X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak byłam w domu rodzinnym i poszłam na mszę to widziałam takie nasze kościółkowe małżeństwo, w sensie okazało się, że są małżeństwem, ona śpiewała w chórku a on był lektorem i mają dwie słodkie córeczki a ksiądz proboszcz poklepał je po główkach jak zbierał ofiarę.

I zupełnie nie wiem, czemu poczułam potrzebę, by wam o tym powiedzieć.

Fedra, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Ej ja też. Od poniedziału, możliwe, że Cię przez PRIVA (!) zaraziłam.
    To nauczka,żeby nie prowadzić rozmów na priv....że o spotkaniach w realu w ogóle nie wspomnę!

Ola_czeka, mauysia, zbikowa, aisa lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    To nauczka,żeby nie prowadzić rozmów na priv....że o spotkaniach w realu w ogóle nie wspomnę!

Powiedziała, co wiedziała.

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Ej ja też. Od poniedziału, możliwe, że Cię przez PRIVA (!) zaraziłam.

nie, mój piękny mnie zaraził. to fenomenalne jak faceci chorują, serio, ledwo miał katar i kaszel a w piątek już pracował z domu, BO TAAAAK źle sie czuł. trzeba go było żałować, przynosić fervex malinowy, głaskać po pysiu i mówić "oj oj, lepiej sie czujesz?" no serio, jak z takim (prawie 190cm wzrostu) dzieckiem

mauysia, Shagga_80, Ola_czeka, Fedra, Rucia, aisa lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    nie, mój piękny mnie zaraził. to fenomenalne jak faceci chorują, serio, ledwo miał katar i kaszel a w piątek już pracował z domu, BO TAAAAK źle sie czuł. trzeba go było żałować, przynosić fervex malinowy, głaskać po pysiu i mówić "oj oj, lepiej sie czujesz?" no serio, jak z takim (prawie 190cm wzrostu) dzieckiem
    Kurde, to mój chyba jakiś nienormalny, bo on katar/kaszel/stan podgorączkowy całkowicie zlewa. I zawsze przytacza mi anegdotę z dzieciństwa, jak to w nie wiadomo jakim mrozie musiał iść do szkoły, bo mama mu nie pozwalała zostać w chacie jeśli naprawdę nie był chory.

A tak w ogóle to dobrze się dziś czuję, bo mój braciszek wczoraj miał obronę i jest magistrem (generalnie jest 10 lat starszy ode mnie i jest z zawodu kierowcą, więc SZACUN dla niego, że chciał to dla siebie zrobić!No chyba że żona go przymusiła...)

zbikowa, Ola_czeka, Shagga_80, Fedra, aisa, Gunia lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój W. to jest zaprzeczenie tego stereotypu, bo on z malarią poszedłby do pracy, ale pamiętam jak mój Tata się przeziębił i leżał jęcząc "Dobij".

Shagga_80, mauysia, zbikowa, Fedra, aisa, Gunia lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Kurde, to mój chyba jakiś nienormalny, bo on katar/kaszel/stan podgorączkowy całkowicie zlewa. I zawsze przytacza mi anegdotę z dzieciństwa, jak to w nie wiadomo jakim mrozie musiał iść do szkoły, bo mama mu nie pozwalała zostać w chacie jeśli naprawdę nie był chory.

A tak w ogóle to dobrze się dziś czuję, bo mój braciszek wczoraj miał obronę i jest magistrem (generalnie jest 10 lat starszy ode mnie i jest z zawodu kierowcą, więc SZACUN dla niego, że chciał to dla siebie zrobić!No chyba że żona go przymusiła...)

Oj lubię takie historie ambitnych ludzi.

mauysia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    U mnie tego typu sytuacje zaczęły się dopiero gdy został Ojcem...nie wiem,czy pozazdrościł Synowi,że latam w okół Niego wciąż? Wielokrotnie bywało,że miałam dwoje dzieci - jeden Mały w dużym pokoju a drugi Duży w małym pokoju...i bieganie od jednego do drugiego dziecka :/

I tym akcentem żegnam się, bo udało mi się skończyć karmić Młodego (ja dawno zapomniałam,że jadłam a On jadł i jadł!) a teraz już jesteśmy ubrani i zaraz wychodzimy...tzn jak Młody przekona się do bluzy, którą Mu wybrałam na dziś. Mauysia,czy Leoś też chce decydować w co się ubierze? Jak reagujesz ? Ja nie ulegam nigdy :D

A w ogóle to powiedzcie,macie też tak,że jak wysprzątacie wyjątkowo dokładnie mieszkanie to potem każde walające się ciuchy sprzatacie, z każdym kubkiem lecicie do zmywania itd itp? Bo ja tak dziś mam! I dlatego jeszcze nie wyszłam! Zwykle rzuciłabym wszystko i zabrała do sprzątania po powrocie,ale teraz nie, szkoda mi wczorajszej mojej pracy :D
    I tym akcentem żegnam się już naprawdę...pisze to drugi raz już :D

Ola_czeka, zbikowa, Fedra, Rucia, aisa lubią tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:

już to ustaliłyśmy że ty jesteś facetem a on kobietą w waszym związku, więc wszystko jest absolutnie normalne.
    (a historie o śniegu po pas i szkole kilometry od domu regularnie dostawałam od rodziców)

a panu bratu gratulacje!

mauysia, Shagga_80, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę dziewczyny oddć szwagrowi moją starą furę!!!Rower wepchalam do bagażnika to przejażdżka mnie z powrotem czeka!!!!:-):-):-)
    Potem zajrzę !!!
    Miłego przedpołudnia i południa !!!Popołudniu się zamelduję!!!:-)

Ola_czeka, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    już to ustaliłyśmy że ty jesteś facetem a on kobietą w waszym związku, więc wszystko jest absolutnie normalne.
    (a historie o śniegu po pas i szkole kilometry od domu regularnie dostawałam od rodziców)

a panu bratu gratulacje!

Czyli wychodzi na to, że to Małysz jak jest chora, to leży i jęczy jak baba?

Fedra lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Czyli wychodzi na to, że to Małysz jak jest chora, to leży i jęczy jak baba?
    Może i coś w tym jest... Zwykły katar potrafi rozłożyć mnie na łopatki :/ I wtedy jestem obiektem szyderstw M ;)

Fedra lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dobra, czyli tylko ja mam w domu króla dramatu.

Shagga ja ze względu na czarnowłosą bestię mam obniżone wymagania dotyczące absolutnej czystości. jak skończę odkurzać, to w sumie mogę zaczynać od nowa, co mnie okrutnie wkurza, ale za to jest strasznie kochana i musze jej wybaczać że wszędzie zostawia sierść.

Fedra lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Mauysia,czy Leoś też chce decydować w co się ubierze? Jak reagujesz ? Ja nie ulegam nigdy :D

Rzadko mu się to zdarza, ale czasem wybiera sobie strój, szczególnie gdy wychodzi na boisko - wtedy stały boiskowy strój jest nieodzowny. A jak w innych przypadkach chce decydować to mu jak najbardziej pozwalam, no chyba że widzę, że np. chce wyjść w kąpielówkach w zimny dzień, albo w zimowej kurtce w upał :)

Fedra lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    A w ogóle to powiedzcie,macie też tak,że jak wysprzątacie wyjątkowo dokładnie mieszkanie to potem każde walające się ciuchy sprzatacie, z każdym kubkiem lecicie do zmywania itd itp?

Przyznam się, że nie pamiętam, kiedy ostatnio sprzątałam wyjątkowo dokładnie mieszkanie... A może by się w końcu przydało...

Fedra lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Rzadko mu się to zdarza, ale czasem wybiera sobie strój, szczególnie gdy wychodzi na boisko - wtedy stały boiskowy strój jest nieodzowny. A jak w innych przypadkach chce decydować to mu jak najbardziej pozwalam, no chyba że widzę, że np. chce wyjść w kąpielówkach w zimny dzień, albo w zimowej kurtce w upał :)

Słyszałam, że dobrym i niekłopotliwym sposobem na kształtowanie poczucia podmiotowości dziecka jest dawanie mu wyboru np. między dwoma bluzami, które sama wcześniej wybierzesz.

To mówiłam ja, bezdzietna, nieciężarna.

mauysia, Fedra, Gunia lubią tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Słyszałam, że dobrym i niekłopotliwym sposobem na kształtowanie poczucia podmiotowości dziecka jest dawanie mu wyboru np. między dwoma bluzami, które sama wcześniej wybierzesz.

To mówiłam ja, bezdzietna, nieciężarna.

podobno tak sam robi sie z marudnymi klientami. mają złudzenie że nie ma wyboru pomiędzy dwiema narzuconymi z góry opcjami ;)

mauysia, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie ;)

Shagga wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy slubu i kolejnych lat ;)

a ja na usg jade na 17 dopiero

Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    podobno tak sam robi sie z marudnymi klientami. mają złudzenie że nie ma wyboru pomiędzy dwiema narzuconymi z góry opcjami ;)

Podobno działa też na mężów: Kup mi futro, albo dwa.

Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Tak więc Wosebka zazdrości Kopciuszkowi ruchów dziecka, Żbikowa zazdrości Wosebce USG, ja zazdroszczę Żbikowej tygodnia w Polsce, a kto mi czegoś zazdrości?

TO ja Ci Ola posłodzę troszkę :)
    Ja zazdroszczę Ci prześlicznej URODY!!! :) :) :)

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
‹‹ 3284 3285 3286 3287 3288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ