X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • aisa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, mam nadzieję, że Wafel przemyśli co trzeba i zmieni się na dobre :)

Pani Żbikssonowa, fajnie, że gin ogarnięty i konkretny. Bezbolesnych badań i dobrych wyników życzę :)
    Hahhhaaahhhaaa... trol majtol ;D świetne określenie hahahaaahhhaa

Ruciu, Twoja córka jest extra ;)

Kopciuszku, super, że z dzidzią wszystko ok :) No i ma już prawie kilogram, fajnie! Szkoda, że nie masz nowych fotek.

Libra, Twój M jest super :) Karmienie bardzo Mu się spodobało :) A gdzie była mała Zuzia w tym czasie?

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Pismak, Effcia28, zbikowa, kopciuszek126, nick nieaktualny, Dodi, Sandraa, Kfjatus, Beata, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:

Ruciu, Twoja córka jest extra ;)

Dziękuję, ale nie mówcie tego za często i za głośno, bo ona szpieg wszystko widzi i czyta o.O

Puszy się cholera jak Paw od tych waszych kompelemntów pfff :P :P

Jeszcze chwila i założy sobie konto na ovufriend :P

Effcia28, nick nieaktualny, mauysia, zbikowa, aisa, Pismak, Dodi, Sandraa, Ola_czeka, Kfjatus, Beata, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zmywam dziewoje. Do jutra :)

Fedra lubi tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    aiska gratulacje- no to teraz powinny posypac sie fasolinki skoro juz ktoras zaczela :)

zosia ktosia dawno cie nie bylo .....

Selena zawsze mozna sex zastapic recznymi robotkami :) albo jeszcze inaczej :)

buziole zozole

Sylwia a jak tam wyniki hormonów?odebrałaś już ?

nick nieaktualny, aisa lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja podwijam kiecę i lecę!!!!!!!

Miłej nocki laseczki!!!!!!!

Dobranoc!!!:-)

Kolorowych snów!!!!!:-)

Fedra lubi tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też się zmywam za jakieś 5 minut :)

czas minął Dobranoc :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2013, 20:35

Fedra lubi tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:

Libra, Twój M jest super :) Karmienie bardzo Mu się spodobało :) A gdzie była mała Zuzia w tym czasie?
    mala siedziała obok m na krzesełku podczas obiadku... Na kolacji przesyłała buziaki i wszystkim robiła papa:) slodziutka jest:)
    ps. I nie ma na imię Zuzia tylko Klaudia... Ale ostatnio tak się jej podoba piosenka "Zuzia... Lalka nie duza" ze na siebie, lalki mówi "Zuzia"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2013, 20:39

Effcia28, aisa, Dodi, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Kfjatus, nick nieaktualny, Beata, Fedra, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    wogole Aiso napisz wiecej jak sie czujesz, jak to bylo jak zrobilas test, jak powiedzialas swojemu, jak zareagowal? poprosimy wiecej szczegółów :D

Dzięki, czuję się normalnie, wszystko jest tak jak zawsze. Z testem to taka historia, że pomyślałam, że skoro nie mam objawów na @ ani na fasolkę to pewnie @ przyjdzie i żeby nie wkręcać się, że jednak nie przyjdzie to zrobiłam test. A tu kuku, od razu druga kreska się pojawiła...
    Zrobiłam zdjęcie telefonem, schowałam test, dziabnęłam kanapkę i poleciałam na autobus.

Jak M wrócił to zjedliśmy obiad, luknęliśmy na teleexpress a potem kazałam Mu zamknąć oczy. Usiadłam Mu na kolanach okrakiem a za mną na ławie leżały małe skarpetki (które dziś kupiłam) a w środku test. Jak otworzył oczy to powiedziałam, że muszę Mu coś powiedzieć i pokazać no i się odsunęłam. Minę miał niezłą, najpierw poważną, potem uśmiech, spojrzał na mnie a że niewiele mogłam powiedzieć to tylko pokiwałam głową. Przytulił mnie i pocałował no i tak się potem razem cieszyliśmy i przytulaliśmy itp.

Przyznam się Wam, że trochę się zaczęłam zastanawiać kilka dni temu... a co jeśli się udało... zaczęłam kurs, będą praktyki a tu może się udało...
    Ale co ma być to będzie, fasolka jest najważniejsza a cała reszta jakoś się ułoży. Naturalnie chcę dokończyć kurs i praktyki teraz.

W tym cyklu chyba faktycznie nie myślałam o dzidzi, śmigałam do "niby pracy", nie obserwowałam śluzu ani tempki, sporo myślałam o tym kursie i gdzie bym chciała mieć te praktyki (bo to sami wybieramy).
    Do tego poszłam na sposób Ilony ;D Czytałam Greya na smarkfonie ;) Około godziny zajmowało mi jeżdżenie do tamtych dzieciaków a tylko to miałam na telefonie, więc czytałam.

Myślę też, że modlitwa miała dużą moc. Byliśmy z M w Częstochowie, Wadowicach, Kalwarii i Łagiewnikach (po drodze w i z gór). Modliłam się za nas, za pojawienie się fasolek u niezafasolkowanych z naszego wątku, za zdrowie dzieciątek już poczętych i za spokojne porody. Serio uważam, że modlitwa dużo dała i ma wielką moc!!! Z resztą zawsze tak uważałam. Dlatego nie martwcie się dziołchy, wszystko będzie ok! :)

Mam nadzieję, że zapoczątkuje zieloną falę, skoro worek się już rozwiązał to dużo fasolek się pojawi :)

mauysia, zbikowa, nick nieaktualny, Pismak, plemniczka, Gunia, Selena, Dodi, nick nieaktualny, kopciuszek126, Muska, Sandraa, Kleopatra, nick nieaktualny, magdzia26, Ola_czeka, Kfjatus, nick nieaktualny, Beata, Effcia28, Fedra, kiti, nick nieaktualny, Kaja, a-koczek lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też juz się pożegnam... Zbieramy się na spacer nad morze... Do jutra

Może jutro jak zajrzę pojawi się nowa fasolka:D fajnie by było:)

aisa, Dodi, nick nieaktualny, Kfjatus, Beata, Fedra, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aiso, aż mi się łezka zakręciła jak opowiedziałaś o tym, jak przekazałaś swojemu M radosną nowinę! U nas to tak poetycko nie wyglądało, bo by w ogóle nie jesteśmy "romantyczni" ;)

Czyli rada dla forumek: primo - CZYTAĆ GREYA (!!!!!), secundo - no w ostateczności wyluzowanie i modlitwa.

aisa, Dodi, nick nieaktualny, Sandraa, Ola_czeka, Kfjatus, Beata, Fedra, nick nieaktualny, a-koczek lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o rany Aisa, wzrusz!

uciekam :)

PS. a co do kursu i praktyk to masz racje, samo sie ułoży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2013, 20:46

mauysia, aisa, nick nieaktualny, Sandraa, Ola_czeka, Beata, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, syn mój śpi już od godziny (brak drzemki w dzień), zaległości internetowe w miarę nadrobione, czyli mam niepowtarzalną okazję OBEJRZEĆ JAKIŚ FILM DŁUGOMETRAŻOWY! Co też zaraz uczynię.

Dobrej nocki moje drogie!

aisa, Dodi, nick nieaktualny, Sandraa, Kfjatus, nick nieaktualny, Beata, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak...jak mi się uruchomił internet na nowo to poszły...cóż...jestem zmuszona wziąć prysznic i poćwiczyć przed owulką...jak mus to mus...

nick nieaktualny, Beata, Fedra, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zmywam.
    M luka na mecz (cosik ta Legia słabiutko dziś gra) a ja mam robotę na jutrzejsze zajęcia... fuj...

Słodkich snów :*

Beata lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia badania maja przyjsc do lakarza do ktorego jestem umowiona w piatek i wszystkiego sie dowiem :)

jutro rano ide zlapac gina ktory robil mi ta cytologie i zapytac go o co chodzi z tym znamieniem bo potem go nie bedzie bo idzie na urlop a ja sie dluzej stresowac nie zamierzam.Mam nadzieje ze mnie nie wygoni. Ide rano przed 8 bo na 10 do pracy i mam nadzieje ze uda mi sie wszystko zalatwic

spokojnej nocki

Pismak, nick nieaktualny, aisa, nick nieaktualny, Beata, Effcia28, Fedra lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Dzięki, czuję się normalnie, wszystko jest tak jak zawsze. Z testem to taka historia, że pomyślałam, że skoro nie mam objawów na @ ani na fasolkę to pewnie @ przyjdzie i żeby nie wkręcać się, że jednak nie przyjdzie to zrobiłam test. A tu kuku, od razu druga kreska się pojawiła...
    Zrobiłam zdjęcie telefonem, schowałam test, dziabnęłam kanapkę i poleciałam na autobus.

No tak takie to naturalne :D Taka opanowana ekscytacja.

nick nieaktualny, aisa, Ola_czeka, Beata, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wrote:
    No tak...jak mi się uruchomił internet na nowo to poszły...cóż...jestem zmuszona wziąć prysznic i poćwiczyć przed owulką...jak mus to mus...

Muzi co będziesz ćwiczyć? Gimnatykę buzi i języka? :P :P

Dodi, Pismak, nick nieaktualny, Selena, aisa, magdzia26, Beata, Fedra, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Żbikowa cieszę, się że trafiłaś na konkretnego lekarza :) mam nadzieję, że po badaniach wszystko się wyjaśnie i będzie już git majonez :D

Kopciuszku fajnie, że u Was wszystko dobrze i dziecię rośnie jak na drożdżach ;)

Ojjjj ta młoda ovufoumowiczka Kinga to umie człowieka na łopatki powalić he he przegigant z tej Twojej córki Rutka. Przy okazji pozdrów Ja ;)

ja również jestem za spotkaniem ale jeśli bedzie w Kato :D

kurde a ja już Greya przeczytałam, Crossa przeczytałam i co?? macie coś ciekawego jeszcze? :P chętnie bym się wypchała już :P a tak wogóle to możemy się umówić, że to hasło to odemnie wyszło? plisss :P

taka młoda pora jeszcze a ciemno jakby środek nocy był, dlatego chyba, ale nie napewno, zaraz idę pod prysznic i do wyra bo jutro całodzienna praca blee...

Libruś a Ty wcinaj ile wlezie, bo i tak to spalisz w łózku :*

pozdro :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2013, 21:29

nick nieaktualny, Gunia, Pismak, Sandraa, nick nieaktualny, aisa, nick nieaktualny, Kfjatus, Beata, Fedra, nick nieaktualny, Kaja lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:

Ojjjj ta młoda ovufoumowiczka Kinga to umie człowieka na łopatki powalić he he przegigant z tej Twojej córki Rutka. Przy okazji pozdrów Ja ;)

Oczywiście dzięki Dodi :)

Dodi lubi tę wiadomość

• kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie zażyłam pierwszą tabletke luteiny podjęzykowej-bleeeeeeeeee :( okropieństwo!!!! Brała któraś z Was te tabsy w takiej formie? nie mogę, a tu jeszcze 29 sztuk zostało :(. Ja też zaraz uciekam sie kapać bo wszyscy juz śpią a ja na TVN ogladam Idealną Nianie.

Aisko- u Ciebie podobnie jak u mnie było- nie mierzyłam tempki,nie obserwowalam sie, zajełam się robotą i pstryk-od razu się udało :). No i przekazałam info męzowi w łóżku - pokazujac mu teścik i nie spalismy do godziny 2 w nocy. Kurczę, ale ten czas leci-dopiero test robiłam a tu już mój mały smrodek ma juz 1 kg.

Dobranoc dziewusie :)

Gunia, aisa, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Kfjatus, Beata, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
‹‹ 3909 3910 3911 3912 3913 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ