X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2013, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ponownie, wkleję co napisałam na Fasolkach (tam szybciej nadrabiam zaległości zawsze :P ):

"Ale ale...weszłam,bo chciałam powiedzieć jakie mam wieści...udało mi się dziś wszystko załatwić, wizytę u Dentysty (i zaleczyć maluśką dziurkę) oraz wizytę u Endokrynologa...no i co? Moja ciotka ma zdanie jak ja - moje wyniki nie są dobre (nie tragiczne,ale warto przyjrzeć się im) no i tak...na to moje podwyższone TSH (skoczyło mi ostatnio z 1,3 do 3,16) dostałam maluśką dawkę Euthyroxu...razem z synem będziemy raczyć się tymi samymi tabletkami 25 (z tym,że ja po calaku a On po połowie przyjmuje), ponadto ciotka w konsultacji z koleżanką lekarką przepisały mi furagin, bo wygląda na to,że od dawna mam jakieś zapalenie dróg moczowych a zanim jutro zacznę przyjmować lecę rano z moczem na posiew do laboratorium ...ponadto ta koleżanka wpisze mnie na listę na wizytę do swojej poradni diabetologicznej (zresztą tego jeszcze ciotka ma dopytać,czy tak to się nazywa czy coś z ciążą w tytule)...obie były zdziwione,że wyniki praktycznie przy końcu normy a ja nie dostałam żadnych zaleceń...ja się cieszę,że ktoś chce przyjrzeć mi się dokładnie..a nie jak moja Ginka mówi,że wszystko super i oby tak dalej...i jeszcze nie zleca mi badań na następną wizytę, a w związku z czym badania będę robiła dopiero za DWA MIESIĄCE!! Wtedy moja bliska dolnej granicy normy hemoglobina spadnie na bank do poziomu anemii....i znów dziecko urodzę z anemią wtórną!!"

Tyle ode mnie...a co do was, to Sylwia, z tego co piszesz to ten lekarz najkonkretniejszy i ja trzymałabym się Go...i nie łam się, uważam,że lepsza wiedza niż niewiedza i trafianie w ciemno! Teraz tylko skuteczne leczeni i będziesz narzekać...ale na mdłości,na wymioty a potem na niedospanie...a potem dwóje w szkole :P Nie łam się , kochana, będzie dobrze! Wierzę w to głęboko...zresztą podobnie jak u Kaji :)

Mauysia,ja strzeliłam sobie koralowe na takiej mini koturnie :)

A teraz odmeldowuję się...przynajmniej dopóki Młody nie pójdzie spać.

mauysia, Selena, Ilona, zbikowa, Blondi22, Fedra, Kfjatus, Beata, Gunia, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2013, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, ja tylko na chwilę.

Plemniś specjalnie dla Ciebie wieczorem wkleję fotkę brzucha razem z fotkami dzieciorka mojego po USG.

Mayuś w moim przypadku balerinki zawsze na początku są ciasne, więc robię tak jak ty - zakładam skarpety i chodzę po domu.

Relacje z wizyty zdam dopiero późnym popołudniem, ponieważ wizytę mam dopiero na 13:00, a później chcemy wyskoczyć na jakieś zakupy. Przed USG obiecaliśmy Kindziorowi kino, więc cały dzień poza domem.

Mayuś na priv napisałam ci wiadomość.

Selena, mauysia, Ilona, Shagga_80, plemniczka, Fedra, Beata lubią tę wiadomość

• Selena Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2013, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Rucia a dla mnie nie chciałaś wczoraj wkleić ;) normalnie foch :P
    No to zycze udanego dnia :) i czekamy na relacje :) i zdjecia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2013, 07:59

Rucia, Fedra, Beata, aisa lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2013, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane!
    Aż nie wierzę ale nadrobiłam :D
    Siedzę z moim samozadowoleniem i popijam kawusię. Jedyny minus dnia dzisiejszego to to , że ta kawusia w pracy a nie w domku ;)
    Mam nadzieję, że szarańcza, która zaraz się tu zleci mi tego humorku nie popsuje...

Sylwia, zgadzam się z dziewczynami, musisz wybrać 1 ginka i do niego chodzić. Bo inaczej to każdy Cię po łebkach będzie traktował, bo nie jesteś ich stałą pacjentką. Trzymam za Ciebie kciuki, bo na pewno się uda.

Poza tym to mam zamiar tu dzisiaj zaglądać, pomimo pracy i szefa nad głową, ot co. Takie postanowienie babskie ;)

mauysia, a-koczek, Ilona, zbikowa, Fedra, Kfjatus, Beata, Beata, aisa lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ruciu,

z tymi butami - dziś już cisną jakoś mniej - może po prostu wczoraj wieczorem po całym dniu miałam zmęczone i spuchnięte stopy. ZObaczymy :)

A kupiłam w Deichmannie :)

Miłego dziona wszystkim!

Ilona, Shagga_80, zbikowa, Fedra, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2013, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Selenko i Musiu :)

Muska, Selena lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2013, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam wszystkie narazie niejestem w stanie was nadrobic. Ja wczoaj tez kupiłam buty no niestety nie te co chciąłam ale za to 2 pary także nastrój poprawiony.

mauysia, Shagga_80, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Muska Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2013, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc Mauysia :)
    Ależ mi się taki suwaczek jak Twój marzy...
    ach ach...

Selena, mauysia, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2013, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na marginesie:
    Ruciu - odpisałam na priva
    Muska - napisałam na priva

ktoś jeszcze chce wiadomość na priva? :D

plemniczka, Beata lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2013, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Laseczki i zarazem żegnam, bo znów dzień zabiegany...

Fedra lubi tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2013, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Tak na marginesie:
    Ruciu - odpisałam na priva
    Muska - napisałam na priva

ktoś jeszcze chce wiadomość na priva? :D
    Już. Odpisałam :)
    Dobrze ze napisałaś bo bym tam w ogóle nie zajrzała ;)

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Już. Odpisałam :)
    Dobrze ze napisałaś bo bym tam w ogóle nie zajrzała ;)
    Tak też podejrzewałam :)

Cześć Kopciuszku!

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2013, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Babeczki, witam się z rana i odmeldowuję się szykować śniadanko, a zaraz do laboratorium i na pocztę.
    Miłego dnia Babeczki !

mauysia, Ilona, Fedra lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2013, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć niunie.

Piosenka na dziś:

Aerosmith/ RUN-DMC - Walk This Way

http://www.youtube.com/watch?v=4B_UYYPb-Gk

mauysia, Ilona, Fedra, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2013, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny
    moj zabral sie do montazu rolet a ja szykuje sie do pracy

milego dzionka

mauysia, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2013, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OLU z przykroscia musze stwierdzic ale piosenka taka sobie moze nie mojeb klimaty choc nieu krywam ze nawet lubie ten zespól

zpbnej28qs8fkan8.png

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    OLU z przykroscia musze stwierdzic ale piosenka taka sobie moze nie mojeb klimaty choc nieu krywam ze nawet lubie ten zespól

Moja młodość!! To tak, jakbyś powiedziała, że Dylan nie był przystojny!!!

Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie moja też ale ja słuchałm jedynie ich jak to nazwać ? hitów ? bo w reszte sie niezagłebiałam

zpbnej28qs8fkan8.png

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

ja dzień zaczęłam od pogoni z workami za panami śmieciarzami w szlafroku. dzień uważam za otwarty.

Edit:
    To ja byłam w szlafroku, nie oni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2013, 09:29

mauysia, Blondi22, Muska, Ilona, Sandraa, Shagga_80, Fedra, Kfjatus, Rucia, Beata, aisa lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaki tu dzisiaj tłok jak w piątek chyba wszystkie uczciwie pracujecie tylko jaj jak zwykle obijam sie w pracy

zpbnej28qs8fkan8.png

‹‹ 3461 3462 3463 3464 3465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ