plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Jedna jedyna z dobrą pamięcią Effciu, ale miałaś nie mówić, to miało być zaskoczeniem hehe...
Co ze mną nie tak...gotuję jajka już 20 minut a one ciągle twarde!
mauysia, Ola_czeka, Selena, Blondi22, gocha04, Beata, Kfjatus, kopciuszek126 lubią tę wiadomość
-
mauysia wrote:mala29_ wrote:kurcze dziewczyny jak mi jest niedobrze
Dlaczego, mała??
z samego rana zamiast śniadania wypiłam herbatę i podjadałam ptasie mleczko i czuje teraz jak by mi coś na żołądek siadło.kopciuszek126 lubi tę wiadomość
W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke -
nick nieaktualnyHej dziewczynki
Młody "zezwolił" mi na chwilkę na net , więc jestem
Jak tu dziś wspominkowo się zrobiłoJa pamiętam,jak tu przyszłam to plan był taki - muszę szybko zajść w ciąży z uwagi na wypowiedzenie z pracy, a zakładałam,że skoro przy kubie udało się szybko zaciążyć (w 3 cykle) bez żadnych obserwacji i żadnej wiedzy,kiedy są "te dni"..nie udało się of kors od razu,a mnie spodobały się obserwacje, mierzenie tempki itd itp i nawet nie ubolewałam,gdy w drugim cyklu znów nie udało się zajść, bo czułam,że z dnia na dzień lepiej poznaję swoje ciało...w trzecim cyklu już pewniej się czułam...i zaszłam...i mimo wszystko nie poszłam sobie (chociaż taki był plan, zajść i iść) bo teraz dla mnie najważniejsze,to kiedy pozostałe zajdą...mniejszą wagę przywiązuję do własnych wizyt niż do wizyt Babeczek, które oczekują na ważną informację!
Jak dla mnie ostatnio jest tu nawet lepiej niż na początku,bo rozmowy nie są tu zdominowane tematem starań, obserwacji, szyjki itd itp...a to myślę sprzyja wyluzowaniu
Co do mnie, to dziewczynki dzięki za troskę...wyjaśnię jeszcze o co mi chodzi...nie jest to tak,że czuję się ciągle źle, ale bóle dość często się pojawiają, w zeszłym tygodniu byłam na wizycie u Ginki i powiedziała,że wszystko jest ok - szyjka mocno trzyma,ale te skurcze zaniepokoiły Ginkę,bo jeszcze na nie za wcześnie...wcześniej sama przepisałam sobie magnez (na te skurcze właśnie) a dodatkowo dostałam luteinę teraz i tydzień biorę już...ale wizytę mam prawie za miesiąc i nieco obawiam się, bo co jeśli wtedy okaże się, że mimo wszystko zaczyna puszczać szyjka...dlatego pomyślałam,że przydałaby się konsultacja u innego Gina a najlepiej od razu takiego,co to zrobi USG usg połówkowe...no i chyba znalazłam i będę dzwonić,może uda się zbadać u Kogoś innego...tak dla poznania innej opinii...poszperałam wczoraj i znalazłam specjalistę w innym mieście (tam, gdzie prawdopodobnie znów będę chciała rodzić) i dziś czeka mnie dzień na telefonie..mam do umówienia 3 wizyty u różnych specjalistów
Tak więc moja chęć skonsultowania z innym Ginem to nie panika, bo póki co jest ok ...i oby tak zostało..do 40stegomauysia, Ola_czeka, Effcia28, Rucia, Blondi22, Beata, aisa, kopciuszek126, Dodi lubią tę wiadomość
-
jeju wrote:Jedna jedyna z dobrą pamięcią Effciu, ale miałaś nie mówić, to miało być zaskoczeniem hehe...
Co ze mną nie tak...gotuję jajka już 20 minut a one ciągle twarde!
oj Przepraszam
ale w sumie nie, nie przepraszam dlaczego miałybyśmy nie trzymać w tym dniu kciuków za Jeju?Beata lubi tę wiadomość
-
Rucia wrote:Blondi22 wrote:Rucia wrote:Blondi22 wrote:ja sobie tak mysle i strach mnie ogarnia czy jak reczywiscie bede w ciazy to czy damy rade ... ;/ wiadomo drugie dziecko to spory wydatek itp...
Blondi przy dobrej organizacji dacie sobie radęUbranka zawsze pozbiera się po znajomych, rodzina też ci pomoże, poza tym nie wstydźmy się chodzić o pomoc do MOPSu/GOPSu. Wiem, że dają grosze co mnie irytuje do granic możlwiości, bo menel w naszym kraju ma lepszą pomoc finansową niż matka z dzieckiem...
Ale zawsze jakieś rodzinne, zasiłek pielęgnacyjny może wyskrobać. Gdybym nie przekraczała progów finansowych , od razu bym do nich leciała.
nom tez tak sobie myslałam ale to zobczy sie sie jeszcze
od groma mam ubranke po kubie i wszystkie akcesoria
a z Gopsu nawet rodzinnego nie mamy bo nam nie przysługuje bo to za poprzedni rok biora dochody ale wiem że no od wrzesnia kuba bedzie miał obiady z GOPSu opłacane bo bedzie sie nam należec bo moj ma w papierach umowe na poł etatu
Blondi i bardzo dobrze. Trzeba od nich ciągnać ile się tylko da. Wiem, ze z tym nie jest łatwo, bo socjal dla matek jest skąpy. Pamiętam jak mi mama pokazywała taką kobitkę, która miała trójkę dzieci, nie pracowała, utrzymywała się tylko z zasiłków. Wiedziała jak wyciągnąć kasę i zawsze jej dawaliMiała jak w niebie.
wiem też mam znajoma co ma trojke dzieci i sama je wychowuje i z Gopsu sie utrzymuje i alimentow i źle nie ma.
ale nieraz jak widze jakie paniusie tam chodza i dostaja kase a tak naprawde jej nie potrzebuja a ktoś co naprawde potrzebuje i nie dostanie to aż cos mnie bierze ;/ -
poczekajcie na mnie chwilke bo się zmacham....
Wosebko nie wiem jak to w ciązy ale ja wybrałam najlepszy moim zdaniem zestaw magnezu NeoMag dla pijących kawe nie ma znaczenia czy pijesz jej dużo ale ważne jakie ma składniki a mianowicie
cynk (bardzo dobrze wpływa na hormony kobiece)
magnez
wapń
wit B
Olu w przyszłym tygoniu wybieram sie do fryzjera wiec jak coś to podaj adres to wyślę ścinki może coś z tego poskładasz
Mała kochana my tu wszystkie pamiętamy co obiecałas i sie nie wykręciszmauysia, Blondi22, Ola_czeka lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
Effcia28 wrote:mauysia wrote:Effciu, a gdzie byłaś z przedszkolnymi dzieciaczkami?
w ZOO we Wrocławiu
Tak czułam, że to było ZOO! No to całkiem daleka podróż.
Ja uwielbiam chodzić do zoo
Tylko to w Poznaniu (nowe) jest takie duże że nigdy nie daję rady całego przejśćWiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2013, 07:32
-
jeju wrote:mauysia wrote:mala29_ wrote:kurcze dziewczyny jak mi jest niedobrze
Dlaczego, mała??
dlaczego, właśnie...mała...ja już taniec odstawiam i trzymam kciuki jak nie teraz to już niedługo in vitro u Ciebie...dasz radę to pociągnąc jeszcze chwilkę?
nie wiem na razie mam wszystko w dupiesił mi brakuje już ale jakoś się trzymam
W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke -
mauysia wrote:Rucia wrote:Mayuś też nie jestem w temacie Ola - Jeju
Już myslałam, że jakaś ciemna jestem i nie potrafię czytać ze zrozumieniem, ale nic nie kumam o co im chodzi.
Może one se na privie coś piszą, a potem wywlekają na forum
też czułam sie jak kosmitka jak zaczeły pisac o tych murkach ale głupio była zapytać myslałam że coś przeoczyłamOliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
mauysia wrote:Effcia28 wrote:mauysia wrote:Effciu, a gdzie byłaś z przedszkolnymi dzieciaczkami?
w ZOO we Wrocławiu
Tak czułam, że to było ZOO! No to całkiem daleka podróż.
Ja uwielbiam chodzić do zoo
Tylko to w Poznaniu (nowe) jest takie duże że nigdy nie daję rady całego przejść
nie byłam właśnie w Poznaniu w Zoo jeszcze a chętnie bym się wybrałamauysia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny