X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wrote:
    Normalnie mnie wkurza....otwiera milion stron z wyszukiwarką. Działa mi na nerwy. Dziś otworzył wszystko co możliwe...notatniki, painta, worda, neta, no wszystko chyba...czy jest tu Żbiczek? Żeby nie zaśmiecać to usuwam się z forum, bo to działa mi na nerwy. Jak usunę awarię kompa, to wrócę....może być?

o.O Ale co/kto ci działa na nerwy komputer?

AGA 30 lubi tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia bidulko :(

Muzi, no - jeszcze tylko 2 razy wstanę o 5!

Effcia28, aisa lubią tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do was takie pytanie :)
    Tylko się nie śmiejcie proszę :)

Czy któraś z was miała zapalenie pęcherza ?

Bo ja to chyba zwariuję zaraz :/
    Od kilku dni tak mam że nie mogę się dosiakć do końca :/
    W sensie sikam dużo (piję dużo wody, bardzo dużo więc często odwiedzam wc nawet i w nocy) ale od paru dni mam takie uczucie niedosikania że coś tam jeszcze zostało a ja nie mogę się tego pozbyć :/
    Nic mnie nie piecze i nie boli ale martwi mnie to jednak :/

Beata lubi tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:

W sensie sikam dużo (piję dużo wody, bardzo dużo więc często odwiedzam wc nawet i w nocy) ale od paru dni mam takie uczucie niedosikania że coś tam jeszcze zostało a ja nie mogę się tego pozbyć :/

Ekspertem w tej dziedzinie medycyny jest nasza Pani Żbikowa :)

Beata, Shagga_80, aisa, zbikowa, Kfjatus lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismaczku, specjalistką jest w tym temacie Żbikowa, ona dziś nie siedzi na forum ale spróbuj uderzyć do niej na priva.

Effcia28, Beata, Shagga_80, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dziękuję :) już do niej napisałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2013, 10:44

Beata lubi tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismaku zazwyczaj przy zapaleniu pęcherza odczuwasz ból/pieczenie, też się z tym borykałam, ale na zapalenie mi to nie wygląda.

• Selena Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:

Pismaczku ja tak mam odkąd w ciąży jestem..latam co chwile do wc..bo mi sie wydaje że mi sie chce..ale nic nie ma ... :/..wiec no no ..trzymam kciuki :) :) :) wogóle to witam :) wszsytkie :) wpadam na chwilke tylko :) nie mam jak pisać :( bo mam teraz dziewczyne co bedzie za mnie jak ja pójde na macierzyński i musze ja uczyć co i jak..:( więc praktycznie na neta nie wchodze :) ale mysle o Was i pamiętam :) buźki ;*

Effcia28, Pismak, Ola_czeka, Beata, Sandraa, magdzia26, Shagga_80, AGA 30, a-koczek, aisa, zbikowa, Kfjatus lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Pismaczku ja tak mam odkąd w ciąży jestem..latam co chwile do wc..bo mi sie wydaje że mi sie chce..ale nic nie ma ... :/..wiec no no ..trzymam kciuki :) :) :) wogóle to witam :) wszsytkie :) wpadam na chwilke tylko :) nie mam jak pisać :( bo mam teraz dziewczyne co bedzie za mnie jak ja pójde na macierzyński i musze ja uczyć co i jak..:( więc praktycznie na neta nie wchodze :) ale mysle o Was i pamiętam :) buźki ;*

Selenko ale ja właśnie zawsze często chodzę zawsze do wc bo dużo piję wody :) i nie mam problemu z wysikaniem się jako tako tylko z dosikaniem ;D jak wychodzę z wc to mam to uczucie ze tam jeszcze coś zostało i tak za każdym razem :/

Beata lubi tę wiadomość

Angelius Provita

• Selena Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi faktycznie brzusio skromny :) ale pewnie juz niedługo wyskoczy :) bede miała chwile to Wam mój wstawie :)
    Aha nieweim czy pisałam :) ale nasz ślub odbedzie sie 5 pażdziernika :) :) :) wiec oby mój brzuszek nie szalał do tego czasu ;) bo mam sukienkie juz i mam nadzieje jeszcze w nią wejść ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2013, 10:53

Effcia28, Pismak, Beata, Sandraa, magdzia26, Shagga_80, aisa, Kfjatus, Gunia lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Selenko ale ja właśnie zawsze często chodzę zawsze do wc bo dużo piję wody :) i nie mam problemu z wysikaniem się jako tako tylko z dosikaniem ;D jak wychodzę z wc to mam to uczucie ze tam jeszcze coś zostało i tak za każdym razem :/

Współczuję, beznadziejne uczucie :(

• Selena Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    No właśnie o te nie dosikanie mi chodzi ;) ja tak mam ze jak pójde do wc to za chwile czuje ze mi sie znowu chce..mimio iż nie mam już czym sikać :/ nie mam tak za kazdym razem ale często sie mi to zdarza..albo jak czuje ze mi sie chce..a nie umiem ;) he he..m sie wtedu ze mnie śmeieje ;) i mi nuci " uuusiusiuuuuu: :P ...musze chwile posiedziec w spokoju to dopiero mi sie uda ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2013, 10:53

Pismak, Beata, magdzia26, a-koczek, aisa lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nic dziewczęta będę pomału znikać.o 11 -ej wyłączam kompa :D

Trzymajta się w cieple :*

Beata, magdzia26 lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia mam propozycję ,abyśmy razem testowaly w niedzielę rano :-):-):-):-)

AGA 30 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Pismak Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Sylwia mam propozycję ,abyśmy razem testowaly w niedzielę rano :-):-):-):-)

Kaja właśnie miałam pytać jak tam sytuacja u ciebie :D

Angelius Provita

• kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane ovuprzyjaciółki :)

No ja wreszcie mogłam zasiaść i nadrobić to co dziś zeście naskrobały a wczoraj troszke wczorajszego dnia nadrobiłam-reszty nie próbuję nadrabiać bo robota czeka - pranie ręczne ;) kilku rzeczy.

Beatko nie denerwuj sie na dziewczyny (kto wie może i na mnie masz nerwa?) , ale ja tak jak Ty mam zaległości forumowe (ostatnio bardzo duuuuuże) i nie daje rady nadrobić. I nie czytam-tylko ostatnich kilka stron zawsze. Takze jeśli ja Ci nie odpisałam na jakiegoś posta-tzn. ze nie przeczytałam go! Jeśli masz jakieś pytanka to lepiej napisz na privie i zawsze ktoś odpisze prędzej :)

Shaguś-super,ze udało się męża przekonać do SZ.R. U nas w O. nie jest konieczna szkoła rodzenia,zeby maż mógł byc przy porodzie. Ja nie chodziłam na SZ.R. ani w pierwszej ciaży ani teraz tym bardziej nie idę. W pierwszej ciąży miałam szczere zamiary sie zapisać i jakos tak zeszło...

Mauys super,że szyjka ok i wszystko inne. No dziwne, ze chociaż serduszka sie nie słucha na wizycie...Ja mam jednak ten luksus,że na kazdej wizycie widzę swojego kochanego synusia i słyszę jego serdunio <3

Blondi-TY CHUDZINO!!!! Ty nie jesteś w ciąży, Ty nas oszukujesz... 20 tyg. ciąży i brzucha ani widu ani słychu-toż to szok!!! A tak na poważnie- to tych 78 kg u Ciebie w ogóle nie widać! A i wiem,ze są takie dziewczyny jak Ty-poprostu maja taka budowę ciała,że to dziecko tak jakoś rozkłada sie w tym brzuchu, że praktycznie brzucha nie ma. Zazwyczaj są to dziewczyny o bardzo szerokich biodrach. Nie wiem jak tam u Ciebie z bioderkami???

Pismaku-wykresik bardzo ładny i to niedosikiwanie-to moze być od fasolki :) Co prawda to takie niedosikiwanie-to ja mam dopiero teraz jak mam duzy brzuch,ale niektóre dziewczyny maja od początku ciaży. Życze Ci,zeby to było to! :)

Sylwia-pisałam juz pod Twoim wykresem- jest piekny :) i test w 12 dpo nie musiał być pozytywny! Trzymam kciuki!!!

Aga30 - no zaobaczymy co Ci Twoja mistrzyni uczyni na tej główce??? Ja mam bardzo grube włosy-każdy fryzjer i każdy kto ich dotknie-nie moze sie nadziwić moim pięknym grubym włosom. W szkole były "wymacane" przez wszystkie nauczycielki, gdzie pojawiłam sie to każdy chciał złapać moja kitke :)- zawsze miałam długie włosy.Zaczęłąm je dopiero obcinać jak siostra cioteczna została fryzjerką i robiłam to stopniowo-najpierw jakieś cieniowania i lekko skrócone a potem coraz wiecej. Aż na ubiegłe Boże Narodzenie postanowiłam ściąż dosyć krótko - bardzo podoba mi się ta fryzurka-tylko wymaga niestety układnia!!!A nie zawsze jest czas na to :(. wiec włosy w kitkę i heja!! I nie jest prawdą,ze krótkie wlosy-to łatwiej je ułożyć!!! Wręcz przeciwnie-krótkie włosy jest samemu trudniej ułożyć. Sama sie o tym przekonałam.

Effciu, Aisko - jak sie czujecie???

Kfjatku- życzę sukcesów i zadowolenia z nowej pracy!

Ruciu, Koczku, Madzia ,Agafia, Ola, Jeju dla Was śle po buziaczku :*

p.S. mam nadzieje,ze o nikim nie zapomniałam. A ja sie pochwale,ze wczoraj glazurnicy zakonczyli kładzenie płytek :). Będę troszke wolniejsza przez parę dni. Bo od 16 września mój tata będzie kładł w pom. gospodarczych,kotłowni, garazu, pralni i na tarasach i schodach- to wtedy znowu musze przejąć dowodzenie na budowie :). Musze zakupić jakieś płytki, kleje itp. Kolejnym etapem jest malowanie scian :)
    Miłego dnia wszystkim życzę :)

Ola_czeka, Beata, Pismak, Pismak, Pismak, Sandraa, magdzia26, AGA 30, a-koczek, aisa, zbikowa, Kfjatus, Spero lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu bardzo Cię przepraszam nie wiedziałam że mi odpisałaś wtedy, w takim razie rozumiem wszystko co wydarzyło się potem
    jeszcze raz cię przepraszam, próbowałam przeszukać wszsytkie Twoje posty ale nie pokazuja mi się mogę zajrzec tylko na pierwsza stronę...niesety

przepraszam (o kurde ile razy?) wstyd mi naprawdę
    ale chyba przerasta mnie to forum za dużo sie dzieje i nie potrafię pogodzić tego z moimi obowiązkami, kiedyś zawsze czytalam wszystko i jakże wielka była moja frustracja kiedy sie okazywało że połowa osób to olewa wiec i ja przestałam czytać po dłuższych nieobecnościach,
    wiem wiem żadne tłumaczenie.... zresztą większość upiera sie że czyta ale niestety widac po postach kto czyta i odnosi się do innych a kto wpada i opowiada tylko o sobie (oczywiście nie piję broń boże do Ciebie bo w tym temacie nia miałabym podstaw)

no dobra za duzo wylałam z siebie... teraz naprawdę beczę............... kurde teraz mi wstyd moich emocji i już chyba nie pokaze Ci sie na oczy...hmmm no jakoś mam silną potrzebę bycia akceptowaną (lubianą? ) no nic nie zanudzam
    jeszcze raz przepraszam, wybacz i nie myśl o mnie źle :)

a-koczek lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismaczku mi to wcale nie wyglada na zapalenie tylko na coś pozytywnego! :)

Pismak, Pismak, Pismak, Pismak, Pismak, magdzia26, a-koczek lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wosebko witaj
    tak tak pisałaś a my pisałyśmy Ci że wtargniemy z kwiatami :p

pokaż sukienkę :)

Selena, magdzia26, a-koczek, aisa lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Kaja właśnie miałam pytać jak tam sytuacja u ciebie :D

sytuacja bez zmian @@@ jeszcze nie ma więc niedzielę testuję ...jak jej nie będzie

aisa lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

‹‹ 4004 4005 4006 4007 4008 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ