X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaggi mnie sie opodobaja obie wersje :), obie jak najbardziej do wykorzystania, ale wydaje mi sie ze na impreze bardziej wersja sukienkowa.

Muska ja korzystalam z roznych testow owulacyjnych. Mialam i te z apteki i z allegro. Fakt jest taki ze z allegro są o wiele wiele tansze. Mi dobrze wyznaczaly owulke, ale nalezy wziasc na nie poprawke, taką ze jak juz są dwie kreski na tescie,a druga jest troche bladsza niz pierwsza to generalnie test jeszcze nie jest wtedy pozytywny, ale jesli chodzi o te tanie z allegro to juz to jest pozytyw!!

Wiec jak chcesz kupic z allegro to ja generalnie polecam, ale jak juz zobaczysz ze są dwie kreseczki to trzeba zaczynac dzialac, a nie czekac az beda identyczne... bo mozna przegapic, to są wady tych tanich....

No i testy nalezy robic o tej samej porze dnia, najlepiej wieczorem, godzine przed nic nie pic.

Mi testy owulacyjne bardzo pomogly w okresleniu owulki

Muska, Libra, Beata, aisa lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagguś, na urodziny babci chyba rzeczywiście lepiej w wersji spódnicowej, choć obie kreacje mi się podobają :D No i ten mistrz drugiego planu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2013, 12:36

Libra, Selena, Fedra, Beata, Beata, aisa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga, wersja spódnicowa :)

Uciekam na zakupy, potem obiad jakiś popełnię i z mamą na zakupy. Postaram się luknąć wieczorem :) Pa pa

Fedra lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayuisa, obczaiłam ta druga babeczkę z bydgoszyczy! Nieco stara jak na planowanie pierwszego dziecka :P
    hihihihi
    na z 5 dyszek ma na pewno ;) dobrze że jej zaproszenia nie wysłałaś :D

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzimy....musiałam zobaczyć,co Wy na moją sondę :P

PS. To będzie duża impreza, najpierw msza w kościele a potem impreza w restauracji, gdzie będzie 4 dzieci Babci , 12 wnuczków Babci i 8 prawnuczków Babci :)

Libra, Fedra, zbikowa, Beata, Ilona, aisa lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Mayuisa, obczaiłam ta druga babeczkę z bydgoszyczy! Nieco stara jak na planowanie pierwszego dziecka :P
    hihihihi
    na z 5 dyszek ma na pewno ;) dobrze że jej zaproszenia nie wysłałaś :D
    :D

No ale wiesz, wolałam się ubezpieczyć. Najgorzej by było jakbym napisała Ci "jest tylko jedna J.C. na FB, ale to na pewno nie Ty, bo taka stara rura", a okazałoby się że to Ty :D

Chyba bym się pod ziemię zapadła ze wstydu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2013, 12:42

Kfjatus, Libra, Fedra, Beata lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:

No ale wiesz, wolałam się ubezpieczyć. Najgorzej by było jakbym napisała Ci "jest tylko jedna J.C. na FB, ale to na pewno nie Ty, bo taka stara rura", a okazałoby się że to Ty :D

Chyba bym się pod ziemię zapadła ze wstydu :D

HAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
    buahahahhaa
    hihih
    hahhaaaaaaaaaa

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2013, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Wychodzimy....musiałam zobaczyć,co Wy na moją sondę :P

PS. To będzie duża impreza, najpierw msza w kościele a potem impreza w restauracji, gdzie będzie 4 dzieci Babci , 12 wnuczków Babci i 8 prawnuczków Babci :)
    miłej imprezy:) i 150lat dla babci i to w zdrowiu!!!

mauysia, Kfjatus, Fedra, Beata, Shagga_80, Ilona, aisa lubią tę wiadomość

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga mi bardziej przypadła do gustu wersja spódnicowa...
    ale powiem Ci, że jakbyś się nie ubrała do zdjęcia, fota gratisowa bije wszystkie inne :D

Selena, Libra, Shagga_80, aisa lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No doczytałam do końca

na początek się Witam i dziękuje za wszystkie zyczenia i torta od Mayusi ola pocieszę Cię tort wygląda na czekoladowy więc mogę Ci go odstąpić bo takowych nie sprzywam...

Sagga wersja spódnicowa z białą bluską bardziej do mnie przemawia moze dlatego ze wygladasz bardziej kożystnie ale jeśli założyć w wersji sukienkowej proponuje założyć odpinany czarny sweterek będzie to wyglądać lepiej...

Libro zrobiłas mi największy prezent pojawiajac się dzisiaj na forum...

psiak na fotce słodziak tylko nie pamiętam kto jest panią chyba Kfjatuszek :)

nie wiem co jeszcze miałam napisać a moze to ze uśmiałam się do monitora z waszych postów a juz połączenie postów Oli i Libry to naprawdę równa się opluty monitor...

moja dzisiejsza wizyta to w sumie strata czasu... jak ginka usłyszała ze pojawił się stan podgorączkowy kazała zgłosić się do szpitala w którym miałam zabieg żeby wykonali usg i wysłali mnie na badania nie rozumiała ze u mnie w szpitalu jest protest i lekarze robią niezbęde minimum mają c w dupie pacjętów jakby nie było ze szpitala wypuścili mnie bez żadnej informacji... na pytanie o skierowanie na badania powiedziała mi ze mam udac się do swojego lekarza prowadzacego ręce mi opadły po prostu... jedyny plus tej wizyty to taki ze szyjka czysta a w pochwie niewielkie ilość juz brunatnego śluzu więc chyba idzie ku końcowi... postanowiliśmy z mężem że jeżeli dzisiaj znowu będzie stan podgorączkowy to zadzwonie do Kliniki to jedyne miejsce gdzie mnie nie zbywają ehhh...

Ola ja niestety nie załapałam się nadal na Twoje foto i zgłaszam zażalenie ze ani Ciebie ani Żbika nie ma na FB...

Plemniczko dziękuje za info o badaniach mam je wszystkie spisane więc jak tylko zwolni się jakiś termin do babki z Lux Medu która bardzo chętnie wypisuje skierowania to się udam po takowe...

Wosebko nie przemęczaj się pracą a skórcze macicy spowodowane erotycznymi snami nie są groźne - uwaga będzie nie dla dzieci - moze po prostu poproś męża żeby ci ulżył - o matko ale to zabrzmiało - ale fakt jest że lepiej się nie meczyć...

i co ja jeszcze miałam napisać sama nie wiem...

na pewno zazdroszcze Żbikowi wylegiwania się i naleweczek od razu zachciało mi się do mamy...

Muska ja w testach owu nie pomogę bo olałam ten temat juz na samym poczatku jak nie wiedziałam jak interpretować te paski ;)

Aiso bo chyba Ty się wybierasz na długi urlop jeśli mi się nie pomieszało w takim razie i ja Cię rozgrzeszam z nieobecności wypoczywaj i wracaj z dobrymi wieściami...

z tego wszystkiego zgłodniałam co prawda vifonów nie lubie ale mam amorepomidore z podobnej branży to chyba sobie spałaszuje...

to tyle bo więcej naprawde nie pamiętam :*

mauysia, Effcia28, Selena, Libra, Muska, zbikowa, Beata, Shagga_80, Blondi22, Ilona, aisa lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nareszcie pojawiła się nasza solenizantka :)

Fedri, ale pech z tym protestem w szpitalu :/ Grunt, że nie grozi Ci żaden stan zapalny ani nic.
    Kurde, to nie trafiłam z tym tortem czekoladowym no... Kiedy masz imieniny - to postaram się poprawić?

Fedra, Shagga_80, aisa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:

Fedri, ale pech z tym protestem w szpitalu :/ Grunt, że nie grozi Ci żaden stan zapalny ani nic.
    Kurde, to nie trafiłam z tym tortem czekoladowym no... Kiedy masz imieniny - to postaram się poprawić?

spoko Mayusia tort cudowny i nie znaczy ze musze go jeść :*
    no u Nas ten protest to taki protest milczący to znaczy lekarze i pielęgniarki robią co maja zrobić w totalnej ciszy w ogóle się nie odzywają... a mnie najbardziej wkurza ze mój szpital to 100 lat za murzynami nic tylko by protestowali zę kasy maja mało ale zeby pacjetów szanować to juz ni hu hu ... jak byłam wczoraj to wypis to babka była taka beszczelna ze szok nie dośc ze gadała przez telefon to dała mi wyniki jakiejś innej pacjętki jak powiedziałam ze to nie moje to mi wyrwała z ręki a moimi prawie we mnie rzuciła... to utwierdziło mnie tylko w przekonaniu ze na 100% w tym szpitalu rodzić nie będę choćbym miała rodzić w samochodzie w drodze do szpitala w Krakowie to tak właśnie będzie...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i jeszcze mi się przypomniało ale nie pamiętam którą to cieżarną głowa boli... można wziaść apap jest bezpieczny informacja z pierwszej reki potwierdzona u pani farmaceutki...
    i jak to jest ze do mojej farmaceutki mam większe zaufanie niż do lekarza...

i jeszcze co mnie rozbawiło na wizycie mówie babce że dowiedziałam się ze powinnam zrobić badania immunologiczne Ona mi na to ze to trzeba poczekac z dwa miesiace aż wszystko wróci do normy a nie tak tydzień po poronieniu robić badania to jej powiedziałam ze z tego co wiem takie badania się robi do 4 tygodnia po poronieniu i chyba ja bardziej tym kurzyłam bo zaczęła mi jak zdarta płyta powtarzać ze powinnam isć do lekarza prowadzącego On zleci co trzeba będzie...
    śmiech na sali zebym ja wiedziała lepiej kiedy się robi badania...

plemniczka, aisa lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2013, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Libro zrobiłas mi największy prezent pojawiajac się dzisiaj na forum...

nie wiem co jeszcze miałam napisać a moze to ze uśmiałam się do monitora z waszych postów a juz połączenie postów Oli i Libry to naprawdę równa się opluty monitor...

Today everything for you:*

Fedra, Shagga_80, aisa lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:

Jubilatka, nie solenizantka. Bo Cię zgłoszę...

Gunia lubi tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga, wersja spódnicowa lepsza, masz na niej mniej zaciętą minę :P

Boszsz między nami nigdy się nie ułoży...

Kfjatus, Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Jubilatka, nie solenizantka. Bo Cię zgłoszę...
    "Solenizant to osoba, która obchodzi danego dnia imieniny lub urodziny; jubilat z kolei to osoba lub instytucja, która obchodzi jubileusz.

Solenizant pochodzi od łacińskiego słowa solennis, które oznacza coś uroczystego, dorocznego. Solenizantem jest więc obchodzące dziś pierwsze urodziny "Słowo dnia" (hip hip hurra!), ale też każdy inny świętujący swoje urodziny – może to być dwulatek, ale też emeryt. Jubilat z kolei to osoba, instytucja czy np. miasto obchodzące jubileusz, czyli znaczącą rocznicę jakiegoś wydarzenia: narodzin, utworzenia, rozpoczęcia pracy, zawarcia związku małżeńskiego etc. (od łac. annus iubilaeus – rok jubileuszowy). Zwyczajowo jubileusz to rocznica okrągła, kończąca się zerem lub piątką."

A ja Cię backzgłoszę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2013, 13:19

Kfjatus, Fedra, Gunia lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach jak pięknie pasują mi dziś bransoletki do bluzki, nie mogę się napatrzyć!!! Chyba nie będę dziś pracować...

Shagga_80, aisa lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeee powiedzmy ze jestem nadal starą dobrą Ciocią Fredzią ani jubilatką ani solenizantką :*

Gunia lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    "Solenizant to osoba, która obchodzi danego dnia imieniny lub urodziny; jubilat z kolei to osoba lub instytucja, która obchodzi jubileusz.

Solenizant pochodzi od łacińskiego słowa solennis, które oznacza coś uroczystego, dorocznego. Solenizantem jest więc obchodzące dziś pierwsze urodziny "Słowo dnia" (hip hip hurra!), ale też każdy inny świętujący swoje urodziny – może to być dwulatek, ale też emeryt. Jubilat z kolei to osoba, instytucja czy np. miasto obchodzące jubileusz, czyli znaczącą rocznicę jakiegoś wydarzenia: narodzin, utworzenia, rozpoczęcia pracy, zawarcia związku małżeńskiego etc. (od łac. annus iubilaeus – rok jubileuszowy). Zwyczajowo jubileusz to rocznica okrągła, kończąca się zerem lub piątką."

A ja Cię backzgłoszę...

Fedra to osoba, która obchodzi jubileusz urodzin.

Shagga_80, Gunia lubią tę wiadomość

‹‹ 3399 3400 3401 3402 3403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ