X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Baby!
    My dziś jesteśmy rannymi ptaszkami, ja wstałam o 7 a Młodego obudziłam o 7:30 i wpół śpiącego posadziłam na nocniku i ubrałam i poszliśmy do Szpitala do tego okulisty, na miejscu okazało się,że tylko jedna osoba przede mną jest....no więc weszłam po 2 godzinach! Jezuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!
    No i okazało się,że mam ranę na oku, uraz śluzówki, rogówka na szczęście OK. Pani mi przebadała na wszelkie sposoby oczy, opierd.iła że tyle zwlekała, wyraziła zdziwienie jak mogłam czapką się tak załatwić (ciekawe,co sobie myślała , że co naprawdę zrobiłam :P ),dostałam krople i maśc i za 4-5 dni powinno przejść, a jak nie to za tydzień ponownie przyjść! Jeżu!, żeby przeszło, przecież ja urodze w tej poczekalni...a Młody jak się wynudził :/
    Myślałam,że wrócimy szybko i zdążymy na autobus o 10 do mojej Mamy..zdążylibyśmy, gdyby nie fakt,że musieliśmy zjeść śniadanko....tak czy inaczej jedziemy za godzinę,więc do jutro będę niedostępna...chyba,że wejdę na Mamy kompie na forum...ale wiecie,jakie mam "warunki" u Mamy...więc nie obiecuję :)

Karoam, strasznie się cieszę,że wszystko w porządku u Was.

Kopciuszku, a co ja obstawiałam? Chyba córkę,tak? :) Gratuluję synusia...CHŁOPAKI GÓRĄ :P

No nic więcej nie pamiętam co miałam skomentować,bo czytałam po łebkach jednocześnie jedząc i karmiąc Kubę.

mauysia, Kfjatus, aisa, Fedra, Blondi22 lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Shaggi,
    dobrze, że wizyta za Tobą, że dostałaś leki (bo dostałaś coś na tę ranę, tak?), choć rzeczywiście trudno uwierzyć, że to wszystko przez daszek od czapeczki!
    Nie wyobrażam sobie jak Kubuś wytrzymał tak długo w poczekalni. Ja już po 15 minutach czekania byłabym tak wkurzona, że bym rozniosła całe pomieszczenie. Jedna osoba, a tak długo??? Aż się wkurzyłam trochę zdalnie, gdy o tym przeczytałam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2013, 10:55

Shagga_80, Kfjatus, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    hej Shaggi,
    dobrze, że wizyta za Tobą, że dostałaś leki (bo dostałaś coś na tę ranę, tak?), choć rzeczywiście trudno uwierzyć, że to wszystko przez daszek od czapeczki!
    Nie wyobrażam sobie jak Kubuś wytrzymał tak długo w poczekalni. Ja już po 15 minutach czekania byłabym tak wkurzona, że bym rozniosła całe pomieszczenie. Jedna osoba, a tak długo??? Aż się wkurzyłam trochę zdalnie, gdy o tym przeczytałam ;)
    Jedna osoba była w kolejce jak przyszłam...nagle pojawiła się Pani,cot o musiała wejść bez kolejki i weszła zaraz (na szczęście nie była długo) potem weszła ta Pani,co była przede mną,a że to była starsza pani po operacji zaćmy to zeszło z 20min na bank..wychodząc powiedziała "narazie pani doktor nie kazała wchodzić"...zaraz pojawił się jakiś pacjent (z oddziału zszedł) i On wszedł (może lekarka na Niego czekała)...i siedział dooooobrą godzinę...M A S A K R A!
    Ja byłam w sumie krótko i zaraz pędem szłam do domu,dobrze że pierwszy raz od niepamiętnych czasów zabrałam się wózkiem,bo inaczej czuję jak Młody by szedł...zaraz byłby zmęczony :/

• Beata Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mAYUŚ wytarłam oczy

hej Szaggi podziwial młodego za cierpliwośc, i offcors też ochrzan za Twoje zwlekania przeciez oko to nie przelewki
    ale mam nadzieję że teraz juz szybko przejdzie

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    mAYUŚ wytarłam oczy

hej Szaggi podziwial młodego za cierpliwośc, i offcors też ochrzan za Twoje zwlekania przeciez oko to nie przelewki
    ale mam nadzieję że teraz juz szybko przejdzie

A powiem Wam,że wczoraj żałowałam,że zapisałam się do tego okulisty...przecież nic mi nie jest myślałam :)
    A dziś ustawiłam budzik na 7 i poszłam do lusterka zobaczyć,czy mi nie przeszło...no i nawet odszukałam na necie nr do rejestracji i miałam odwoływać wizytę :P
    Ostatecznie poszłam :p

No nic....teraz życzę miłego dnia i do jutra :)

mauysia, aisa, zbikowa, Fedra lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A NO WIDZISZ i teraz byś tak zostawiła ale z czasem mogłoby to wyjśc
    ale dobrze ż eostatecznie się zdecydowałaś
    Miłego dnia :*

Shagga_80 lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam na zieloną herbatę :)
    Byłam na podwórku ten czas, ale upał taki, że już nie wyrabiałam, zrobię potem drugie podejście do koszenia trawy :)
    Trochę się opaliłam, z czego bardzo się cieszę, będę wreszcie wyglądać tak bardziej letnio i nie będzie głupio założyć krótkich spodenek do mega białych nóg :) :P
    Beatko dziękuję za odpowiedź, chyba jako jedyna przejęłaś się moim pytaniem i udzieliłaś odpowiedzi :P
    Shagga dobrze, ze Pani doktor zajęła się Twoim oczątkiem, bo mogłoby być nieciekawie.
    Aguś dobra z Ciebie siostra, jak nie obiadek dla brata, to wypada na basen - dobrze ma z Tobą chłopak! :)

aisa, Fedra, AGA 30, Shagga_80, Beata lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:
    Beatko dziękuję za odpowiedź, chyba jako jedyna przejęłaś się moim pytaniem i udzieliłaś odpowiedzi :P

Eeej, ja też się przejęłam, ale nie chciałam, żebyś szła, więc nie odpowiedziałam! :P

Beata lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Eeej, ja też się przejęłam, ale nie chciałam, żebyś szła, więc nie odpowiedziałam! :P
    ok, nie Ci będzie, wybaczam :P

mauysia, Beata lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2013, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopciuszku tak w ogóle to bardzo bardzo się cieszę, że dzidzia zdrowa ! :D To najważniejsze :)

Becia faktycznie super uczucie słuchać przez stetoskop dzieciucha w brzuchu :) Robię to w zasadzie codziennie :)
    Sukienka fajna, taka zwiewna, bardzo fajnie wygląda :)

Shagguś mój M. kiedyś załatwił sobie oko, coś tam piłował, i opiłek wpadł mu do oka, bardzo go bolało, pojechałam z Nim do szpitala na ostry dyżur, oczywiście kolejka jak 150, każda osoba spędzała min. godzinę w gabinecie więc odpuściliśmy, poszedł następnego dnia do Medicoveru do okulistki i okazało się, że wypłukałam mu ten opiłek, ale zdążyło mu oko zajść rdzą, więc niestety miał niemiły zabieg dłubania igłą w oku. Gdyby to zlekceważył, to w błyskawicznym tempie psułby mu się wzrok.

My już po zakupach. Szału nie ma ale coś tam zawsze kupiłam. :P Chciałam kupić takie różowe body z napisem Córunia Mamuni, ale jeszcze się powstrzymałam :D Ostatkiem sił ale jednak :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2013, 13:10

mauysia, aisa, Fedra, Shagga_80, Beata lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2013, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatu takich podstawowych USG zalicza się:

USG przed 10. tc żeby sprawdzić czy jest zarodek
    USG genetyczne między 11. a 14. tc
    USG połówkowe między 18. a 22 tc
    USG wzrostowe ok 30. tc

Jeżeli lekarz ma w swoim gabinecie sprzęt to może robić chyba przy każdej wizycie. :) Ja nie mam takiego luksusu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2013, 13:28

Kfjatus, Shagga_80, Beata lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Kopciuszku tak w ogóle to bardzo bardzo się cieszę, że dzidzia zdrowa ! :D To najważniejsze :)

Becia faktycznie super uczucie słuchać przez stetoskop dzieciucha w brzuchu :) Robię to w zasadzie codziennie :)
    Sukienka fajna, taka zwiewna, bardzo fajnie wygląda :)

Shagguś mój M. kiedyś załatwił sobie oko, coś tam piłował, i opiłek wpadł mu do oka, bardzo go bolało, pojechałam z Nim do szpitala na ostry dyżur, oczywiście kolejka jak 150, każda osoba spędzała min. godzinę w gabinecie więc odpuściliśmy, poszedł następnego dnia do Medicoveru do okulistki i okazało się, że wypłukałam mu ten opiłek, ale zdążyło mu oko zajść rdzą, więc niestety miał niemiły zabieg dłubania igłą w oku. Gdyby to zlekceważył, to w błyskawicznym tempie psułby mu się wzrok.

My już po zakupach. Szału nie ma ale coś tam zawsze kupiłam. :P Chciałam kupić takie różowe body z napisem Córunia Mamuni, ale jeszcze się powstrzymałam :D Ostatkiem sił ale jednak :P
    Co jeszcze kupiłaś Ruciu, pochwal się :)

A ten Twój mąż to co chwilę coś - jak mu nos nie gnije, to mu oko rdzewieje... Przerąbane ma facet!

Shagga_80 lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:

A ten Twój mąż to co chwilę coś - jak mu nos nie gnije, to mu oko rdzewieje... Przerąbane ma facet!
    Jak Ty coś Mauyś powiesz :P

1221648qmrgggy559.gif
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ruciu za odpowiedź. :)

Rucia lubi tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2013, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Co jeszcze kupiłaś Ruciu, pochwal się :)

No właśnie Mayuś normalny człowiek choruje na grypę, a jemu wiecznie coś jest innego. Nawet w pracy się z Niego śmieją :P

Kupiłam sobie 2 bluzki, bikini, piżamkę i to wszystko. Dlatego mówię, że szału nie ma :) Jutro M. jedzie się obkupić, więc może na co nie co uda mi się go naciągnać :)

mauysia, Kfjatus, aisa, zbikowa, Fedra, Shagga_80, Beata lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2013, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:

Kfjatus ale Ona ma rację :) Czasami obciach mówić na głos, co nowego mu dolega, bo każdy ryje ze śmiechu.

Kfjatus lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2013, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle przez te leki cholerne wymioty mi wróciły :( Cholera.
    Od jutra będę sprawdzała które mi tak nie leżą, ale wydaje mi się, że witaminy :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2013, 13:41

• mauysia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:
    To co mówię jest zawsze głęboko przemyślane i opracowane z rzeszą copywriterów siedzących pod moim biurkiem. :)

Rucia, Kfjatus, zbikowa, Fedra, Beata lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • karoam Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatko- ja już w hotelu nie pracuje więc jedynie mogę powiedzieć że mieszkam w okolicy hotelu Empire :)
    Shaggus- mam nadzieję, że z oczkiem szybko się poprawi :)

Dziewczyny- nie dam rady nadrobić wymiękam ;) Powiedzcie czy są jakieś fasolindy nowe?

Shagga_80, Beata lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miesiąc temu wrzucałam zdjęcie brzucha, więc wrzucę uaktualnienie. Koniec 18 tygodnia.

uhmf.jpg

Kfjatus, mauysia, karoam, aisa, zbikowa, zbikowa, Fedra, Kaja, sylwia1985, Shagga_80, Blondi22, Beata lubią tę wiadomość

‹‹ 3342 3343 3344 3345 3346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ