X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • kiti Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    a kiedy i gdzie wyjeżdżacie?

mi dziś tempka podskoczyła, by jutro spaść z kretesem:D też mam nadzieję, że przyjdzie punktualnie, by na wczasy jechać już bez @
    to ja zaliczyłam spadek że hejjjj także jutro się rozkreci @

no w przyszłym tyg w sobote wyruszamy na tygodniowe wczasy do bośni :)

Shagga_80, Libra, Pismak, Dodi, aisa, Sandraa, Fedra, Ilona lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiti na własną rękę jedziecie, czy wycieczka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem Baby z powrotem!

Ola, po 3 zbieżno-rozbieżnych diagnozach Ginów wiesz już co robić? LECIEĆ NA LAPAROSKOPIĘ! TAK? Ja taki wniosek z tego wyciągam :)

Kiti, jesteś dla mnie mega odważna!!! Ja bym się nie odważyła...zresztą ja bym zdychała przez resztę dnia (albo i ze dwa dni jeszcze) więc nie pisze się nigdy na takowe atrakcje...ostatnio na dniach mojego rodzinnego miasteczka mój Stary poszedł na jedną taką atrakcję ale wcześniej dla odwagi wypił dwa piwa :P

Libra, zabierz mnie z sobą do tej Turcji, pliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiis :P

A poza tym dziś bardzo dobry dzień miałam :) Najpierw u psychologa okazało się,co ja od dawna wiedziałam, że Młody rozwija się prawidłowo jak na swój wiek...oczywiście pomijając opóźnienie mowy, z której to przyczyny w ogóle męczę Go wszelkiej maści badaniami, konsultacjami itd itp. Zalecała terapię logopedyczną i dobrze się składa,bo za tydzień mam skonsultować się znów z logopedą i Ona powinna zapisać nas na stałą terapię...też jestem zdania,że nie ma co czekać!A w ogóle Kuba był niesamowity,pięknie współpracował z Panią Psycholog i Ona bardzo Go wychwaliła,że super facet, że niesamowicie pogodny, bystry i zdolny :)
    Potem pojechaliśmy prosto do Skórologa i pierwszy raz skorzystałam z faktu,że jestem w ciąży...inaczej chyba nie skorzystałabym z wizyty na NFZ,bo Pani już kończyła przyjmowanie pacjentów...tak czy inaczej Pani Dr stwierdziła,że to na bank było to co Ona zdiagnozowała bo ładnie goi się (swoją drogą wyraziła zdziwienie,że w dniu, w którym u Niej byłam w prywatnym gabinecie miała innego małego pacjenta z tym samym , z takimi samymi objawami...a w całej swojej karierze miała kilka takich przypadków!Czujecie?)..dostał dalej maść z antybiotykiem i do niedziel musi przejść :) Jestem przeszczęśliwa...a jak dodam,że obyło się wyjątkowo bez płacenia za wizytę to jestem podwójnie szczęśliwa :D

a-koczek, kiti, Libra, Rucia, Pismak, zbikowa, Selena, aisa, Sandraa, jeju, Kfjatus, Dodi, Fedra, mauysia, Muska, Ilona lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagus fajnie ze z KUbulkiem juz lepiej. Mam pytanie Kuba jakiego typu ma problemy z mówieniem

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • kiti Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Kiti na własną rękę jedziecie, czy wycieczka?
    jedziemy sami a wycieczka z biura podróż tzn. hotel z jedzonkiem :P

Ola_czeka, Libra, aisa, Sandraa, Kfjatus, Dodi, Fedra, Ilona lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    Shagus fajnie ze z KUbulkiem juz lepiej. Mam pytanie Kuba jakiego typu ma problemy z mówieniem
    Mając skończone 3 latka ma bardzo ubogi zasób słownictwa...woli własny sposób porozumiewania się.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiti, Ty to jesteś hardcorowa :)

kiti, Libra, aisa, Ilona lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Shagga! Super udany dzień! A o tym że Kubulek to super-gość wiedziałyśmy tu wszystkie dużo wcześniej niż pani psycholog!!!!!!!

Shagga_80, Selena, aisa, Kfjatus, Dodi, Fedra, Ilona lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Oj co do śluzu to się nie wypowiem, to zbyt indywidualna sprawa.

Jestem pewna, że jak zacznie Ci się okres spóźniać a sikańce będą wychodzić pozytywnie - znajdziesz sposób, by udac się do laboratorium na betę przed połową września :)

Aga_Andzia, zrobisz jak uważasz. Po tylu cyklach, które przeżyłam, nie byłoby fair nakręcać Cię na zasadzie "Rób test jutro! Koniecznie!" bo sama bym go na Twoim miejscu nie robiła. Dlatego powiedziałam co widziałam i nic więcej nie doradzę.

Dzięki dziewczyny...może uda mi się zamienić z koleżanką z pracy która piatek ma wolny i wtedy zrobię betę w piatek, a jak się ze mną nie zamieni to pójdę na betę jutro

• kiti Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Kiti, Ty to jesteś hardcorowa :)
    eee gdzież tam :D

Fajnie że z kubusiem coraz lepiej :)

Zmykam posprzatąć chaupe i ugotować jakiś obiadek :P poruszam się trochę to może @ sie rozkręci :)

Shagga_80, jeju, Fedra, Ilona lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagus pytam bo syn mojego brata teraz skonczy 5 lat i jego słowa to mama tata i tam kilka pojedynczych wyrazów. bratowa zjezdizła juz wszystkich specjalistów odbebniła rehabilitacje teraz niedawno wróciła z sanatorium i wszystcy mówią że jets inteligentny wszystko pod wzgledem ukształtowania organów ok tylko poprostu niemówi i kazdy rozkłada ręce.

zpbnej28qs8fkan8.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze czas zabrać się za sprzątanie :/ Jak zwykle przed wyjściem do lekarza jestem zbyt zaabsorbowana przygotowywaniem się do wizyty,że nic nie robię....efekt? Mieszkanie wygląda jak po burzy :P
    A obiecałam Młodemu,że wyjdziemy po Tatę na dwór...spotkamy się na ścieżce rowerowej :) ...tylko ja bez roweru :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:

Libra, zabierz mnie z sobą do tej Turcji, pliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiis :P

A poza tym dziś bardzo dobry dzień miałam :) Najpierw u psychologa okazało się,co ja od dawna wiedziałam, że Młody rozwija się prawidłowo jak na swój wiek...oczywiście pomijając opóźnienie mowy, z której to przyczyny w ogóle męczę Go wszelkiej maści badaniami, konsultacjami itd itp. Zalecała terapię logopedyczną i dobrze się składa,bo za tydzień mam skonsultować się znów z logopedą i Ona powinna zapisać nas na stałą terapię...też jestem zdania,że nie ma co czekać!A w ogóle Kuba był niesamowity,pięknie współpracował z Panią Psycholog i Ona bardzo Go wychwaliła,że super facet, że niesamowicie pogodny, bystry i zdolny :)
    Potem pojechaliśmy prosto do Skórologa i pierwszy raz skorzystałam z faktu,że jestem w ciąży...inaczej chyba nie skorzystałabym z wizyty na NFZ,bo Pani już kończyła przyjmowanie pacjentów...tak czy inaczej Pani Dr stwierdziła,że to na bank było to co Ona zdiagnozowała bo ładnie goi się (swoją drogą wyraziła zdziwienie,że w dniu, w którym u Niej byłam w prywatnym gabinecie miała innego małego pacjenta z tym samym , z takimi samymi objawami...a w całej swojej karierze miała kilka takich przypadków!Czujecie?)..dostał dalej maść z antybiotykiem i do niedziel musi przejść :) Jestem przeszczęśliwa...a jak dodam,że obyło się wyjątkowo bez płacenia za wizytę to jestem podwójnie szczęśliwa :D
    pakuj się do mej walizki:D
    dobrze, ze Kubusiowi ranki się goją:* a ja widziałam go dwa razy i ani razu nie zwróciłam uwagi, żeby w czymś nie potrafił dorównać rówieśnikom czy wręcz starszym od siebie:) tylko ze zrozumieniem jego miałam problem, tzn. on coś ciągle pokazywał i mówił, ale dla mnie to był zupełnie obcy język... ale i to nadgoni:D

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Rutka! Sis!

Ja nigdy nie byłam nawet na dużej łańcuchowej.

Za to uwieeeeeeeeeeeeeeelbiam zderzające się autka i strzelanie na strzelnicy! <3

Ooo i karuzela konikowa moze być :P ew. jakaś ciuchajka taka dla 3latków :P

Shagga_80, Kfjatus, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    Shagus pytam bo syn mojego brata teraz skonczy 5 lat i jego słowa to mama tata i tam kilka pojedynczych wyrazów. bratowa zjezdizła juz wszystkich specjalistów odbebniła rehabilitacje teraz niedawno wróciła z sanatorium i wszystcy mówią że jets inteligentny wszystko pod wzgledem ukształtowania organów ok tylko poprostu niemówi i kazdy rozkłada ręce.
    Nie strasz nawet! Ja mam nadzieję,że terapia + moja własna praca nad Nim przyniesie wreszcie efekty...a w przyszłym roku KONIECZNIE do przedszkola!
    Póki co nie martwię się a działam :D

Libra, aisa, Kfjatus, Dodi, Fedra, Ilona lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti wrote:
    jedziemy sami a wycieczka z biura podróż tzn. hotel z jedzonkiem :P
    ale fajnie:) my w przyszłym roku w planach mamy sami autkiem pojechać na wycieczkę do Chorwacji... a może nie sami, tylko w kilka par:) zobaczymy jak się wszystko ułoży...

kiti, Fedra, Ilona lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Ooo i karuzela konikowa moze być :P ew. jakaś ciuchajka taka dla 3latków :P
    Oooo przypomniałaś mi,że w zeszłym roku zaliczyłam taką konikową...że niby przez wzgląd na Młodego :P

kiti lubi tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nie straszę tylko no tak jest chociaz ja podejrzewam że poprostu ona za mało pracowała z nim w domu i może dlatego a pozatym chyba za pożno sie za to wzieła bo dopiero jak skonczył 4 lata. Mysłała ze jak odda go do przedszkola w wieku 3 lat to sie cos ruszy ale jak to w przedszkolu panie tez olewke zrobiły i efekt jest taki ze praktycznie na migi sie z nim porozumiewa. dlatego dziłaj jak najwiecej i jak najszybciej
    Shagga_80 wrote:
    Nie strasz nawet! Ja mam nadzieję,że terapia + moja własna praca nad Nim przyniesie wreszcie efekty...a w przyszłym roku KONIECZNIE do przedszkola!

zpbnej28qs8fkan8.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj jak się ucieszyłam, że z Kubusiem już lepiej :D Biedactwo przestanie się męczyć :)

Co do lunaparków ... przypomniało mi się, jak opowiadał mi mój Paweł, że kiedyś dawno temu byli paczką znajomych w wesołym miesteczku, i był z Nimi kolega który miał protezę nogi. Poszli wszyscy na karuzelę łańcuchową, i w trakcie kręcenia się koledze ta proteza odpadła i wylądowała prosto w czyichś rękach :D Podobno niezła pompa z tego była :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2013, 15:17

kiti, Shagga_80, zbikowa, aisa, Kfjatus, Dodi, Fedra, Ilona lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:

Shaggi mojej siostry syn idąc do przedszkola nie mówił nic, prócz pojedyńczych słów jak twój Kubuś. W przedszkolu dzieci go nauczyły ;) Po pół roku gadał jak nakręcony :)

Libra, Shagga_80, aisa, Sandraa, Kfjatus, Fedra, Ilona lubią tę wiadomość

‹‹ 3796 3797 3798 3799 3800 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ