X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • aisa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, mam nadzieję, że Wafel przemyśli co trzeba i zmieni się na dobre :)

Pani Żbikssonowa, fajnie, że gin ogarnięty i konkretny. Bezbolesnych badań i dobrych wyników życzę :)
    Hahhhaaahhhaaa... trol majtol ;D świetne określenie hahahaaahhhaa

Ruciu, Twoja córka jest extra ;)

Kopciuszku, super, że z dzidzią wszystko ok :) No i ma już prawie kilogram, fajnie! Szkoda, że nie masz nowych fotek.

Libra, Twój M jest super :) Karmienie bardzo Mu się spodobało :) A gdzie była mała Zuzia w tym czasie?

Rucia, AGA 30, Pismak, Effcia28, zbikowa, kopciuszek126, Libra, Dodi, Sandraa, Kfjatus, Beata, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:

Ruciu, Twoja córka jest extra ;)

Dziękuję, ale nie mówcie tego za często i za głośno, bo ona szpieg wszystko widzi i czyta o.O

Puszy się cholera jak Paw od tych waszych kompelemntów pfff :P :P

Jeszcze chwila i założy sobie konto na ovufriend :P

Effcia28, Libra, mauysia, zbikowa, aisa, Pismak, Dodi, Sandraa, Ola_czeka, Kfjatus, Beata, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zmywam dziewoje. Do jutra :)

Fedra lubi tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    aiska gratulacje- no to teraz powinny posypac sie fasolinki skoro juz ktoras zaczela :)

zosia ktosia dawno cie nie bylo .....

Selena zawsze mozna sex zastapic recznymi robotkami :) albo jeszcze inaczej :)

buziole zozole

Sylwia a jak tam wyniki hormonów?odebrałaś już ?

Libra, aisa lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja podwijam kiecę i lecę!!!!!!!

Miłej nocki laseczki!!!!!!!

Dobranoc!!!:-)

Kolorowych snów!!!!!:-)

Fedra lubi tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też się zmywam za jakieś 5 minut :)

czas minął Dobranoc :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2013, 20:35

Fedra lubi tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:

Libra, Twój M jest super :) Karmienie bardzo Mu się spodobało :) A gdzie była mała Zuzia w tym czasie?
    mala siedziała obok m na krzesełku podczas obiadku... Na kolacji przesyłała buziaki i wszystkim robiła papa:) slodziutka jest:)
    ps. I nie ma na imię Zuzia tylko Klaudia... Ale ostatnio tak się jej podoba piosenka "Zuzia... Lalka nie duza" ze na siebie, lalki mówi "Zuzia"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2013, 20:39

Effcia28, aisa, Dodi, Rucia, Shagga_80, Kfjatus, Spero, Beata, Fedra, AGA 30 lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    wogole Aiso napisz wiecej jak sie czujesz, jak to bylo jak zrobilas test, jak powiedzialas swojemu, jak zareagowal? poprosimy wiecej szczegółów :D

Dzięki, czuję się normalnie, wszystko jest tak jak zawsze. Z testem to taka historia, że pomyślałam, że skoro nie mam objawów na @ ani na fasolkę to pewnie @ przyjdzie i żeby nie wkręcać się, że jednak nie przyjdzie to zrobiłam test. A tu kuku, od razu druga kreska się pojawiła...
    Zrobiłam zdjęcie telefonem, schowałam test, dziabnęłam kanapkę i poleciałam na autobus.

Jak M wrócił to zjedliśmy obiad, luknęliśmy na teleexpress a potem kazałam Mu zamknąć oczy. Usiadłam Mu na kolanach okrakiem a za mną na ławie leżały małe skarpetki (które dziś kupiłam) a w środku test. Jak otworzył oczy to powiedziałam, że muszę Mu coś powiedzieć i pokazać no i się odsunęłam. Minę miał niezłą, najpierw poważną, potem uśmiech, spojrzał na mnie a że niewiele mogłam powiedzieć to tylko pokiwałam głową. Przytulił mnie i pocałował no i tak się potem razem cieszyliśmy i przytulaliśmy itp.

Przyznam się Wam, że trochę się zaczęłam zastanawiać kilka dni temu... a co jeśli się udało... zaczęłam kurs, będą praktyki a tu może się udało...
    Ale co ma być to będzie, fasolka jest najważniejsza a cała reszta jakoś się ułoży. Naturalnie chcę dokończyć kurs i praktyki teraz.

W tym cyklu chyba faktycznie nie myślałam o dzidzi, śmigałam do "niby pracy", nie obserwowałam śluzu ani tempki, sporo myślałam o tym kursie i gdzie bym chciała mieć te praktyki (bo to sami wybieramy).
    Do tego poszłam na sposób Ilony ;D Czytałam Greya na smarkfonie ;) Około godziny zajmowało mi jeżdżenie do tamtych dzieciaków a tylko to miałam na telefonie, więc czytałam.

Myślę też, że modlitwa miała dużą moc. Byliśmy z M w Częstochowie, Wadowicach, Kalwarii i Łagiewnikach (po drodze w i z gór). Modliłam się za nas, za pojawienie się fasolek u niezafasolkowanych z naszego wątku, za zdrowie dzieciątek już poczętych i za spokojne porody. Serio uważam, że modlitwa dużo dała i ma wielką moc!!! Z resztą zawsze tak uważałam. Dlatego nie martwcie się dziołchy, wszystko będzie ok! :)

Mam nadzieję, że zapoczątkuje zieloną falę, skoro worek się już rozwiązał to dużo fasolek się pojawi :)

mauysia, zbikowa, Libra, Pismak, plemniczka, Gunia, Selena, Dodi, Rucia, kopciuszek126, Muska, Sandraa, Kleopatra, Shagga_80, magdzia26, Ola_czeka, Kfjatus, Spero, Beata, Effcia28, Fedra, kiti, AGA 30, Kaja, a-koczek lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też juz się pożegnam... Zbieramy się na spacer nad morze... Do jutra

Może jutro jak zajrzę pojawi się nowa fasolka:D fajnie by było:)

aisa, Dodi, Rucia, Kfjatus, Beata, Fedra, AGA 30 lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aiso, aż mi się łezka zakręciła jak opowiedziałaś o tym, jak przekazałaś swojemu M radosną nowinę! U nas to tak poetycko nie wyglądało, bo by w ogóle nie jesteśmy "romantyczni" ;)

Czyli rada dla forumek: primo - CZYTAĆ GREYA (!!!!!), secundo - no w ostateczności wyluzowanie i modlitwa.

aisa, Dodi, Shagga_80, Sandraa, Ola_czeka, Kfjatus, Beata, Fedra, AGA 30, a-koczek lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o rany Aisa, wzrusz!

uciekam :)

PS. a co do kursu i praktyk to masz racje, samo sie ułoży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2013, 20:46

mauysia, aisa, Shagga_80, Sandraa, Ola_czeka, Beata, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, syn mój śpi już od godziny (brak drzemki w dzień), zaległości internetowe w miarę nadrobione, czyli mam niepowtarzalną okazję OBEJRZEĆ JAKIŚ FILM DŁUGOMETRAŻOWY! Co też zaraz uczynię.

Dobrej nocki moje drogie!

aisa, Dodi, Rucia, Sandraa, Kfjatus, Spero, Beata, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak...jak mi się uruchomił internet na nowo to poszły...cóż...jestem zmuszona wziąć prysznic i poćwiczyć przed owulką...jak mus to mus...

Rucia, Beata, Fedra, AGA 30 lubią tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zmywam.
    M luka na mecz (cosik ta Legia słabiutko dziś gra) a ja mam robotę na jutrzejsze zajęcia... fuj...

Słodkich snów :*

Beata lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia badania maja przyjsc do lakarza do ktorego jestem umowiona w piatek i wszystkiego sie dowiem :)

jutro rano ide zlapac gina ktory robil mi ta cytologie i zapytac go o co chodzi z tym znamieniem bo potem go nie bedzie bo idzie na urlop a ja sie dluzej stresowac nie zamierzam.Mam nadzieje ze mnie nie wygoni. Ide rano przed 8 bo na 10 do pracy i mam nadzieje ze uda mi sie wszystko zalatwic

spokojnej nocki

Pismak, Shagga_80, aisa, Libra, Beata, Effcia28, Fedra lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Dzięki, czuję się normalnie, wszystko jest tak jak zawsze. Z testem to taka historia, że pomyślałam, że skoro nie mam objawów na @ ani na fasolkę to pewnie @ przyjdzie i żeby nie wkręcać się, że jednak nie przyjdzie to zrobiłam test. A tu kuku, od razu druga kreska się pojawiła...
    Zrobiłam zdjęcie telefonem, schowałam test, dziabnęłam kanapkę i poleciałam na autobus.

No tak takie to naturalne :D Taka opanowana ekscytacja.

Shagga_80, aisa, Ola_czeka, Beata, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wrote:
    No tak...jak mi się uruchomił internet na nowo to poszły...cóż...jestem zmuszona wziąć prysznic i poćwiczyć przed owulką...jak mus to mus...

Muzi co będziesz ćwiczyć? Gimnatykę buzi i języka? :P :P

Dodi, Pismak, Shagga_80, Selena, aisa, magdzia26, Beata, Fedra, AGA 30 lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Żbikowa cieszę, się że trafiłaś na konkretnego lekarza :) mam nadzieję, że po badaniach wszystko się wyjaśnie i będzie już git majonez :D

Kopciuszku fajnie, że u Was wszystko dobrze i dziecię rośnie jak na drożdżach ;)

Ojjjj ta młoda ovufoumowiczka Kinga to umie człowieka na łopatki powalić he he przegigant z tej Twojej córki Rutka. Przy okazji pozdrów Ja ;)

ja również jestem za spotkaniem ale jeśli bedzie w Kato :D

kurde a ja już Greya przeczytałam, Crossa przeczytałam i co?? macie coś ciekawego jeszcze? :P chętnie bym się wypchała już :P a tak wogóle to możemy się umówić, że to hasło to odemnie wyszło? plisss :P

taka młoda pora jeszcze a ciemno jakby środek nocy był, dlatego chyba, ale nie napewno, zaraz idę pod prysznic i do wyra bo jutro całodzienna praca blee...

Libruś a Ty wcinaj ile wlezie, bo i tak to spalisz w łózku :*

pozdro :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2013, 21:29

Rucia, Gunia, Pismak, Sandraa, Shagga_80, aisa, Libra, Kfjatus, Beata, Fedra, AGA 30, Kaja lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:

Ojjjj ta młoda ovufoumowiczka Kinga to umie człowieka na łopatki powalić he he przegigant z tej Twojej córki Rutka. Przy okazji pozdrów Ja ;)

Oczywiście dzięki Dodi :)

Dodi lubi tę wiadomość

• kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie zażyłam pierwszą tabletke luteiny podjęzykowej-bleeeeeeeeee :( okropieństwo!!!! Brała któraś z Was te tabsy w takiej formie? nie mogę, a tu jeszcze 29 sztuk zostało :(. Ja też zaraz uciekam sie kapać bo wszyscy juz śpią a ja na TVN ogladam Idealną Nianie.

Aisko- u Ciebie podobnie jak u mnie było- nie mierzyłam tempki,nie obserwowalam sie, zajełam się robotą i pstryk-od razu się udało :). No i przekazałam info męzowi w łóżku - pokazujac mu teścik i nie spalismy do godziny 2 w nocy. Kurczę, ale ten czas leci-dopiero test robiłam a tu już mój mały smrodek ma juz 1 kg.

Dobranoc dziewusie :)

Gunia, aisa, Libra, Rucia, Kfjatus, Beata, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
‹‹ 3909 3910 3911 3912 3913 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ