Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mojemu mimochodem kiedys puściłam filmik co to krażył u Nas po wątku z tego jak sie tworzy nowe życie i powiem ze mina mojego bezcenna :P

Blondi22, nick nieaktualny, nick nieaktualny, a-koczek, aisa lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Muska Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    U nas - padanie około stówki, "materiał" ;) trzeba dostarczyć w ciągu godziny. I mój ma tak samo - do pewnych rzeczy musi dojrzeć, a jak już dojrzeje - przeważnie utrzymuje, że to był jego pomysł.
    O! Mój ma indetycznie!

Ola_czeka lubi tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra, co do miejsca "oddania" to mój chłop uznał, że jednak w domu przyjemniej mimo wszystko.
    A co do bliskości - badanie w Poznaniu, ale i tak zawsze to bliżej niż Anglia :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga przyszła :)

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Żbikowa ma dziś pierwszy dzień występów u nowego chlebodawcy.

Wszystkie jesteśmy z Tobą, skop im tyłki Żbik!!

Ilona, Blondi22, gocha04, Effcia28, Fedra, Selena, nick nieaktualny, mauysia, Kfjatus, Gunia, aisa lubią tę wiadomość

• Ilona Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ale na chwile.
    U nas wczoraj padało, spędziłam prawie cały dzień w domu spiac. Moj dzień był tak zamulony, jak wątek na Plemniczce ;D , no ale dzisiaj juz sie ruszyło ;D i pogoda lepszejsza ;D slonko przebija sie przez chmury i jest ciepło ;D
    Stwierdzam, ze u mnie dobry nastrój nierozlacznie łączy sie z pogoda, także latoooo trwaj bez końca ;D

Muska ale miałas przeboje rano, ja kiedyś tez trafiłam na Panią ktora była nowa w branży i zostało mi po tym kilka sincow bo nie mogła sie porządnie wkluc, więc próbowała do skutku. Fujj ;p

Ola fajnie ze lecisz dzisiaj do PL. Trzymam mocno za Ciebie kciuki i oby badanie było bezbolesne ;D W nagrodę bym Ci z chęcią ppdeslala jakiś sloiczek, swoją droga czy mozna wysłać słoik? Kiedyś koleżanka opowiadała, jej mąż listonosz, ze ktoś jajka wysyłał, ale jaja co ;D

Rucia Gratulacje 6 miesiąca ;D

Selenko, Blondi Gratulacje 4 miesiąca ;D

Fedra ale numer z ta praca, kurde trzeba sie dobrze pilnować, zeby z człowieka wariata nie zrobili.

Sylwia głowa do góry moze jeszcze nie wszystko stracone.

Moj plan dnia chyba ścieki, bo co mi innego zostało ;D

Ola_czeka, Blondi22, Blondi22, Fedra, Selena, Effcia28, Sandraa, nick nieaktualny, Kfjatus, Gunia, aisa lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona, ale Ty jesteś fajna :D

Ilona, Fedra, Selena, Effcia28, nick nieaktualny, Kfjatus, a-koczek, aisa lubią tę wiadomość

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    a ja mojemu mimochodem kiedys puściłam filmik co to krażył u Nas po wątku z tego jak sie tworzy nowe życie i powiem ze mina mojego bezcenna :P

też próbowałam mojemu go włączać, ale zaraz wrzeszczał i się wqrzał. Także nie dręczę go takimi rzeczami. On w ogóle mówi, że mógłby mieć takie kilku letnie dziecko co by był z nim jakiś kontakt fonetyczny.:)

dzień doberek.
    Urlop M uważam za otwarty teraz też mogę się mniej odzywać na forum, ale będę wisieć w powietrzu.;)

ach te badania nasienia... ile to sie trzeba nagadać, zeby doszlo to do skutku. Muska trzymam kciuki, żeby przemyślenia twojego M szybko kiełkowały i obradzały w wyniki badań nasienia.

Sylwia niepotrzebnie sie złamałaś z tym testem. On jeszcze nic nie znaczy i trzeba o nim zapomnieć!

Ola_czeka, nick nieaktualny, Fedra, Effcia28, Ilona, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Babeczki :)
    My dziś (jak słusznie przewidywałam wczoraj) mamy ciche dni...tzn ja nie odzywam się do M...czekam na Jego ruch...zaaplikowałam Młodemu leki, które ostatnio musi zażywać (od 3 specjalistów :/ ) zrobiłam śniadanko dla wszystkich (nawet M ruszył się do pomocy przy zanoszeniu z kuchni...bez słowa..chyba On te obrażony na mnie!) i teraz czytam co tam u Was :)

Sylwia, kochana, po 1 czemu się pospieszyłaś? Miałaś test robić dopiero pojutrze!! Przyłączam się do tego,co dziewczynki pisały...taki spadek to nie spadek i jeszcze nic straconego...ale jeśli nie udało się to jak już kiedyś Ci pisałam, to i tak postęp, bo ładnie uspokoił Ci się wykres, a dla mnie to ewidentny znak,że idzie ku dobremu! Będzie dobrze...I jak Libra napisała Ci pod wykresem - teraz gdy już tyle zrobiłaś pozostaje Ci spokój! Zajmij się urlopem, wypoczynkiem...a po ewentualnej @ zaraz zabierajcie się z Mężem do roboty, na nowym łóżku :D I nie denerwuj się,podejdź do sprawy,jakbyś dopiero zaczynała starania, bo dopiero teraz wygląda to sensownie :) A kto powiedział,że w pierwszym cyklu musi się udać :)

Fedra, nieźle miałaś z tą niedoszłą rozmową o pracę...ja kiedyś byłam na takiej rozmowie ("mądra" byłam po fakcie i dopiero w domu wyczytałam jaki to człowiek, chciał "mi dać szansę..mimo,że jestem bez doświadczenia, bez wiedzy i sporo musi we mnie zainwestować,ale jest w stanie ponieść to ryzyko bo podoba Mu się,że nie mam tupetu jak rodowite Warszawianki" :P
    Ehhh, byłam tam chyba z godzinę i wyszłam wypluta!!!!!!

Zbikowa, koniecznie prosimy o relację z pierwszego dnia pracy :)

Ola, powodzenia na badaniach...PS. Może gdzieś w centralnej będziesz przypadkiem :P ?

Ola_czeka, Fedra, Ilona, Sandraa, sylwia1985, aisa lubią tę wiadomość

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola szczęśliwej podróży do Polszy!

Żbiku nie daj sobie w kaszę dmuchać!

A czas faktycznie po Waszych (Wosebki, Blondi, Ruci itd) suwaczkach zapierdziela niemiłosiernie, aż strach.

M odkurza, a mi miska spadła na podłogę dostałam odłamkami i siedzę pozaklejana plastrami. Jak kaleka to na maxa, nie ma co.

Fedra, Effcia28, Ilona, Selena, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 OVIklinika

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle dziewczynki - Selenka, Rucia i Blondi, nie myślicie o urozmaiceniu Waszych awatarków :) Straaaaaaaaaaaaaaasznie mylicie mi się :)

Ola_czeka, Effcia28, Fedra, Selena, Blondi22, Blondi22, Sandraa, nick nieaktualny, Kaja, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:

Ola, powodzenia na badaniach...PS. Może gdzieś w centralnej będziesz przypadkiem :P ?

Nie, ale za to będę w południowej, a potem z zachodniej!

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    A tak w ogóle dziewczynki - Selenka, Rucia i Blondi, nie myślicie o urozmaiceniu Waszych awatarków :) Straaaaaaaaaaaaaaasznie mylicie mi się :)

jestem ZA! :)

nick nieaktualny, Effcia28, Fedra, Selena, Muska lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 OVIklinika

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Fedra, co do miejsca "oddania" to mój chłop uznał, że jednak w domu przyjemniej mimo wszystko.
    A co do bliskości - badanie w Poznaniu, ale i tak zawsze to bliżej niż Anglia :)

Ola no u Nas za bardzo wyboru nie było bo po prostu nie dowieźlibyśmy tego materiału na czas więc jak to mówią siła wyższa ;)

a w Poznaniu no to musze w tym dniu bardziej intensywnie myśleć żeby myśli do Ciebie doleciały ale na szczęście Poznan to nie Anglia :)

Ola_czeka, nick nieaktualny, Effcia28, aisa lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    Ola szczęśliwej podróży do Polszy!

Żbiku nie daj sobie w kaszę dmuchać!

A czas faktycznie po Waszych (Wosebki, Blondi, Ruci itd) suwaczkach zapierdziela niemiłosiernie, aż strach.

M odkurza, a mi miska spadła na podłogę dostałam odłamkami i siedzę pozaklejana plastrami. Jak kaleka to na maxa, nie ma co.

Hahahhahahahaha omg, no i wizualizacja na dziś gotowa. Fsęsie nie śmieszne że się pokaleczyłaś, ale widzę Cię taką zabandażowaną od stóp do głów i o kulach.

I oczywiście dziękuję za życzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2013, 11:22

Effcia28, Ilona, Blondi22, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Przejazdem przed centralną :D ? Hehehe..jakbyś przypadkiem zajechała gdzieś w pobliże to zapraszam :)
    A tymczasem odmeldowuję się...Stary zabrał się do wiercenia dziur w szafie swojej...ma zamiar dorobić półkę i jedną oddać któremuś Synowi...a ja zabieram się do roboty,bo po wczorajszym byczeniu nad ściekiem w domu jest JAK w ściekach!

Buziaki,siusiaki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2013, 11:22

Ola_czeka, Ilona, Fedra, Blondi22, Blondi22, Blondi22, Blondi22, Blondi22, Blondi22, Sandraa, aisa lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a jak będę dzielna na badaniu to dobijecie mi do ośmiu tysi?

nick nieaktualny, Ilona, gocha04, Selena, Fedra, Blondi22, Pismak, a-koczek, Kfjatus, Gunia, aisa lubią tę wiadomość

• Ilona Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:

W zachodniej???
    A dokładnie?

Selena lubi tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Ej a jak będę dzielna na badaniu to dobijecie mi do ośmiu tysi?
    Dorobiłam Ci kilka sztuk...i odmeldowuję się :P

Ola_czeka, Selena lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wrote:
    W zachodniej???
    A dokładnie?

Ej no dla Ciebie to w południowej :D

W Poznaniu :)

Ilona lubi tę wiadomość

‹‹ 3658 3659 3660 3661 3662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ