X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti wrote:
    to ja mam do krk 130 km :)
    ja do Fedry mam 170km:D będę pomykać mym autem... rano m zapowiedział mi małe co nieco;P... później jedziemy autku sprawdzić/podpompować kapcie:), lukniemy na tego megaśnego orbiteka... i szczęśliwej drogi nadejdzie czas:D

Ps. z Niemiec?? uhuhu:D Żarcik;P nie mogłam się powstrzymać:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2013, 16:44

kiti, Fedra, Sandraa, aisa lubią tę wiadomość

• kiti Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    ja do Fedry mam 170km:D będę pomykać mym autem... rano m zapowiedział mi małe co nieco;P... później jedziemy autku sprawdzić/podpompować kapcie:), lukniemy na tego megaśnego orbiteka... i szczęśliwej drogi nadejdzie czas:D

Ps. z Niemiec?? uhuhu:D Żarcik;P nie mogłam się powstrzymać:*
    hehe odrzutowcem szybko :D:D

Fedra będzie naszym centrum dowodzenia ! :)

Libra, Fedra, Pismak, aisa lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • Agafia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A-koczek - Trzymaj się i powodzenia w staraniach :) Moc z Tobą w codziennym życiu

Kopciuszek126- Witam Cię , miło poznać :) My też kończymy nasz domek i również planujemy się wprowadzić listopad-grudzień :) Zazdroszczę , że masz już drugiego dzidziusia w drodze. My 25 lipca rozpoczęliśmy starania , zobaczymy kiedy się uda :))

Kiti- też bym chciała troszkę deszczu :)) u mnie 38 stopni w cieniu MASAKRA

Libra - Teżmiałąm takie zawirowania miłosne jak Ty , ale długo by pisać :) Najważniejsze że jesteśmy teraz szczęśliwe

ufff , ale się naczytałam . Siedze , siedze i mysle co tam moje dziewczyny na ovu piszą i mówie do sibie nie no musze zobaczyć :)))

kiti, Libra, a-koczek, Fedra, kopciuszek126, aisa lubią tę wiadomość

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • Agafia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra w razie czego też mogę skorzystać :))) ja 14 sierpnia mam dostać @ i czekam z niecierpliwością ... , żeby w końcu zrobić test ...

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia udostepnij swoj wykres to jak mozna to popatrzyłabym sobie hehe

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia wrote:
    Fedra w razie czego też mogę skorzystać :))) ja 14 sierpnia mam dostać @ i czekam z niecierpliwością ... , żeby w końcu zrobić test ...

no jak się potwierdzi ze to będzie dom poczecia to zapraszam :D

i nienastawiaj się tak n arobienie testu jeszcze Ci one bokiem wyjdą chociaz oczywiście zyczę Ci jak najkrótszych staranek ;)

Agafia, Libra, Pismak, aisa lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Agafia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to , że nie mogę sobie tej owulki określić :/ bo dopiero zaczęłam przygodę z wykresami @ miałąm 12 lipca przez 6 dni , współżyliśmy od 25 lipca codziennie do 3 sierpnia to chyba się powinnam załapać teraz mam @ dostać 14 -15 sierpień .Mam bardzo nieregularne cykle bo od 31-36 dni myślicie że w dobrym momencie się staraliśmy ?

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • Agafia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    no jak się potwierdzi ze to będzie dom poczecia to zapraszam :D

i nienastawiaj się tak n arobienie testu jeszcze Ci one bokiem wyjdą chociaz oczywiście zyczę Ci jak najkrótszych staranek ;)
    Bardzo bym chciałą żeby się udało :))

Fedra, Pismak lubią tę wiadomość

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • Agafia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    Agafia udostepnij swoj wykres to jak mozna to popatrzyłabym sobie hehe
    wsumie to wszytsko napisałąm zaczęłam wypełniać wykres 25 lipca także za wiele tam nie ma

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • a-koczek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Fedra ja mam daleko ale jak sie potwierdzi to wpadam moj w te okolice ma trase takze z nim sie zabiore i wpadniemy na noc heheh

Fedra, aisa lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Fedra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia masz cykle długie praktycznie jak ja więc pewnie i owu masz przesuniętą jak ja czyli pewnei owulujesz gdzieś koło 20 dnia cyklu ale wiadomo jeśli nie będziesz prowadzic wykresów to się nie dowiemy jakie masz FL i takie tam...

a apropo zaciążenia podczas wyjazdu to Wam coś powiem... tylko jedną rezcz sobie sprawdze :)

Agafia lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia wrote:
    ilu dniowe masz cykle? i czy masz bardzo regularne? mierzysz temperaturkę, tzn. prowadzisz wykres na ovu?

ja to poradzę Ci, żebyś się z testem zbytnio nie spieszyła i robiła po terminie @... ja już tyle się staram i przyznam się, że podczas tych 15 cykli zrobiłam 1 test... i to w ostatnim cyklu, kiedy byłam po terminie @ a tempka piknie szybowała do góry...

jesteś na początku starań, nie daj się wkręcić w stres oczekiwania na testowanie... po prostu chodź do nas na pitu pitu... razem będzie raźniej:)

kiti, Fedra, Agafia, Pismak, Shagga_80, aisa lubią tę wiadomość

• Agafia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Agafia masz cykle długie praktycznie jak ja więc pewnie i owu masz przesuniętą jak ja czyli pewnei owulujesz gdzieś koło 20 dnia cyklu ale wiadomo jeśli nie będziesz prowadzic wykresów to się nie dowiemy jakie masz FL i takie tam...

a apropo zaciążenia podczas wyjazdu to Wam coś powiem... tylko jedną rezcz sobie sprawdze :)

Teraz cały czas będę prowadzić wykresy :)) i radzić was :)

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok już wiem szybkie bzyku bzyku było w niedziele i we wtorek w środę jechaliśmy do mamy a owulke miałam gdzieś środa własnie lub czwartek :)
    po przyjeździe po jakiejś godzinie moja mama zapytała się czy ja czasem w ciaży nie jestem no w szoku byłam no bo przecież ja mam dopiero owulke więc jej powiedziałam ze nie a po kilku dniach na teście były dwie kreski...

więc jak widac dłuższe jazdy podczas owu sprzyjają :P stad teoria ze Librze moze się udac w tym cyklu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2013, 17:02

kiti, Libra, Agafia, Pismak, Blondi22, Blondi22, Sandraa, Shagga_80, a-koczek, Gunia, aisa lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia wrote:
    Najgorsze jest to , że nie mogę sobie tej owulki określić :/ bo dopiero zaczęłam przygodę z wykresami @ miałąm 12 lipca przez 6 dni , współżyliśmy od 25 lipca codziennie do 3 sierpnia to chyba się powinnam załapać teraz mam @ dostać 14 -15 sierpień .Mam bardzo nieregularne cykle bo od 31-36 dni myślicie że w dobrym momencie się staraliśmy ?
    mój gin określił by już je na takie sobie... bo on uważa, że regularny okres to jest odchylenie +/- jeden dzień... czyli jak ja mam 25dni cyklu +/- 1dc... i jak miałam 27dniowy cykl to mi już powiedział, że średnio z tą regularnością:/

Agafia, Pismak lubią tę wiadomość

• Agafia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    ilu dniowe masz cykle? i czy masz bardzo regularne? mierzysz temperaturkę, tzn. prowadzisz wykres na ovu?

ja to poradzę Ci, żebyś się z testem zbytnio nie spieszyła i robiła po terminie @... ja już tyle się staram i przyznam się, że podczas tych 15 cykli zrobiłam 1 test... i to w ostatnim cyklu, kiedy byłam po terminie @ a tempka piknie szybowała do góry...

jesteś na początku starań, nie daj się wkręcić w stres oczekiwania na testowanie... po prostu chodź do nas na pitu pitu... razem będzie raźniej:)
    Tak od 25 lipca zaczęłam prowadzić wykres czyli od dnia kiedy postanowiliśmy iść na całość i zacząć starania :) Cykle mam tak 31-36 dni także średnio regularne , domyślam się ale że to nasz pierwszy miesiąc dlatego tak mnie ciekawość zżera czy miałąm tyle szczęścia żeby się udało

Pismak lubi tę wiadomość

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co bo ja już miałam iść więc idę papapa :* :D

Agafia lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Agafia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dopiero mój pierwszy cykl starań więc nie będę się martwić na zaś , chociż mam czym bo od 5 lat choruje na niedoczynność tarczycy

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia wrote:
    Tak od 25 lipca zaczęłam prowadzić wykres czyli od dnia kiedy postanowiliśmy iść na całość i zacząć starania :) Cykle mam tak 31-36 dni także średnio regularne , domyślam się ale że to nasz pierwszy miesiąc dlatego tak mnie ciekawość zżera czy miałąm tyle szczęścia żeby się udało
    wiesz... ja myślałam, że skoro jestem tak podobna do mojej mamy to co najwyżej 3 miesiące i będę w ciąży... tym bardziej, że mój tato ma tylko jedno "jajeczko" i dali radę spłodzić 3 dzieci... jak widać fortuna jest przewrotna... i ja muszę czekać znacznie dłużej... i mieć nadzieję, że w ogóle kiedykolwiek się doczekam:)

Agafia, Pismak, Fedra lubią tę wiadomość

• kiti Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    mój gin określił by już je na takie sobie... bo on uważa, że regularny okres to jest odchylenie +/- jeden dzień... czyli jak ja mam 25dni cyklu +/- 1dc... i jak miałam 27dniowy cykl to mi już powiedział, że średnio z tą regularnością:/
    to mój tylko stwierdził że nie jestem idealną pacjentka :) a z tą regularnością to dziwnie jest... u mnie to zawsze jak w zegarku była co 30,31 dni a odkąd się staramy to się posypało całkiem 29-36 , i dalej nie wiem czemu się tak porobiło .

Agafia lubi tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
‹‹ 3687 3688 3689 3690 3691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ