X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Ja pisałam już o tym jak trafiłam ostatnio na pielęgniarkę-nówke sztukę, która mi na dzień dobry powiedziała że to jej pierwszy dzień :)
    Dzisija na pewno trafisz na jakąs fajną, doświadczoną i wkjłuwająca się za pierwszym razem kobitkę!
    Tego Ci życzę :)
    ps
    zawsze możesz jej powiedziec żeby wzorem tego mojego świeżaka Cię pobiła po ręce dość mocno ;)

Musia żebym miała taką możliwosc trafienia na inną. A w mojej przychodni są tylko dwie pielęgniarki :) Zawsze trafiam na tą samą :)

Ona zawsze każe mi zaciskać pięść i pompować rękę, ale problem leży też po mojej stronie, bo mam niskie ciśnienie, słabo mi leci krew, powinnam pić dużo wody przed pobraniem, a ja tego najzwyczajniej w świecie nie robię :(

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie nie nie chorowała. myśle że to był zawał. dziewczyny ja to sie dzis pożegnam bo ciezko mi pisac i sie rozklejam zaraz a w pracy jestem
    Rucia wrote:
    Koczku strasznie mi przykro :( Strata zwierzęcia zawsze jest bolesna. Chorowała na coś?

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry laski :)

Zbiku trzymam kciuki za koleżankę. Oby wszystko zakończyło sie pozytywnie.

Mauysiu Leoś jest po prostu boski :)

Rucia powodzenia na wizycie. Daj znać po, co i jak. Oby nie musiało byc powtórki z glukoza. Ja tez zawsze chciałam mieć trójkę :)

Sylwia trzymam kciuki i czekamy na relacje.

A-koczku bardzo mi przykro.

Kopciuszku zdrowka dla synka :)

Selenko Gratulacje 5 miesiąca, swoją droga skoro Ty to i ja :)

Miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2013, 08:39

Selena, aisa, mauysia, Rucia, Libra, AGA 30, Sandraa, kopciuszek126, Fedra lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • Muska Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Musia żebym miała taką możliwosc trafienia na inną. A w mojej przychodni są tylko dwie pielęgniarki :) Zawsze trafiam na tą samą :)

Ona zawsze każe mi zaciskać pięść i pompować rękę, ale problem leży też po mojej stronie, bo mam niskie ciśnienie, słabo mi leci krew, powinnam pić dużo wody przed pobraniem, a ja tego najzwyczajniej w świecie nie robię :(
    Hmmmm. Ja mam zwykle ok. 100/50 ;)
    Masz jeszcze niższe?
    Najwyżej powiedz że się jej boisz i niech pobierza ta druga. Kobiecie w ciąży się nie odmawia ;)

aisa lubi tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej babeczki witam z rana...jeszcze z łóżka:-) Młody przebudzil się obsłużył z nocnikiem i dalej śpi...a ja właśnie kombinuje czy jechać jutro na imprezę w plener z ludźmi że studiów...mam wieeeeeelką ochotę...tzn właśnie mnie naszło :-P

Ruciu i Sylwia koniecznie dziś dajcie znać jak po wizycie..Sylwia Twój wykres podoba mi się i mam nadzieję że też lekarz będzie miał dobre informacje dla Ciebie...Rutka a Ty nie martw się nie sądzę byś musiała ponawiać badanie glukozy.

Selenko to już 5ty miesiąc?Przecież Ty niedawno zaskoczyłaś pozytywnym testem!Rutka prawie 8?A ja prawie 9ty (za jakieś 2 tyg.)..dziś zaczynam 34tc !

Kopciuszku zdrówka dla Cyprianka ..u nas na katar pomaga stosowanie trzech specyfików: woda morska,nasivin soft oraz Euphorbium...no i koniecznie często opóźniać nos...szczególnie że gdy to wszystko stosujemy to nosek jest cały czas drozny (woda przed oproznianiem a pozostałe na przemian po wysmarkaniu ).
    A-koczku współczuję przeżyć dzisiejszej nocy...po stracie zwierzęcia nie rzadko płacze się jak po Kimś bliskim :-(

Selena, Ilona, aisa, mauysia, Rucia, Libra, Sandraa, kiti, kopciuszek126, Kfjatus, Pismak, Pismak, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak na marginesie to mnie też zawsze marzyła się Trojeczka ale raczej nie damy rady już...chyba że przypadkiem się trafi...po kamieniu piersią a więc za ok 1,5roku myślę o stosowaniu kalendarzyka jako metody anty :-P to wiecie...różnie bywa

Ilona, aisa, Rucia, Sandraa, kiti, kopciuszek126, Kfjatus, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska na kiedy masz termin @? Bo coś chyba nie aktualne dane masz w stopce ,co:-)?

• Muska Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Muska na kiedy masz termin @? Bo coś chyba nie aktualne dane masz w stopce ,co:-)?
    Ano, faktycznie. Wiesz, że nie zauważyłam?
    Juz poprawiłam, dzięki za uwagę :)

Shagga_80 lubi tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, a ja musze siępodzielic spostrzeżeniami moijego m. Wczoraj mi obwieścił że na bank jestem w ciąży :)
    hihihahaha...
    dobre, nie?
    Ale szczerze, to mam takie zachcianki, ze masakra. Cały czas do słodkieog minie ciągnie. Zaczynam się obawiać, ze zrobię się gruba jak świnia jak tak dalej pójdzie. Ale serio serio, tak na zmianę wyjadam z lodówki - to korniszonki, to śliwki, potem zjadam wafelka i kończe orzeszkami na słono :/
    Ale jazda. Widocznie mi hormony szaleją przy tych nowych tabsach, bo innego wytłumaczenia nie mam.
    Chociaż wczoraj powiedziałam m ze pewnie mam niskie żelazo i magnez jak mnie tak na słodkie ciągnie. Ale uwierzcie, prawie go do sklepu wygoniłam po nutellę, taką miałam meeeega ochote na kanapki z kremem czekoladowym...
    mmmmmmmmniam. Cay czas to za mna chodzi.
    A tak serio serio, to trocxhe mnie to martwi, bo miewam takc zasem ale tylko przy owu i przed samiutkim @.
    Dziwne, dziwne.
    No, to tak chciałam tylko zarzucić temat o zachciewajkach w normalnym cyklu :D

Shagga_80, aisa, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zaczynam głupoty pitolić :/
    Dobra, ide sobie po jakąs herbatkę, może mi przejdzie jak wrócę.
    :)
    ps
    Tak gadam bez powodu, nie myslcie że coś sobie uroiłam :P

mauysia, Fedra lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska ja w tym cyklu co zaszlam miałam tak ze nie mogłam sie najesc. Jadła bym i jadł i ciagle byłam głodna. Normalnie jak odkurzacz. M tez mówił Ty chyba to w ciazy jesteś. Ja tam nie wierzyłem. Test jednak pokazał 2 kreski.
    Pamietam ze z Wiki tez tak na poczatku było.
    U Ciebie podobnie. Poczekamy, zobaczymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2013, 09:23

Muska, Shagga_80, Sandraa, kiti, aisa, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)
    Wczoraj byłam w kinie z Mężem, Bratem i przyszłą Bratową. Powiem Wam, że jakoś dobrze, ze jakoś każdego dnia bardziej kocham mojego Mężczyznę i jakoś jest ostatnio wyjątkowo milo sympatycznie w naszym życiu- a to chyba sukces tylu latach razem ;)
    Uwielbiam czytać Wasze rozważania Kobietki, bez względu na temat: czy to śluzowy, czy o czarnych workach i próbach samobójczych :)
    Liberko udanych wakacji!
    Shagga Kuba jest boski, Twój mąż bardzo przystojny,a Ty bardzo ładnie wyglądasz w ciąży :)
    Żbiku dobrze, że już zdjęli Ci gipsik :) Możesz przytulać swego Faceta jak Cię odwiedzi dwiema łapkami :)
    Muska mam nadzieję, że jesteś w ciąży :)
    Rutka ciasto wyglądało smakowicie :)
    Ola 3lata to za długo, po takim czasie czekania każdy powinien dostawać Bobasa z gratisowymi bodzikami :)
    Ilona oby powrót do Polski Wam się powiódł :)
    Coś miałam jeszcze skrobną, ale nie pamiętam...
    Miłego dzionka Dziewczynki :)

Ilona, Muska, mauysia, Rucia, Libra, Shagga_80, AGA 30, Sandraa, kiti, aisa, Ola_czeka, Pismak, Pismak, Pismak, Pismak, Pismak, Dodi, zbikowa, Gunia, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kfiatuszku :)
    Fajnie, ze u was miłość kwitnie. Ja tez mam nieraz takie przeblyski, ze M kocham bardziej, chyba, ze mnie czymś zdenerwuje to jest inaczej, hehe.
    Ja tez pewnie wybiorą sie do kina niebawem, bo ostatnio byłam z Wiki na Smerfach 2, a z chęcią obejrzalabym jakiś ciekawy film. A co ciekawego grają?

aisa lubi tę wiadomość

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona jasne, że czasem się kłócimy, ale mi chodzi o taką więź, która mimo lata nie przemija, a staje się jeszcze mocniejsza ;)
    Ale nie przynudzam już :P
    Oglądaliśmy Wolverine i mi się podobał, choc była sceptycznie nastawiona jak szliśmy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2013, 09:43

Ilona, aisa lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Mayuśka prowadzisz zeszyt z jego tekstami? :D
    No właśnie niestety nie :( I dużo tekstów zapominam...

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Ilona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem :)

• Muska Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wrote:
    Muska ja w tym cyklu co zaszlam miałam tak ze nie mogłam sie najesc. Jadła bym i jadł i ciagle byłam głodna. Normalnie jak odkurzacz. M tez mówił Ty chyba to w ciazy jesteś. Ja tam nie wierzyłem. Test jednak pokazał 2 kreski.
    Pamietam ze z Wiki tez tak na poczatku było.
    U Ciebie podobnie. Poczekamy, zobaczymy.
    Też bym chciała :D
    Ale będe się faktów trzymać. Żadnego testowania przed czasem, żadnych przypuszczeń, ale kurczę tak mi się chce jeść różne rzeczy naraz :P
    No zobaczymy. Do wrześnie daleko i jak zwykle czas FL zaczął mi się dłuuuuużyć i dłuuuużyć.
    ...oby tak przez 9 m-cy zostało ;)

Kfjatus, Ilona, Libra, Shagga_80, aisa, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska życzę cudownych 9 miesięcy :D

Ilona, Muska, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Aisko dziekuje :) ja już czekam jak u Was będziemy liczyć miesiące :)
    U mnie dziś tez ładnie :) i oby tak zostało :) bo juz czekam żeby jutro ujrzeć Tomsona i Barona :) z Afromental :) <3
    Możesz dodatkowo pomachać do mojego kolegi z chóru, który gra tam na tzw. "przeszkadzajkach" :)

Ilona, Selena, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupowałyscie kiedys pranie tapicerki na Grouponie?
    Jestem ciekawa czy to jakoś konkretnie robię, czy tylko na łapu capu...
    Przydałoby się u nas w aucie wyprac tapicerkę. Po paru latach trzebaby wszystko odświeżyć.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
‹‹ 3855 3856 3857 3858 3859 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ