X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak byłam w domu rodzinnym i poszłam na mszę to widziałam takie nasze kościółkowe małżeństwo, w sensie okazało się, że są małżeństwem, ona śpiewała w chórku a on był lektorem i mają dwie słodkie córeczki a ksiądz proboszcz poklepał je po główkach jak zbierał ofiarę.

I zupełnie nie wiem, czemu poczułam potrzebę, by wam o tym powiedzieć.

Fedra, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Ej ja też. Od poniedziału, możliwe, że Cię przez PRIVA (!) zaraziłam.
    To nauczka,żeby nie prowadzić rozmów na priv....że o spotkaniach w realu w ogóle nie wspomnę!

Ola_czeka, mauysia, zbikowa, aisa lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    To nauczka,żeby nie prowadzić rozmów na priv....że o spotkaniach w realu w ogóle nie wspomnę!

Powiedziała, co wiedziała.

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Ej ja też. Od poniedziału, możliwe, że Cię przez PRIVA (!) zaraziłam.

nie, mój piękny mnie zaraził. to fenomenalne jak faceci chorują, serio, ledwo miał katar i kaszel a w piątek już pracował z domu, BO TAAAAK źle sie czuł. trzeba go było żałować, przynosić fervex malinowy, głaskać po pysiu i mówić "oj oj, lepiej sie czujesz?" no serio, jak z takim (prawie 190cm wzrostu) dzieckiem

mauysia, Shagga_80, Ola_czeka, Fedra, Rucia, aisa lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    nie, mój piękny mnie zaraził. to fenomenalne jak faceci chorują, serio, ledwo miał katar i kaszel a w piątek już pracował z domu, BO TAAAAK źle sie czuł. trzeba go było żałować, przynosić fervex malinowy, głaskać po pysiu i mówić "oj oj, lepiej sie czujesz?" no serio, jak z takim (prawie 190cm wzrostu) dzieckiem
    Kurde, to mój chyba jakiś nienormalny, bo on katar/kaszel/stan podgorączkowy całkowicie zlewa. I zawsze przytacza mi anegdotę z dzieciństwa, jak to w nie wiadomo jakim mrozie musiał iść do szkoły, bo mama mu nie pozwalała zostać w chacie jeśli naprawdę nie był chory.

A tak w ogóle to dobrze się dziś czuję, bo mój braciszek wczoraj miał obronę i jest magistrem (generalnie jest 10 lat starszy ode mnie i jest z zawodu kierowcą, więc SZACUN dla niego, że chciał to dla siebie zrobić!No chyba że żona go przymusiła...)

zbikowa, Ola_czeka, Shagga_80, Fedra, aisa, Gunia lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój W. to jest zaprzeczenie tego stereotypu, bo on z malarią poszedłby do pracy, ale pamiętam jak mój Tata się przeziębił i leżał jęcząc "Dobij".

Shagga_80, mauysia, zbikowa, Fedra, aisa, Gunia lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Kurde, to mój chyba jakiś nienormalny, bo on katar/kaszel/stan podgorączkowy całkowicie zlewa. I zawsze przytacza mi anegdotę z dzieciństwa, jak to w nie wiadomo jakim mrozie musiał iść do szkoły, bo mama mu nie pozwalała zostać w chacie jeśli naprawdę nie był chory.

A tak w ogóle to dobrze się dziś czuję, bo mój braciszek wczoraj miał obronę i jest magistrem (generalnie jest 10 lat starszy ode mnie i jest z zawodu kierowcą, więc SZACUN dla niego, że chciał to dla siebie zrobić!No chyba że żona go przymusiła...)

Oj lubię takie historie ambitnych ludzi.

mauysia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    U mnie tego typu sytuacje zaczęły się dopiero gdy został Ojcem...nie wiem,czy pozazdrościł Synowi,że latam w okół Niego wciąż? Wielokrotnie bywało,że miałam dwoje dzieci - jeden Mały w dużym pokoju a drugi Duży w małym pokoju...i bieganie od jednego do drugiego dziecka :/

I tym akcentem żegnam się, bo udało mi się skończyć karmić Młodego (ja dawno zapomniałam,że jadłam a On jadł i jadł!) a teraz już jesteśmy ubrani i zaraz wychodzimy...tzn jak Młody przekona się do bluzy, którą Mu wybrałam na dziś. Mauysia,czy Leoś też chce decydować w co się ubierze? Jak reagujesz ? Ja nie ulegam nigdy :D

A w ogóle to powiedzcie,macie też tak,że jak wysprzątacie wyjątkowo dokładnie mieszkanie to potem każde walające się ciuchy sprzatacie, z każdym kubkiem lecicie do zmywania itd itp? Bo ja tak dziś mam! I dlatego jeszcze nie wyszłam! Zwykle rzuciłabym wszystko i zabrała do sprzątania po powrocie,ale teraz nie, szkoda mi wczorajszej mojej pracy :D
    I tym akcentem żegnam się już naprawdę...pisze to drugi raz już :D

Ola_czeka, zbikowa, Fedra, Rucia, aisa lubią tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:

już to ustaliłyśmy że ty jesteś facetem a on kobietą w waszym związku, więc wszystko jest absolutnie normalne.
    (a historie o śniegu po pas i szkole kilometry od domu regularnie dostawałam od rodziców)

a panu bratu gratulacje!

mauysia, Shagga_80, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę dziewczyny oddć szwagrowi moją starą furę!!!Rower wepchalam do bagażnika to przejażdżka mnie z powrotem czeka!!!!:-):-):-)
    Potem zajrzę !!!
    Miłego przedpołudnia i południa !!!Popołudniu się zamelduję!!!:-)

Ola_czeka, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    już to ustaliłyśmy że ty jesteś facetem a on kobietą w waszym związku, więc wszystko jest absolutnie normalne.
    (a historie o śniegu po pas i szkole kilometry od domu regularnie dostawałam od rodziców)

a panu bratu gratulacje!

Czyli wychodzi na to, że to Małysz jak jest chora, to leży i jęczy jak baba?

Fedra lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Czyli wychodzi na to, że to Małysz jak jest chora, to leży i jęczy jak baba?
    Może i coś w tym jest... Zwykły katar potrafi rozłożyć mnie na łopatki :/ I wtedy jestem obiektem szyderstw M ;)

Fedra lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dobra, czyli tylko ja mam w domu króla dramatu.

Shagga ja ze względu na czarnowłosą bestię mam obniżone wymagania dotyczące absolutnej czystości. jak skończę odkurzać, to w sumie mogę zaczynać od nowa, co mnie okrutnie wkurza, ale za to jest strasznie kochana i musze jej wybaczać że wszędzie zostawia sierść.

Fedra lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Mauysia,czy Leoś też chce decydować w co się ubierze? Jak reagujesz ? Ja nie ulegam nigdy :D

Rzadko mu się to zdarza, ale czasem wybiera sobie strój, szczególnie gdy wychodzi na boisko - wtedy stały boiskowy strój jest nieodzowny. A jak w innych przypadkach chce decydować to mu jak najbardziej pozwalam, no chyba że widzę, że np. chce wyjść w kąpielówkach w zimny dzień, albo w zimowej kurtce w upał :)

Fedra lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    A w ogóle to powiedzcie,macie też tak,że jak wysprzątacie wyjątkowo dokładnie mieszkanie to potem każde walające się ciuchy sprzatacie, z każdym kubkiem lecicie do zmywania itd itp?

Przyznam się, że nie pamiętam, kiedy ostatnio sprzątałam wyjątkowo dokładnie mieszkanie... A może by się w końcu przydało...

Fedra lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Rzadko mu się to zdarza, ale czasem wybiera sobie strój, szczególnie gdy wychodzi na boisko - wtedy stały boiskowy strój jest nieodzowny. A jak w innych przypadkach chce decydować to mu jak najbardziej pozwalam, no chyba że widzę, że np. chce wyjść w kąpielówkach w zimny dzień, albo w zimowej kurtce w upał :)

Słyszałam, że dobrym i niekłopotliwym sposobem na kształtowanie poczucia podmiotowości dziecka jest dawanie mu wyboru np. między dwoma bluzami, które sama wcześniej wybierzesz.

To mówiłam ja, bezdzietna, nieciężarna.

mauysia, Fedra, Gunia lubią tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Słyszałam, że dobrym i niekłopotliwym sposobem na kształtowanie poczucia podmiotowości dziecka jest dawanie mu wyboru np. między dwoma bluzami, które sama wcześniej wybierzesz.

To mówiłam ja, bezdzietna, nieciężarna.

podobno tak sam robi sie z marudnymi klientami. mają złudzenie że nie ma wyboru pomiędzy dwiema narzuconymi z góry opcjami ;)

mauysia, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie ;)

Shagga wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy slubu i kolejnych lat ;)

a ja na usg jade na 17 dopiero

Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    podobno tak sam robi sie z marudnymi klientami. mają złudzenie że nie ma wyboru pomiędzy dwiema narzuconymi z góry opcjami ;)

Podobno działa też na mężów: Kup mi futro, albo dwa.

Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Tak więc Wosebka zazdrości Kopciuszkowi ruchów dziecka, Żbikowa zazdrości Wosebce USG, ja zazdroszczę Żbikowej tygodnia w Polsce, a kto mi czegoś zazdrości?

TO ja Ci Ola posłodzę troszkę :)
    Ja zazdroszczę Ci prześlicznej URODY!!! :) :) :)

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
‹‹ 3284 3285 3286 3287 3288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ