X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • karoam Autorytet

Wysłany: 19 maja 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    witam się i ja niedzielnie:)

Koroam tak zgadza się mamy taką super tajną grupę na Fb,do której nikt obcy nie ma dostępu :) myślę że dziewczyny wezmą Twoją prośbę pod uwagę i przedyskutują wszystkie za i przeciw :)bo to dopiero większość podejmuję decyzję :)
    serdecznie Cie pozdrawiam i cieszę się ,że będziesz miałam więcej czasu teraz dla Nas :)
    P.S Mama już pojechała?
    A teraz idę uzupełnić dane w tabelce,podejrzeć wykresy i zmykam :)

Dzięki za info :)
    Oficjalnie składam podanie o rozpatrzenie mojej prośby o dołączenie do tajnej grupy na FB ;)

PS. Mama już w PL

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2013, 11:44

Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • Gunia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoam dzięki za chuchnięcie!:)
    Przez moje wczorajsze gadulstwo Dziewczyny przeniosły się na FB :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2013, 12:08

karoam lubi tę wiadomość

... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym...
  • karoam Autorytet

Wysłany: 19 maja 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gunia wrote:
    Karoam dzięki za chuchnięcie!:)
    Przez moje wczorajsze gadulstwo Dziewczyny przeniosły się na FB :(

Po prostu się dziołchy łykendują ;)

Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 19 maja 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oł jes! łikendują! Idę machnąć biszkopcik z galaretką...a późńiej do ogrodu zażyć słonka :-D

karoam, Ilona lubią tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 19 maja 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie coś cicho cichuteńko...Effcia z synusiem, Rucia z córeńką...czas ten słoneczny spędzamy z rodzinką, by wpaść po niedzieli z ciekawą nowinką...

U nas dziś straszne nudy na pudy, kury dwa jajka zniosły do budy...
    Młody przy kompie, matka przy garach, ojciec fajeczkę w ogrodzie jara.

Sąsiadka w ogródku jest bez ubrania, mówię do m. patrz-ten się wzbrania...
    on strasznie nie lubi kościstych pań, woli puszyste i to bez dwóch zdań...

Za chwilę kawa na złotym słoneczku, a potem po kawce:"choć tutaj koteczku"
    Należy żelazo kuć póki gorące, zrobić konkurencję ziemniaczanej stonce.

Dziewczyny uciekam odpocząć gdzie kwiatki,obejrzeć spod byka nowy strój sąsiadki ;D a wrócę na pewno,o tym dobrze wiecie, jak pomęczę męża mooooooże będzie dziecię;-)

karoam, mauysia, zbikowa, aisa, kiti, Kfjatus, Rucia, Ola_czeka, Gunia, Ilona, Fedra, Shagga_80, Blondi22, Dodi lubią tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2013, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też witam się i zaraz żegnam :)

A wczorajszy mecz wygrała Legia - padł jeden gol z rzutu karnego. Generalnie mecz był miałki, tak miałki jak cała "EKSTRA" klasa.

Ja dziś z lekka wymęczona, bo byliśmy dziś z młodym znowu na basenie, a on tak tam szaleje, że głowa mała ;) Co wiecej, dziś przechodził samego siebie! Potrafi już sam utrzymać się na wodzie i pływac pieskiem! Tzn. co chwilę się zanurza :) ale wie, że trzeba pod wodą mieć zamkniętą buzię, no i po chwili wynurza się i płynie dalej - więc byłam w lekkim szoku!

Za parę wykresów trzymam mocno kciuki i nie puszczę, aż mi gangrena ich nie zeżre!

Miłego niedzielnego popołudnia!

zbikowa, aisa, Kfjatus, Ola_czeka, jeju, Ilona, Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2013, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzarciu, gratuluję poetyckiej weny :D

jeju, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2013, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszłam się przywitać i uciekam. Czuć weekend na forum jak nic.:)

aha, no i nie rozpędzajcie się jutro od 7 z pisaniem, bo znów będę czytać na złamanie karku, a raczej na poplątanie oczu.;)

Gunia, Ilona, Fedra lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • aisa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2013, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam i żegnam zarazem
    U mnie dziś pada i zimno a wczoraj piękne lato było...
    Trzymajcie się ciepło :)

Ilona, Fedra lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2013, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Ola wszytkiego NAJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ życzę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DZIĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2013, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gunia wrote:
    Dzień dobry.
    Ola dołączam się do wszystkich życzeń, spełnienia marzeń:)

Dziś od samego rana kukułka kuka. Bardzo niedaleko mego mieszkania- słyszę ją wyraźnie, jest niezmordowana, ani na chwile nie przestaje, dzięki temu potrząsam skarbonką i portmonetką na zmianę (hehe, te przesądy...). Podobno kukułka kuka, gdy podrzuci jajo komuś do gniazda, to się dziś napracowała :)
    Nie mam nic przeciwko by podrzuciła i mi jedno jajeczko... i wszystkim czekającym, a co!

Miłego popołudnia!

Dzięki za życzenia, poproszę o jajko.

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2013, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Legia !!

Dobrze że mnie tu nie było, byłaby ustawka.

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2013, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    cześć dziewczynki w końcu dobrnęłam do końca i póki co jestem na bieżąco.

Aleksandro najlepsze życzenia imieninowe!

Mauyś ostatnio choruję na Madonnę, ale tylko jej pierwsze krążki, które nie były tak seksualne jak te teraźniejsze (tych nie lubię w ogóle).

Plemniczko bardzo Ci kibicuję, żeby tym razem się udało! Będzie dobrze i trzeba w to wierzyć, a stres nie sprzyja maleństwu.

Ilona tak Aisa dobrze kojarzyła ja zaczęłam czytać Greya, ale jestem zawiedziona. Już tydzień czasu męczę książkę i jestem w połowie. Fakt, że wiele czasu na czytanie aktualnie nie posiadam. Trylogię na pewno przeczytam, bo jestem ciekawa o co tyle szumu i wtedy będę mogła się wypowiedzieć o całości.

A historia o kinie i zapomnianym imieniu była Kai.:)

Chyba więcej nie pamiętam, bo przyspieszenia dostałyście takiego, że HEJ!

Dziękuję Małgorzato!

gocha04 lubi tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2013, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    witam wszystkie babeczki :) Olka wszystkiego najlepszego z okazji imienin dużo zdrówka i radości na co dzień oraz spełnienia marzeń :)

A ja zapomniałam Wam wczoraj powiedzieć że widziałam bociana w tym roku pierwszy raz, tak sobie leciał akurat nad naszym domkiem :)

Bardzo dziękuję Effciu, rozumiem, że bocian w prezencie dla mnie.

Ilona, Effcia28 lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2013, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Hej ja tylko na chwile :) Oluś kochana :) wszystkiego najlepszego dla Ciebie :) Życzę Ci żeby się spełniły Twoje najskrytsze marzenia :) no i żebyś zawsze była taką super krejzolką ;) i nas tu wszystkie rozśmieszała ;) bo jesteś w tym najlepsza :) miłego weekendu :)

Ooooo bardzo dziękuję, takie życzenia od nestorki forum, fiu fiu, urosłam parę centy (w górę).

Ilona, Selena lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2013, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandraa wrote:
    Hej...
    Jeszcze raz dziękuję każdej z osobna za życzenia;*
    Olu- Tobie wszystkiego naj najlepszego z okazji imienin. Spełnienia wszystkich Twoich marzeń.=)
    Shagga super, że z maleństwem wszystko ok.;)
    Muzi, jaki elegancik z tego Twojego synka;)

Dziękuję bardzo Sandra, wystarczy jedno wrzeszczące marzonko ;)

Ilona lubi tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2013, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:
    Skończyłam!

Na początek chuuuuuuuuuuuucham fluidkami na wszystkie po kolei i każdą z osobna :)

Beatko-masz jeszcze te precelki cynamonowe...bo aż mi slinka pociekła ;)
    Zbikowa- nic się nie martw JA TEŻ NIE LUBIĘ POMIDORÓWKI <teraz możecie mnie zlinczować>
    Aga- z tym odtawianiem tabsów to różnie bywa- często dziewczyny zaskakują w pierwszym cyklu, ale bywa i tak że później, chyba nie ma reguły...u mnie był to 3 cykl po odstwieniu anty
    mauysia- dzięki za zaproszenie :*
    Fedra, Plemniczka- gratuluje kolejnej bety :)
    Adelajdo, Staraczko- witajcie :)
    Rucia- popieram Twoje podejście do komunii- to co się teraz dzieje to zwykła parodia, chyba przede wszystkim rodzice zapomnieli czym właściwie jest ten sakrament i stworzyli coś dla mnie osobiście negatywnego. Komunia jest teraz okazją do uzbierania masy drogich prezentów i niczym więcej. Nie chcę nikogo urazić ale to chyba spora przesada jako prezent komunijny dawać tablety, najnowszej generacji komórki, laptopy i nie wiadomo jakie jeszcze cuda?? Komunia nie powinna być postrzegana jako wyścig "kto da droższy prezent" a niestety tak to teraz wygląda
    gosia28- powstrzymywałam się ale dłużej nie mogę- czy Ty masz zamiar zawsze tak wpadać ze swoimi pytaniami, jednocześnie mając głęboko w poważaniu nasze rozmowy, problemy itp? Nie uważasz, że jest to trochę dziwne? Może wykrzesałabyś z siebie odrobinę zainteresowania i zaczęła udzielać się na forum a nie tylko wyskakiwać jak Filip z konopii kiedy czegoś potrzebujesz? No ręce opadają...
    Plemniczko- gratuluje przedłużenia umowy :)
    Blondi- fajne zdjęcie :)
    Olu- zdecydowanie Dylan, Brandon to takie ciepłe kluchy... :D
    A cóż to za tusz polecany przez Beatkę- bo chyba mi umknęło?

No to chyba tyle :) Powiem Wam jeszcze, że we wtorek mam kolejną rozmowę w sprawie pracy- jak warunki będą lepsze to może przejdę do innej firmy ;)
    A no i szukam innego gina- nie żeby zmienić ale porównać "sposób działania", może dzisiaj gdzieś się wybiorę :)

No i mam takie pytanko- kilka razy przewinął się temat facebooka na forum- chciałam skromnie poprosić, co by mi na privie (która ma ochotę oczywiście) dać linka do swojego fb. Na forum nie zawsze jestem bo przez tel nie cierpie się na forach udzielać, za to fb śmiga mi całkiem nieźle, więc w razie nieobecności mogłabym dać jakiś znak życia i dowiedzieć się co na forum piszczy ;)
    A może mamy jakąś grupę na fb?

No i o to chodzi. Dylan - i wszystko jasne.

Karoam, sądzisz, że Gosia to przeczyta? :)

karoam, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2013, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, ale ja dzisiaj nie chcę bić rekordu na posty...

Tempki dziś nie zmierzyłam, wiem, ze to grzech ciężki w dam środek owulacji, Reatzer się w grobie przewraca. (Czy on juz umarł? Sprawdzi któraś w wiki?)

Wieczór miałam wczoraj uroczy, choć bez męża. Byłam na szalonej imprezie i tak się wytańczyłam, że mam zakwasy i gęba mi się śmieje cały dzień! Niech żyje muzyka! I wolność! I swoboda i dziewczyna młoda.

zbikowa, Gunia, jeju, Ilona, Fedra, mauysia, aisa, Dodi lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2013, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Ej, ale ja dzisiaj nie chcę bić rekordu na posty...

Tempki dziś nie zmierzyłam, wiem, ze to grzech ciężki w dam środek owulacji, Reatzer się w grobie przewraca. (Czy on juz umarł? Sprawdzi któraś w wiki?)

Wieczór miałam wczoraj uroczy, choć bez męża. Byłam na szalonej imprezie i tak się wytańczyłam, że mam zakwasy i gęba mi się śmieje cały dzień! Niech żyje muzyka! I wolność! I swoboda i dziewczyna młoda.

Jeśli któraś wywnioskowała z posta, że na imprezie zachowywałam się niemoralnie, to jest w błędzie. Ja tylko tańczyłam. Mąż został w domu i pracował.

jeju, Ilona, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• karoam Autorytet

Wysłany: 19 maja 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie Olu- podejrzewam, że Gosia nie przeczyta, ale następnym razem może oddeleguje ją do strony 2834 ;)

Informuje, że zaliczyłam wizytę u gina nowego- dr Maha (dla niewtajemniczonych Maha jest arabskim imieniem damskim ;) ) Kobitka miła zważyła (53,5), zmierzyła ciśnienie (100/70), zrobiła USG- dzidzia była widoczna tym razem bez problemu bez konieczności waginalnego USG- tak więc nie wiem czy mój pierwszy gin ma wadliwy sprzęt czy też mi się macica naprostowała ;) W każdym razie powiedziała, że z wymiarów wychodzi, że to 9 i pół tygodnia, czyli by się zgadzało :)
    Wrażenia pozytywne, nawet trochę bardziej niż u pierwszego, bo tu kobitka od razu zapytała czy pracuje, jaki rodzaj pracy itp. Stwierdziła, że moja praca byłaby niedopuszczalna, ale fakt, że pracuje właściwie tylko 2 razy w tygodniu ujdzie ;) Mam unikać długiego stania, przebywania na słońcu, jeść warzywka i owoce, unikać oleju (nie licząc oliwy z oliwek), tuńczyka, wątróbki...Duphaston mam brać do 7 lipca. Kwas foliowy bez zmian również. Kolejna wizyta za 2 tygodnie. No i ona odbiera również porody- szpital wybieram ja- ona ma umowę z każdym w Hurghadzie, więc pójdzie ze mną gdzie będę chciała.
    No i teraz mam dylemat, przy którym lekarzu zostać...

kiti, Fedra, mauysia, Shagga_80, aisa, Dodi lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
‹‹ 2819 2820 2821 2822 2823 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ