X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żbikowa, pozdrów od nas koleżankę i powiedz jej, że jest ktoś, kto się dziś pomodli!

zbikowa, Kaja, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

• Ilona Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Zostaw sobie na koncie tysiaczek dla turka.

Masz Ci los.
    A tylko czekalam, aż Ola skomentuje :)
    Uwielbiam Cię :)

Selena, aisa, Ola_czeka, Sandraa, Shagga_80, a-koczek lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • Muska Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśśka wrote:
    nom dzwoniłam juz do endokrynologiem dziś wieczorem poza kolejnością mnie przyjmie bo jutro wracam do Norwegii,ale z telefonicznej rozmowy wynika że mam właśnie tą nadczynność i będę miała problem przy tej chorobie zajść w ciąże :( no nic dobrze że wiem gdzie leży przyczyna i czas zacząć się leczyć,a kontynuacje leczenia podejme w Norwegii
    Brzmi dobrze. A pamiętaj, że to się da leczyć. Trzeba tylko dobrze dawki leku dobrać. Jak się TSH ureguluje to w ciąże zajdziesz :)
    Życze duuużo zdrówka, a potem ślicznego różowego bobaska!

Gośśśka, aisa, Ola_czeka, Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Brzmi dobrze. A pamiętaj, że to się da leczyć. Trzeba tylko dobrze dawki leku dobrać. Jak się TSH ureguluje to w ciąże zajdziesz :)
    Do tego jeszcze muszę znowu dodać, że bardzo dobrze że te badania pod kątem zajścia w ciążę porobiłas, bo nadczynność jest stosunkowo groźna jeśli jest nieleczona. Tak bys może dopiero za pare lat się dowiedziała, przy jakiejś nieciekawej wizycie na oddziale...
    Teraz to juz wykryte, więc będzie pod kontrolą :)

Ola_czeka, Shagga_80 lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to lecimy dalej z kawałami:

Mąż z żoną ogląda horror.
    Nagle na ekranie pojawia się przerażająca, kobieca postać.
    Żona wystraszona wykrzyknęła:
    - O matko!!!
    - Poznałaś, co?

trzeba jakoś jeszcze te pól godziny w pracy wytrzymać ;)

Ilona, magdzia26, biedronka1982, Libra, Sandraa, Shagga_80, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest dobre:

Bóg dał mężczyźnie dwie rzeczy odróżniające go od kobiety - penisa i mózg.
    Potem pomyślał i zrobił w penisie dziurkę, żeby mózg się nie udusił...

Ilona, magdzia26, biedronka1982, Libra, Dodi, Sandraa, Shagga_80, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Gośśśka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    dziękuje Wam za te słowa otuchy :) dziś idę do lekarza więc powiem mi mniej więcej co i jak powinno wyglądać,mam tylko nadzieje że w Oslo trafię na jakiegoś dobrego lekarza :) dzięki kochana
    dobrze ze wiem już co jest ze mną nie tak :)
    muszę już zmykać a Wam wszystkim życzę miłego dzionka :) :)

Ilona, kiti, aisa, Sandraa, Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość

relgl6d8fxp9gav7.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przychodzi kobieta do lekarza i mówi:
    - Panie doktorze, mam wstydliwy i nieco dziwny problem. Otóż na wewnętrznej stronie ud pojawiły mi się ostatnio tajemnicze, zielone koła. Lekarz kazał jej się rozebrać, obejrzał dokładnie opisane miejsce, po czym zapytał:
    - Ma pani kochanka Cygana?
    - Tak, skąd pan wie? - zapytała zawstydzona nieco kobieta.
    - Proszę mu powiedzieć, że te kolczyki nie są złote.

zbikowa, Ilona, Ola_czeka, biedronka1982, aisa, Libra, Dodi, Sandraa, Shagga_80, Gunia, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośka trzymam kciuki za wizytę u endo :) nie spotkałam jeszcze złego endo więc powinno być ok. &&&&&&&&&.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2013, 15:41

Gośśśka lubi tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Gośśśka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Gosska trzymam kciuki za wizytę u endo :) nie spotkałam jeszcze złego endo więc powinno być ok. &&&&&&&&&.
    dzięki słońce ja też trzymam mocno jak by co kciuki za Ciebie,niech się zazieleni u Ciebie,niech się u Was wszystkich zazieleni :) przesyłam buziaki i miłego dzionka życzę :)

Pismak lubi tę wiadomość

relgl6d8fxp9gav7.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za momencik stąd się zawijam, więc chciałam wszystkim życzyć owocnego(!) weekendu. Słonecznego i cieplutkiego też ;)

Buziaki i papaty i do poniedziałku (chyba ze nie wytrzymam i gdzies pobiegnę kompa szukać). A to dlatego że jedziemy zaraz po pracy z m do Wieliczki na solone lody :) No, serio- solone, jedyne takie w Polsce i na świecie. Ostatnuio Kret o tym w tv mówil. Smak bardzo ciekawy (już próbowałam), ogólnie polecam każdemu jako ciekawostke lodową, fajna lodziarnia, pyszne lody i wszystko całkiem blisko wyjścia z szybu (chyba Daniłowicza) Kopalni Soli, na dolnym rynku miassteczka (prawie reklama ;) ).
    Połączymy zwiedzanie ze smaczym zwiedzaniem, hihi. I wrócimy pare kilo ciężsi przez te pyszności.
    papapapappa :)

aisa, Kfjatus, Libra, Rucia, mauysia, Sandraa, Gunia, Fedra lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska! Boszsz będziesz 5 km od mojego domu i się nie zobaczymy :(

Następnym razem na lody to do Niepołomnic!

Ilona, Kfjatus, Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natychmiast w tej chwili macie zacząć się odzywać.

Ilona, Kfjatus, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedziałam natychmiast.

Ilona, Kfjatus, a-koczek lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovufriendzie, wiem, że poprosiłam Cię o bana na wszystkie użytkowniczki tego forum, wkurzyłam się, że w ogóle nie lajkują moich postów, ale proszę Cię odblokuj je, bo nie mam z kim gadać :(

Ilona, Libra, Dodi, Selena, Shagga_80, Gunia, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chcialam isc dzis na bete (tak wiem, ze to za wczesniej ale same wiecie jak to jest kiedy sie chce bardzo miec dziecko) moja mama jednak mnie przed tym powstrzymala. Powiedziala zebym zrobila 2 test. Tez tak zrobilam. I znow sytuacja sie powtorzyla. Na poczatku raczej nie widzialam cienia po ok 30 min byl juz cien 2 kreski. Nigdy nie mialam tak jak robilam testy a uwierzcie mi robilam ich sporo. Rozumie, ze jeden test moze byc felerny ale zeby 2?

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli zaraz się ktoś nie odezwie, to

straciłam umiejętność szantażowania... :(

Ilona, aisa, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Dziewczyny chcialam isc dzis na bete (tak wiem, ze to za wczesniej ale same wiecie jak to jest kiedy sie chce bardzo miec dziecko) moja mama jednak mnie przed tym powstrzymala. Powiedziala zebym zrobila 2 test. Tez tak zrobilam. I znow sytuacja sie powtorzyla. Na poczatku raczej nie widzialam cienia po ok 30 min byl juz cien 2 kreski. Nigdy nie mialam tak jak robilam testy a uwierzcie mi robilam ich sporo. Rozumie, ze jeden test moze byc felerny ale zeby 2?

Testy nie są felerne. Na każdym teście masz zawsze ostrzeżenie ile minut po zrobieniu testu wynik przestaje być wiarygodny. Sprawdź to i w momencie, gdy mija "bezpieczny czas" wyrzucaj testy i nie patrz na nie. Nie ma najmnijeszego sensu patrzeć na test 30 minut po jego zrobieniu.

Ilona, aisa, Kfjatus, Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie tak pisze ale praktycznie nigdy mi takie cos sie nie pokazywalo. Pytalam tez dziewczyn i mowily, ze tez czegos takiego nie mialy. Oba testy byly innej firmy...

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Ilona Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ola :)

Ola_czeka lubi tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
‹‹ 3859 3860 3861 3862 3863 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ