X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2012, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja mam dzis mnóstwo pracy:(wiec mnie nie bedzie pewnie juz dzis...takze trzymajcie sie cieplutko i do jutra:)

klamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2012, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Zośka...jak u Ciebie? Widzę, że @ się kończy...no wreszcie...też pozdrawiam i życzę miłego dnia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2012, 10:40

• mauysia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2012, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co sądzicie o dzisiejszej poradzie dnia?

"Nie używaj lubrykantów ani śliny w czasie stosunku jeśli starasz się o dziecko. Mogą one zabijać lub znacznie zmniejszać ruchliwość plemników."

Ja generalnie dość często używam żelu Feminum, czytałam, że on jest na bazie wody i nie przeszkodzi staraniom. Na razie postanowiłam więc nie wierzyć w powyższe stwierdzenie...

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Kasiulek215 Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada 2012, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Mogę dołączyć? Też mnie zaniepokoiła porada dni, co prawda lubrykantów nie używamy, ale z tą śliną to różnie bywa ;) Ale kurcze, mało prawdopodobne byłoby, żeby ślina zabijała plemniki...

60b8f49bfac91c1804410e57ac982ea3.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2012, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kasiulek :)

No, ciekawe skąd oni czerpią takie rewelacje... Jak nie znam źródła wypowiedzi, to generalnie nie wierzę w nie...

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2012, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie ta porada jest kiepska, chociaz o tej slinie czytalam juz i w innych miejscach. Jesli jednak bylaby taka niebezpieczna dla plemnikow, to bylaby super srodkiem antykoncepcyjnym, a o tym raczej jest cicho sza. Jak mojemu powiedzialam o tej slinie, to sie zaczal smiac. Juz wariowac nie bedziemy, bo w koncu zostanie nam jedynie poza misjonarska, po czym nie wolno wstawac zaraz po, sliny nie, eeeeeeeeeeeeeeeeeee...

mauysia lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2012, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie też kiepska porada. A co do tych specjalistycznych żeli - jak dla mnie to wyrzucanie kasy w błoto... 70 złotych (+ przesyłka) za specyfik starczający ponoć na 10 aplikacji... Czego to dziś marketingowcy nie wymyślą.
    Zdrowy rozsądek przede wszystkim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2012, 12:04

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2012, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie na mnie alergię? Mykam.Pa.

• anna_w Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2012, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia, czy używałaś może któregoś z tych lubrykantów? pytam ponieważ czytałam o nich i tak sie zastanawiam że jeśli w tym cyklu nie uda mi się zafasolkowac to może zainwestuję w tego typu żel w nastepnym cyklu, hmm może warto założyć wątek na forum na ten temat

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2012, 12:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2012, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Macie na mnie alergię? Mykam.Pa.

???????????????????????? Jaka alergie??? Ja mam tylko na mleko. Na muzarcie nie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2012, 12:08

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2012, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a ja czesto czytalam wlasnie takie same porady! i ja uzywam zelu wspomagającego poczecie conceive plus

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2012, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka tofam Cię he he

klamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2012, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O i jest plemniczka...obyta w smarowidełkach he he pytajcie póki nie zwiała;-)

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2012, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super nawilza.. czytalam duzo na ten temat... w zeszlym cyklu co mi sie udalo tez uzywalam zelu tego

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • anna_w Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2012, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Bo czasem taaaaaka cisza....że aż dzwoni w uszach i dwoi się w oczach;-)
    he he Klamka mój Ty wariacie;-)Anno wu nie używałam i nie używam aktualnie...jeśli ktoś ma mało śluzu, to czasem nie ma wyjścia...zdecydowanie wolę ten rodzaj smarowidła powstający po podnieceniu...zawsze odpowiedni...

ok, dzięki za odpowiedź. U mnie z tym śluzem jakoś różnie, ciężko mi tez na jego podstawie określić dni płodne ale w tym cyklu zastosowałam testy owulacyjne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2012, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziam i spadam, wrócę poczytać...czuję się jak suchar...prysznic i smarowanie konieczne...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2012, 12:18

klamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no pewnie, jak ktos ma sluz zerowy, albo plemniczki super kiepskiej jakosci to wiadomo, ze nie zaszkodzi stosowac sie do wszelkiego typu rad.
    No ale to raczej sie nie tyczy wiekszosci, tak mi sie wydaje.

• plemniczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale czytalam tez ze jesli chodzi o nawilzenie to mozna tez zastosowac bialko jaja kurzego:) i ze ono jest bezpieczne dla plemników

klamka lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2012, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka cisza muzarciu? Fakt, że minął czas zapełniania 50 stron forum dziennie, ale teraz przynajmniej mam szansę skupić się na pracy :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2012, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no dziewczyny oczywiscie ze te zele nie gwarantuja zajscia w ciaze, ani ze nie uzywanie ich utrudni zaplodnienie... jednak czytalam duzo na ten temat i dziewczynom pomagały... ale jasne ze jesli ktos nie ma problemu ze sluzem, z plemnikami jest wszystko ok to nie trzeba wydawac prawie 100 na taki zelik

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
‹‹ 345 346 347 348 349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ