i u gina niby spoko, ale bez szału ciał, tzn. pogrzebał we mnie, spojrzał na wyniki krwi i moczu, przepisał mi do brania więcej żelaza, ale USG żadnego nie zrobił, a ten jego sprzęt do USG tak zachęcał do użycia :/ No trudno. Nudy na pudy były, nawet dzieciolka swojego nie mogłam zobaczyć :/
    No ale grunt, że w badaniu palpacyjnym nie wymacał żadnych nieprawidłowości.

W ogóle zaponmiałam karty ciąży, więc nie mam wpisanej dzisiejszej wizyty - ja to mam sklerozę niewąską!

Za 3 tygodnie mam umówione USG połówkowe, po tej wizycie na pewno będę bardziej rozemocjonowana niż po dzisiejszej! Tym bardziej że za te 3 tygi mam nadzieję poznać płeć potomka nr 2 :)

No to teraz mogę popracować :)
    Ciekawe jak moja jutrzejsza wizyta :)
    Buziaki i do jutra :)

Fedra lubi tę wiadomość

• gosia28:( Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2013, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej @ nadal brak ;) testy negatywne :( lekarz pomoże czy za szybko?

35300098465d87410706fe8bea3855e3.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to byłam zobaczyłam i zmykam do spania :)

Mayusia ciesze się ze na wizycie wyszło wszystko ok szkoda jednak ze nie zobaczyłaś potomka :(

Jutro sie czasem o mnie nie martwcie jeśli nie zajrzę i nie uzupęłnie wykresu lub jeśli mnie nie będzie w ciagu dnia bo mój ma wolne i zamierzamy załatwić parę spraw a do tego dowiedzialam się ze w niedziele sklepy są pozamykane to tak jakbyście nie pamiętały...

i oczywiście moja skleroza się odzywa PLEMNICZKO LIBRA KAZAŁ PRZEKAZAĆ GRATULACJE ODNOŚNIE BETY :)

teraz chyba już o niczym nie zapomniałam :D

słodkich snów Wam życze :*

Shagga_80, Selena, mauysia, Effcia28, plemniczka lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagga tylko nie zpomnij zdac relacji bo rozumiem ze z maleństwem na wizytę idziesz? czy znowu mnie się coś pokiełbasiło...

w ogóle to chciałam Wam powiedzieć ze od poniedziałku jakbym nie była sobą o wszystkim zapominam ehhh ;)

Shagga_80, Selena lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2013, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Sagga tylko nie zpomnij zdac relacji bo rozumiem ze z maleństwem na wizytę idziesz? czy znowu mnie się coś pokiełbasiło...

w ogóle to chciałam Wam powiedzieć ze od poniedziałku jakbym nie była sobą o wszystkim zapominam ehhh ;)

Jutro mam dzień wizyt :P
    Najpierw o 10 Logopeda Starszego Syna a o 17:45 do Ginki (moi Chłopcyn chcą wyjątkowo mi towarzyszyć :) )...zdam relację na bank.

PS. O tym,że w niedzielę zamknięte sklepy to wiedziałam, bo to w końcu Zielone Świątki :)

I odmeldowuję się do rysowania dalej...a tak strasznie mi nie idzie :(

Dodi, aisa, Selena, mauysia, Fedra, Effcia28 lubią tę wiadomość

• Selena Autorytet

Wysłany: 17 maja 2013, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:)dziewczynki gdzie sie podziewacie?:)weekend dopiero jutro;)

Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 17 maja 2013, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już wiem..wszystkie idąc za Shagusia naszą odkryły to drugie poza forumowe zycie;)

mauysia, Fedra, Shagga_80, Dodi, aisa lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
‹‹ 2790 2791 2792 2793 2794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ