X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Rucia wrote:
    Selena wrote:
    ah mam pytanie:)dziewczynki które biora magnez?jaki stosujecie?bo to wiadomo chodzi o przyswajalność..;)chce sobie dziś kupić:)

Ja brałam Magne B6.

http://www.aptekapodgryfem.pl/sites/default/files/zdj_gl/17_0.JPG

Poleciła mi go pani z apteki. Podobno najlepszy dla kobiet w ciąży. lekarka kazała mi brac magnez na skurcze macicy.

No ja też chce na skurcze:)to chyba kupie ten:)dzięki kochana:)a Wy też bierzecie jod?ja mam brać od 10tc...

Ja Wosebko generalnie biorę tylko to, co zapisał mi lekarz, czyli Tardyferon Fol (żelazo + kwas foliowy), nic poza tym (Euthyroxu nie wliczam :) )

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • jeju Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Cześć :)

Hej Effciu, jak się masz?

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • Blondi22 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Blondi22 wrote:
    ja sobie tak mysle i strach mnie ogarnia czy jak reczywiscie bede w ciazy to czy damy rade ... ;/ wiadomo drugie dziecko to spory wydatek itp...

Ty weś idz siknij laska i po stresie.... :-)

nie ma mowy ;)

a.png
    a.png
  • Ola_czeka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Ola_czeka wrote:
    Effcia28 wrote:
    Ola_czeka wrote:
    mala29_ wrote:
    Kurcze dziewczyny jak sobie przypomnę jak ten nasz wątek powstawał i jak kolejno przychodziłyście to aż mi się cieplutko robi na serduszku.

O, zaczęło się. "Powspominajmy czasy jak nie było tu Oli, opowiedzmy o ludziach, których ona nie zna a potem chodźmy na fejsbuka" wrrrrrrrrrrrrrr

;) żart (od dziś już zawsze będę dodawać to słowo do swoich postów)

mała 29 też nie jest na fb

Dobrze jej tak!

hmm...jakby Ci to powiedzieć? ona nie chciała

Aha, myślałam, że jest jakiś odgórny zakaz zakładania konta na FB przez niektóre osoby...

• mala29_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    mala29_ wrote:
    Effcia28 wrote:
    Ola_czeka wrote:
    mala29_ wrote:
    Kurcze dziewczyny jak sobie przypomnę jak ten nasz wątek powstawał i jak kolejno przychodziłyście to aż mi się cieplutko robi na serduszku.

O, zaczęło się. "Powspominajmy czasy jak nie było tu Oli, opowiedzmy o ludziach, których ona nie zna a potem chodźmy na fejsbuka" wrrrrrrrrrrrrrr

mała 29 też nie jest na fb

tak nie ma mnie na fb i nie będzie. A nie obiecałam jednej osobie tutaj z forum że jak mi się uda to wtedy założę. A jak znam życie to nigdy nie założę no może za kilka lat.

Za kilka lat to już będzie obciach, bo już będzie całkiem nowy-wystrzałowy portal społeczny. Wiem co mówię, dlatego nie angażuję się na FB.

Dlatego nie zakładam tam konta a tak to na nk mam i mi to wystarczy.

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    mala29_ wrote:

Ola, kiedyś sobie zrobiłam taką akcję, że przez tydzień w moich wpisach na FB nie używałam w ogóle emotikonek (bo powodują one degradację języka itp... :) ). Sporo ludzi sie wtedy na mnie poobrażało, musiałam potem prostować wszystkie "przymrużenia oka", których wtedy - rzecz jasna - nie mogłam użyć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2013, 07:11

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    Rucia wrote:
    Blondi22 wrote:
    ja sobie tak mysle i strach mnie ogarnia czy jak reczywiscie bede w ciazy to czy damy rade ... ;/ wiadomo drugie dziecko to spory wydatek itp...

Blondi przy dobrej organizacji dacie sobie radę :) Ubranka zawsze pozbiera się po znajomych, rodzina też ci pomoże, poza tym nie wstydźmy się chodzić o pomoc do MOPSu/GOPSu. Wiem, że dają grosze co mnie irytuje do granic możlwiości, bo menel w naszym kraju ma lepszą pomoc finansową niż matka z dzieckiem... :\ Ale zawsze jakieś rodzinne, zasiłek pielęgnacyjny może wyskrobać. Gdybym nie przekraczała progów finansowych , od razu bym do nich leciała.

nom tez tak sobie myslałam ale to zobczy sie sie jeszcze ;)
    od groma mam ubranke po kubie i wszystkie akcesoria ;)

a z Gopsu nawet rodzinnego nie mamy bo nam nie przysługuje bo to za poprzedni rok biora dochody ale wiem że no od wrzesnia kuba bedzie miał obiady z GOPSu opłacane bo bedzie sie nam należec bo moj ma w papierach umowe na poł etatu ;D

Blondi i bardzo dobrze. Trzeba od nich ciągnać ile się tylko da. Wiem, ze z tym nie jest łatwo, bo socjal dla matek jest skąpy. Pamiętam jak mi mama pokazywała taką kobitkę, która miała trójkę dzieci, nie pracowała, utrzymywała się tylko z zasiłków. Wiedziała jak wyciągnąć kasę i zawsze jej dawali :) Miała jak w niebie.

• Beata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zostały jeszcze nalesniki?
    Muzi nasza paka jest nie do rozwalenia!!!

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Blondi22 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Blondi22 wrote:

Powiedziała po wielu miesiącach starań:)

Kobieta to zawsze znajdzie powód do zmartwień :)

o wszystkim trzeba pomyslec ;)

a.png
    a.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wrote:
    Effcia28 wrote:
    Cześć :)

Hej Effciu, jak się masz?

jeszcze dobrze się dzień nie rozpoczął a ja już jestem zmęczona :(

Chyba jeszcze nie doszłam do siebie po wczorajszej wycieczce z dzieciakami z przedszkola,skąd te dzieciaki mają w sobie tyle energi to ja nie wiem :)

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ola_czeka wrote:
    mala29_ wrote:

Ola, kiedyś sobie zrobiłam taką akcję, że przez tydzień w moich wpisach na FB nie używałam w ogóle emotikonek (bo powodują one degradację języka itp... :) ). Sporo ludzi sie wtedy na mnie poobrażało, musiałam potem prostować wszystkie "przymrużenia oka", których wtedy - rzecz jasna - nie mogłam użyć :D

A wiesz, że ja też długo nie stosowałam emotikonek? jeszcze w czasach czatów i gg wydawały mi się głupie. ale od kiedy zauważyłam, że pismo obrazkowe działa terapeutycznie na relacje międzyludzkie - wsadzam je gdzie się da. O :)

Beata lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Ola_czeka wrote:
    mala29_ wrote:
    Olus ja mam wrażenie jak byś tu od dawna z nami była :)

Jakoś luty-marzec chyba. W każdym razie Małysza i Shaggę Shaggusię znam tylko w ciąży.

Ja pamiętam jak obie testowały, a ja razem z nimi bo miałam piękny wykres ... u nich były dwie kreski u mnie jedna a pamiętam, ze to był koniec stycznia, gorący czas fasolek :)

To były ciężkie chwile, pamiętam :(

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    Ola_czeka wrote:
    Blondi22 wrote:

Powiedziała po wielu miesiącach starań:)

Kobieta to zawsze znajdzie powód do zmartwień :)

o wszystkim trzeba pomyslec ;)

teraz to mnie rozwaliłaś :)

Blondi22 lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    Kaja wrote:
    Blondi22 wrote:

Ty weś idz siknij laska i po stresie.... :-)

nie ma mowy ;)

Dobrze Ewi, trzymaj się twardo! Niedziela należy do Ciebie!

Blondi22 lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze dziewczyny jak mi jest niedobrze :(

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • Beata Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wrote:
    Blondi22 wrote:

No tak, typowe...też tak mam ale spoko, to przechodzi później...Rucia już pisała jak się chce, to kasa mniejszy stanowi problem...ja to mam ciut większy kłopot ( nie by się licytować,kto ma gorzej) młody ma 12 lat i ciuchy po nim już nie są modne he he
    W biedronce widziałam fajne body, 3 sztuki 19,90 albo 19,99 nie powiem dokładnie.

Od tego miesiąca zaczynam odkładać na maleństwo! Jak się nie pojawi z jakichś tam powodów, to będzie kasa na inny przemiły cel...

co do biedronki to teraz było sporo dla maluchów
    kocyki śliczniusie aż sama miałam ochotę kupić po 14.90
    body o których wspomniała Jeju
    reczniki, pościele do łóżeczka
    ale takie akcje są niestety tylko raz w roku z tego co zauważyłam wiec peanie się nie załapię jak urodz®ę w lutym ( a mam taki zamiar heheh no góra marzec)

Po Oliśce niestety wszystko wydałam nie mam nic, a co do mopsu i tym podobnym to tak jak mówi Rucia nalezy sie tylko menelom przeważnie a nie ludziom którzy zasługują na tą pomoc

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    kurcze dziewczyny jak mi jest niedobrze :(

Dlaczego, mała??

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Rucia wrote:
    Ola_czeka wrote:
    mala29_ wrote:
    Olus ja mam wrażenie jak byś tu od dawna z nami była :)

Jakoś luty-marzec chyba. W każdym razie Małysza i Shaggę Shaggusię znam tylko w ciąży.

Ja pamiętam jak obie testowały, a ja razem z nimi bo miałam piękny wykres ... u nich były dwie kreski u mnie jedna a pamiętam, ze to był koniec stycznia, gorący czas fasolek :)

To były ciężkie chwile, pamiętam :(

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :) Wtedy się nie udało, ale 2 miesiące później już tak ;)

mauysia lubi tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzi a Ty idziesz na to HSG teraz? 27 tak dobrze pamiętam?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    jeju wrote:
    Blondi22 wrote:

No tak, typowe...też tak mam ale spoko, to przechodzi później...Rucia już pisała jak się chce, to kasa mniejszy stanowi problem...ja to mam ciut większy kłopot ( nie by się licytować,kto ma gorzej) młody ma 12 lat i ciuchy po nim już nie są modne he he
    W biedronce widziałam fajne body, 3 sztuki 19,90 albo 19,99 nie powiem dokładnie.

Od tego miesiąca zaczynam odkładać na maleństwo! Jak się nie pojawi z jakichś tam powodów, to będzie kasa na inny przemiły cel...

co do biedronki to teraz było sporo dla maluchów
    kocyki śliczniusie aż sama miałam ochotę kupić po 14.90
    body o których wspomniała Jeju
    reczniki, pościele do łóżeczka
    ale takie akcje są niestety tylko raz w roku z tego co zauważyłam wiec peanie się nie załapię jak urodz®ę w lutym ( a mam taki zamiar heheh no góra marzec)

Po Oliśce niestety wszystko wydałam nie mam nic, a co do mopsu i tym podobnym to tak jak mówi Rucia nalezy sie tylko menelom przeważnie a nie ludziom którzy zasługują na tą pomoc

Po Kini miała tyle pięknych ubranek :( Pomimo że minęło tyle lat, one nadal były by piękne. Wszystko oddałam ... nie sądziłam, że będę miała jeszcze dziecko :P

‹‹ 2905 2906 2907 2908 2909 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ