X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutko nie wiem czy na dobre, póki mam czas to zerkam TU.

Shagga_80, aisa, Fedra, Libra lubią tę wiadomość

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ja o nadzerce dowiedziałam się gdy poszłam do ginki potwierdzić pierwszą ciążę..a chyba 2 czy 3 tyg. wcześniej inny Gin (swoją drogą wspólny Gin mój i Libry :-P ) jeszcze nic nie widział..w ciąży nic z tym nie robiłam po połogu nieśmiało Ginka powiedziała że poczekamy jeszcze trochę ponmówimy cytologie i zobaczymy ..dalej nie było to nic pilnego...wreszcie w zeszłym roku zrobiło się pilnie ale moja Ginka miała tylko wypalanke jako metodę usuwania (a wyczytalam że to przestarzała metoda i że powoduje zrosty ) więc szukałam innego specjalisty i zrobiłam w Bwie laserowo..za pół roku byłam znów w ciąży więc nawet nie wiem czy to cholerstwo nie odrodziło się znów...oby nie!

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej ja może nie sprzątam jak Muzi i nie śpię w przezroczystej piżamce jak Shagga, ale powiedzcie, że też jestem zajebistą żoną:

Właśnie pozwoliłam mężowi w drodze na lotnisko słuchać beze mnie audiobooka, którego słuchamy razem w aucie i tym sposobem on pierwszy dowie się kto zabił (słuchamy kryminału).

Czekam na aplauz, podziw i oklaski.

Shagga_80, Spero, Rucia, magdzia26, Effcia28, aisa, Fedra, kiti, AGA 30, jeju, Pismak, zbikowa, Dodi, a-koczek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Ej ja może nie sprzątam jak Muzi i nie śpię w przezroczystej piżamce jak Shagga, ale powiedzcie, że też jestem zajebistą żoną:

Właśnie pozwoliłam mężowi w drodze na lotnisko słuchać beze mnie audiobooka, którego słuchamy razem w aucie i tym sposobem on pierwszy dowie się kto zabił (słuchamy kryminału).

Położyłaś nas wszystkie na łopatki JESTEŚ MISZCZ!

Spero, Ola_czeka, aisa, Fedra, jeju, zbikowa, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoooo jestem :D

Shagga, aż się zarumieniłam od pochwał :)

Rucia... córę masz genialną, pozazdrościć :D

Aiska, aż mi się łezka zakręciła i w ogóle chyba oaza spokoju i opanowania z Ciebie!

Kopciuszku, kawał chłopaczka Ci rośnie, super! Obu tak dalej

Pani Żbikowa! Dobrze, że u lekarz ok :D Swoją drogą to słyszałam że kiedyś jakaś pacjentka chciała właśnie się trochę hmm dopracować i użyła dezodorantu, a jak już była na fotelu to lekarz do niej, ale się pani wystroiła, ona o co chodzi, i się okazało, że lakieru z brokatem użyła :D

Zjadłam już parówkę i plasterek sera pleśniowego. Żyję :)

Shagga_80, Rucia, Beata, aisa, Fedra, mauysia, kopciuszek126, AGA 30, jeju, Pismak, Gunia, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:

Brawo Olu Brawo :D

Shagga_80, Ola_czeka, Spero, Kfjatus, aisa, Fedra, AGA 30, jeju lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero wrote:

słyszałam że kiedyś jakaś pacjentka chciała właśnie się trochę hmm dopracować i użyła dezodorantu, a jak już była na fotelu to lekarz do niej, ale się pani wystroiła, ona o co chodzi, i się okazało, że lakieru z brokatem użyła :D

O mamo hahahaha wizyta niczym bal sylwestrowy :D

Spero, Shagga_80, jeju, Pismak, Gunia, zbikowa lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Ola ja o nadzerce dowiedziałam się gdy poszłam do ginki potwierdzić pierwszą ciążę..a chyba 2 czy 3 tyg. wcześniej inny Gin (swoją drogą wspólny Gin mój i Libry :-P ) jeszcze nic nie widział..w ciąży nic z tym nie robiłam po połogu nieśmiało Ginka powiedziała że poczekamy jeszcze trochę ponmówimy cytologie i zobaczymy ..dalej nie było to nic pilnego...wreszcie w zeszłym roku zrobiło się pilnie ale moja Ginka miała tylko wypalanke jako metodę usuwania (a wyczytalam że to przestarzała metoda i że powoduje zrosty ) więc szukałam innego specjalisty i zrobiłam w Bwie laserowo..za pół roku byłam znów w ciąży więc nawet nie wiem czy to cholerstwo nie odrodziło się znów...oby nie!

Mi moja ginka wymrażała u siebie w gabinecie. Dopiero potem poczytałam o tym i dowiedziałam się od mojej przyjaciółki, która mieszkała we Francji a potem w Niemczech, że każdy z jej ginekologów mówił jej, że ma nadżerkę, ale nic z tym nie należy robić, póki to nie jest uciążliwe. U mnie ona akurat powodowała krwawienie i czasem ból, ale w większości przypadków chyba faktycznie lepiej tego nie ruszać...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Mi moja ginka wymrażała u siebie w gabinecie. Dopiero potem poczytałam o tym i dowiedziałam się od mojej przyjaciółki, która mieszkała we Francji a potem w Niemczech, że każdy z jej ginekologów mówił jej, że ma nadżerkę, ale nic z tym nie należy robić, póki to nie jest uciążliwe. U mnie ona akurat powodowała krwawienie i czasem ból, ale w większości przypadków chyba faktycznie lepiej tego nie ruszać...

Mojej sąsiadki synowa miała nadżerkę o której najwidoczniej nie wiedziała, zaszła w ciąże, nie wiem czy jej nie robili cytologii, bo z tego wynika że nie robili. Dziewczyna urodziła a za chwilę okazało się, że ma raka szyjki macicy, właśnie przez tą nieszczęśną nadżerkę, która była już tak zaawansowana, że wytworzyły się komórki rakowe. Tylko według mnie trochę to jest chyba zaniedbanie z jej strony, ponieważ ja pamiętam moje początki z nadżerką, i w jaki sposób się o niej dowiedziałam. Tony śluzu o nieprzyjemnym zapachu. Stwierdziłam, że coś jest nie tak, więc pognałam do lekarza. A ona? Na dzień dzisiejszy młodej dziewczynie została usunięta macica, i bierze chemię. Jakie są rokowania cholera wie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2013, 09:28

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Zjadłam śniadanie, wypiłam kawę, pobuszowałam na allegro i jestem :)
    Aisko tak się, cieszę z tej Twojej ciąży, ze szok! Jakoś wczoraj ciągle wracałam myślami od Cibie i pozytywnego testu, mimo, że miałam masę zajęć. :)
    Shagga pranie malusich ciuszków musi Cię jeszcze bardziej nakręcać na myśl, że niedługo spotkasz tego swojego małego słodkiego Jaśka na żywo ;) SUUUUPER! :)
    Żbiczku dobrze, że lekarz konkretny i solidnie wziął się za Cibie :)
    Mauyś kiedy można wpaść do Ciebie na fasolóweczkę? :D
    Klaudiaa mam nadzieję, ze faktycznie się udało i tego życzę ! :)
    Rutka Kinia to ekstra panienka i mam wrażenie, że bardzo mądrze wychowywana ;) Dalej czekam na foty reszty domu :)
    Kopociuszku niezły facet mieszka w tym Twoim brzuszku :) Pogłaszcz Malucha ode mnie! :D
    Ola jesteś wspaniałomyślna, jeśli chodzi o kryminał słuchany przez Was rodzinnie ;)
    Jeju ciągle mam wrażenie, że jesteś Kuchmistrzynią, radzisz sobie ze wszystkim, masz mądre dziecko, zadbany ogródek, a teraz jeszcze radzisz sobie z Panią Lusią - wielki ukłon w Twoją stronę! :)
    Zosiu fajnie, że jesteś, bo odkąd jestem na ovu widziałam Cię tylko kilka razy :) Mam nadzieję, że starania nabiorą właściwego tempa i już niedługo pokażesz na dwie kreseczki na teście :)
    Nic mi więcej nie przychodzi do głowy...
    Pogoda u mnie niezła, upału nie ma, ale nie pada, więc jest ok :)

Spero, Beata, zosia-ktosia, Sandraa, aisa, Fedra, Shagga_80, kiti, mauysia, kopciuszek126, AGA 30, jeju, Pismak, Gunia, zbikowa, Dodi lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • Beata Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uffffff nadrobiłam :)

a teraz powiem Wam moja katastrofę przytyłam 3kg po duphastonie!!!!
    wiem wiem że sie obżeram ale zawsze to robiłam
    ale 3kg w ciągu 2 tygodni? paranoji nie mam wiec nie waże sie codziennie, czułam sie nabuzowana odkąd zaczęłam go brać, od wczoraj sutki twarde jak antenki i tak kontrolnie wskoczyłam na wage

chcębejbi lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kfjatus - ja się nie staram póki co :) ale może w niedługim czasie sie to zmieni..

narazie skupiam się nad dietą 3D chilli.. którą będe stosowac od poniedziałku.. :) mam do zrzucenia 6kg.

mauysia, Pismak lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny a co u Koczka mówiła coś że gdzies wyjeżdża? że jej nie będzie? czy specjalnie buduje napiecie i sie ukrywa?
    mam nadzieję że @ nadal nie dostała i ma dziś 14fl a to mogłoby juz wiele oznaczac trzymam za nią gorąco kciuki

aisa, Fedra, Shagga_80, chcębejbi, Dodi, a-koczek lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu, wiele z nas się stara, anie wychodzi, może Ty jak nie będziesz się starała to się uda :) Różnie to z przewrotnym losem bywa :P :D

Beata, zosia-ktosia, Sandraa, aisa, Fedra, Shagga_80, AGA 30, Dodi lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • Beata Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu a coż to za nowa dieta? mi tez w takim razie przydałoby sie min. 5kg zrzucić

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosku ale mówiłas że Tomek celuje w 17 dień :P więc czekamy czekamy :)

zosia-ktosia, Shagga_80, chcębejbi, AGA 30 lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno jak się chce szybko zrzucić trochę to dieta białkowa jest dobra, ale wiem tylko, bo nigdy nie stosowałam. Jakieś 4 lata temu schudłam 18kg i w miarę się trzyma do tej pory, czasem waha się jeszcze +/- 2kg, ale ogólnie się trzyma. W sumie jadłam więcej nabiały, twarożków i nie jadłam słodyczy, choć od czasu do czasu skusiłam się na ciasto, czekoladę i czipsy. Ale nie jadłam po 18 i trochę ćwiczyłam wieczorem.

Osobiście myślę, że diety gdzie trzeba sobie czegoś odmawiać są bez sensu. Wolę jeść wszystko tylko w duuużo mniejszej ilości.

zosia-ktosia, Beata, aisa, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a bo widze że moja praca siedząca nie wpływa dobrze na mój organizm.. pojawił sie cellulit i to już chyba II stopnia.. no i to moje udo przez które nie mogę wykonywać żadnych ćwiczeń:(

ale w południe idę do rehabilitanta, ma mi powiedzieć czy w ogóle jest mi w stanie pomóc..

Tak Tomek będzie celować w 17 dzień.. ale jeszcze nie w tym miesiącu..
    wiecie, chce być stanu wolnego chociaż :) i on też :)

Beata, aisa, Fedra, Shagga_80, AGA 30, Pismak, Dodi lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia - masakryczna historia. Niestety nadżerka może też przebiegać bezobjawowo, więc niepowiedziane, że też miała tony śluzu - ja nie miałam. No i skoro całą ciążę przechodziła z rozwijającym się rakiem, to raczej obwiniałabym jej lekarza...

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze ze na pocieszenie wziełam sobie garśc michałków do pracy :P

Kfjatus, aisa, Fedra, Rucia, mauysia, chcębejbi, zbikowa, Dodi, a-koczek lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
‹‹ 3912 3913 3914 3915 3916 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ