X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 września 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Jak ja widzę, jak On wolno idzie z auta jak mi meeeeeeeeeeeega się spieszy to mam ochotę rozszarpać Go!
    A jak np mam jechać do Gina i już zostało kilkanaście minut a On ma czas żeby wejść do sklepu a potem spokojnie wysiada z auta i pełznie na 4te piętro to ja już gotuję się!
    Shggus juz sobie ciebie wyobrażam jak ci para idzie z uszu ale sie nie dziwie ja też tego nie cierpie jak ktoś tak sie guzdra jak mi sie spieszy a nie cierpie sie spóźniać a co dopiero jeżeli chodzi o poród ....
    ja to bym chyba swojego miesiąc przed porodem wysłała żeby był gotowy i siedział w samochodzie odpalonym :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2013, 11:44

Shagga_80, Rucia, aisa, Ilona lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 13 września 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Zresztą wystarczy porównać nasze pilne wyjścia do sklepu,wiecie,jak coś na gwałt jest potrzebne (do obiadu,czy ciasta) to ja jak stoję tak wychodzę, w sklepie szybkim krokiem zmierzam do półki z tym po co przyszłam i za kilka minut z powrotem jestem w domu! a Ten?...zanim włosy ułoży, ubierze się w najlepsze ciuchy a potem spacereczkiem podąży wcale nie do najbliższego sklepu, tam też PRZYPADKIEM spotka się z Kimś i MUSI zamienić słowo....ehhhh

I tym akcentem żegnam się, dość siedzenia...pora położyć się ;)
    Np w bawialni Młodego :P
    Nie mogę z tych Twoich opowieści :D
    Ale wierzę, że Cię to wkurza - ja też byłabym nieziemsko wkurzona w takiej sytuacji.

Shagga_80, magdzia26, Rucia, Pismak, aisa, Ilona, Kfjatus, anka_a lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 września 2013, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę siedzę w pracy jak na szpilkach... Mam nadzieje ze z pismaczkiem będzie wszystko dobrze ... nie moge sie wogole skupic na pracy... jestem całym <3 z nia

Pismak, Ilona, Kfjatus lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia leseczki :-)
    Pismaczku będzie dobrze :-)

Pismak, aisa, Ilona lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 13 września 2013, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz zrobiłam obiadek pranie sie pierze zaraz drugie zrobie , w kuchni w szafkach poukładalam i zaraz umyje w pokoju i kuchni podłoge . ;)
    dzis mam wene i siłe na sprzatanie he chyba dlatego ze wiem ze jutro bede odpoczywac bo wesele ;)

magdzia26, aisa, mauysia, Ilona, Libra lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :*

Czytam i czytam i normalnie cała w stresie jestem.
    Shagga mam nadzieję, że wszystko będzie po Twojej myśli na spokojnie. Duużo odpoczynku :* A Kubuś to prawdziwy bohater. Będzie z niego świetny starszy brat.

Pismaczku też zgadzam się z dziewczynami, w szpitalu zrobią Ci badania, będziesz pod stałą opieką, a to lepiej niż doraźne leki.

Libruś udanego wyjazdu, czekamy na jakieś zdjęcia i relacje :)

Plemniczko przepięknie wyglądałaś. Śliczna sukienka

Co do powolnego zbierania się to chyba po prostu faceci tak mają. mój też ma z tym problem. najlepsze jest to, że ja w kuchni i słyszę jak mu budzik dzwoni, przychodzę po jakimś czasie do pokoju, on śpi dalej no to budzę panicza, a ten, że przecież budzik nie dzwonił :/
    Z drugiej strony może nie warto się aż tak spieszyć wszędzie, choć spóźnialstwa też nie cierpię.

Nie wiem co jeszcze mialam napisać, to miłego dnia kochane i słoneczka. u mnie nieśmiało wygląda zza chmur :*

magdzia26, plemniczka, Pismak, Blondi22, Shagga_80, aisa, Ilona, Libra, Kfjatus lubią tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 13 września 2013, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Ja już na oddziale :) ten gin co mi dał skierowanie tonie jest mój gin tylko akurat dzisiaj przyjmował :) zrobił mi usg i byl pecherzyk 3mm i endo 17.7 i dlatego dostalam skierowanie bo miałam @ 01.08 a mam malybpecherzyk i planie i gin chce sprawdzić co będzie :) już lepiej trochę ten co mnie przyjmował gin to mnie uspokoił trochę :) w każdym razie boję się dalej zrobia mi badania :) mielismy jechać z m i rodzicami dzisiaj do tej krynicy i tam im powiedzieć no ale nic z tego :( nie to jest jednak najważniejsze a pisklaczek :) najmniej zadzwoniłam zaliczana do mamy i jej wszystko powiedziałam i wten sposób dowiedzeli się ze może będą działkami :/ masakra :( właśnie przyjechali do kato więc pewnie zaraz się zjawia :)

Dziękuję wam kochane dajecie mi dużo siły i wiary i nadzieję <3

magdzia26, Blondi22, Rucia, Shagga_80, aisa, AGA 30, mauysia, Spero, Ilona, Sandraa, a-koczek, plemniczka, Kaja, mala29_, Kfjatus, anka_a lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 września 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismaczku trzymam kciuki za twojego pisklaczka :) <3
    ps. polubione za to że już troszke sie uspokoiłaś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2013, 13:06

Pismak, Shagga_80, Ilona lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 13 września 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak widzialam ze jakas akcja, mam nadzieje ze piskle daje rade!

ja wlasnie wracam. PCO potwierdzone :( jak dojade do domu to napisze wam co wiecej napisal doktor

tron macicy w przodozgięciu o grubości i dnie 38mm o jednostronnej echostrukutrze mięśnia macicy i regularnych zarysach. Prawidłowy obraz szyjki macicy (hmmm) endometrium o grubości 5mm - I fazy cyklu o symetrycznym echu środkowym. Jajnik prawy o wym, 41x23mm z licznymi drobnymi pecherzykami największy o sr. 8mm obraz jak w PCO jajnik lewy o wym 29x21 mm z licznymi drobnymi pecherzykami. zatoka douglasa wolna.

mam sie umówić do endogkrynologa.

dobrze, że P. tu jest :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2013, 13:35

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 13 września 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak dobre wiesci oby coraz lepsze były ;*

magdzia26, Pismak, aisa, Ilona lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 13 września 2013, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismaczku napewno wszystko bedzie ok :) dobzre ze lekarze chcą to sprawdzić :) i masz racje pisklaczek najważniejszy :) a Krynica poczeka :) w przyszłym roku z bobaskiem pojedziecie :)

magdzia26, Pismak, Shagga_80, aisa, Spero, Ilona, Sandraa, Libra lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2013, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żbiczku z policystycznymi jajnikami da się zajść w ciąże :) Głowa do góry :)

Nienawidzę piątków 13ego.

Znalazłam małego kota chce któraś?

Shagga_80, Ilona, Kfjatus lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 13 września 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak, dobre wieści i z pewnością będą jeszcze lepsze. Trzymaj się!

Żbiksson, niefajnie że się potwierdziło pco, ale z tym też się w ciąże zachodzi więc głowa do góry, będzie dobrze!!! A tymczasem tulaj mocno P.

A ja pochwalę mojego M bo wstaje od razu jak zadzwoni budzik :)

Shagga_80, Pismak, magdzia26, Ilona, Libra, Kfjatus, Kaja lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i ja byłam dziś w Szpitalu...na ten tydzień starczy :P
    Po odejściu od ovu zadzwoniłam do mojej Ginki,żeby skonsultować z Nią wczorajsze ktg a Ona mówi,czy dam radę przyjechać do Szpitala bo jest na dyżurze a tak przez telefon to ciężko coś powiedzieć, to mówię, pewnie, mieszkam blisko...więc uszykowaliśmy się szybko (po raz kolejny okazało się,że Młody jak nie ma Tatusia umie szybko i sprawnie się uszykować i nie popsuć nerwów Matce!) i za chwilę byliśmy na Ginekologii...tam pani doktor powiedziała,że nie są jakieś straszne te wczorajsze skurcze i że to mogą być skurcze przepowiadające a więc te Braxtona Hiksta (czy jakoś tak) , i zleciła mi zrobienie ktg, więc położyły mnie w wolnym pokoju i zaraz miałam zapis. Ona jest zdania,że tragedii by nie było,gdybym zaczęła rodzić,ale wolałaby,żebym z 2 tyg. ponosiła jeszcze...też jestem tego zdania.Nieco jestem rozczarowana,że jednak nie zrobiła mi dziś badania (miała taki plan,ale w tym momencie pokój badań był zajęty a po ktg chyba zapomniała)..Dziś tylko jeden skurcz wyszedł a tak to spokój więc jest git.zresztą Drugi spał przez calutki czas...Pierwszy siedział grzecznie na krzesełku obok mnie i wszystkie położne były zachwycone jaki On grzeczny :) A przyznam,że bałam się jak zareagują wszyscy,że przyszłam z dzieckiem...zresztą jakbym wiedziała,że nie usiedzi to musiałabym kombinować, a jako,że wiem jak jest,to nie krępuję się brać Go wszędzie z sobą :)

Pismaczku,będzie dobrze....Znawcą nie jestem, ale z tego co zdążyłam się tu dowiedzieć na przełomie tych wszystkich miesięcy tu na ovu to jak na tak wczesną ciążę to chyba dobre parametry no i że w ogóle już jest pęcherzyk ...myślę,że na strachu się skończy i tyle :) A co do powiadamiania Rodziców, to ja o pierwszej ciąży też rycząc powiadamiałam Mamę :/ Byłam załamana,że jestem w ciąży,bo wcześniej (sądząc,że na bank nie jestem w ciąży) przyjęłam leki na których pisało,że w ciąży absolutnie nie brać i bałam się,że zaszkodziłam dziecku :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2013, 14:19

AGA 30, Pismak, Ilona, magdzia26, aisa, Libra, Kfjatus lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Nie mogę z tych Twoich opowieści :D
    Ale wierzę, że Cię to wkurza - ja też byłabym nieziemsko wkurzona w takiej sytuacji.
    Widzisz jak ja mam wesoło :P

magdzia26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odmeldowuję się, Młodemu zachciało się ZNÓW naleśników...On mógłby jeść dzień w dzień...a jako,że dziś piątek i jeszcze nie chce sterczeć mi się w kuchni to i ja lubię je robić :) Ciasto już zrobiłam (zanim siadłam do Was) a teraz odczekać muszę,żeby dziur nie było :)

magdzia26, Libra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2013, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Znalazłam małego kota chce któraś?
    jak nie będzie baardzo uczulał to ja z chęcią :) Wczoraj byłam u mamy i Tosieńka taka grzeczna była (trochę wystraszona, bo remont mają), ale żeby ją tylko wygłaskać to się w gruzie, kurzu i pyle na grzbiecie położyła, taka niunia kochana.

Pismaczku kochana, dobrze, że już coś wiadomo i że te wieści są na plus. A do Krynicy jeszcze zdązycie pojechać nie raz. Jak Selena mówi, za rok z bobaskiem :)

Aiska, tylko nie chwal go tak za często, żeby mu się nie odwidziało z tym wstawaniem. Ale pozazdrościć takiego rannego ptaszka :)

Żbiku moja przyjaciółka też ma PCO i straszyli ją lekarza, że o dzieciach może pomarzyć, albo jak najszybcie, po za rok czy dwa to w ogóle nie będzie mowy o tym (to było jakieś 5 lat temu) i co? jak znalazła męża i poczuła że to ten moment (bo PCO wyszło przypadkiem jak nie była w związku, więc nawet dzieci nie miała z kim mieć) znalazła dobrego doktora, normalnego i ma piękną córę 1,5r., a drugie w drodze, bez jakiegoś większego problemu. Wszystko się pouklada!

Selena, Pismak, magdzia26, Shagga_80, aisa, Libra lubią tę wiadomość

• Ilona Autorytet

Wysłany: 13 września 2013, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismaczku trzymam mocno kciuki będzie dobrze.

Schagga to wytrzymają jeszcze te 2 tyg. Kubus jest niesamowity :)

Mauysiu u mnie jest to samo. Wiki jak ogląda bajkę przed przedszkolem to zawsze jest awantura i tak jak pisalas albo nie dokończy albo chce jeszcze jedna, także ja staram sie jej bajek nie włączać. No ale nieraz mnie przekreci.
    Także naprawdę zdecydowanie lepiej jest bez TV rano. Przynajmniej bez kłótni i łez.

Zbiczku ja sie nie znam, ale skoro dziewczyny piszą, ze to nie przeszkadza w zajściu w ciaze, to tego sie trzymajmy. Będzie dobrze i napewno niedługo zostaniesz mama :)

Moj M tez zawsze sie guzdra. Ech faceci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2013, 14:47

Pismak, Shagga_80, aisa, Libra lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 września 2013, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jak pismaczku coś więcej wiadomo może ?? jak się czujesz???

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2013, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    r5a5.jpg

Nie chcecie kota? Tymczasowo nazywa się Tadeusz - Tadzik :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2013, 15:31

magdzia26, Ilona, Spero, a-koczek, aisa, AGA 30, Gunia lubią tę wiadomość

‹‹ 4107 4108 4109 4110 4111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ