X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • jeju Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra z ile na ile skoczyła?

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutka! Sis!

Ja nigdy nie byłam nawet na dużej łańcuchowej.

Za to uwieeeeeeeeeeeeeeelbiam zderzające się autka i strzelanie na strzelnicy! <3

Pismak, Libra, kiti, Shagga_80, Rucia, zbikowa, Dodi, aisa, Kfjatus, Fedra, Ilona lubią tę wiadomość

• jeju Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju bierz się do roboty dziewczyno, bo robaki i szczury się wprowadzą do domu....kararuchy i prusaki...pluskwy itp.
    Idę dziołchy, kupiłam środki jakie tylko sobie wymarzę przy robocie i nie ma zmiłuj, że czegoś brakuje, i się nie chce....

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Dziewczyny!!! Kierownik, który siedzi ze mną w pokoju właśnie zasnął!! O dżiii nigdy czegoś takiego nie widziałam! Oczy zamknięte, twarz podparta ręką i chrapie na cały głos!! Boszsz jak piłuje, chyba zejdę ze śmiechu!!! Gdyby nie ochrona danych osobowych - nagrałabym wam filmik i puściła na ovu!!!
    to dzisiaj jest dzień chrapania:D bo u mnie w pracy petent zasnął na krzesełku na korytarzu i niemiłosiernie głośno chrapie:D hehehe a do tego jest wczorajszy:D sekretarka podeszła do niego a on na głos: Ala, ja Cię z góry przepraszam, że się uchlałem...:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2013, 13:46

Ola_czeka, kiti, Shagga_80, Rucia, zbikowa, Dodi, aisa, Kfjatus, Fedra, Ilona lubią tę wiadomość

• jeju Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahahahahhaahah dziewczyny rozbawiłyście mnie....mój Wili dzwonił, że ma dziki dzień, i, że nie może wskoczyć i zatrybić....hehe

Libra lubi tę wiadomość

• jeju Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka witaj w klubie, ja tylko koniki, gokarty i strzelanie, fajne były też sale luster...to na tyle z mojej odwagi...teraz jak patrzę w lustro to widzę się tak jak kiedyś w wesołym miasteczku, gokart zamieniłam na skuter, strzelam do wróbli z wiatrówki a co do koników to tamte mnie już nie uniosą ale m. czasem mi pozwala, i nie muszę zakładać toczka ;-)
    heheheehehehehehehehehehheheheheheheh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2013, 13:38

Libra, kiti, plemniczka, aisa, Sandraa, Fedra, Ilona lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_Andzia wrote:
    sugerując poprzednim miesiącem pomyślałam, że 26dc powinien wynik być wiarygodny, ale chciała się Was poradzić bo niektóre z Was są znacznie bardziej doświadczone niż ja
    ja w ciągu 15 cykli nie robiłam ani jednego takiego badania, więc Ci nie podpowiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wrote:
    Libra z ile na ile skoczyła?
    nawet nie nadrobiła wczorajszego spadku, więc nie ma ekscytacji, bo tendencja jest opadająca:)

• jeju Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eee....tam, Ty się nie znasz Libra haha żart żart żart....buzi buzi...no nic idę, bo jak teraz się nie rozłączę to prze kolejny tydzień w tym bałaganie będę tkwić...papapapappapappapaaap

Libra, aisa, Fedra, Ilona lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w ciągu 3 lat zrobiłam chyba z trzy sikane, jeden przed imprezą, jeden przed rtg i jeden jak się miałam umawiać na hsg. Ten widok jednej kreski jest okropny, więc odradzam robienie testu "by sprawdzić czy się jest w ciąży", za to polecam robienie testu "by się upewnić, że faktycznie jest się w ciąży, skoro @ się spóźnia".

Libra, Selena, a-koczek, Pismak, kiti, Shagga_80, Rucia, zbikowa, Dodi, aisa, Kfjatus, Fedra, Muska, Ilona lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wrote:
    Olka witaj w klubie, ja tylko koniki, gokarty i strzelanie, fajne były też sale luster...to na tyle z mojej odwagi...teraz jak patrzę w lustro to widzę się tak jak kiedyś w wesołym miasteczku, gokart zamieniłam na skuter, strzelam do wróbli z wiatrówki a co do koników to tamte mnie już nie uniosą ale m. czasem mi pozwala, i nie muszę zakładać toczka ;-)
    heheheehehehehehehehehehheheheheheheh
    ja korzystam ze wszystkiego... jeżeli wcześniej zjem aviomarin:D

aisa, Fedra lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kITI JA UWIELBIAM TEGO TYPU ATRAKCJE SAMA PAMIETAM JAK JEZDIZŁAM NA WIERZY CISNIEŃ JAKIE TO UCZUCIE JAK SIE SPADA W DÓŁ

Libra, kiti, aisa, Sandraa, Fedra, Ilona lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    A ja w ciągu 3 lat zrobiłam chyba z trzy sikane, jeden przed imprezą, jeden przed rtg i jeden jak się miałam umawiać na hsg. Ten widok jednej kreski jest okropny, więc odradzam robienie testu "by sprawdzić czy się jest w ciąży", za to polecam robienie testu "by się upewnić, że faktycznie jest się w ciąży, skoro @ się spóźnia".
    dokładnie stosuje tę samą metodę:)

aisa, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Aga_Andzia, te doświadczone (w staraniach i testach - ciągle negatywnych) poradzą Ci raczej coś, czego wolałabyś nie słyszeć - że masz się wstrzymać i zrobić test w piątek...

wiem, że powinnam zrobić w piatek...niestety tylko jutro mam mozeliwość pojechania do laboratorium i odebrania wyników. Jak zrobie test w piatek to nie będzie kto miał mi odebrać wyniki bo męża też nie ma popołudniami...oboje dopiero późnym wieczorem do domu wracamy...dlatego też chciała zrobic jutro...tylko jak myślisz Ola, czy ten wynik jutrzejszy będzie już wiarygodny, że ja wyjdzie negatywny to juz na 100% i jak pozytywny to też?? to mnie ciekawi...

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_Andzia, są szanse, że wynik będzie wiarygodny, są tez szanse, że będzie niewiarygodny. Niestety w tej materii nic nie jest pewne. Ale jeśli jesteś w ciąży, to tak samo w ciąży będziesz za tydzień i możesz spokojnie poczekać do przyszłego wtorku.

Masz 50% szans że jesteś w ciąży i 50% szans że nie jesteś.

Zakładając, ze jesteś w ciąży - jest prawdopodobieństwo, że beta będzie niska, co sprawi, że przez następne dni będziesz się zamartwiać, że:

1. Nie udało się (a może się udało)
    2. Że beta jest niska i pewnie jest coś nie tak.

Poczekaj do przyszłego tygodnia, a jak @ nie przyjdzie o czasie - zrób betę.

a-koczek, Aga_Andzia, Selena, Pismak, Shagga_80, Libra, zbikowa, Effcia28, Dodi, aisa, Kfjatus, Fedra, mauysia, Ilona lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Aga_Andzia, są szanse, że wynik będzie wiarygodny, są tez szanse, że będzie niewiarygodny. Niestety w tej materii nic nie jest pewne. Ale jeśli jesteś w ciąży, to tak samo w ciąży będziesz za tydzień i możesz spokojnie poczekać do przyszłego wtorku.

Masz 50% szans że jesteś w ciąży i 50% szans że nie jesteś.

Zakładając, ze jesteś w ciąży - jest prawdopodobieństwo, że beta będzie niska, co sprawi, że przez następne dni będziesz się zamartwiać, że:

1. Nie udało się (a może się udało)
    2. Że beta jest niska i pewnie jest coś nie tak.

Poczekaj do przyszłego tygodnia, a jak @ nie przyjdzie o czasie - zrób betę.

kurcze...nie mam jakiegoś ciśnienia na robiebie tego testu, nie nakręciłam się na ciążę w tym miesiącu wcale w przeciwieństwie do poprzedniego...tylko następny wolny dzień od pracy będę miała dopiero w połowie września, dlatego tylko jutro mam możliwość zrobić betę..hmmm może cos wykombinuje, jakieś L4 czy coś i się dzień wolny znajdzie...
    a co sądziśz o tym że od 13 dni mam kremowy śluz z dnia na dzień jest go coraz więcej...niegdy wczesniej tak nie miałam.

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj co do śluzu to się nie wypowiem, to zbyt indywidualna sprawa.

Jestem pewna, że jak zacznie Ci się okres spóźniać a sikańce będą wychodzić pozytywnie - znajdziesz sposób, by udac się do laboratorium na betę przed połową września :)

Aga_Andzia, zrobisz jak uważasz. Po tylu cyklach, które przeżyłam, nie byłoby fair nakręcać Cię na zasadzie "Rób test jutro! Koniecznie!" bo sama bym go na Twoim miejscu nie robiła. Dlatego powiedziałam co widziałam i nic więcej nie doradzę.

Shagga_80, Libra, Dodi, aisa, Fedra, Ilona lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_Andzia jak teraz pójdziesz na bete to moze Ci wyjsc na pograniczu wiec i tak za pare dni bedzie sz musiała ją powtórzyć i sprawdzic jak przyrasta. Jezeli nie szkoda ci kasy to lec i rób ale rozsądniej byłoby ku[ic test zwykły ciązowy i w piatek go zrobic

Shagga_80, Libra, aisa, Sandraa, Fedra, Ilona lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• Pismak Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:

ja zrobiłam też 3 testy tyle że na przełomie 5 miesięcy :D
    dwa przed weselami jak mi się okres spóźniał (miałam wesela co tydzień i @ nie przyszła ani przed jednym ani przed drugim a miała przyjść sporo przed pierwszym) i trzeci w poprzednim cyklu bo miałam wyjazd i chciałam wiedzieć jakby co :)

Shagga_80, Libra lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam często testowałam szczególnie jak kupiłam dwa razy po 20 testów ciążowych ale przeszło mi po drugiej Becie jak Pani w labolatorium poraz drugi powiedziała mi beta ujemna ciązy brak. zrobiło mi sie jakos głupio i wstyd wiec juz przestałam testowac i myśleć o testowaniu

Shagga_80, Libra, Dodi, aisa, Sandraa, Kfjatus, Fedra, Ilona lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

‹‹ 3795 3796 3797 3798 3799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ