plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Shagga_80 wrote:Jak ja widzę, jak On wolno idzie z auta jak mi meeeeeeeeeeeega się spieszy to mam ochotę rozszarpać Go!
A jak np mam jechać do Gina i już zostało kilkanaście minut a On ma czas żeby wejść do sklepu a potem spokojnie wysiada z auta i pełznie na 4te piętro to ja już gotuję się!
ja to bym chyba swojego miesiąc przed porodem wysłała żeby był gotowy i siedział w samochodzie odpalonymWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2013, 11:44
Shagga_80, Rucia, aisa, Ilona lubią tę wiadomość
-
Shagga_80 wrote:Zresztą wystarczy porównać nasze pilne wyjścia do sklepu,wiecie,jak coś na gwałt jest potrzebne (do obiadu,czy ciasta) to ja jak stoję tak wychodzę, w sklepie szybkim krokiem zmierzam do półki z tym po co przyszłam i za kilka minut z powrotem jestem w domu! a Ten?...zanim włosy ułoży, ubierze się w najlepsze ciuchy a potem spacereczkiem podąży wcale nie do najbliższego sklepu, tam też PRZYPADKIEM spotka się z Kimś i MUSI zamienić słowo....ehhhh
I tym akcentem żegnam się, dość siedzenia...pora położyć się
Np w bawialni Młodego
Ale wierzę, że Cię to wkurza - ja też byłabym nieziemsko wkurzona w takiej sytuacji.Shagga_80, magdzia26, Rucia, Pismak, aisa, Ilona, Kfjatus, anka_a lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja juz zrobiłam obiadek pranie sie pierze zaraz drugie zrobie , w kuchni w szafkach poukładalam i zaraz umyje w pokoju i kuchni podłoge .
dzis mam wene i siłe na sprzatanie he chyba dlatego ze wiem ze jutro bede odpoczywac bo weselemagdzia26, aisa, mauysia, Ilona, Libra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczynki :*
Czytam i czytam i normalnie cała w stresie jestem.
Shagga mam nadzieję, że wszystko będzie po Twojej myśli na spokojnie. Duużo odpoczynku :* A Kubuś to prawdziwy bohater. Będzie z niego świetny starszy brat.
Pismaczku też zgadzam się z dziewczynami, w szpitalu zrobią Ci badania, będziesz pod stałą opieką, a to lepiej niż doraźne leki.
Libruś udanego wyjazdu, czekamy na jakieś zdjęcia i relacje
Plemniczko przepięknie wyglądałaś. Śliczna sukienka
Co do powolnego zbierania się to chyba po prostu faceci tak mają. mój też ma z tym problem. najlepsze jest to, że ja w kuchni i słyszę jak mu budzik dzwoni, przychodzę po jakimś czasie do pokoju, on śpi dalej no to budzę panicza, a ten, że przecież budzik nie dzwonił
Z drugiej strony może nie warto się aż tak spieszyć wszędzie, choć spóźnialstwa też nie cierpię.
Nie wiem co jeszcze mialam napisać, to miłego dnia kochane i słoneczka. u mnie nieśmiało wygląda zza chmur :*magdzia26, plemniczka, Pismak, Blondi22, Shagga_80, aisa, Ilona, Libra, Kfjatus lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Ja już na oddzialeten gin co mi dał skierowanie tonie jest mój gin tylko akurat dzisiaj przyjmował
zrobił mi usg i byl pecherzyk 3mm i endo 17.7 i dlatego dostalam skierowanie bo miałam @ 01.08 a mam malybpecherzyk i planie i gin chce sprawdzić co będzie
już lepiej trochę ten co mnie przyjmował gin to mnie uspokoił trochę
w każdym razie boję się dalej zrobia mi badania
mielismy jechać z m i rodzicami dzisiaj do tej krynicy i tam im powiedzieć no ale nic z tego
nie to jest jednak najważniejsze a pisklaczek
najmniej zadzwoniłam zaliczana do mamy i jej wszystko powiedziałam i wten sposób dowiedzeli się ze może będą działkami
masakra
właśnie przyjechali do kato więc pewnie zaraz się zjawia
Dziękuję wam kochane dajecie mi dużo siły i wiary i nadziejęmagdzia26, Blondi22, Rucia, Shagga_80, aisa, AGA 30, mauysia, Spero, Ilona, Sandraa, a-koczek, plemniczka, Kaja, mala29_, Kfjatus, anka_a lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Pismak widzialam ze jakas akcja, mam nadzieje ze piskle daje rade!
ja wlasnie wracam. PCO potwierdzonejak dojade do domu to napisze wam co wiecej napisal doktor
tron macicy w przodozgięciu o grubości i dnie 38mm o jednostronnej echostrukutrze mięśnia macicy i regularnych zarysach. Prawidłowy obraz szyjki macicy (hmmm) endometrium o grubości 5mm - I fazy cyklu o symetrycznym echu środkowym. Jajnik prawy o wym, 41x23mm z licznymi drobnymi pecherzykami największy o sr. 8mm obraz jak w PCO jajnik lewy o wym 29x21 mm z licznymi drobnymi pecherzykami. zatoka douglasa wolna.
mam sie umówić do endogkrynologa.
dobrze, że P. tu jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2013, 13:35
-
Pismaczku napewno wszystko bedzie ok
dobzre ze lekarze chcą to sprawdzić
i masz racje pisklaczek najważniejszy
a Krynica poczeka
w przyszłym roku z bobaskiem pojedziecie
magdzia26, Pismak, Shagga_80, aisa, Spero, Ilona, Sandraa, Libra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pismak, dobre wieści i z pewnością będą jeszcze lepsze. Trzymaj się!
Żbiksson, niefajnie że się potwierdziło pco, ale z tym też się w ciąże zachodzi więc głowa do góry, będzie dobrze!!! A tymczasem tulaj mocno P.
A ja pochwalę mojego M bo wstaje od razu jak zadzwoni budzikShagga_80, Pismak, magdzia26, Ilona, Libra, Kfjatus, Kaja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA i ja byłam dziś w Szpitalu...na ten tydzień starczy
Po odejściu od ovu zadzwoniłam do mojej Ginki,żeby skonsultować z Nią wczorajsze ktg a Ona mówi,czy dam radę przyjechać do Szpitala bo jest na dyżurze a tak przez telefon to ciężko coś powiedzieć, to mówię, pewnie, mieszkam blisko...więc uszykowaliśmy się szybko (po raz kolejny okazało się,że Młody jak nie ma Tatusia umie szybko i sprawnie się uszykować i nie popsuć nerwów Matce!) i za chwilę byliśmy na Ginekologii...tam pani doktor powiedziała,że nie są jakieś straszne te wczorajsze skurcze i że to mogą być skurcze przepowiadające a więc te Braxtona Hiksta (czy jakoś tak) , i zleciła mi zrobienie ktg, więc położyły mnie w wolnym pokoju i zaraz miałam zapis. Ona jest zdania,że tragedii by nie było,gdybym zaczęła rodzić,ale wolałaby,żebym z 2 tyg. ponosiła jeszcze...też jestem tego zdania.Nieco jestem rozczarowana,że jednak nie zrobiła mi dziś badania (miała taki plan,ale w tym momencie pokój badań był zajęty a po ktg chyba zapomniała)..Dziś tylko jeden skurcz wyszedł a tak to spokój więc jest git.zresztą Drugi spał przez calutki czas...Pierwszy siedział grzecznie na krzesełku obok mnie i wszystkie położne były zachwycone jaki On grzecznyA przyznam,że bałam się jak zareagują wszyscy,że przyszłam z dzieckiem...zresztą jakbym wiedziała,że nie usiedzi to musiałabym kombinować, a jako,że wiem jak jest,to nie krępuję się brać Go wszędzie z sobą
Pismaczku,będzie dobrze....Znawcą nie jestem, ale z tego co zdążyłam się tu dowiedzieć na przełomie tych wszystkich miesięcy tu na ovu to jak na tak wczesną ciążę to chyba dobre parametry no i że w ogóle już jest pęcherzyk ...myślę,że na strachu się skończy i tyleA co do powiadamiania Rodziców, to ja o pierwszej ciąży też rycząc powiadamiałam Mamę
Byłam załamana,że jestem w ciąży,bo wcześniej (sądząc,że na bank nie jestem w ciąży) przyjęłam leki na których pisało,że w ciąży absolutnie nie brać i bałam się,że zaszkodziłam dziecku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2013, 14:19
AGA 30, Pismak, Ilona, magdzia26, aisa, Libra, Kfjatus lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOdmeldowuję się, Młodemu zachciało się ZNÓW naleśników...On mógłby jeść dzień w dzień...a jako,że dziś piątek i jeszcze nie chce sterczeć mi się w kuchni to i ja lubię je robić
Ciasto już zrobiłam (zanim siadłam do Was) a teraz odczekać muszę,żeby dziur nie było
magdzia26, Libra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRucia wrote:Znalazłam małego kota chce któraś?
Wczoraj byłam u mamy i Tosieńka taka grzeczna była (trochę wystraszona, bo remont mają), ale żeby ją tylko wygłaskać to się w gruzie, kurzu i pyle na grzbiecie położyła, taka niunia kochana.
Pismaczku kochana, dobrze, że już coś wiadomo i że te wieści są na plus. A do Krynicy jeszcze zdązycie pojechać nie raz. Jak Selena mówi, za rok z bobaskiem
Aiska, tylko nie chwal go tak za często, żeby mu się nie odwidziało z tym wstawaniem. Ale pozazdrościć takiego rannego ptaszka
Żbiku moja przyjaciółka też ma PCO i straszyli ją lekarza, że o dzieciach może pomarzyć, albo jak najszybcie, po za rok czy dwa to w ogóle nie będzie mowy o tym (to było jakieś 5 lat temu) i co? jak znalazła męża i poczuła że to ten moment (bo PCO wyszło przypadkiem jak nie była w związku, więc nawet dzieci nie miała z kim mieć) znalazła dobrego doktora, normalnego i ma piękną córę 1,5r., a drugie w drodze, bez jakiegoś większego problemu. Wszystko się pouklada!
Selena, Pismak, magdzia26, Shagga_80, aisa, Libra lubią tę wiadomość
-
Pismaczku trzymam mocno kciuki będzie dobrze.
Schagga to wytrzymają jeszcze te 2 tyg. Kubus jest niesamowity
Mauysiu u mnie jest to samo. Wiki jak ogląda bajkę przed przedszkolem to zawsze jest awantura i tak jak pisalas albo nie dokończy albo chce jeszcze jedna, także ja staram sie jej bajek nie włączać. No ale nieraz mnie przekreci.
Także naprawdę zdecydowanie lepiej jest bez TV rano. Przynajmniej bez kłótni i łez.
Zbiczku ja sie nie znam, ale skoro dziewczyny piszą, ze to nie przeszkadza w zajściu w ciaze, to tego sie trzymajmy. Będzie dobrze i napewno niedługo zostaniesz mama
Moj M tez zawsze sie guzdra. Ech faceci.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2013, 14:47
Pismak, Shagga_80, aisa, Libra lubią tę wiadomość
Moje skarby Wiki i Marcel
-
nick nieaktualny