plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyplemniczka wrote:hmm ledwo weszlam do domu odpalilam kompa by sprawdzic wiesci od Fedry, Fedra jeszcze moze nie byc pecherzyka. Mi gin wczoraj powiedzial ze wcale jeszcze nie musielismy dostrzec pecherzyka, ze jeszcze kilka dni moglo to potrwac. Tym bardziej ze jednak Fedrus ma o 1 dzien, a moze i wiecej mlodsza ciaze ode mnie, moglo dojsc troszke pozniej do zagniezdzenia.. nie ma co jeszcze sie zamartwiac. ja jestem dobrej mysli
dokładnie! ja myślę dokładnie tak samo!!! i inaczej nie będzieplemniczka, Sandraa, zbikowa, Kaja, Ilona, Shagga_80, aisa, Kfjatus, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLibra wrote:adelajda82 wrote:Damy...wiem co to znaczy stracić aniolka. Wiec postaramy się wszystkie jak jeden maz ..
wesprzeć ...ale wierzmy ze jest oki
nawet tak nie myśl!!!
zle mnie zrozumiałaś w sensie damy wsparcie na pozytyw...ale wiem jak trudno w takiej chwili zebrać myśli po takiej wiadomości.bo mnie to po prostu spotkało...i wiem co się dzieje teraz w jej głowie.. -
adelajda82 wrote:Ola_czeka wrote:adelajda82 wrote:Damy...wiem co to znaczy stracić aniolka. Wiec postaramy się wszystkie jak jeden maz ..
Adela, nawet tak nie mów. Nie ma mowy o żadnej stracie, więc proszę unikaj takich słów.
Ola ja wiem jakie jest życie..ale i u mnie nadzieja była lecz się nie udało..ale każdej kobiecie dopinguje i jak będzie trzeba pomogę w tym z czym sama się zmagalam..a nie jest łatwo...ja Olka wierze ze jest oki..dopoki nie ma nic na 100% to nie przesadzam sprawy..dlatego wysyłam jej mentalnie pozytywna energie by poczekała na wynik bety..
Adela bardzo Ci współczuję, że straciłaś ciążę, tak jak wszystkim innym, zawsze powtarzam, że to coś, czego kobieta nie powinna przeżyć. Ale serio uważam, że w tej chwili Fedra nie potrzebuje czytać o poronieniach, po pierwsze - bo ma własne powody do stresu, a po drugie - bo jeszcze kompletnie nic nie wiadomo. I o ile wskazane jest mówić, że w życiu różnie się dzieje i wszystkie staramy się tu mówić szczerze o tym, czego się obawiamy, o tyle dziś wieczór jesteśmy tu po to by dodawać Fedrze siły a nie ją przerażać.Sandraa, zbikowa, Ilona, Shagga_80, Libra, aisa, Effcia28, karoam, Kfjatus, Dodi, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyadelajda82 wrote:Ola_czeka wrote:adelajda82 wrote:Damy...wiem co to znaczy stracić aniolka. Wiec postaramy się wszystkie jak jeden maz ..
Adela, nawet tak nie mów. Nie ma mowy o żadnej stracie, więc proszę unikaj takich słów.
Ola ja wiem jakie jest życie..ale i u mnie nadzieja była lecz się nie udało..ale każdej kobiecie dopinguje i jak będzie trzeba pomogę w tym z czym sama się zmagalam..a nie jest łatwo...ja Olka wierze ze jest oki..dopoki nie ma nic na 100% to nie przesadzam sprawy..dlatego wysyłam jej mentalnie pozytywna energie by poczekała na wynik bety..
Adelka ja też wiem jakie jest życie... też jestem po stracie... a do tego nie mam ani jednego dzieciątka! i staram się bezowocnie 11 cykli... wiem co chciałaś przekazać tym postem, ale sorki napiszę prosto z mostu - trochę się źle wstrzeliłaś z tym postem
i jeżeli kogos obraziłam, to sorry, ale jestem nieźle przestraszona... ale mam WIELKĄ nadzieje, że na strachu sie tylko skończy!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2013, 20:39
Shagga_80, aisa, Effcia28, karoam, Kfjatus, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOla ja mysle ze zle mnie odbieracie..no ale cóż..moge. Myślę ze przez to ze to jej 1 ciaza to wszystko nastąpi..i pokaże się ładny pęcherzyk..kazda ma inne ciało i inaczej reaguje.kazdy cykl jest inny. Ja całym sercem jestem na tak ...nikomu nie życzę takich newsów. I sytuacji.. A moim zdaniem beta była akurat..wiec może sprzęt nawalił..albo pani gin nie potrzebnie gada takie rzeczy..bo fakt jest jeszcze mooim zdaniem czas
Effcia28 lubi tę wiadomość
-
Dobra musze spadać. Ferduś, modlę się.
Adela, nie chcę, żeby wyglądało, że się na Ciebie rzuciłyśmy, ale już parę dni temu miałam zabrać głos jak rozmawiałaś z Plemniczką. Uznałam jednak, że ze względu na Waszą znajomość nie będę komentować tego, że w odpowiedzi na to, że u niej już widać zarodek, odpowiedziałaś, że u Ciebie już nawet serce było słychać...
Wierz mi kochana, że potrafimy tu wspólnie przeżywać straty, niedawno miałyśmy niestety okazję się przekonać. Ale chyba sama wiesz jak bardzo w pierwszych miesiącach potrzebny jest w ciąży spokój. I to właśnie staramy się zapwniać naszym koleżankom...
Nie gniewaj się na nas i postaraj się po prostu zawsze przemyśleć, czy swoją wypowiedzią komuś pomożesz czy zaszkodzisz.Ilona, zbikowa, Shagga_80, aisa, Libra, gadgeta, Effcia28, karoam, Kfjatus, Dodi, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
Fredzia ja tez jestem z Tobą i z całego serca życzę Ci aby sie wszystko pozytywnie rozwinelo. Innej opcji nie dopuszczam nawet. Tak jak Plemniczka pisała pewnie jest trochę za wcześnie. Napewno za pare dni Fasolke juz będzie dobrze widać. Trzymaj sie Kochana.
Shagga_80, aisa lubią tę wiadomość
Moje skarby Wiki i Marcel
-
nick nieaktualnyadelajda82 wrote:Libra wrote:adelajda82 wrote:Damy...wiem co to znaczy stracić aniolka. Wiec postaramy się wszystkie jak jeden maz ..
nawet tak nie myśl!!!
zle mnie zrozumiałaś w sensie damy wsparcie na pozytyw...ale wiem jak trudno w takiej chwili zebrać myśli po takiej wiadomości.bo mnie to po prostu spotkało...i wiem co się dzieje teraz w jej głowie..
ale teraz jest potrzeba pozytywów... o to mi chodzi... to, że straciłaś dziecko jest bardzo smutne i tak nie powinno być!!!
ale jak piszę, że istnieje możliwość, iż ciąża jest zagrożona... a czytam, że dasz wsparcie, bo wiesz co to znaczy stracić aniołka, to mi grabki opadły... biorę to za skrót myślowy i kończę tematzbikowa, Shagga_80, aisa, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOla_czeka wrote:Dobra musze spadać. Ferduś, modlę się.
Adela, nie chcę, żeby wyglądało, że się na Ciebie rzuciłyśmy, ale już parę dni temu miałam zabrać głos jak rozmawiałaś z Plemniczką. Uznałam jednak, że ze względu na Waszą znajomość nie będę komentować tego, że w odpowiedzi na to, że u niej już widać zarodek, odpowiedziałaś, że u Ciebie już nawet serce było słychać...
Wierz mi kochana, że potrafimy tu wspólnie przeżywać straty, niedawno miałyśmy niestety okazję się przekonać. Ale chyba sama wiesz jak bardzo w pierwszych miesiącach potrzebny jest w ciąży spokój. I to właśnie staramy się zapwniać naszym koleżankom...
Nie gniewaj się na nas i postaraj się po prostu zawsze przemyśleć, czy swoją wypowiedzią komuś pomożesz czy zaszkodzisz.
Ola tylko u mnie to juz 3 ciąża ..i widzisz jest inaczej..nie mam wam za zle..wole szczerość niż bycie obludnym..ale ja jakbym mogła to o darowała bym wszystkie gromadka dzieciaków...ale widać nie mam takiej mocy... -
nick nieaktualnyNoooooooo, nadrobiłam!
A w ogóle to już prawie spałam...ale stwierdziłam,że wstanę i dosmażę kilka naleśników na krokiety (farszu mi zostało,a Stary dopiero wieczorem kupił nową porcję jajek)...no i zrobiłam ciasto i siadłam! I bynajmniej nie na patelnię!
Ilonko, jeszcze raz gratuluję...a Męża rzeczywiście masz przystojniaka...pozazdrościć
Libra,miło z Twojej strony,że weszłaś poinformować nas o wieściach od Fedry, kiedy ma mieć tę betę i kiedy wyniki? I kiedy dalsze USG? Wiesz może?
Co do komentarzy w stylu "wiem jak stracić aniołka" nie odniosę się,bo takie dywagacje są w tej chwili najnormalniej nie na miejscu...mam nadzieję,że po raz kolejny jest tak,że Ginka palnęła tak i tylko wystraszyła niepotrzebnie a okaże się tak jak myślimy wszystkie, a więc JEST WCZEŚNIE I MOŻE DLATEGO JESZCZE NIE MA PĘCHERZYKA! Jestem pewna,że tak będzie...inaczej tego nie widzę!
PS. Ja z obiema ciążami na pierwszej wizycie byłam dopiero 3 tyg. po spodziewanej @ bo moja Ginka mówiła - wcześniej nie ma sensu!zbikowa, Ilona, aisa, Libra, mauysia, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyplemniczka wrote:pewnie ze jest czas! Libra a kiedy Fedra teraz ma isc na USG?
sorry, miałam problem z netem
dokładnie to nie wiem, nie śmiem jej nękać jeszcze sms-ami
Fedra miała dzisiaj betę... wyniki jutro ok. 9... i jeżeli beta będzie powyżej 1000 to ma iść do szpitala, bo może to być ciąża pozamaciczna... ja myślę, że wtedy będzie miała robione kolejne usg
-
nick nieaktualnyLibra wrote:plemniczka wrote:pewnie ze jest czas! Libra a kiedy Fedra teraz ma isc na USG?
Fedra miała dzisiaj betę... wyniki jutro ok. 9... i jeżeli beta będzie powyżej 1000 to ma iść do szpitala, bo może to być ciąża pozamaciczna... ja myślę, że wtedy będzie miała robione kolejne usg
Kurcze, Beatko kochana napisz mi jutro sms-ka jak będziesz znała wieści,bo ja jutro ok 7 wyjeżdżam do Łodzi a po powrocie nie wiem,czy znajdę czas by siąść do ovu, bo na 17 przychodzą Goście.Effcia28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyadelajda82 wrote:Ola_czeka wrote:Dobra musze spadać. Ferduś, modlę się.
Nie gniewaj się na nas i postaraj się po prostu zawsze przemyśleć, czy swoją wypowiedzią komuś pomożesz czy zaszkodzisz.
Ola tylko u mnie to juz 3 ciąża ..i widzisz jest inaczej..nie mam wam za zle..wole szczerość niż bycie obludnym..ale ja jakbym mogła to o darowała bym wszystkie gromadka dzieciaków...ale widać nie mam takiej mocy...
no błagam! dziewczyny! nie idźcie w tę stronę i proszę zakończcie ten kierunek tego tematu! no błagam was!Shagga_80, mauysia, Effcia28, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyShagga_80 wrote:Libra wrote:plemniczka wrote:pewnie ze jest czas! Libra a kiedy Fedra teraz ma isc na USG?
Kurcze, Beatko kochana napisz mi jutro sms-ka jak będziesz znała wieści,bo ja jutro ok 7 wyjeżdżam do Łodzi a po powrocie nie wiem,czy znajdę czas by siąść do ovu, bo na 17 przychodzą Goście.
napiszęShagga_80 lubi tę wiadomość