X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • karoam Autorytet

Wysłany: 31 maja 2013, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonko- chuuuuuuuuuuuuchhhhhhh słoneczny dla Ciebie :)
    Blondi- witaj w klubie horroromaniaczek :D

Ilona, Blondi22 lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    hej laseczki ja jestem już z pracy :) co tam słychać u was. Co się dzieło jak mnie nie było? Szybciutko zdawać mi relacje :)

zostałam posądzona o homofobie wobec kota Ruci i ten fakt zdominował mój dzień ;)
    poza tym była Fredzia powiedzieć że czeka na telefon z kliniki w sprawie następnego badania.

a jak Twój dzień w nowej pracy?

Ilona lubi tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 31 maja 2013, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale co z maluszkiem Fedry rozwija się dobrze już czy serduszko było już widać?
    A u mnie w sumie pomału nudna ta praca ale nie jest to dla mnie nowa praca bo ja już wcześniej w niej pracowałam.

zbikowa, Ilona, aisa lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2013, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <na nutę: "jeszcze po kropelce">

"Jeszcze pół godzinki, jeszcze pół godzinki i uciekam stąd dziewczynki, jeszcze chwilek parę, jeszcze chwilek parę i z uciechy zrobię dziarę!"

zbikowa, mala29_, Kaja, Ilona, jeju, aisa, mauysia lubią tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2013, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie miała badania na razie. nic nie wiadomo

jeju lubi tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 31 maja 2013, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to nadal jeszcze mocniej zaciskam kciuki za Fedrę i jej maluszka. Będę mocno modlić się i jestem całym serduszkiem z nią.

aisa lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 31 maja 2013, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem
    i od razu wiem ze nic nie wiem...
    to znaczy lekarz powiedział ze ładnie beta przyrosła i progesteron...
    mam nadal brać leki w dawkach jakie brałam...
    kolejna wizyta dopiero 11 czerwca jak dla mnie to nieskończoność i teraz już nie wiem czy gin chce mnie nerwowo wykończyć czy az tak dobrej myśli jest sama nie wiem...
    ja z własnej nie przymuszonej woli idę we wtorek na betę i progesteron bo mnie to przynajmniej troche uspokoi...
    Mała serduszka we wtorek nie widziałam w sumie nic nie widziałam oprócz 5 mm pęcherzyka ciążowego...
    11 czerwca sądny dzień wóz albo przewóz najgorsze ze to jest parę dni przed chrzcinami i jak pójdzie coś nie tak to nie wiem co zrobie :(
    to chyba tyle jestem mega wykończona psychicznie :(
    oczywiście we wtorek napiszę jakie wyniki bety i progesteronu...
    no nic trzymajcie się ciepło i niech Wasze fasolki rozwijają się prawidłowo a Tym które ich jeszcze nie maja niech szybko w Was zakiełkują :*

zbikowa, karoam, Ilona, mala29_, Selena, Kfjatus, sylwia1985, Kaja, aga83, Rucia, Blondi22, Shagga_80, aisa, Sandraa, mauysia, Amicizia, polarmiś, kiti, gadgeta lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2013, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedruś, Kochana, jestęs bardzo silną kobietą. Wytrzymasz, dasz radę. wierzymy w to, że bedzie dobrze.
    czekamy na betę :*

aisa lubi tę wiadomość

• karoam Autorytet

Wysłany: 31 maja 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedruś kochana- trzymaj się! Jesteśmy z Wami <3

1usaej28ly44zrzp.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2013, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Jestem
    i od razu wiem ze nic nie wiem...
    to znaczy lekarz powiedział ze ładnie beta przyrosła i progesteron...
    mam nadal brać leki w dawkach jakie brałam...
    kolejna wizyta dopiero 11 czerwca jak dla mnie to nieskończoność i teraz już nie wiem czy gin chce mnie nerwowo wykończyć czy az tak dobrej myśli jest sama nie wiem...
    ja z własnej nie przymuszonej woli idę we wtorek na betę i progesteron bo mnie to przynajmniej troche uspokoi...
    Mała serduszka we wtorek nie widziałam w sumie nic nie widziałam oprócz 5 mm pęcherzyka ciążowego...
    11 czerwca sądny dzień wóz albo przewóz najgorsze ze to jest parę dni przed chrzcinami i jak pójdzie coś nie tak to nie wiem co zrobie :(
    to chyba tyle jestem mega wykończona psychicznie :(
    oczywiście we wtorek napiszę jakie wyniki bety i progesteronu...
    no nic trzymajcie się ciepło i niech Wasze fasolki rozwijają się prawidłowo a Tym które ich jeszcze nie maja niech szybko w Was zakiełkują :*

Izuś, najwyraźniej lekarz jest bardzo dobrej myśli. Nikt by przecież tak człowieka bez powodu nie zwodził.

Naprawdę nie wyobrażam sobie co czujesz - bo ja, kompletnie obca Ci osoba, jestem zupełnie wytrącona z równowagi tym ciągłym czekaniem na dobre wieści w sprawie Twojego malca. Musisz być heroską, żeby nie powiedzieć heroiną :)

Ja dziś odetchnęłam z ulgą. Mam nadzieję ze Ty tez choć troszkę.

Shagga_80, aisa lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 31 maja 2013, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    Fedruś, Kochana, jestęs bardzo silną kobietą. Wytrzymasz, dasz radę. wierzymy w to, że bedzie dobrze.

Zbiczku Kochany chciałabym wierzyć ze jestem silna ale niestety z dnia na dzień jest coraz gorzej ta nie pewnośc mnie zrzera od środka dzisiaj się nawet pokłóciłam z moim w sklepie po prostu nie wytrzymałam...
    a teraz siedzę w domu sama i ryczę z bezsilności ze nie mogę nic zrobić...
    to jest okropne...

polarmiś lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 31 maja 2013, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedrus dalej trzymam kciuki i modlę sie. Jestem dobrej myśli.

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2013, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    zbikowa wrote:

Zbiczku Kochany chciałabym wierzyć ze jestem silna ale niestety z dnia na dzień jest coraz gorzej ta nie pewnośc mnie zrzera od środka dzisiaj się nawet pokłóciłam z moim w sklepie po prostu nie wytrzymałam...
    a teraz siedzę w domu sama i ryczę z bezsilności ze nie mogę nic zrobić...
    to jest okropne...

nie jestem w stanie sobie wyobrazić co teraz czujesz, to musi być na prawdę ciężkie. ale jeszcze tylko kilka dni. kilka pare małych dni i wszystko będzie dobrze.
    głaszczę po pysiu i przytulam Cię mocno.

• Fedra Autorytet

Wysłany: 31 maja 2013, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny na prawdę...
    ale nie mówcie ze jestem dzielna czy też że jestem "heroiną" ;) bo to nieprawda...
    wierzcie mi ja bym chciała juz wiedzieć w tą lub w tamtą...
    a czy mój gin jest dobrej myśli nie wiem po każdej wizycie powtarza ze trzeba walczyć i być cierpliwym i spokojnym ale wiadomo ze najgorsze tez trzeba brać pod uwagę...
    dlaczego ja nie mogę się cieszyć ciazą jak inne dziewczyny???
    dlaczego ja zawsze musze mieć pod górkę i to nie wiadomo czy będzie szczęśliwe zakończenie...
    przepraszam ze tak ględze ale ja naprawdę nie daje rady...

sylwia1985, Blondi22, aisa lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 31 maja 2013, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra kochana dasz rade może lekarz widzi światełko w tunelu. Ja będę się za was modlić, i przytulam mocno :)

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2013, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć
    Fedra niby nic nie wiesz, ale przynajmniej jest cały czas szansa. Musi być dobrze, bo nie przyjmuje do wiadomości innej opcji. Cały czas o Was myślę i w duchu proszę, aby się wszystko szczęśliwie skończyło. Buziaki.

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2013, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tylko ma Ci to pomóc, to gadaj.
    niestety ja nie potrafię odpowiedzieć ci na to pytanie... tak musi być i tyle. trzeba przyjąć na klatę to co przynosi los innego wytłumaczenia nie mam.
    zycie jest strasznie nie fair, tyle mogę dodać od siebie.

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 31 maja 2013, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nie wiem co ci powiedzieć. Może Bóg ma jakiś plan i powoli przygotowuje cię do niego. Uczy cię tym samym cierpliwości, wytrwałości, walki. Sama już nie wiem, w sumie świat nigdy nie był sprawiedliwy i zawsze ci dobrzy ludzie mieli pod górkę.

aisa lubi tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2013, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedruś. To jest po coś, za chuja nie mam pojęcia po co, ale się dowiemy. Jak będziesz upadać na duchu to krzycz, my chmarą przybiegniemy Cię podnieść!

zbikowa, aisa lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 31 maja 2013, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała moje całe życie to nauka cierpliwości, wytrwałości i walka... ale ile można...
    najgorsze jest to że może być tak że 11 czerwca po wizycie trafie do szpitala a w sobotę na chrzcinach będe musiała być dzielna i się do wszystkich uśmiechać...
    uprzedziłam już szwagierkę zeby miała to na uwadzę...
    ale znając mnie to się na szpital nie zgodze od razu i pójdę do piero po chrzcinach sama już nie wiem co gorsze i o czym ja myślę...
    już w mojej głowie są same czarne scenariusze a tak bym chciała zeby było dobrze...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 3012 3013 3014 3015 3016 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ