plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
a-koczek wrote:a wogóle Betko leki działaja widzę poprawe dizś ide do dermatologa na zabieg wiec chyba w środe lece mojego atakowąć bo boje sie ze w czwartek może byc juz po ovu. wiem miłam odpuścic ale jakoś niemoge przegapic okazji
to super ciesze się bardzo idź skontroluj i nie przegap chwili
trzymam kciuki
Selena wrote:To kochana trzymam kciuki żeby wszystko było po Twojej myśli na wizyciei żeby gin miał plan po którym szybciutko będa II kreseczki
a cos powinnam wiedziec o co mogłabym ewentulanie zapytac?
a rozmiary tego ciałka czy coś podobnego? co świadczyłoby o prawidłowości?
Effcia28 wrote:Beciu znajdz link z podobnym wózkiem i wstaw go
ALE TU? mam go wstawić w sensie chcesz zobaczyć? czy chodzi o to żeby wstawić podobną fotkę na aucji?> bo jesli tak to ja jestem raczej szczerym zwolennikiem tylko i wyłącznie realnych fotek wystwaianych przedmiotów, zresztą mam nadzieję ż eten mój wózek prezentuje sie nie najgorzej (czerwony z małymi elementami kremu/ecri)
AGA 30 wrote:Przedział cenowy wbij mniej więcej w jakiej cenie chesz sprzedać wózek może wyskoczą podobne!!
dzieki tak zrobię, na tablicy kompletnie się nie znam, nigdy tam nawret wcześniej nie zaglądałam
a-koczek wrote:można powiedziec odświeżam poprostu zwożę od tesciów rodziców segreguję w kartonach itp a jak ide gdzie sdo sklepu i cos fajnego malutkiego zobacze to oczywiście kupuje to juz chyba jaks choroba. ale tłumaczę sobie że najwyżej oddam bratowej albo siostrze jak mi sie nieuda
szczerze? to chorobamnie tez nieraz coś kusi i bardzo zwracam uwagę na malutkie fajne ciuszki ale absolutnie wystrzegam sie kupowania
Aga ni niezła handlara z Ciebie!!! Ja myślałam swój sprzedać za min 200zł uważam że stan jego jest bardzo dobry ale wiadomo to żaden X-lander (ale paski skórzane ma heheh)
AGA 30, Shagga_80 lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
nick nieaktualny
-
Karoam witaj
moim zdaniem nie powinnaś sie przejmować na moje oko organizm sie juz zaadoptował do nowej sytuacji dlatego objawy wcześniejsze ustąpiły, ale jak zawsze jeśli cos Cie niepokoilepiej idź na wizytę i rozwiej swoje wątpliwości :*
Shaguś to zachacz o CCC maja teraz podobno -30% na wszystko
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
nick nieaktualny
-
Shagga_80 wrote:Mauysia, czy 35 zł (+ przesyłka) za fasolkę Motherhood to dużo? Ile Ty dałaś, pamiętasz może?
PS. Znalazłam właśnie ofertę w Poznaniu -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymauysia wrote:Shaggi, moja chyba była za ok. 20 złotych + przesyłka, ale to była używka i nie Motherhood, więc sądzę, że taka cena jest ok.
Moja to też używka,ale z Motherhood i jak widzę,to one są droższe
Dzięki za pomoc...póki co czekam na kase, a potem szaleeeeeeeeeeeeeeeeeeeństwo zakupów
Już mam plan jak ukryć przez M fakt kupna kolejnej niani (i od razu informacji dla Beatki,cobyś nie pomyślała,że żywą Nianię chcę zakupićChodzi o nianię elektroniczną, OF KORS
).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2013, 11:24
mauysia, a-koczek, Fedra, Ilona, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDobra, uciekam...zanim uszykujemy się to będzie po 12 i może uda się załatwić dziś wszystkie zaplanowane działania...włącznie z wizytą u dentysty o 17
Mam w planie wskoczyć do Ciotki na sekundę i wracać pędem na autobus do naszego miasta
Trzymajcie kciuki...a przede wszystkim za wieści od Ciotki.Blondi22, Beata, aisa lubią tę wiadomość
-
Beciu to znalazłam o ciałki żółtym
Ciałko żółte (łac. corpus luteum), inaczej gruczoł żółtkowy – przekształcony pęcherzyk jajnikowy, który funkcjonuje jako gruczoł dokrewny. Powstaje po uwolnieniu oocytu II rzędu w miejscu pęknięcia pęcherzyka Graafa. Ciałko żółte produkuje progesteron, hormon przygotowujący błonę śluzową macicy do przyjęcia zapłodnionego jaja i umożliwienia jego rozwoju (od około czwartego miesiąca ciąży produkcję progesteronu przejmuje łożysko). Gdy nie dojdzie do zapłodnienia, ciałko żółte po 10-12 dniach zaczyna zanikać wskutek działania makrofagów i fibroblastów odkładających w ciałku żółtym kolagen. Proces ten nosi nazwę luteolizy. W jego wyniku ciałko żółte przekształca się w ciałko żółte miesiączkowe, a następnie w ciałko białawe. Doprowadza to do gwałtownego spadku poziomu progesteronu (obniżenie poziomu progesteronu jest powodem rozpoczęcia menstruacji). Natomiast gdy komórka jajowa zostanie zapłodniona, ciałko żółte rozrasta się i tworzy ciałko żółte ciążowe.Beata, Blondi22, Fedra, aisa lubią tę wiadomość
-
mauysia- nie wiem skąd Wy macie informacje o zamieszkach ale ani w Hurghadzie ani w Kairze nic się nie dzieje (koleżanka jest od tygodnia w Kairze załatwiając formalności do ślubu, które to baj de łej, załatwiane są głównie na placu Tahrir). Jak słyszę od turystów pytania na temat zamieszek i wojny domowej to nie wiem czy się śmiać czy płakać
Shagga- mam swojego prowadzącego, ale jak mnie coś nie pokoi albo chcę zasięgnąć innej opinii to lecę do innego gina, tu nie trzeba się zapisywać na wizyty, idziesz kiedy masz ochotęWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2013, 11:31
Shagga_80, Blondi22, Fedra, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBeata wrote:właśnie a czemu kolejnej? jedną juz kupiłaś?
-
Szaguś to trzymamu kciuki z awiści od Ciotki!
Wosebko dzięki to mniej wiecej wiem na czym polega
ale nie wiem czy o cos moglabym dopytać? jak powinno ono wyglądac pare dni po ovulce?
Oliwka 2006
-
nick nieaktualny
-
Beata wrote:Szaguś to trzymamu kciuki z awiści od Ciotki!
Wosebko dzięki to mniej wiecej wiem na czym polega
ale nie wiem czy o cos moglabym dopytać? jak powinno ono wyglądac pare dni po ovulce?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2013, 11:36
Beata lubi tę wiadomość
-
no tak to rozumiem Szaguś teraz napewno będzie trudniejsze zadanie, bo Kubuś nie dośc że będzie potrzebował Ciebie to jeszcze będzie chciał pomagać przy bracie, calować, karmić i wogóle...wiec podwójnie a nawet potrójnie trzeba uważac i miec oczy i uszy szeroko otwarte
p.s. a nie da mu sie wmówić że to ta sama nianai?Oliwka 2006