plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
zbikowa wrote:Guniu miałam plan siedzieć cicho bo ostatnio mam wrażenie że niektórzy juz mogą mieć mnie tu dosyć
wiesz, przejedzenie materiału
wkurzam sie ze nie mam jeszcze okresu, ale dlatego, że to nie możliwe ze jestem w ciązy. 36,4 to stanowczo za nisko... bolą mnie piersi, wiec pewnie @ tuz za rogiem.
a wieczór tak jak cały dzień, pracowałam/zakupy/3xpranie (ale dzieki temu to jest ten dzień w miesiącu gdzie nie ma absolutnie żadnych brudów, za to góra pasowania sie szykuje...) tyle u mnie,
mam nadzieje ze u Was lepiej
Z tego co się orientuję (ale laik jestem, poprawcie mnie, jeśli źle gadam) to nieważna jest temperatura, a ważne jest by nie spadła do poziomu tych sprzed owulacji... No a u Ciebie nie spada, wiesz, jak by było fajnie, gdyby ten cykl trwał, i trwał normalnie do końca stycznia?!
A pranie - taaaak, kocham robić pranie! (w pralce, nie ręcznie, hehe), no i z prasowaniem masz rację, nie lubięzbikowa, Shagga_80 lubią tę wiadomość
... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym... -
nick nieaktualnyMelduję się i ja
Ja mam dziś dzień z wieloma atrakcjamiNajpierw sprzątanie (tzn, kto sprzątał,ten sprzątał
Ja tylko wytarłam meble w pokoju (dwie raptem półki
)..potem pojechaliśmy na myjkę (rety, auto wygląda jak nie nasze teraz
) a obok w Nomi zrobiliśmy małe zakupy - wreszcie kupiłam skrzynkę na balkon i ziemię a potem jeszcze do Carefoura po inną doniczkę i kosmetyki itd itp...potem zrobiliśmy krótki spacer a po powrocie bawiliśmy się w ogrodników (Młody miał spory udział - we wszystkim chciał pomagać
) i wreszcie zasiałam rzodkiewkę (Młody w tym roku je pierwszy raz i strasznie Mu smakuje) oraz przesadziliśmy kwiatka do nowej doniczki...Młody po tej "zabawie z ziemią" był cały brudny, więc od razu wylądował w wannie...a już przed 19 spał
Wtedy Stary MUSIAŁ poćwiczyć, a ja jednocześnie prasowałam i pakowałam nas na jutro...niedawno zjadłam kolację i siadłam ledwo żywa
A rano pobudka po 6Powiedzcie mi,czemu ja nie idę spać?
Ola bawi się pewnie świetnie
Kfjatus, wierz mi - mój Syn mało mówiI w każdej chwili jestem w stanie przytoczyć wszystkie słowa jakich używa (pomijają "Jego własne słowa") i więcej niż 10 nie będzie na bank...ale nie panikuję , broń Boże - przyjrzałam się tej sprawie, jak każdej, która mnie zastanawia - jestem zdania, lepiej być nawet wielokrotnie uznaną za kogoś, kto wymyśla choroby,niż zlekceważyć niepokojące objawy choć raz! Wierzcie mi, Matka ma przeczucie,gdy coś należy skonsultować ze specjalistą...ja regularnie coś "wymyślam" i jak dotąd nigdy nie okazało się,że przesadzam, zwykle moje obawy były uzasadnione
A w ogóle to, nieźle Wam tu z rana wyobraźnia pracowała
Mój Stary jak nie pracuje,to i tak nosi Go więc wstaje o 6 mimo,że mógłby pospać...dziś wstał i poszedł pobiegać na bieżnię przy pobliskiej Szkole a potem poszedł na małe zakupy i zrobił nam śniadanko (bo my już wtedy wstaliśmy) a potem zaczął sprzątać...ja w tym czasie zjadłam te kanapeczki i siadłam do Was (wciąż w piżamiea Stary jako wiadomo, znacznie wcześniej wstał i ubrał się
).
Gunia, zbikowa, Kfjatus, Fedra, aisa, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Samica-kukułka- nie kuka, tylko wydaje z siebie dźwięk "hahaha"!!! to jak ona może być kukułką, a nie hahawką?! No i dlaczego samice zwierząt wszelakich zawsze są brzydsze od samców i wydają brzydsze, mniej efektowne dźwięki?
Ja nie mam do Nich pretensji, bo taka jest natura, ale w takim razie, dlaczego u homo-sapiensów jest inaczej?! Dlaczego to my mamy byc piękne i depilować nogi (między innymi), a nie nasi Samce? ja protestuję! ja chcę, by to oni byli piękni i walczyli o nas, kobiety!!! O!!!
Przepraszam, poniosło mnie...
Shagga, Matka na pewno intuicyjnie wyczuwa, że coś jest nie tak, ale np. mój Chrześniak do trzeciego roku życia mało mówił (raczej po swojemu), później seplenił, byli u psychologa, pedagoga, jakieś tam zabawy wymyślał, nie zdało to się wiele... a teraz mówi niewiele (wstydniś mój), ale czysto i płynnie... i we wrześniu poszedł do zerówki... Mój brat cioteczny (tak samo zresztą, jak mój Mąż) nie mówili NIC do pierwszej klasy... (no, mój Adam wcześniej zaczął sie porozumiewać z rodziną). Po prostu tylko "po swojemu" bąkali coś od niechcenia... a pewnego dnia brat zamiast "mama pić" powiedział "Mamusiu, czy mogłabyś mi nalać soku do mojej ulubionej szklaneczki z pszczółka mają?" na co Ciocia usiadła z wrażenia i nie wiedziała o co Dziecku chodzi...Tak, jak nie mówili nic, to pewnego dnia zaczęli mówić płynnie wszystko... Adam się śmieje, że po prostu wcześniej nie miał nic do powiedzenia i tyle (bo co będzie z wariatami dyskutował)...
Głowa do góry, Chłopcy widocznie tak mają, że nie strzępią języka niepotrzebnie
Dobra, wiem, bez sensu pikolę, już się zamykam, ale mam pytanie do Shaggi... Czujesz Synka? Pływa? Bryka troszkę? Opowiesz co czujesz? To musi być wspaniałe, wzruszające, a zarazem zadziwiające uczucieJa to czułam tylko tak z zewnątrz i to dawno, za czasów, gdy Dzieci mnie "napawały strachem"
Kurde nooo, w ogóle nie chce mi się spać, i stałam się nadaktywna, nie lubię takI Wy też tego nie lubicie
P.s. Ciekawe, czy Olki wieczór-noc wymarzona trwa? Pewnie tak, bo inaczej by sie pochwaliła/pożaliła, jak było:)
Dobranoc, idę na balkon pogadać z sąsiadami bo słyszę, że tam siedzą i omawiają "juwenalia" hehe
(ale jak rano zobaczę 15 stron zapisanych po tym, jak teraz Was opuszczę to normalnie się załamię fizyczno-psychicznie:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2013, 22:33
zbikowa, Ola_czeka lubią tę wiadomość
... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym... -
Witam w słoneczny poranek
Mąż i pies smacznie śpią na łóżku, a ja już po śniadanku.
Shagga, ale chodzi też o zwroty typu: daj, to, tu, on - te też się liczy :)Ja tylko podsuwam pomysł :)Ale ogólnie nie ma recepty z tym mówieniem, jedna osoba gada wcześnie, druga nie - tak to jest urządzone
Gunia lubię jak jesteś aktywna, tylko jakoś trafiasz, jak jest mało dziewczyn
Żbikowa strasznie mnie ciekawią te Twoje niskie temperatury i to co się z nich wykluje
Życzę wszystkim przyjemnej niedzieliWiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2013, 07:40
Gunia, aisa lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Przepraszam za długą nieobecnośc ale ostatnie dni z mamą plus nowa praca i wszystko jakoś tak się zebrało...lecę Was nadrabiać choć nie wiem czy mi się uda...miłego dnia
Kaja, Kfjatus, Gunia, zbikowa, sylwia1985, Rucia, jeju, mauysia, kopciuszek126, aisa, Ola_czeka, Fedra, Blondi22, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zaznaczam, że ja wciąż nadrabiam...przerwy robię tylko na siusiu i raz byłam w sklepie pod domem- tak więc chyba zdajecie sobie sprawę jak Wy dużo skrobiecie? Jak ja się teraz w tym mam odnaleźć? Normalnie przegiełyście!
Gunia, zbikowa, aisa, Fedra lubią tę wiadomość
-
Skończyłam!
Na początek chuuuuuuuuuuuucham fluidkami na wszystkie po kolei i każdą z osobna
Beatko-masz jeszcze te precelki cynamonowe...bo aż mi slinka pociekła
Zbikowa- nic się nie martw JA TEŻ NIE LUBIĘ POMIDORÓWKI <teraz możecie mnie zlinczować>
Aga- z tym odtawianiem tabsów to różnie bywa- często dziewczyny zaskakują w pierwszym cyklu, ale bywa i tak że później, chyba nie ma reguły...u mnie był to 3 cykl po odstwieniu anty
mauysia- dzięki za zaproszenie :*
Fedra, Plemniczka- gratuluje kolejnej bety
Adelajdo, Staraczko- witajcie
Rucia- popieram Twoje podejście do komunii- to co się teraz dzieje to zwykła parodia, chyba przede wszystkim rodzice zapomnieli czym właściwie jest ten sakrament i stworzyli coś dla mnie osobiście negatywnego. Komunia jest teraz okazją do uzbierania masy drogich prezentów i niczym więcej. Nie chcę nikogo urazić ale to chyba spora przesada jako prezent komunijny dawać tablety, najnowszej generacji komórki, laptopy i nie wiadomo jakie jeszcze cuda?? Komunia nie powinna być postrzegana jako wyścig "kto da droższy prezent" a niestety tak to teraz wygląda
gosia28- powstrzymywałam się ale dłużej nie mogę- czy Ty masz zamiar zawsze tak wpadać ze swoimi pytaniami, jednocześnie mając głęboko w poważaniu nasze rozmowy, problemy itp? Nie uważasz, że jest to trochę dziwne? Może wykrzesałabyś z siebie odrobinę zainteresowania i zaczęła udzielać się na forum a nie tylko wyskakiwać jak Filip z konopii kiedy czegoś potrzebujesz? No ręce opadają...
Plemniczko- gratuluje przedłużenia umowy
Blondi- fajne zdjęcie
Olu- zdecydowanie Dylan, Brandon to takie ciepłe kluchy...
A cóż to za tusz polecany przez Beatkę- bo chyba mi umknęło?
No to chyba tylePowiem Wam jeszcze, że we wtorek mam kolejną rozmowę w sprawie pracy- jak warunki będą lepsze to może przejdę do innej firmy
A no i szukam innego gina- nie żeby zmienić ale porównać "sposób działania", może dzisiaj gdzieś się wybiorę
No i mam takie pytanko- kilka razy przewinął się temat facebooka na forum- chciałam skromnie poprosić, co by mi na privie (która ma ochotę oczywiście) dać linka do swojego fb. Na forum nie zawsze jestem bo przez tel nie cierpie się na forach udzielać, za to fb śmiga mi całkiem nieźle, więc w razie nieobecności mogłabym dać jakiś znak życia i dowiedzieć się co na forum piszczy
A może mamy jakąś grupę na fb?
Gunia, zbikowa, jeju, aisa, Ola_czeka, Ilona, Fedra, Shagga_80, Blondi22, Dodi lubią tę wiadomość
-
witam się i ja niedzielnie:)
Koroam tak zgadza się mamy taką super tajną grupę na Fb,do której nikt obcy nie ma dostępumyślę że dziewczyny wezmą Twoją prośbę pod uwagę i przedyskutują wszystkie za i przeciw :)bo to dopiero większość podejmuję decyzję
serdecznie Cie pozdrawiam i cieszę się ,że będziesz miałam więcej czasu teraz dla Nas
P.S Mama już pojechała?
A teraz idę uzupełnić dane w tabelce,podejrzeć wykresy i zmykam
karoam, zbikowa, Fedra lubią tę wiadomość