X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy gratulowalam ....Pismak gratuluje zielone ......

mala29_, Pismak lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2013, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki

Pismaczku gratulacje wielkie, ale wiedziałam że się uda! teraz tylko dużo spokoju <3
    Trzymam kciuki za Was kochane aby te 9 miesięcy było mega nudne i spokojne.

Kaja, aisa, Pismak, Sandraa, Ilona, magdzia26 lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismaku, usciski gratulacyjne!!! Czuję że to będzie początek niezłej fali :D

Pismak, aisa, Sandraa, Kfjatus, Muska, Libra, Dodi, Ilona, magdzia26 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam :)

Kaja ale jaja:) ja też wczoraj zrobiłam test i nawet więcej poszłam na bete
    Nie powiedziałam wam bo wynik bety to 34,5 mIU/ml i teraz się martwie ze to za malo jak na 5 tyd:/

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Dziękuję wam :)

Kaja ale jaja:) ja też wczoraj zrobiłam test i nawet więcej poszłam na bete
    Nie powiedziałam wam bo wynik bety to 34,5 mIU/ml i teraz się martwie ze to za malo jak na 5 tyd:/
    Jeśli mieści się w normie to wszystko jest ok! Sama zapewne już zauważyłaś że te normy mają b. dużą rozpiętość.

A swoją drogą to niezłe z Was oszustki ;D Ściemniacie wszystkim że jesteście twardzielki, że wytrwacie do niedzieli a tu się okazuje że obie cichcem zrobiły test wcześniej!!! No i dokąd ten świat zmierza ;)

Pismak, Spero, aisa, AGA 30, Sandraa, Kfjatus, Libra, Dodi, Ilona, sylwia1985, Kaja, Effcia28, magdzia26 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normy w pan w którym robiłam bete dla 4-5 tyg to od 9,5 do 750 :/

mauysia, Ilona lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę spadać bo jestem u rodzinki i pytają mnie co ja tak ciągle syn tel chodzę:) a nic nie wiedzą jeszcze ;) w pon ide na bete znowu zobaczyć czy przyrasta a w czw mam wizytę u gina :) dobrej nocki dla wszystkich i jeszcze raz dziękuję dla osobowej oczywiście nieśmiałe wiruski :) trzymajcie proszę kciuki żeby było wszystko dobrze!

aisa, AGA 30, mauysia, Sandraa, Spero, Libra, Dodi, Ilona, a-koczek, a-koczek, a-koczek, a-koczek, a-koczek, a-koczek, a-koczek, Effcia28, magdzia26 lubią tę wiadomość

Angelius Provita

• aisa Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, jeszcze raz gratuluje!!!!

Kaja, polecam się na przyszłość. Ovu wyznaczył mi termin na 6 maja.

Kfjatus, musisz znaleźć więcej czasu dla nas bo jest Cię tu ostatnio stanowczo za mało! :)

Aga, trzymam kciuki za dalszy pozytywny rozwój sytuacji z Waflem!

Wyobraziłam sobie Mauysię na plaży, co nie weszła na forum ze smarkfona to nowa fasola :P

Pismak, myślę, że beta nie musi być za niska bo cykl miałaś całkiem długi, poza tym ovu mogłaś mieć 25 a nie 23 dc, to i zagnieżdżenie później. W poniedziałek upewnisz się drugą betą i będziesz spokojniejsza. A teraz urlopuj i się niczym nie przejmuj :)

Dobrej nocy dziołchy! :)

mauysia, Sandraa, Spero, Kfjatus, Libra, Pismak, AGA 30, Dodi, a-koczek, a-koczek, a-koczek, a-koczek, Ilona, Kaja, magdzia26 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2013, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet piwo ani drink nie pomaga na moje smaki goryczy w ustach kobitki:-(
    Nic innego tylko następne piwo wypić he he:-) Chyba się ululam troszkę z okazji dzisiejszych zieleni:-)
    Tak siedzimy z Waflem przy świeczkach i popijamy to małego drinka to piwo oj będzie głowa jutro bolała :-)

Libra, aisa, Ilona, magdzia26 lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Normy w pan w którym robiłam bete dla 4-5 tyg to od 9,5 do 750 :/
    Czyli, jak widać, mieści się w normie. Kolejna beta na pewno Cię uspokoi.

Ilona, aisa, Pismak, magdzia26 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Wyobraziłam sobie Mauysię na plaży, co nie weszła na forum ze smarkfona to nowa fasola :P
    To może po prostu będę czesciej wchodzić ze smarkfona! To może być to!

aisa, a-koczek, a-koczek, Ilona, magdzia26 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga tylko bez przesady z tym alkiem ;) Ale świeczuszki są jak najbardziej ok :)

AGA 30, aisa, Ilona, magdzia26 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Sandraa Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór!!!
    Dziewczyny, bardzo serdecznie Wam gratuluję. Trzymam kciuki żeby wszystko było w jak najlepszym porządku:)
    Kaja, no to za ile odpsprzedaż clo hehe

Ja siedzę sobie na dyżurze i mi się nudzi... Nic się nie dzieje - nie lubię tak...

Libra, mauysia, aisa, Dodi, Ilona, Spero, Kaja, Pismak, magdzia26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2013, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak – czy beta w wysokości powiedzmy 150 by Cię uspokoiła? Pojedyncza beta tak naprawdę jeszcze o niczym nie świadczy, bo nie wiadomo kiedy doszło do zagnieżdżenia… powiedzieć cos więcej moglaby druga beta zrobiona po 48h, czy jest prawidłowy przyrost… ale czy wtedy bys się uspokoiła, że do końca już będzie dobrze? Żadne badanie tego Ci nie da, więc teraz musisz cierpliwie znosic rozterki mamuśki:) dbać o siebie i dzieciatko… i oczywiście jak najmniej stresów:) a wszystko będzie dobrze:* trzymam kciuki

Aga – TTM:D tylko m brak, bo jeszcze nie wrócił z pępkowego

Sandra – przyjedź do mnie, zrobisz mi okład i zabandażujesz zwichniętą nogę:D

Pismak, aisa, Sandraa, Ilona, Dodi, AGA 30, Spero, magdzia26 lubią tę wiadomość

• fler Autorytet

Wysłany: 8 września 2013, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja i Pismak - no no II kreseczki a tyle radości Gratulacje!!!

Pismak, Ilona, Kaja, magdzia26 lubią tę wiadomość

• jeju Autorytet

Wysłany: 8 września 2013, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja Pismak fantastyczne wieści!!! Super super super! Bardzo się cieszę ! Gratulacje! Wczoraj nie zaglądałam a tu niespodzianka!

Pismak, Ilona, Sandraa, Dodi, aisa, Spero, Kaja, magdzia26 lubią tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 8 września 2013, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mój organizm się zbuntował. Jak zajęłam się fragmentem ogródka, nagle zakręciło mi się w głowie, serce zaczęło walić, zbladłam, zaczęłam czuć, że mam atak jak zakręciłam się w kółko i świat lekko zawirował. Straciłam część orientacji, doszłam do sypialni, położyłam się, serce dalej waliło, do kuchni po hydroxyzynę, znów położyłam się i juz nieco wolniej ale czuję te uderzenia mocne, poszukałam jeszcze czegoś mocniejszego i jak mnie zaczęło puszczać, to opadłam z sił, bo jak taki atak nerwicy łapie, to wszystkie siły wysysa.
    Do wieczora byłam nie do życia, przez kilka godzin potrzebowałam ciszy i spokoju, żadnych wrażeń, żadnych emocji, nic. Pod wieczór troszkę mi było lepiej ale to co poczułam znów pozostawi ślad na długi czas.

Przez tyle czasu nic się nie działo...nawet nie pamiętam kiedy ostatni raz organizm mój się zbuntował. To obrona przed nadmiarem stresu i prośba od UN o wyluzowanie i nie przemęczanie się.
    Traktuję ją poważnie.
    Kocham Was <3
    Pozdrawiam.

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 8 września 2013, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko na chwilke dziewczyny wielkie mega gratulacje w koncu cos sie ruszyło. jak widac Aiska rozwiązało worek. Nawet niewiecie jak sie ciesze. ale obie niecierpliwe. Buziaki dla was i oby wszystko toczyło sie dobrze

Pismak, Sandraa, aisa, Spero, magdzia26 lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 8 września 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam ze jak prezczytałam to sama pocuzłam sie jakbym była w ciąży mimi iż do owulki jeszcze tydzien. tak strasznie ciesze sie waszym szczesciem

magdzia26 lubi tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Baby!
    Wybaczcie że dotąd nie pogratulowałam świeżym fasolinkom - Kajusia i Pismak nawet nie wiecie jak się cieszę. Tego nam było trzeba :-D Wczoraj otrzymałam sms od Życzliwej i aż wytrzymać nie mogłam :-)
    Wczoraj byłam bardzo zajęta ...dyrygowaniem Starym :-P. Ja konsekwentnie lenię się a Jemu wydaję polecenia....boję się naprawdę by te dwa tygodnie jeszcże wytrzymać w dwupaku.

Jak tam dziewczynki może dacie znać Fedrusi na priv prośbę o zmianę w tabelce ...przydałoby się zobaczyć na liście AŻ TRZY oczekujące na potwierdzenie jak to zwykle piszemy gdy ciąży jeszcze Gin nie potwierdzi? No i niestety chyba kilka Babek przywitało @? (swoją drogą to mam nadzieję że to OSTATNI raz!).

Ja dziś planuję byczyc się w domu...nawet do kościoła nie pójdę bo czuję że to chodzenie po schodach najbardziej mi szkodzi! Mam też plan spakować się do Szpitala...aha jeśli nic niespodziewanego się nie wydarzy to będę rodzić w B :-D

Libra, Sandraa, aisa, Pismak, Ilona, magdzia26 lubią tę wiadomość

‹‹ 4048 4049 4050 4051 4052 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ